Binnenkijken bij Meriam IJzendoorn

Geplaatst op
Landelijke woonkamer

Geheel onverwachts kreeg ik de vraag of ik foto’s in wilde sturen van ons huis. Natuurlijk ben ik hier op ingegaan. Eerst zal ik mij even voorstellen: ik ben Meriam IJzendoorn, 53 jaar jong en getrouwd met een handige en lieve man. Wij hebben een dochter en een zoon.

In mijn vrije tijd ben ik altijd met mijn huis en tuin bezig. Vijf jaar geleden heb ik de opleiding interieurstyliste gevolgd maar ook daarvoor was ik altijd al met mijn huis bezig. Natuurlijk volg ik alle woonblogs en vind ik het leuk om anderen op Instagram te volgen. Vijftien jaar geleden hebben we dit jaren ’70 huis gekocht. Vanaf dat moment zijn we altijd in huis bezig. Het huis had eerst een gele baksteen en bruine kozijnen. Inmiddels is elk deel van het huis aangepakt.

Ik ga jullie meenemen voor een wandeling door ons huis.

1 huis.JPG

Via de voordeur kom je in onze ruime hal met vide.

2 deur.JPG

3 hal.jpg

Meriam Elst-005.jpg

Op de vide staat een oude paspop met een Franse spiegel.

5vide.jpg

Ik wilde een keer iets anders dan een sidetable op de overloop en toen ik deze oude bank tegenkwam was de keuze snel gemaakt.

6overloop.jpg

Dan komen we bij onze slaapkamer. Voorheen waren dit 2 slaapkamers. Ik wilde graag een kleedkamer dus besloten we van 2 kamers één te maken. Ik ben hier nog steeds erg blij mee, het geeft een erg luxe gevoel. De muren heb ik behandeld met kalkverf van Pure and Original. Op het bed ligt een dekbed van linnen wat heerlijk slaapt. De oude Franse kaptafel kwam ik in een woonwinkel tegen. De deuren van de kleedkamer komen van Ikea die ik zelf schilderde met krijtverf. Op de grond ligt een koeienhuid. Ook hier staat weer een oud tafeltje. Bij mij is een inrichting pas af als er iets ouds bij staat, het geeft een warm gevoel.

7slaapkamer.jpg

8slaapkamer.jpg

9slaapkamer.JPG

We gaan weer naar beneden en komen via de hal in de woonkeuken. Toen wij hier kwamen wonen hebben we het huis 3 meter uitgebouwd, zodat wij nu kunnen genieten van een ruime woonkeuken. Ik heb bewust gekozen voor geen bovenkasten, zo lijkt de keuken nog ruimer. De muren zijn glad gestuukt en werden behandeld met kalkverf.

10keuken.JPG

11keuken.jpg

12keuken.jpg

Vanuit de keuken loop je zo de woonkamer binnen. Ook hier hebben we kalkverf op de muren. De vloer hebben we geschuurd en behandeld met ammoniak voor een vergrijsde look. Hier een simpele, stoere sidetable van Hoffz. Naast de grote buffetkast staat een paspop met een vosje gedecoreerd. Ook kun je nu zien dat we geen deur tussen de kamer en keuken hebben, voor een heerlijk open en ruimtelijk effect. De schouw in de zithoek heeft mijn man zelfgemaakt. Zo genieten we van de haard tijdens het tv kijken. Dit muurtje heb ik behangen met behang van Elites. Ik hou van de accessoires van Hoffz, zo puur en stoer. Ook decoreer ik graag met vers groen wat ik dan in laat drogen. Een groepje lijsten bij elkaar geeft ook sfeer. De antieke kast was eerst heel donker, om het beter bij de stijl te laten passen heb ik hem kaal geschuurd.

13kamer.jpg

14kamer.JPG

15kamer.jpg

Meriam Elst-004.jpg

16kamer.jpg

17kamer.JPG

18kamer.jpg

20kamer.jpg

21kamer.jpg

Zo gauw de temperatuur het toelaat zijn we in de tuin te vinden. Het is heerlijk om in de ochtend of avond nog even lekker te genieten van een cappuccino in de veranda. Regelmatig genieten we samen van de rust in onze jacuzzi, gewoon een momentje voor onszelf.

22verand tuin.JPG

23veranda tuin.JPG

24jaquizi.jpg

Ik hoop dat jullie genoten hebben van onze wandeling. Mochten jullie het leuk vinden, ik ben te volgen op Instagram.

Liefs,
Meriam IJzendoorn.

21 reacties op “Binnenkijken bij Meriam IJzendoorn&rdquo

 1. Hallo,

  Super leuke foto s van jullie huis!
  Mag ik vragen waar jij de cursus interieurstyliste hebt gevolgd? Ik zou ook graag zo n cursus willen volgen maar vind het moeilijk 1 te vinden die goed bij deze stijl past en waar je wat aan hebt theoretisch en praktisch…

 2. Had de reportage al gezien in de WLS , prachtig gestyled , een mooie binnenkijker waar verschillende stijlen mooi gecombineerd zijn !!

 3. Prachtige binnenkijker van een sfeervol huis en tuin die heel mooi 1 geheel vormt.. Heb er enorm van genoten :-)

  Groetjes Serdina.

 4. Heel erg mooi, complimenten. De kleuren mooi gecombineerd. Ik heb weer verschillende ideetje opgedaan.
  Mag ik vragen in welk nummer van WLS je stond?

  Groetjes Annelies.

 5. Wat een sfeervolle binnenkijker! Alles is prachtig in balans, niets is ‘over the top’. Heel inspirerend Meriam.

 6. Prachtig! Mag ik vragen waar jullie aanrechtblad mee is afgewerkt? Heb zelf ook beton maar de vlekgevoeligheid gaat enorm tegen staan. Is de spatrand van beton of ander materiaal?

  1. Beste Meriam
   Wij zijn op zoek naar een nieuwe keuken wij hadden ook ons oog laten vallen op een belgisch harstenen blad. Wij hoorden dat het erg kwetsbaar is en gauw vlekt en beschadigd. Wat is jouw ervaring ? Wij vinden het wel prachtig nl. Groeten Petra

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.