Photodiary: de week van Jose den Hartog

Wat een leuke verrassing om door Benita uitgenodigd te worden om een photodiary bij te houden voor De Wemelaer. Superleuk, maar ook wel een lastige opgave want mooie foto’s maken is best moeilijk. En ook sloeg de onzekerheid toe: is ons huis wel interessant genoeg voor de kijkers…? Maar wie A zegt…

20160814_154226.jpg

Ik zal mij even voorstellen: mijn naam is Jose, ik ben 49 jaar oud en getrouwd met John. Samen hebben we een zoon, Randy van 18 jaar. Mijn man heeft een eigen bouw- en onderhoudsbedrijf waar ik de administratie voor doe en daarnaast werk ik ook full time bij een multinational op een logistieke afdeling, waar ik verantwoordelijk ben voor alle repack activiteiten op het Personal Care pakket gebied. We wonen in een klein dorp in de Krimpenerwaard in Zuid Holland. Onze twee- onder één kap woning hebben we in 1993 gekocht en we zijn een jaar lang bezig geweest met de verbouwing. Alleen een gedeelte van de voor- en zijgevel is blijven staan. Voor de rest is alles eruit geweest: de vloeren, de muren, alle elektra, de plafonds en ook het dak werd vernieuwd. We hebben aan- en opgebouwd. Oude voegen werden eruit geslepen en het huis werd gezandstraald en opnieuw gevoegd, met een knipvoeg. Een hele onderneming en (bijna) alles zelf gedaan. Gelukkig is John heel handig. We wonen hier met ontzettend veel plezier. Het huis is niet groot, maar dat doet niets af aan de gezelligheid van het huis. We wonen midden in het dorp met een grote tuin en een grote schuur. Waar vind je dat? Heerlijk! De afgelopen 2 jaar is er veel veranderd in huis: van een witte Riviera Maison inrichting naar een landelijke en sobere stijl. Dit jaar hebben we de muren met krijtverf behandeld. Blij dat dit is gedaan, het geeft zoveel meer sfeer! Het halletje, de keuken en onze slaapkamer kregen de kleur Palladio en in de woonkamer kreeg een muur de kleur Putty. De rest van de muren en ook de trap naar boven verfden we in de kleur Monument Grey. En we zijn er nog niet! Er staan nog veel meer wensen op het lijstje,  gelukkig hebben we ook al veel kunnen afstrepen. Zoals de grenen trap naar boven, die is helemaal kaal gehaald en opnieuw in de loogbeits  gezet. Wat een metamorfose!

De aankomende week zal een vol weekje worden, iedere avond staat er namelijk wel iets op het progamma. Ik wens jullie veel lees- en kijkplezier!

Maandag
De werkdagen ben ik altijd vroeg op. Ik probeer tussen half 7 en 7 uur in de auto te zitten. Als ik dan vroeg begin hoop ik ook weer op tijd naar huis te kunnen rijden, wat jammer genoeg niet altijd lukt. Vandaag is de laatste vergadering om 16.30 uur afgelopen, hup snel in de auto en naar huis. Na het eten snel even wat facturen afhandelen en de ramen van de achterdeur even lappen. Afgelopen vrijdag heeft John een nieuwe achterdeur geplaatst en zaterdag heeft de schilder de deur alvast in de grondverf gezet. Afgelopen weken heeft de schilder het hele huis opnieuw in de verf gezet. Beige, in combinatie Grachtengroen. Zo blij mee, het huis heeft een veel stoerdere uitstraling gekregen. Tussen de bedrijven door stond er nog een afspraak bij de pedicure. Altijd zo lekker als je daar weer geweest bent.

maandag foto 1 .jpg

De deur is nu in dezelfde stijl als de ramen van onze woning

maandag foto 2 .jpg

De zijkant van de woning. De hortensia’s hebben het dit jaar zo prachtig gedaan, wat een bloemenzee. Ze zijn nu alweer op zijn retour.

maandag foto 3 .jpg

Ons halletje bij de achterdeur. De deur staat nog in de grondverf en moet nog afgelakt worden.

Dinsdag
Vandaag weer vroeg uit de veren. Drukke dag, want mijn collega is op vakantie en ik neem nu ook haar pakket waar. Morgen hebben wij een feedback sessie op het programma staan, even de tijd nemen om dit voor te bereiden. Als ik thuiskom heeft John al gekookt en staat het eten klaar. Ook zie ik gelijk dat alles weer lekker schoon is in huis. Sinds enige tijd hebben we een schat van een hulp die ons helpt het huis schoon te houden. Ik ben hier superblij mee, want ik weet soms de tijd niet te vinden om het allemaal zelf te doen. Na het eten gaat ieder weer zijn eigen gang. Op dinsdagavond gaat John altijd droogtrainen met de schaatsvereniging. Het is erg lekker weer dus ik ga zelf nog even de tuin in om het een en ander op te ruimen. Rond koffietijd rijd ik naar een verjaardag. Iedereen is terug van vakantie, dus verhalen genoeg. Bij terugkomst nog even schaatsabonnementen voor de jongens besteld, was ik bijna vergeten, vandaag was de laatste dag om dit te doen.

dinsdag foto 1 .jpg

Ik kan geen afstand doen van dit tafeltje en stoeltje. Het is al meer dan 25 jaar in ons bezit. Het blad is al voorzien van lood omdat alles weggeroest was. En de stoel heeft bijna geen zitting meer maar ik vind het zo’n lief geheel.

dinsdag foto 2 .jpg

Ons stukje tuin bij de achterdeur. Afgelopen april hebben we dit stuk helemaal leeggehaald en grond en bemesting toegevoegd. En samen met iemand die er verstand van heeft werd het weer helemaal opnieuw ingericht. Het boompje op de achtergrond zorgt dat ervoor dat er bijna geen inkijk in de tuin is.

dinsdag foto nr 3 .jpg

De houten bank heeft mijn schoonvader voor ons gemaakt. Ik mocht een ontwerp maken, we hebben samen hout uitgekozen en hij heeft de bank precies zo gemaakt. Echt een mooie blikvanger. De tafel hebben we van de buren gekregen, hij  is van teakhout en was gelakt. We hebben er flink wat werk aan gehad om hem helemaal kaal te krijgen, maar het resultaat mag er zijn. Hij past precies bij de bank.

dinsdag foto 4 .JPG

Een aantal jaren geleden hebben we het achterste gedeelte van de tuin aangepakt en hier een overkapping geplaatst. De schillen van meerpalen zijn gebruikt als achterwand. Dit is zo’n lekker plekje om te zitten! Hier kunnen we lekker loungen, gezellig barbecueën en eten aan de grote eettafel die John heeft gemaakt van oude kaasplanken.

Woensdag
Even een puzzel: wie haalt Randy op? Want vandaag komt hij terug van vakantie. In verband met een meeting kan ik dit zelf niet doen. Gelukkig biedt een vriendin aan om hem op te halen. Super fijn! Het is vandaag heel mooi weer. In de tuin heerlijk bijkletsen met Randy en alle vakantieverhalen aanhoren. In de tussentijd alvast een wasje draaien. ’s Avonds naar bovengenoemde vriendin, want haar zoon is jarig. Even gezellig een bakje koffie drinken. John zit op een toneelvereniging en oefent iedere woensdagavond, samen met Randy zijn we eventjes gaan kijken. Een dolle boel met z’n allen op het toneel, er wordt veel gelachen. Tegen de tijd van de uitvoering ga ik nog wel een keer kijken. Ik help altijd met grimeren en dan is het wel handig om te weten hoe het stuk in elkaar steekt en hoe de personages eruit moeten komen te zien.

woensdag foto 1 .jpg

Een hoekje in onze keuken, het eerste moment van de dag waar we de koffie pakken. Wij hebben een hoogglans witte keuken, die hebben we er 7 jaar geleden in gezet.

woensdag foto 2 .jpg

De meeste tijd brengen we hier door als we thuis zijn. Een gezellige tafel waar we met 12 personen aan kunnen zitten om te kletsen, te eten en te borrelen. Ik ben op zoek naar nieuwe lampen voor boven de tafel. De lampen die er nu hangen geven alleen licht vanaf de onderkant en dat zou ik graag anders willen.

woensdag foto 3 .jpg

De houten regaal heeft John zelf gemaakt. Eerder hadden we het wit geverfd maar een paar weken geleden heb ik de stoute schoenen aangetrokken en hem met loogbeits behandeld. We hebben er meteen een extra tussenpaneel bijgemaakt en een plank aan de achterzijde.

Donderdag
Vandaag een hectische dag waardoor deze snel voorbij is. Vanuit het werk door naar een collega, waar we gezellig met onze afdeling gaan barbecueën. Het vlees is geregeld en samen met een andere collega ga ik nog even de laatste boodschapjes halen. Wat treffen we het met het weer! Heerlijk de hele avond buiten gezeten, het was super gezellig. Goed om dit soort dingen buiten werktijd te doen. Je spreekt net even ergens anders over dan de onderwerpen op het werk. Daarom even wat foto’s die ik al eerder gemaakt had deze week.

donderdag foto 1 .jpg

Het kastje links is een oud kastje wat ik heb geërfd van mijn vader. Om het kastje toch een mooie plek te geven in huis hebben wij het bovenstel eraf gehaald en het kastje in de krijtverf Monument Grey gezet, net als de spiegel. De muurlampjes komen bij Rossetti, een antiekwinkeltje in Gouda vandaan. Ik heb hier niet lang over hoeven nadenken.

donderdag foto 2 .jpg

Achter de deur zit een heel klein halletje met de voordeur, deze gebruiken we bijna niet. Iedereen komt altijd via de achterdeur binnen. Achteraf gezien hadden we dit heel anders moeten doen bij de verbouwing. Nu is het helaas geen optie meer om aan te passen. Maar mocht ooit de vloer nog eens aangepakt worden, dan nemen we dit zeker mee om een verandering te realiseren.

donderdag foto 3 .jpg

Deze zuil heeft John van restanthout gemaakt. Een mooi verjaardagskado. Dit is echt zo’n mooi hoekje daarvoor. En zelf vind ik de pot hierop geweldig staan.

Vrijdag
Laatste dag, weer vroeg uit de veren. Maandag komt mijn collega terug van vakantie en kan ik mij weer concentreren op mijn eigen pakket. Vandaag heel veel op de planning staan maar niets van dit lijstje kunnen afstrepen, alleen maar brandjes blussen. Soms heb je van die dagen! Een collega neemt vandaag afscheid en om die reden is er na het werk een borrel georganiseerd. Ik had het idee om 1 drankje te doen, maar het was zo gezellig dat ik pas tegen 22.00 uur thuis was. Maar wat een geluk, de jongens hadden eten voor mij bewaard. Daarom een aantal sfeerfoto’s.

vrijdag foto 1 .jpg

De houten bak heb ik 3 jaar geleden in Lille gekocht. Dat was mijn eerste sobere aankoop. De bak heeft een mooie plek in de keuken gekregen.

vrijdag foto 2 .jpg

Deze krans heb ik vorig jaar zelf gemaakt. Mijn favoriet, foto’s maken in een spiegel.

vrijdag foto 3 .jpg

Ik ben gek op kandelaren, overal in huis staat wel een kandelaar. Deze komen ook bij mijn favoriete winkeltje in Krimpen vandaan. Even snel tellen, ik denk dat ik wel 12 kandelaren heb staan.  Ze vervelen nooit en zijn zo mooi!

Zaterdag
Eindelijk weer even tijd om in huis wat te doen. Ik wil graag nieuwe takken voor in de grote stenen pot en iets nieuws voor in het raam. Eerst even naar Rineke van Landelijke Stijl en Wonen, ook wel Het Blakertje, in Krimpen a/d IJssel. Daar zag ik een supermooie vijzel die precies in het raam past. Op de terugweg langs de bloemenwinkel om een paar mooie rozenbottel takken te halen en ja, dan rijd ik nog langs een winkeltje met brocante en stoere materialen. En wat zie ik daar, niet te duur, een mooie tuimelpot. Tja, die kan ik natuurlijk niet laten staan. Ben superblij met mijn nieuwe aanwinsten!

Thuisgekomen heerlijk even alles veranderd en een nieuw plekje geven. De grote, houten olijfbak werd verplaatst naar de keukentafel. De houten bak van de keukentafel naar het halletje en de tuimelpot heeft een mooi plekje op de keukenkast gekregen.

Aan het einde van de middag hebben we bij een vriend een Amerikaanse BBQ. Het is niet ver weg, dus we gaan er lekker met z’n drietjes op de fiets ernaar toe. Gelukkig zijn de weersvoorspellingen veel beter dan verwacht. Even was er paniek vanwege een wolkbreuk, maar die duurde gelukkig niet lang. Was een supergezellig avondje.

zaterdag foto 1 .jpg

zaterdag foto 2 .JPG

zaterdag foto 3 .jpg

Zondag
Heerlijk een beetje kunnen uitslapen. Daar leent het weer zich ook voor. De regen komt met bakken naar beneden. Een fijne dag om in huis wat aan te rommelen. Omdat ik de afgelopen dagen niet veel thuis ben geweest, vandaag maar even boodschappen doen. Gezellig met z’n allen brunchen en tijd voor elkaar maken. ‘s Avonds een lekkere salade Tortellini met een heerlijk sausje en Italiaanse geraspte kaas. Later op de avond nog even gezellig mijn zwager en schoonzus op de koffie. Een mooie afsluiter van het weekend.

zondag foto 1 .jpg

Lekker het bed verschoond. Jammer genoeg heeft het beddengoed niet buiten kunnen hangen, dat ruikt altijd zo lekker. Voor de slaapkamer vind ik het mooi om lichte kleuren te gebruiken. Maar het kan zomaar zijn dat ik hier volgend jaar heel anders over denk en de verfkwast overal langs laat gaan. Dit jaar staan er wel nieuwe overgordijnen op het programma. Maar dan moet je toch wel zeker weten of je het allemaal licht wilt houden!

zondag foto 2 .jpg

Dit kastje hebben we jaren geleden toen we in Zweden op familiebezoek bij mijn schoonzusje en zwager waren, omgerekend voor 1 euro gekocht. Het kastje was blauw maar ik heb het wit geverfd.

zondag foto 3 .jpg

 Vorige week heb ik het kastje wat op de overloop staat leeggehaald en opnieuw ingeruimd. Wat we niet meer gebruiken eruit gedaan. De afgelopen 2 weken is er in huis al aardig wat opgeruimd.

Het was ontzettend leuk om een verslag te mogen maken. Ik hoop dat iedereen er veel plezier aan beleefd. Dankjewel!

Groeten Jose.

5 reacties

 1. Serdina. schreef:

  Leuk hoor Jose :-) heel erg sfeervol!
  En heel leuk om je week te lezen!

  Groetjes Serdina.

 2. Wiekie schreef:

  Prachtig

 3. Geesje schreef:

  Nou José, blij dat je na A ook B hebt gezegd. Prachtig mooi om bij je te mogen kijken,echt genieten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.