Allereerst: wat ontzettend leuk dat ik gevraagd ben om mee te doen aan de Photodiaries. Dank je wel. Ik zal ons, Huize Wisman, aan jullie voorstellen. Ik ben Deborah Wisman en ben 28 jaar. Ik woon samen met mijn man Peter en onze twee fantastische zoons, Morris (3) en Florian (1) in een klein dorpje in de provincie van Utrecht.

Ik zal even in het kort vertellen hoe Huize Wisman is ontstaan. Vanaf het moment dat ik moeder ben geworden, ben ik fulltime thuis en vond ik het, na een paar maanden, wel leuk om weer eens wat voor mezelf te hebben. Ik hoorde van een klant van mijn ouders dat zij een woonblog bijhield en dacht: dat is misschien ook wel wat voor mij. Ik vind het leuk om te stylen in huis en ik hou ook van fotograferen en schrijven. Ik nam een kijkje op haar blog en was om. Dit wilde ik ook! Als ik graag iets wil, is mijn man van het aanpakken. Hij ging direct op onderzoek uit en vertelde dat het vrij gemakkelijk kon met Blogger van Google. Hij maakte direct een account aan en of ik even snel een naam wilde bedenken. Uhm, oke, dat doen we even ;). Toen we gingen samenwonen hebben we een gezamenlijke agenda aangemaakt op onze iPhones die we Huize Wisman noemdenDus zei Peter: ‘Waarom noem je het niet Huize Wisman?’ Ja, dat vond ik een goed idee! Na de geboorte van mijn tweede zoon ben ik het bloggen nog meer gaan oppakken en werd ik naast woonblogger ook mamablogger. Want ja, die 2 boys, die zijn en blijven het allerleukste in mijn leven! Een eigen website werd gemaakt, met daarbij ook een webshop met mode – en woonaccessoires. Ook zijn er een aantal leuke items voor baby & kind. Allemaal nieuwe ontwikkelingen waar ik ontzettend blij mee ben. Ik geef jullie graag een kijkje in ons leven.
Van harte welkom bij Huize Wisman!

 

Welkom1.JPG

 

Welkom2.JPG

 

Maandag
Meestal starten we op maandag met opruimen in huis. Even de bende van het weekend aan kant helpen, maar deze maandag was veel leuker! We gingen namelijk een dagje inkopen doen. Of een ochtend. Net hoelang de jongens het volhouden. Om 9:00 uur zaten we compleet met z’n drieën in de auto om oma op te halen. Wat lekkere hapjes mee in de tas en daar gingen we. Wel heel gericht, want volgende week houdt Huize Wisman voor het eerst een Open Huis dus er moeten een aantal mooie items gekocht worden. Ontzettend spannend maar ik vind het wel heel leuk om te doen! Uiteindelijk zijn we toch pas halverwege de middag thuis omdat de jongens het goed hebben volgehouden. Heel fijn, want ik heb echt leuke mode – en woonaccessoires kunnen inkopen. Eenmaal thuis stal ik even snel alles uit en begin daarna aan de groentesoep. Straks komt Peter uit zijn werk, fietsend, 60 km op een dag, dus hij zal wel trek hebben.

 

Maandag1.JPG
Na het eten nog even het een en ander opruimen, stoeien met de jongens en dan is het bedtijd. Het wordt al echt snel donker in huis dus foto’s maken van de nieuwe spullen lukt helaas niet meer. We besluiten om maar lekker op de bank te ploffen. Morgen weer een nieuwe dag.

Maandag2.jpg

Maandag3.jpg

Maandag4.jpg
Dinsdag
Vandaag gaat Morris een ochtend naar de peuterspeelzaal. Hij vindt het zo leuk dat we hem er binnenkort maar twee ochtenden naar toe laten gaan. Voor hem een heerlijk uitje en voor Florian en mij even een quality time momentje. Eerst samen wat fruit eten en dan ga ik toch echt aan de bak. Hoewel er beneden ook een hoop te doen is, begin ik toch eerst boven. Heerlijk, want nu is dat alweer netjes en opgeruimd. ’s Middags gaan de jongens naar bed voor een middagdutje. Dat is soms wel fijn want dan heb ik even mijn handen vrij. Toen de jongens wakker werden heb ik ons klaar gemaakt en zijn we lekker een stuk gaan fietsen. Ze vinden het allebei heerlijk op de fiets. Voor mij is het gelijk een sport uurtje, oke half uur a drie kwartier bedoel ik, met twee van die mannen op de fiets erbij. Want ja, er staat nogal eens wind in Nederland en dan tussen de weilanden door…. Klinkt als een goed excuus om niet naar de sportschool te gaan toch?

 

Dinsdag1.jpg
Dinsdag2.jpg

Dinsdag3.JPG
Dinsdag4.jpg

 

Woensdag
De jongens zijn vroeg wakker vanmorgen. Hoewel er genoeg te doen is: m’n hoofd stroomt bijna over, probeer ik ook relax- en knuffelmomenten in te lassen. Dus tv aan, flesje voor Florian en allebei lekker tegen mama aan in het grote bed. Heerlijk. Er komt een tijd dat er ’s ochtends een strak schema is voordat de school begint dus ik probeer echt te genieten dat wij bijna nooit ’s ochtends haast hebben. Op dit moment alleen de dinsdag en binnenkort dan ook de donderdag. Nadat Florian z’n flesje leeg heeft gedronken en de favoriete tv-programma’s afgelopen zijn, maken we ons klaar en gaan we naar beneden om te ontbijten. En dan is het zover, mama moet er toch weer tegenaan. Wat nieuwe producten voor de webshop gefotografeerd, alvast geprijsd voor het Open Huis en de schuur opnieuw ingericht. Zo, de bijkeuken is weer leeg, dus daar maak ik het allemaal even schoon en ga verder met de keuken opruimen. Het kleine ossenoog spiegeltje kocht ik maandag voor in de webshop maar ik wilde er zelf ook graag een. Ik plaatste hem op de schouw in plaats van het klokje van PTMD. Ik heb nergens anders in huis een klok, gewoonweg omdat ik ze vaak niet echt mooi vind maar deze vond ik wel leuk. Ook handig, want soms is m’n telefoon even in het bezit van een andere eigenaar. Ik noem geen namen hoor, maar hij lijkt op mijn oudste zoon ;). Echter na een uur kwam ik er achter dat die klok toch wel een fijn apparaat was in huis, want ik liep dus meerdere keren richting de keuken om te kijken hoe laat het was. Hij hangt inmiddels weer op zijn oude vertrouwde plekje en ik ben de klok nog meer gaan waarderen. Maar een tweede in huis..? Nee, toch maar niet.

 

Woensdag1.JPG

 

Woensdag2.jpg

Woensdag3.jpg

’s Middags gaan de jongens even naar bed en ik deed nog wat huishoudelijke taken. Jep, dat hoort er iedere dag weer bij. Het leven van een vrouw gaat niet over rozen ;).  Nee hoor, dat is maar gekkigheid. Toen de jongens wakker werden was het nog heerlijk weer dus zij konden nog lekker buiten spelen. Ik rommelde nog wat in de tuin en tussendoor dronken we nog even wat. Daarna was het al weer tijd om het avondeten klaar te maken en daarna begonnen we langzaam aan de “bedtime stories”.

 

Woensdag4.JPG

 

Woensdag5.JPG
Donderdag
Vanmorgen ben ik al bijtijds met de jongens en mijn moeder naar de markt toe. Als het weer goed is en we hebben er tijd voor vinden we het altijd wel leuk om dit te doen. Ik haal wat frisse groene takken om in de kruiken te zetten en om wat toefjes van te maken. Vooral met eucalyptus erin vind ik fijn. Het ruikt heerlijk en het ziet er ook nog eens mooi uit. Voor de verandering deed ik er een stuk van een aardappelzak omheen en om alvast een klein beetje het gevoel van de gezellige feestdagen te krijgen deed ik er ook een mooie sobere kerstbal in. Oh, wat vroeg! Ach, ze zingen niet voor niets; Christmas, the best time of the year! Het toefje heeft inmiddels een mooi plekje gekregen aan de kast. Ook haalden we nog wat lekkere verse broodjes voor de lunch. Ik belde m’n zussen en die kwamen ook even gezellig langs. Girl talk, lekker eten en crea bea zijn; wat willen vrouwen nog meer?! Haha!

 

Donderdag1.JPG

Donderdag2.jpg

Donderdag3.jpg

Donderdag4.JPG

De donderdagavond is gekomen. Dat vind ik altijd zo’n lekker moment. Wij hebben weekend! Peter is lekker drie dagen thuis en dat moet gevierd worden. Vaak halen we dan al wat lekkers om alvast een beetje in een weekend mood te komen. Kindjes naar bed, de kaarsjes gaan aan, favoriete tv- programma wordt opgezet en samen met manlief op de bank. Welkom weekend!

 

Donderdag5.jpg
Donderdag6.JPG

 

Vrijdag
Het weekend is dus aangebroken in Huize Wisman. Sinds een half jaar heeft Peter tijdelijk een andere functie in het ziekenhuis waardoor hij geen onregelmatige diensten meer heeft. Wij vinden het heerlijk, want sinds we samen zijn heeft hij niet anders dan onregelmatig gewerkt. En nu met twee kids is dit wel erg fijn. Zoals ik al eerder heb verteld, hebben we volgende week voor het eerst Open Huis en dit is dus het laatste weekend dat we het een en ander kunnen afronden en voorbereiden. Druk, druk, druk dus met name in de tuin. De veranda is inmiddels klaar en daar zijn we erg blij mee. Het was een grote klus maar het was de moeite waard. We genieten er nu nog van, maar met name kijken we uit naar de eerste dagen van het komende voorjaar dat we daar al lekker onder kunnen zitten. Ook kijk ik er erg naar uit als de balken wat meer vergrijsd zijn. Het zijn prachtige, dikke, eiken balken hoor maar ik houd gewoon niet zo van oranje. Dus als ze meer in de kleur van de tafel zijn is het voor mij helemaal af. Nog eventjes geduld houden dan maar…

 

Vrijdag1.JPG

 

Vrijdag2.JPG
Zaterdag
’s Ochtends rommelden we wat in en om het huis. Peter deed de laatste schilderklusjes buiten en ik was binnen druk met de boel opruimen. Om kwart voor 1 rijden mijn zus en ik richting het werk van mijn moeder om haar op te halen, om vervolgens door te rijden naar een andere groothandel. Ik wilde nog wat extra woonaccessoires inkopen. Eenmaal aangekomen namen we eerst een broodje en daarna begonnen we met onze koopjacht. Terwijl er toch weer een berg was ontstaan in onze kar, besloten we dat het tijd was om te vertrekken. Op naar huis. Het leukste aan weggaan vind ik het thuiskomen. Wat een ontvangst! Alsof je dagen weg bent geweest. Zo aandoenlijk die drie mannen die voor de voordeur staan te wachten op een dikke knuffel. Lucky me!
Zaterdag1.jpg
Zaterdag2.jpg
Zaterdag3.jpg
Zondag
De zondagmorgen, wat een heerlijkheid is het om ’s ochtends gewoon lekker rustig aan te doen met de mannen. We kroelen eerst met z’n viertjes in het grote bed om vervolgens wat broodjes te bakken en een eitje te koken. Daarna maken we ons klaar en gaan we naar oma. Ik vind het leuk om op zondag altijd wat meer tijd te besteden aan onze kleding. Dus ik deed bij alle drie mijn mannen een blauw overhemd aan. Zo leuk als die mini versies van papa ook matchen met zijn outfit. Zelf had ik wel weer zin in wat zwart voor het najaar en deed mijn nieuwe aanwinst aan. Het zwarte jurkje en de laarsjes kocht ik laatst in Utrecht en het zwarte schoudertasje met de sjaal komen uit mijn webshop.

 

Zondag1.jpg
Eenmaal weer thuis drinken we wat met de jongens. Ik had nog wat lekkers voor bij de koffie gehaald, Amerongse Bergjes. Van buiten pure chocolade en van binnen zachte room. Heerlijk, en ze zien er ook nog eens heel mooi uit. Daarna brengen we ze naar bed voor een middagdutje en wij ploffen op de bank en zetten een filmpje op. Buiten regent het een beetje en dan vind ik het altijd heerlijk om het binnen extra gezellig te maken.

 

Zondag2.JPG

Zondag3.jpg

Zondag4.JPG
Zondag5.jpg

 

De zondagavond is alweer aangebroken. Wij gaan bijtijds naar bed want er staat weer een nieuwe week voor de deur. Wij wensen alle lezers een hele fijne week toe en hopelijk hebben wij jullie een klein beetje kunnen inspireren. Vind je het leuk om meer te zien? Kijk dan op onze website: www.huizewisman.nl, of volg ons op Facebook of Instagram. Nogmaals ontzettend bedankt, Benita!

 

Vriendelijke groeten van Huize Wisman.

 

Allerlaatste foto_totziens.jpg