Photodiary: de week van Marti

Wat vind ik dit een bijzondere ervaring om een week uit mijn leven en mijn huis te mogen delen. Toen Benita mij op Instagram de vraag stelde of ik het leuk zou vinden om mee te doen zei ik gelijk ‘Ja’. Wie zou dat niet leuk vinden.. ?! Ik was net een paar weken geleden daarvoor door een vriendin aangestoken om op Instagram foto’s van ons huis te plaatsen. Ik voel mij vereerd dat ik ben uitgekozen om mee te doen.

Toch ben ik ook best wel gespannen, want er komen zoveel mooie huizen op De Wemelaer voorbij.. Ik hoop dat ik jullie een mooie reportage kan bezorgen en dat het interessant genoeg is.

Dan zal ik mij nu even voorstellen: ik ben Marti(44), getrouwd met Ivo (42) en we hebben een dochter van 13 jaar. Dertien jaar geleden hebben we ons huis gebouwd, net over de grens in Duitsland.

Marti1.jpg

Onze dochter is hier geboren en getogen en sinds een paar jaar zit zij in Nederland op school. We hebben er bewust voor gekozen om haar ook de Duitse cultuur mee te geven. Mijn man komt uit Bosnië en ik kom zelf uit Hongarije. We vinden het heel prettig om te ervaren hoe vrij je bent tegenwoordig: wonen, werken en studeren waar je zelf wilt.. In mijn kindertijd was het een hele andere ervaring in Hongarije. Ik ben gek op Nederland, ik hou van boerenkool en hutspot en ik vind het heerlijk hoe de Nederlanders druk zijn met hun huis. We hebben in Duitsland ons droomhuis zonder beperkingen mogen realiseren. Mijn man had zelf heel sterk de wens om alles rondom ons eigen huis te bepalen en te mogen bouwen. Dat kon in Duitsland! Hij is leidinggevende in de bouw, dus het is een uitdaging geweest om voor zichzelf aan de slag te kunnen gaan. Een geweldige tijd was het!

En nu: diep ademhalen, daar gaan wij. Heel veel plezier met lezen!

Marti0.jpg

Maandag
Op maandag ben ik meestal vrij. Dan is het tijd om te poetsen, op te ruimen en nog wat boodschappen te doen. Ik geniet er altijd van als ons huisje na het weekend weer netjes is..

Marti6.jpg

Marti2.jpg

Marti4.jpg

image_00001-002.jpg

‘s Middags heb ik zelf pianoles. Dat is vanaf mijn kindertijd al een grote droom geweest.. Sinds 3 jaar heb ik een prachtige piano en nu leer ik dus ook spelen.

Marti7.jpg

Dinsdag
Deze week ben ik op dinsdag ook vrij, heerlijk zo’n extra dagje! Ik sta elke dag om 6.30 uur op. Ik begin eerst met een heerlijke douche en dan koffie onder de veranda. Even genieten van de rust..

image_00003-002.jpg

Om 9 uur doe ik vrolijk mee met de spinningles. Als ik thuiskom spring ik eerst onder douche. Vorig weekend had mijn vriendin me uitgenodigd om met haar mee naar Deventer te gaan. Wat een leuke stad is dat! Volop kleine winkeltjes waar je je hart kunt ophalen. Ik heb in zo’n klein winkeltje een mond geblazen vaasje gekocht. Hij staat voorlopig prachtig in mijn kast. Op de terugweg zijn wij in Oosterbeek nog bij Days At Home geweest. Daar heb ik een heel lief toefje gekocht voor op mijn stuk hout. Ik ben er heel blij mee.

image_00001-003.jpg

IMG_3230.JPG

image_00002-003.jpg

image_00004.jpg

image_00001.jpg

image_00004-002.jpg

Woensdag
Op woensdag werk ik altijd. Ik werk in een kledingzaak en nu is het natuurlijk de allerleukste tijd, want de nieuwe collectie komt volop binnen.! In de winkel vinden we het leuk om een mooi boeket op de koffietafel te zetten en het extra gezellig te maken voor de klanten.’ s Avonds vind ik het gezellig om thuis de kaarsjes weer aan te steken.

image_00001-001.jpg

image_00003.jpg

image_00002-002.jpg

image_00003-001.jpg

image_00004-003.jpg

image_00005-002.jpg

Marti9.jpg

Marti10.jpg

Donderdag
De wekker gaat weer vroeg af, net de zoals rest van de week. Maar ik vind het niet erg want ik ben gek op de ochtenden. Vandaag ben ik weer lekker vrij. Naast opruimen doe ik wat boodschapjes. Ik heb 2 weken geleden met mijn vriendin bij de kringloop een lamp gekocht. Die ga ik verven. Hij heeft een gouden kleur maar ik vind zelf mat-antraciet mooier. Maar kijken of het lukt. Waar ik hem wil plaatsen weet ik nog niet, maar ik vind het zo leuk om bezig te zijn. Het komt vast wel goed.

image_00003-003.jpg

Marti11.jpg

Marti12.jpg

Marti14.jpg

Vrijdag
Vandaag is het alweer vrijdag, een werkdag voor mij. Waar ik werk is er vrijdag vanaf 13.00 uur markt. Het is dan altijd lekker druk, dus de dag vliegt voorbij. Als ik thuis gegeten heb, vind ik het heerlijk om even met mijn gezin bij te kletsen. Lekker wat drinken en wat lekkers op tafel.

image_00005-001.jpg

image_00002.jpg

Marti8.jpg

Ik denk veel aan de tijd dat ik droomde over een mooi huis. Jarenlang heb ik alle Landelijk Wonen tijdschriften gekocht. We hadden toen al een heel duidelijk beeld wat we graag wilden. Ik voel me heel blij dat we in ons zelfgebouwde huis kunnen wonen en ik geniet er iedere dag nog steeds van. In de loop van de tijd verandert je smaak natuurlijk wel, maar met kleine aanpassingen en accessoires kun je heel veel doen.

Marti5.jpg

image_00004-001.jpg

image_00005.jpg

Mijn man heeft 10 jaar geleden zelf de veranda gebouwd die hij het afgelopen voorjaar weer gerenoveerd heeft. De houten vloer werd vervangen door straatwerk en de houten pilaren hebben plaatsgemaakt voor gemetselde pilaren. Ook hebben we alles in de kleur antraciet geschilderd. Naast de veranda wordt nog een houten vloer gelegd om daar ook heerlijk te kunnen zitten. Maar dat is nog niet klaar.

image_00006.jpg

image_00002-001.jpg

Ik hoop dat jullie hier net zoveel van genoten hebben, als ik ervan genoten heb om hieraan mee te mogen doen! Bedankt voor jullie interesse!

Met lieve groetjes,
Marti.

Marti is ook te vinden op Instagram.

6 reacties

 1. mineke schreef:

  Hallo Marti

  Het is een leuke reportage om te bekijken.
  ik zou je graag willen volgen.
  Zou je mij willen accepteren.
  Tot op instagram.
  Groetjes Mineke

 2. Marion schreef:

  Heerlijk wonen in je eigen gebouwde droomhuis ..leuk om te lezen en te bekijken.

 3. Serdina schreef:

  Mijn complimenten hoor.. echt een prachtig huis en tuin :-)
  Heel sfeervol ingericht.. en leuk om je week te lezen!!
  Lekker genieten van jullie droomhuis ;-)

  Groetjes Serdina.

 4. Wil hemmer schreef:

  Heerlijk om zo te genieten van je huis het ziet er heel gezellig uit.

 5. Ans van Rooij schreef:

  Mooi huis met mooie decoratie,s goed gedaan Marti!!

 6. Geesje schreef:

  Wat heb je een prachtig mooi huis Marti. Super om bij jou te mogen binnen te kijken. Ook een prachtige veranda, geweldig!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.