Photodiary: de week van Anja

Je zult maar een bericht van Benita van De Wemelaer krijgen met de vraag of je een photodiary bij wilt houden.. Wauw! Wat een eer en tegelijkertijd …… ik? Met mijn kleine flatje? Vinden mensen dat wel leuk om te zien en te lezen? Maar ik heb ja gezegd dus…

Eerst zal ik mij eens voorstellen: mijn naam is Anja, ik ben bijna 58 jaar en al heel lang getrouwd met de liefde van m’n leven: m’n maatje Nico. Ben een geboren en getogen Rotterdamse, ik hou van deze stad en zijn mooie rivier de Maas. Daarom nog steeds superblij dat ik in een flatgebouw woon dat langs de Maas gebouwd is. Wij wonen heerlijk middenin de stad. De winkels, de markthal, restaurants etc. zijn allemaal op loopafstand. Wij vinden het heerlijk om op een zaterdag- of zondagmiddag gezellig op een terras wat te drinken en dat zit dus allemaal  in onze buurt.

F6DAF156A7A4458F924F748E7CA14679.jpg

voorstellen.4.jpg

Ik werk elke dag bij het leukste kantoor voor dienstverlening aan het onderwijs. Ik heb er een baan als receptioniste/telefoniste met de meest leuke en spontane collega’s en klanten en gasten, dus dat is geen straf om daar elke dag naar toe te gaan. Mijn grote hobby (volgens sommigen een afwijking :)) is de inrichting van mijn huis en dan in de sobere, stoere stijl met oud hout en donkere grijstinten. Dat betekent dat ik in mijn vrije tijd heerlijk bezig ben met het veranderen van meubels en spulletjes en veel verven met kalkverf of groendecoraties maken. Onze flat is niet groot maar ik heb daar geen problemen mee, sterker nog; het is juist een uitdaging om het net zo gezellig en mooi in te richten als bijv. een vrijstaande woning.

voorstellen.6.jpg

voorstellen.8.jpg

Maandag
Op maandag werk ik de hele dag en begin dan heel vroeg. Voor Nico staat de wekker op 5.15 uur en vaak ga ik er dan ook uit, net als vandaag. Nico geeft mij een lift naar mijn werk, ik hoef dus niet met de metro. Het was een leuke, drukke dag op het werk en om 17.00 uur neem ik de metro naar huis, waar Nico staat te koken en ik een heerlijke maaltijd voorgeschoteld krijg.  Ik word dus flink verwend. Vanavond krijgen we gezellig bezoek van familie dus even geen tijd om in huis wat te “rommelen”. Wil m’n bontplaid weer tevoorschijn halen en krijg weer helemaal zin in de warme en gezellige, lange avonden in huis met de kaarsen aan. Mijn hoofd loopt over met ideeën maar de tijd is er niet altijd, pfffff. Ik wil Instagram ook bekijken en zien wat voor mooie foto’s de IG’ers gepost hebben. Instagram is echt een grote hobby van mij en ik doe er veel inspiratie op. Het is er ook gewoon zo gezellig met elkaar dat het wel een grote familie lijkt. :)

maandag1.jpg

maandag2.jpg

maandag3.jpg

maandag4.jpg

Dinsdag
Vandaag staat de wekker gelukkig wat later. Gisteravond is het heel gezellig geweest, lekker bijgekletst onder het genot van een hapje, drankje en de kaarsen aan, dan is het zo weer laat. Omdat ik vanmiddag pas ga werken, kan ik nu even de e-mails nakijken en  natuurlijk Instagram. Wat eerder weggegaan om nog even wat boodschapjes in de stad te doen voordat ik de metro neem naar mijn werk. Het was een leuke en hectische middag, waar ik van hou, dus het was zo weer 17.00 uur. Nico had zijn best weer gedaan als kok en we hebben heerlijk gegeten. ’s Avonds genieten we van een avondje op de bank met veel sfeer in huis en kan ik heerlijk mijmeren over wat ik nog allemaal wil veranderen, schuiven of verven in huis. Soms word ik wel eens moe van mezelf..

dinsdag1.jpg

dinsdag3.jpg

dinsdag4.jpg

9931EF8E12CF4A1DA07F70E5EEDA6257.jpg

Woensdag
Vandaag en morgen een vrije dag genomen, zo heerlijk! :) Lekker wat langer in m’n heerlijke bedje blijven liggen. Als ik dan de gordijnen weer opendoe en mijn uitzicht zie, ben ik altijd weer zo blij.

Eerst een lekker kopje koffie voordat ik onder de douche spring. Hoef me niet op te maken want ik blijf  thuis, dus joggingbroek aan en aan de slag. Vandaag heb ik de keuken een schoonmaakbeurt gegeven. Natuurlijk gelijk wat spullen anders neergezet en gedecoreerd. Ben meteen begonnen om rundvlees te stoven want vandaag ga ik eens koken: rendang met hete boontjes en rijst.

Vanavond nog even mijn haar wassen en nagels lakken, want morgen ga ik gezellig een dagje weg.

woensdag1.jpg

woensdag2.jpg

woensdag3.jpg

woensdag4.jpg

woensdag5.jpg

woensdag6.jpg

IMG_6350.jpg

Donderdag
7.00 uur en ik zit al aan een lekker kopje koffie. Vandaag nog een vrije dag en ga zoals gezegd ga ik gezellig een dagje uit met mijn lieve IG-vriendin Alessandra. We gaan naar Sober en Stoer wonen in Amersfoort (vrienden van Alessandra maar ik ben er nog nooit geweest).

Wat een geweldige dag was dit! Zo leuk om Alessandra weer te zien (alleen last van m’n stembanden, we hebben zo zitten  kletsen :). Zo’n mooie winkel en de spullen: ik voelde mij even Alice in Wonderland :) en zulke schatten van mensen zijn Arianne en Jan, dus daar ga ik vaker komen. Tussendoor met Alessandra geluncht in Amersfoort, mmm. Daarna nog een woonwinkel/bloemisterij bezocht in Barendrecht. Jullie snappen hoe ik met armen vol naar de 13e etage ging. Een dag als vandaag gaan we snel weer doen hebben we afgesproken.

Vanavond heerlijke nagenieten van deze topdag en in de relaxmodus op de bank, want morgen weer aan de bak.

IMG_6370.jpg

IMG_6371.jpg

IMG_6372.jpg

donderdag5.jpg

Vrijdag
Vanmorgen heel vroeg weer uit mijn bedje. Nico moet 24 uur met een bloeddrukmeter rondlopen (en slapen) dus die meter ging zich vannacht elk uur opblazen en mijn persoontje was elk uur wakker, grrrrrr.  Om 5.15 uur de wekker, wat geen probleem was want ik was al wakker. Vandaag weer de hele dag werken maar aan het einde van de werkdag ga ik naar een borreluurtje. Mijn lieve, naaste collega is 65 jaar geworden en hij wilde dit vieren met een zogenaamde aangeklede borrel. Heb ik geen bezwaar tegen natuurlijk! En met het heerlijke vooruitzicht dat het weekend voor de deur staat en niet te vergeten: dat de bloeddrukmeter weer gezellig bij de dokter staat, hoop ik vannacht weer te slapen als een roos!  Zeker na een gezellig borreluurtje waar de gasten nog meer verwend worden dan de jarige.

vrijdag 1.JPG

vrijdag2.jpg

Dan stap je na zo’n gezellige bijeenkomst ’s avonds binnen in een heel warm huis waar Nico alle kaarsen al heeft aangestoken, wat ben ik toch een bevoorrecht mens. Welterusten.

vrijdag3.jpg

vrijdag4.jpg

vrijdag5.jpg

Zaterdag
Goedemorgen, na een gezellige vrijdagavond en een heerlijke nachtrust weer bijtijds mijn bedje uit want: genoeg te doen. Zo fijn om rustig aan te doen met een kopje koffie en wat rommelen in huis op een vrije zaterdag. We gaan de boodschappen halen en daarna gaan we naar Hamsmade in Woubrugge om te kijken of we daar een sidetable kunnen vinden van oud hout, één waar we ook aan kunnen zitten met de laptop. Jaaaa, die wordt nu gemaakt in de maten die wij graag wilden, dus hier spreekt een gelukkige vrouw (wat ik eigenlijk altijd al ben natuurlijk).

zaterdag1.jpg

zaterdag2.jpg

Dan naar huis en daar wachten de gebruikelijke werkzaamheden zoals bij iedereen: stoffen, stofzuigen, wc schoonmaken, wassen, bed verschonen: Do I have to say more? Na alle feesten en partijen met veel en lekker eten ga ik vanavond maar voor een salade en Nico voor zijn beroemde gehaktbal. Vanavond gaan we naar onze vrienden (waar we al meer dan 40 jaar mee bevriend zijn), lekker een wijntje drinken.

Bij terugkomst nog even gezellig zitten en een wijntje voor het slapen gaan.

zaterdag3.jpg

zaterdag4.jpg

zaterdag6.jpg

Zondag
Aangezien het volgende week een drukke werkweek wordt met hele dagen werken, heb ik mij vandaag voorgenomen om nog wat klusjes in huis te doen en we dus nergens heengaan. Ook wel heel gezellig altijd hoor. Het is zulk heerlijk weer (wat weer mooie foto’s oplevert) zodat de balkondeur open kan en ik dus op het balkon lekker kan rommelen. Heb gelijk wat mosballen en toeven gemaakt en wat bladeren geruimd van de wingerd. Zelfs op een balkon moet er dus getuinierd worden. :)

Vanmiddag hebben we samen alles voorbereid en een heerlijke stoofpot gemaakt van rundvlees, groenten, verse kruiden en rode wijn, waardoor het heerlijk rook in huis.

Vanavond gaan we lekker onderuit op de bank met, je raadt het al: de kaarsen aan, een tv-serie en natuurlijk een wijntje.

zondag1.jpg

zondag2.jpg

zondag3.jpg

zondag4.jpg

zondag5.jpg

Dit was dus een weekje uit m’n leven.

zondag6.jpg

Dankjewel Benita, voor de uitnodiging om een photodiary bij te houden. Het was superleuk om te doen! Ik hoop dat ik mensen, die net als ik in een klein flatje wonen, heb kunnen inspireren. Dat ik heb kunnen laten zien dat het ook mogelijk is, om een kleiner huis net zo gezellig en sfeervol in te richten als een groot huis.

Liefs, Anja.

15 reacties

 1. Thea Lemmens schreef:

  Oh Anja , wat leuk ..en terecht heeft Benita jou gevraagd. Jou huis is prachtig ♡♡♡

 2. Marianne schreef:

  Wat leuk om te lezen hoe jou week verloopt en leuk en mooi om in jullie huis te kijken mooi gestyld jullie wonen prachtig aan het water wat een uitzicht

 3. Ingrid schreef:

  Wat een mooie sfeer Anja , het gaat om de liefde die je in een huis stopt om het sfeervol te krijgen en dat kan in elk huis klein of groot . Mooie foto’s en heel leuk om te lezen !

 4. Karina van der Lee schreef:

  Wat een leuke diary heb je geschreven. Je woont prachtig zoal binnen als buiten…en daarmee bedoel ik het uitzicht wat je hebt. Ik geniet altijd van je mooie foto’s en leuke verhaaltjes op instagram. Je hebt een heel sfeervol huisje.
  Heb nu ook weer genoten.

 5. Brenda schreef:

  Wat een prachtig sfeervol huis.
  Gezellig ingericht.
  En wat een mooi uitzicht.
  Groetjes Brenda

 6. Jeanine schreef:

  Wat leuk gedaan Anja! Je hoeft je zeker niet te schamen want het is prachtig en ik heb echt niet het idee dat het zo klein is! Byebye ;-) Jeanine (home_4_us)

 7. Geesje schreef:

  Jemig Anja wat heb je een super mooi ingericht huis en dat uitzicht is helemaal geweldig! Prachtig……:)

 8. Garcyasplace schreef:

  Wat heb ik met veel plezier , jouw week diary gelezen . Je moet echt niet zo bescheiden zijn , jullie wonen daar prachtig dertien hoog !! Leuk je weer wat beter te leren kennen , lieve groetjes
  Christel

 9. Serdina schreef:

  Prachtige photodiary Anja :-) heb er van genoten !! Je hebt het fantastisch voor mekaar en je uitzicht is heel mooi !!
  Leuk om je wat beter te leren kennen.. volg je heel graag op Instagram !!

  Groetjes Serdina.

 10. Coby van cbcosycot IG schreef:

  Prachtige binnenkijker, geweldig vieuw van de 13e en oh zo gezellig verhaal.
  Ik geniet weer verder mee op IG.
  Groetjes Coby

 11. Hanneke de Wolf schreef:

  Wat woon je mooi en heel sfeervol, heb erg van je foto’s en je verhaal genoten! prachtig uitzicht heb je! Ik volg je ook al op Instagram met je mooie foto’s!
  Grotestern_landelijk wonen

 12. Pauline Roos schreef:

  Anja, het was super leuk om jouw diary te lezen. Ik geniet altijd van de geweldige warme sfeer die je neerzet, maar je bent zelf ook een warme persoonlijkheid en je hebt altijd voor iedereen een lief woord.

 13. Edith schreef:

  Wat een super leuke photodairy Anja, erg leuk om te
  lezen! xx

 14. Diane schreef:

  Wat was het leuk om te lezen Anja, en zo gezellig bij je! Prachtig!
  Ben benieuwd naar je side table, zal wel heel mooi worden.
  We zien m vast wel verschijnen op IG

  Liefs, Diane

 15. Lia schreef:

  Lieve Anja, enthousiast als altijd laat je ons nog meer meegenieten van jou leven en jou Thuis! Zo leuk om te zien omdat ik jou ook in het echt ken! liefs van mij Lia, House of Seasons

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.