Photodiary: de week van Lesley

Heee, wat leuk dat ik een photodiary mag bijhouden voor De Wemelaer. Een aantal weken geleden heeft Benita gevraagd of ik deze wilde maken. Natuurlijk, heel erg leuk om te doen!

Samen met mijn hond Jimmy woon ik in een jaren ’30 huis aan de kust van Noord-Holland. In het dagelijks leven werk ik als freelancer (ik maak video’s van bruiloften en interieur projecten voor bedrijven) en werk ik parttime bij 2 werkgevers. Het huis waarin ik woon is een prachtig pand. Ik heb er als kind altijd gewoond en nadat ik mijn studie had afgerond ben ik tijdelijk in het huis gaan wonen (ik woonde tijdens mijn studie in het prachtige Haarlem), nadat mijn ouders naar een andere plek zijn verhuisd. Deze tijdelijke woonoplossing is toch al bijna 5 jaar geleden. Mijn moeder is in dit pand ooit haar woonwinkel begonnen. Ik ben opgegroeid met interieur en alles wat daar mee te maken heeft. Dat zich geresulteerd heeft in een eigen blog (Lesleyslifestyle.com) en het maken van video’s voor o.a. Pure & Original.

Ik vind het erg leuk om je een weekje mee te nemen in mijn leven.

Maandag
Op maandag werk ik altijd thuis. Deze dag monteer ik de videobeelden die ik heb gemaakt van verschillende projecten. Vandaag heb ik eerst een vergadering van een van mijn 2 werkgevers. Ik werk een paar uur in de week voor de bibliotheek. Sinds kort is de bibliotheek verhuisd naar een nieuw pand. Het is echt een feestje om in dit pand te werken. Het is een oude school geweest en de architecten hebben de oude school laten staan en hier omheen een nieuw gebouw geplaatst. De inrichting van de bibliotheek is echt echt heel mooi! Het voelt letterlijk als een woonkamer. Je krijgt van deze plek heel veel inspiratie.

Maandag bibliotheek 3.jpg

Maandag bibliotheek 2.jpg

Maandag_bibliotheek.jpg

Na de vergadering ga ik richting een onwijs leuk project waar ik een video van maak voor Paint & Decorations. Ik ben hier een mini make-over van de slaapkamer aan het maken. Ik verf de muren met een kalkverf van Carte Colori (kleur Gritti).

Maandag slaapkamer kalkverf.jpg

Maandag slaapkamer 2.jpg

Maandag slaapkamer 3.jpg

‘s Avonds loop ik eerst een lekker rondje met Jimmy en daarna stuur ik mijn foto’s en teksten door voor de Pure & Original blog.

Dinsdag
Op dinsdag werk ik als marketing- en communicatiemedewerker bij een Offshore bedrijf. Ik werk er 2 twee dagen per week. ‘s Avonds maak ik een gezonde maaltijd en daarna ga ik met mijn vriendin zwemmen. We hebben het baantjes trekken afgesloten met de sauna en gaan lekker rozig naar huis waar ik nog een theetje neem voor ik mijn bedje in rol.

ISP_8419.jpg

ISP_8430.jpg

ISP_8431.jpg

Woensdag
Op woensdagochtend werk ik een paar uurtjes in de bibliotheek. ‘s Middags ga ik met mijn vriend naar zijn loods waar ik spullen ga schuren en schilderen die hij heeft gemaakt. De hondenmand van Jimmy heeft hij ook gemaakt en die heb ik gebeitst.

ISP_8463.jpg

ISP_8473.jpg

Ook het bureau waar ik nu aan werk werd door mijn vriend gemaakt. Het is echt een relaxte werkplek geworden waar ik heel blij mee ben. Het ziet er heel knus uit.

Woensdag bureau.JPG

Na het klussen ga ik met Jimmy naar huis en eet ik snel wat voor ik word opgehaald door mijn vriendin met wie ik ga tennissen. We tennissen op woensdagavond in de winter een uurtje in de hal. Thuis krijgt mijn grote, grijze vriend nog een slinger en werk ik nog wat voor ik naar bed ga.

Donderdag
Vandaag mag ik weer naar kantoor. Rond 17.00 uur rijd ik richting huis en ga ik gelijk de stad in om een kadootje te kopen voor een vriendin waar ik op kraamvisite ga. We gaan met een paar meiden heen en hebben een onwijs leuk berenpakje gekocht voor het mannetje. Als ik daarna huis kom staat er een verassing voor de deur. Bloomon heeft weer een prachtig boeket bloemen bezorgd. Word ik altijd vrolijk van. Ook deze keer is het weer een hele mooie bos.

Donderdag Hal.jpg

toilet.jpg

ISP_8385.jpg

ISP_8418.jpg

Vrijdag
Normaal is vrijdag ook mijn thuiswerkdag, maar vandaag val ik in de ochtend een paar uurtjes in voor mijn collega in de bibliotheek. Ik heb gelijk mijn camera meegenomen. Want ik maak shots voor de video die we van de bibliotheek aan het maken zijn. We zijn namelijk genomineerd voor ‘de Beste Bilbiotheek’ van Nederland. Alle genomineerden moeten een video insturen. En ik ben gevraagd om voor deze vestiging de video te maken. Wat onwijs leuk is om te doen. Samen met de PR en Communicatie collega hebben we een script bedacht en werken we aan dit project.

ISP_8417.jpg

Het is vandaag heerlijk weer, dus pak ik de mountainbike en rij ik door de duinen en geniet ik van het zonnetje. Het was de bedoeling om een lekker groot rondje te maken maar na 12 km keer ik om en rijd ik weer richting huis. Geen kracht in mijn benen vandaag. Thuisgekomen spring ik onder de douche en trek ik vast mijn kluskleren aan. Voordat ik aan de schilder ga, ga ik nog bij een vriendin langs in het ziekenhuis. Daarna mag ik een hondenvoerbak schilderen. Omdat het een winkelpand is waar ik woon, heb ik ook een etalage. Hier hangen lampen in die mijn vriend heeft gemaakt. Ook de andere spulletjes komen in de etalage te staan. Het ziet er met alle verlichting heel gezellig uit.

ISP_8470.jpg

Na het eten komt mijn vriendinnetje langs en relaxen we de hele avond met een fles rode wijn, chips, een kleedje en Jimmy op de bank. Zij in de ene hoek van de bank en ik in de andere. Vorig weekend was het borrelen en stappen, dit weekend doen we het rustig aan. ;)

Zaterdag
Deze ochtend gaat de wekker vroeg. Want op zaterdagochtend staat er om 8 uur (ja, ik vind de tijd helemaal niks) zwemmen op het programma. Even wakker worden in het zwembad. Op het moment dat de wekker gaat baal ik als een stekker maar als je eenmaal gezwommen hebt, voel je je helemaal topfit! Wanneer ik thuiskom maak ik eerst een schoonmaakrondje. Daarna rijd ik naar een vriendin die onlangs is afgestuurd als fysiotherapeut en mij behandeld voor mijn rug. In de middag gaan we richting Alkmaar. Helaas scoor ik niks, maar als afsluiting gaan we langs de woonwinkel van mijn ouders. Wat altijd gezellig is en waar ik weer nieuwe ideetjes op doe voor thuis.

ISP_8428.jpg

Ik maak nog een wandeling met Jimmy en besluit om spontaan bij vrienden langs te gaan. Daar doe ik een theetje en een wijntje. De laatste uurtjes van deze avond breng ik lekker thuis op de bank door.

ISP_8440.jpg

Zondag
Een mix van relaxen en werken. Dat probeer ik vandaag wel een beetje te verdelen. Oma en opa zijn net terug van vakantie dus daar ga ik even langs. Ik maak een gezonde cake en ben lekker in m’n huisje bezig. Alles aan kant en lekker met spullen aan het schuiven. Tussendoor bewerk ik wat foto’s en werk ik aan mijn blogtekst. Ook maak ik foto’s van de nieuwe indeling van mijn huis.

ISP_8348.JPG

Ondertussen scroll ik door Instagram en Pinterest om inspiratie op te doen. Op zondag eet ik met mijn bord op schoot en kijk ik ondertussen naar VT Wonen. Kan ik dus echt van genieten.

ISP_8450.jpg

Lieve mensen, ik vond het heel erg leuk om mijn week met jullie te delen. Geniet van de heerlijke herfst en laat je inspireren op deze mooie website.

Tot een volgende keer. Ciaooo.

Je vindt Lesley ook op Instagram.

9 reacties

 1. Geesje schreef:

  Super mooie reportage Lesley.

 2. Danielle schreef:

  Mooie reportage,heel sfeervol huis

 3. Serdina schreef:

  Ik vind jou een toppertje !! Wou dat ik zoveel energie had… Mooi huis heb je en een lieve Jimmy :-)

  Groetjes Serdina.

 4. Debby schreef:

  Ik heb ooit naast het pand gewerkt, toen jouw moeder de woonwinkel had. Leuk om dit dan weer te zien bij de Wemelaer.

 5. Gerda schreef:

  Mooi gedaan Les. Hier geniet ik van.

 6. Annelies schreef:

  Fijne sfeer en leuk geschreven, de energie spat ervan af.
  Heb je de tegels in het toilet geschilderd en bevalt dat goed? Schoonmaken bv?…

  Groetjes Annelies.

 7. Mirjam schreef:

  Je hebt een heerlijk huis, een schat van een hond, een heel leuke baan en je lampen vind ik super mooi.
  Fijn dat we even met je mee mochten kijken.
  Liefs,
  Mirjam

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.