Binnenkijken bij Jet

Update: naar aanleiding van deze reportage werden Jet en Eric gevraagd voor het programma Binnenstebuiten van de KRO-NCRV! :)

Ook ik was blij verrast en super enthousiast toen ik gevraagd werd door Benita om mijn huis digitaal open te stellen voor iedereen. Vooral omdat alles wat met interieur te maken heeft mijn hart sneller doet kloppen en natuurlijk ook omdat ik het zelf  altijd leuk vind om de foto´s van anderen te bekijken, heb ik meteen ‘Ja’ gezegd. Ik  hoop dat ik bij kan dragen aan de mooie website van De Wemelaer.

Ik ben Jet, 50 jaar en ik woon in Brabant met mijn man en onze drie kinderen (2 zonen en 1 dochter) van resp. 18, 16 en 15 jaar. Het huis is 7 jaar geleden door ons in eigen beheer gebouwd en daardoor konden wij het dan ook de indeling geven die voor ons wenselijk was met 3 opgroeiende kinderen. Omdat ik verschillende opleidingen, cursussen en workshops heb gevolgd m.b.t. interieurstyling, kon ik alles beter overzien en voorstellen qua indeling en inrichting tijdens de bouw. Het huis is op ons lijf geschreven en wij wonen er met veel plezier in. Ik zal jullie rondleiden.

We beginnen bij de entree. De hal is heerlijk ruim met een ingebouwde dichte garderobekast. Een aanrader voor iedereen, want daardoor ziet de hal er altijd netjes opgeruimd uit. In de hal zien we het trappenhuis, met een trap naar de kelder en naar boven.

1Hal.jpg

2Hal gaderobe.jpg

De kamer links is de voorkamer, een kamer waar je lekker kunt zitten bij de haard om een boek te lezen, tv te kijken of gewoon gezellig kunt kletsen.

3Voorkamer haard.jpg

4Voorkamer piano.jpg

5Wc.jpg

In de hal bevindt zich ook het toilet, met wc en urinoir.

6Wc urinoir.jpg

Dan komen we bij de woonkamer, met daarin nog een aparte computerkamer annex kantoor. Hier kunnen wij bijvoorbeeld onze administratie rustig verwerken of de kinderen hun huiswerk maken.

7Woonkamer.jpg

8Woonkamer gestreepte stoel.jpg

9Woonkamer overzicht.jpg

10Computerruimte.jpg

De inrichting van de woning laat zich niet zo heel makkelijk vangen in één woord omdat ik van verschillende stijlen houd. Net zoals ik houd van bijvoorbeeld klassiek versus modern, landelijk en industrieel, zomer en winter, licht en donker, duur en goedkoop en zo kan ik nog wel even doorgaan. Eric Kuster, Marcel Wolterinck en Piet Boon zijn mijn grote voorbeelden en zij zijn voor mij een grote inspiratiebron geweest. In het hele huis zijn hoge plinten aangebracht, evenals architraven en neuten. Het geeft het huis daardoor een luxere uitstraling. De woonkamer is vrij rustig gehouden met veel bruintinten, kaarsen, vachten en dierenhuiden. Ook schilderijen vind ik belangrijk, om je huis een eigen touch te geven. Of het nu gemaakt is door een professionele kunstschilder, zoals de twee werken boven de bank door mijn zwager Reinoud van Vught, of de werken verder in het huis door mijn creatieve en getalenteerde zus, het gaat erom dat je het mooi vindt en het je aanspreekt. De woonkamer grenst aan de keuken en kan eventueel worden afgescheiden door tussendeuren, net zoals dat bij de hal naar de voorkamer het geval is en van de hal naar de woonkamer.

In de keuken verblijven wij heel graag, niet in de laatste plaats door de fijne gashaard en door de ligging op het zuiden. Hier aan grenzend ligt de bijkeuken met de onvermijdelijke huishoudelijke apparaten.

11Keuken.jpg

12Keuken haard.jpg

Gaan we nu naar boven. Op de eerste verdieping hebben wij de slaapkamers van de kinderen en een apart toilet. Tijdens de bouw hebben wij besloten om de kinderen alle drie een eigen wasgelegenheid te geven, door een wastafel en douche op iedere kamer te plaatsen. Dan heb je ´s morgens geen gedoe en ook met eventuele logeerpartijen heeft niemand last van elkaar.  Deze slaapkamers met badkamertjes zijn eigenlijk alle drie even groot, alleen natuurlijk wel andere indelingen.

13Wc overloop.jpg

14Slaapkamer dochter.jpg

15Badkamer dochter.jpg

16Slaapkamer zoon.jpg

17Badkamer zoon.jpg

18Slaapkamer zoon S.jpg

Op de tweede verdieping zien we de ouderslaapkamer met inloopgarderobe en badkamer. Heerlijk rustig en door het vele raamwerk op de slaapkamer kunnen we alle kanten op kijken. Het losse bad in de badkamer is ideaal en daar wordt dan ook veelvuldig gebruik van gemaakt. De muren op de badkamer zijn niet volledig betegeld, alleen daar waar het noodzakelijk is en op de vloer hebben wij het laminaat gewoon door laten lopen. Dit vonden wij de badkamer een warmere uitstraling geven en net zo praktisch.

19Ouderslaapkamer.jpg

20Ouderbadkamer.jpg

21Ouder badkamer.jpg

Gaan we weer naar beneden richting kelder. In de kelder hebben we een bruin cafe gemaakt voor de kinderen en natuurlijk ook voor onszelf! :) Ik was destijds bezig met een opleiding interieurstyling aan het St. Lucas in Boxtel en heb de inrichting van het cafe gebruikt als examenopdracht. Dit is later helemaal gerealiseerd door mijn man en hulpvaardige zwager, die daar de nodige uurtjes getimmerd en geverfd hebben. In de kelder is ook een afgesloten opslagruimte voor allerlei dingen die je normaal op een zolder zou bewaren en in een ander vertrek in de kelder is de gym, zodat wij natuurlijk geen reden meer kunnen verzinnen om niet te hoeven sporten. ;)

22Kelder BOV.jpg

23Gym.jpg

Krijgen we als laatste nog de tuin met tuinhuis dat aan het water ligt. Dit tuinhuis is ook een heerlijke plek om zomers, maar ook als het wat kouder wordt te zitten,  over het water uit te kijken en van de natuur te genieten.

24Tuinhuis.JPG

Omdat mijn man en ik liever in de tuin zitten dan er in werken, hebben wij gekozen voor veel gras en verschillende zitjes.

25Tuin.JPG

Ons huis is multifunctioneel en met het oog op de kerstdagen wil ik jullie ook nog even laten zien hoe ons huis er dan, met een paar aanpassingen hier en daar, weer uitziet. Het voordeel van de tussendeuren op de begane grond is dat je ze ook gewoon allemaal open kan zetten en dat is dan met de feestdagen wel weer handig en het geeft ook net weer een iets andere sfeer.

26Huis kerst.jpg

27Kerst tafel.jpg

28Kerstboom.jpg

Ik hoop dat deze binnenkijker je inspiratie heeft gebracht en verder wens ik iedereen heel veel woonplezier, op wat voor manier en in welke stijl dan ook!

Je vindt Jet ook op Instagram.

1 reactie

  1. Wilma van spaendonk schreef:

    Wat een mooie foto s Jeth,jullie hebben zo’n sfeervol en gezellig huis,wat precies past bij jullie zoals je zelf al zegt…
    Lieve gezellige mensen,dat is van jullie huis af te lezen hoor!Mooi gedaan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.