Het kersthuis van Mineke

Zo vlak voor kerst kun je nog heel veel inspiratie opdoen in het prachtige kersthuis van Mineke!

Kersthuis

Kersthuis

Kersthuis
Is kerst een van je favoriete periodes van het jaar?
De periode die aan de kerst vooraf gaat is voor mij eigenlijk vooral de mooiste periode van het jaar. Het is de tijd waarin ik begin met decoreren en ideeën op te doen voor het huis. Hiervoor ga ik langs mijn vaste winkels om er spullen te kopen en inspiratie op te doen, waaronder Beau Noveau in Bedum wat mijn favoriete winkel is. Met de kerst mag het bij mij best wel een beetje over the top, maar het moet wel chique blijven. En als ik dan klaar ben, kan ik er echt van genieten met de kerst.

Kersthuis

Kersthuis

Kersthuis

Kersthuis

Kersthuis

Kersthuis

Kersthuis

Hoe lang ben je bezig met het decoreren van je huis in de kerstperiode?
Met het decoreren van mijn huis ben ik zo’n twee weken bezig, maar ik blijf nog dingetjes veranderen en aanpassen totdat ik alles weer opruim. Bijvoorbeeld als ik denk dat een kerstbal ergens anders beter lijkt, dan verander ik dat nog. Ook koop ik gedurende de kerstperiode nog wel nieuwe dingen die ik dan ook nog in het geheel verwerk.

Kersthuis

Kersthuis

Kersthuis

Kersthuis

Kies je ieder jaar een thema/stijl of doe je het meestal op dezelfde manier?
Ik probeer het ieder jaar op een andere manier te doen. Er komen elk jaar nieuwe dingen bij en er komen er oude dingen terug, iedere keer op een andere plek in het huis. Mijn vriendinnen komen met de kerst altijd een avond langs om mijn kersthuis te bekijken. En zelf ga ik ook naar die vriendinnen, om hun huis te bekijken. Daarom is het ook leuker om elk jaar wat anders te hebben, zo blijft het ook elk jaar weer een verrassing voor mijn vriendinnen. Die vragen namelijk al in november hoe het er dit jaar komt uit te zien. Ik zeg dan altijd: afwachten, dat is nog een verassing!

Kersthuis

Kersthuis
Gaat de kerstboom er bij jou meteen uit na de kerstdagen of blijft alles staan tot na oud en nieuw?
Ik laat de kerstboom staan tot na oud en nieuw. Eigenlijk zolang als het, volgens de traditie, mogelijk is. Dit houdt in dat ik op 10 januari alles weer opruim en opberg op zolder, tot aan de volgende kerst.

Kersthuis

Kersthuis

Kersthuis

Kersthuis

Kersthuis

Kersthuis

Kersthuis

Kersthuis

Kersthuis

Kersthuis

Kersthuis

Kersthuis

Kersthuis

Kersthuis

Kersthuis

Kersthuis

Kersthuis

Kersthuis

Ik ben zelf gek op geur met kerst, in de vorm van bosjes eucalyptus of speciale kerst-geurkaarsen. Besteed jij extra aandacht aan geur in deze periode?
Nee, ik ben niet zo van de geuren want ik reageer daar heftig op. Ik krijg dan heel snel hoofdpijn. Een paar geurkaasjes gaan nog wel, ook hou ik wel van Eucalyptus of de geur van bloemen.


Kersthuis

Wat doen jullie met kerst? En hebben jullie bepaalde tradities of familierituelen?
Vroeger hadden we die wel maar dit jaar verloopt het anders. Mijn man zit voor zijn werk dit jaar in Mexico, mijn beide kinderen moeten werken met kerst en mijn beide ouders zijn inmiddels overleden. Daarom ga ik eerste kerstdag alleen met mijn schoonmoeder uiteten. Op tweede kerstdag is mijn dochter wel vrij, dan gaan we uiteten bij mijn zoon op zijn werk.

Kersthuis

Kersthuis

Kersthuis

Kersthuis

Kersthuis

Kersthuis

Kersthuis

Kun je jouw ultieme kerstgevoel beschrijven?
Samen met manlief en kinderen van mijn kersthuis genieten, terwijl we met een goed glas wijn en lekkere hapjes films kijken, zoals the Family Man of the Grinch.

Kersthuis

Kersthuis

Kersthuis

Benita, heel erg bedankt voor deze reportage! En ik wens iedereen hele fijne kerstdagen, een gelukkig nieuwjaar en een gezond en stijlvol 2017!

Je vindt Mineke ook op Instagram.

Kersthuis

BewarenBewaren

7 reacties

 1. Dorret Schaaij schreef:

  Heel bijzonder,ga ik nog wel een paar keer bekijken.

 2. Jos schreef:

  Het huis ziet er weer prachtig uit Mineke, heel sfeervol. Fijne dagen!

 3. Tineke schreef:

  Wat een prachtig huis en tuin en de inrichting vindt ik helemaal geweldig best een beetje jaloers

 4. Jos schreef:

  Het huis ziet er weer prachtig uit Mineke

 5. Anneke Jacobs schreef:

  Mooi gedecoreerd.
  Ondanks dat er veel spullen staan is het geheel mooi in evenwicht.
  Goede reportage om inspiratie op te doen.
  Voor iedereen gezellige feestdagen en een gezond 2017!

 6. Serdina schreef:

  Heel sfeervol Kersthuis en tuin :-)

  Groetjes Serdina.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.