Photodiary: de week van Jose

Echt? Te gek! Mag ik meedoen aan de photodiaries? Als een klein kind maakte mijn hart een sprongetje. Maar natuurlijk Benita, wie wil dat nou niet? Haha, nou hier komt ie.. Ik ben José Barkman (52 jaar jong) en al 31 jaar getrouwd met mijn mannetje John.

Wij wonen in Stadskanaal (GR) in het hoge noorden in een 2 onder 1 kap woning (al 17 jaar) aan een hofje, in een vrij rustig straatje. Eigenlijk zijn veel dingen in ons huis aan vernieuwing toe, vooral de keuken. Die komt er ook wel binnenkort. Ook de badkamer en wc zijn aan vernieuwing toe maar (jammergenoeg ) alles op zijn tijd he?

Samen hebben wij 2 superlieve, mooie dochters: Bodil (24) en Chamee (20). Bodil woont samen in Almere met Simon.

Chamee woont nog thuis en ook weer niet haha, want ze is ook veel bij haar vriend Stefan. Wie ik zeker niet moet vergeten is onze trouwe, vrouwelijke 10-jarige viervoeter hond Kyra, die zeker bij ons gezin hoort! Onze enthousiastelinge en grote vriendin.

Landelijke Stijl

Eén van mijn hobby’s is heerlijk met het sobere, landelijke interieur bezig te zijn in mijn eigen huisje! Instagram vind ik helemaal geweldig, wat heb ik er veel Instagram vriendinnen bijgekregen en wat een leuke sfeer is het daar toch, super!

Wat ik ook erg leuk vind is het beheren van mijn eigen Facebookpagina Woonspulletjes, wat puur als hobby is. Als ik zin heb zet ik er wat op. De tijd ontbreekt ook vaak, want ik werk twee hele en twee halve dagen bij Santing, de grootste babyspeciaalzaak van het Noorden. En dat al 35 jaar lang. De winkel waar ik werk verkoopt alles wat er is op babygebied en kinder- en dameskleding hebben we ook.

Maandag
Meestal ben ik de maandagmorgen vrij, behalve als er weer een nieuwe etalage moet komen op mijn werk. En dat is nu het geval, want de goede Sint is weer naar Spanje en de kerstman is weer onderweg. Gezellig met mijn collega Marianne voorzien we de poppen van nieuwe outfits met veel glitter en blingbling. Jaaaa, met kerst mogen we ons helemaal uitleven.

Landelijke Stijl

Ondanks veel geklets en gegiechel lukt het ons toch steeds weer. ’s Middags is de winkel open en om 17.00 uur ook al weer dicht omdat het Sinterklaasavond is.

Daarna ga ik kokkerellen want John is pas om 17.00 uur vrij dus ik ben nu de sigaar, haha. We doen zelf niet aan Sinterklaas, vanavond lekker bankhangen en lekker vroeg naar bedje.

Landelijke Stijl


Landelijke Stijl

Landelijke Stijl

Dinsdag
Oooooh, wat is de wereld nu mooi! Alles ligt onder een poederlaagje, prachtig! Brrrrrr maar het is goed koud, dacht ik toen ik buiten liep met Kyra. Niet zeuren José want dit maak je niet vaak mee het is gewoon uniek, toch?

Landelijke Stijl

Ik werk vandaag tot 17.00 uur, langzamerhand wordt de winkel ook omgetoverd in kerstsfeer. Skyradio staat aan en als er even geen klanten zijn zingen we hard mee en gooien we even onze heupjes los, hahaha. Ik moet deze week zelf ook nodig mijn huisje omtoveren in kerstsfeer.

Toen ik thuiskwam was John al lekker aan het koken: een heerlijke stamppot, nou dat past zeker bij dit weer.

Landelijke Stijl

Nadat  alles weer opgeruimd was, hebben wij de kou getrotseerd en hebben we lekker een eind gelopen, dat doen we wel vaker na zo’n hele dag binnen te hebben gezeten. Bewust zonder Kyra met een stevige pas doorlopen, want dat wil Kyra niet altijd, haha.

Landelijke Stijl

Daarna lekker bij de kachel gezeten, met een boekje erbij en op Instagram rondgekeken.

Landelijke Stijl

Woensdag
Op de woensdag begin ik om 12.00 uur, wat ik ook best wel fijn vind. Dit is echt een ochtendje voor mijzelf. Ik ga eerst om 8.45 uur naar de pedicure, waar ik eens in de acht weken kom. Ik heb een staand beroep dus ik moet wel zuinig zijn op mijn kleine voetjes hihi.

Daarna nog even naar mijn ouders die beiden nog leven (86 en 87 jaar). Ze wonen dicht bij mijn werk dus ik kan er zo even voor mijn werk aanwippen. Op woensdag werk ik altijd tot 18.00 uur.

Landelijke Stijl

Vanavond haal ik wat kerstspullen van zolder. Morgen moet ik toch maar eens beginnen, zin in.

Landelijke Stijl

Ik wil dit jaar geen kerstboom. Ik ben vorige week met vriendin Ingrid naar de stort geweest voor snoeiafval en daar vond ik een grote tak met wat mos erop.

Landelijke Stijl

Ik heb er zelf nog wat mos omheen gewikkeld, morgen ben ik vrij en dan ga ik hem optuigen. Ben benieuwd.

Donderdag
Mijn heerlijk dagje vrij. Ik ga helemaal los in huis. Verschuiven, verplaatsen, schoonmaken en hup; de kerst erin! Wat een tijd gaat daarin zitten! Tussen dat alles door rijd ik ook nog naar Tuingroen Stadskanaal, een prachtig groot tuincentrum in ons dorp.

Landelijke Stijl

Daar heb ik ook mijn favoriete ijzersterke plantje afgelopen zomer gekocht, die nog maar een paar keer water van mij heeft gehad, arm plantje. Maar hij leeft nog steeds dus ik denk dat het hem hier wel goed bevalt. Mijn mooie sobere vetplantje heet Synnocrassula Yunnanensis en geloof me, dit wist ik echt niet uit mijn hoofd hoor! Ik heb het daar gevraagd, voor de eventuele liefhebber die wil weten hoe hij heet.

Landelijke Stijl

Landelijke Stijl

Ik haal er een paar bakken mos en ga thuis gauw weer verder, het lukt allemaal vrij goed. Wat een mooie hobby heb ik toch.

Landelijke Stijl

Omdat een collega 25 jaar bij de zaak was, zijn we ‘s avonds met alle collega’s naar de film Soof 2 geweest. Wat een leuke avond hebben we gehad, gezellig!

Landelijke Stijl

Landelijke Stijl

Vrijdag
’s Morgens om 10 uur vertrek ik met mijn jongste dochter Chamee naar Houten. We bezoeken er voor verschillende behandelingen een beautysalon. Een eind rijden hoor: 2 uur heen en 2 uur terug  (mmm logisch toch? :)  We hebben daar in de oude stad nog geluncht, gezellig zo met je dochter.

Landelijke Stijl
We hadden nog wat tijd over en liepen er nog een Albert Heijn binnen. En wat ziet mijn oog? Mistletoe, of in het Nederlands: een maretak! Hoewel ik Mistletoe een veel mooiere naam vind. Het heeft als betekenis dat iedereen die eronder staat ongestraft gekust mag worden. Nou, dat wordt nog wat bij ons dan :) Maar in ieder geval; ik vind het prachtig, die mistletoe.

Landelijke Stijl

We waren pas laat thuis dus ik vond dat ik een avondje bankhangen wel had verdiend. Zo gezegd, zo gedaan. Met lekker de kachel en kaarsjes erbij aan.

Landelijke Stijl

Nu is het weekend, dan geldt mijn slogan ‘niks moet, niksen mag’. Oooh, wat houd ik van deze slogan.

Landelijke Stijl

Lieve Benita, ik wil jou heel erg bedanken dat ik mee mocht doen. Het was superleuk om te doen! Thanks.

En voor jullie allemaal; bedankt dat jullie de moeite hebben genomen om dit te lezen en ik wil jullie allemaal hele liefdevolle feestdagen toewensen. Op naar 2017, dat dit voor iedereen een supermooi jaar mag worden met veel gezelligheid, gezondheid en inspiratie voor elkaar. We komen elkaar weer tegen op Instagram.

Landelijke Stijl

Dagdaaaaaaaag,
liefs José.

Jose op Instagram: Woonspulletjes.

 

BewarenBewaren

14 reacties

 1. Anja de Geus schreef:

  Super leuk om te lezenJosé !!! En wat een sfeervol en mooi ingericht huis heb jij

 2. Annick schreef:

  Heel mooi hoor,leuk om te lezen ook!
  Tot op insta ✨liefs Annick (landelijke interieurliefhebber)

 3. Sandra schreef:

  Erg leuk verteld, heel gezellig binnenkijken bij je !

 4. Thea Lemmens schreef:

  Leuk geschreven hoor, en je hebt een prachtig sfeervol huis, fijne Kerst en een gezond 2017

 5. Miranda (Label160_wonen) schreef:

  Gezellig sfeertje heb je gecreëerd, zowel met de plaatjes als de geschreven praatjes. Leuk hoor

 6. Karina van der Lee schreef:

  Hele leuke diary om te lezen. En wat woon je sfeervol en gezellig.

 7. Marleen kirchhoff schreef:

  Mooie eigen styling ! Groetjes, Marleen Kirchhoff Odoorn.

 8. Ans van Rooij schreef:

  prachtig huis Jose,mag ik vragen waar je de grote kast mee bewerkt hebt vind m super?

 9. Annelies schreef:

  Wat een gezellige sfeer bij jou in huis. Mooi ingericht. Volg je inmiddels op insta! heb veel leuke ideeën opgedaan.

  Groetjes Annelies

 10. Petra de Jong schreef:

  Wat een leuke diary! Heb ervan genoten :-)

 11. Linda schreef:

  Hè hè, ik heb het ook gelezen en gezien. Ontzettend leuk, José, zo heb ik je ook een beetje leren kennen. Mooie sobere woonkamer!
  Groetjes, Linda

 12. Marianne schreef:

  Ontzettend leuk om te lezen en wat een mooie sfeer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.