Photodiary: de week van Monica van Blitterswijk

Hallo allemaal,

Leuk dat het nu een keer mijn beurt is om een photodiary bij te houden voor De Wemelaer.  Ik ben eerder gevraagd hiervoor maar toen waren er andere dingen die even voorgingen. Mijn naam is Monica van Blitterswijk en ik woon in de grootste vinexwijk van Nederland: Leidsche Rijn. Ik woon hier samen met Carlo, onze drie kinderen (Symen en Kay van 14 en 12 en dochter Zoya van 10), ons hondje Coco en kater Skipper. Ons huis is een normale tussenwoning, helemaal niet bijzonder maar van binnen ben ik altijd bezig om er zoveel mogelijk sfeer in te brengen. Ik neem heel vaak de verfkwast ter hand en ben een grote fan van vooral kalkverf. Bijna alle wanden hier in huis zijn geverfd met kalkverf, dat geeft meteen al zoveel sfeer. Sinds een paar maanden geef ik workshops voor Carte Colori bij dealers door heel Nederland. Dat is hartstikke leuk om te doen.Een kijkje in mijn woonweek.

Zaterdag
Vandaag ga ik naar Esatto in Rijnsburg waar ik net als gisteren een ‘workshop kalkverf’ ga verzorgen.

Esatto

Dit weekend extra feestelijk want Esatto organiseert een winterfair in kerstsfeer. Voor de kalkverf workshop bedenk ik ieder seizoen leuke items om te bewerken (zodat de mensen met iets leuks naar huis gaan aan het einde van de dag).

Workshop woonketting

Natuurlijk gaan we ook aan de slag met kalkverf op een oefenwand.

Kalkverf oefenwand

Een paar creaties van de deelnemers.

Landelijke woonketting

Leuke kettingen op statief in een kleur naar keuze en een verweerde verftechniek op een koetje. Deze dagen zijn er ook kettingen gemaakt met metallic verf, dat geeft een superleuk effect.

Aan het einde van de gezellige dag drink ik nog een wijntje met de dames van de workshop. Wat heb ik toch genoten van deze twee dagen Esatto en van alle lieve mensen die hier werken en hebben meegewerkt aan de succesvolle fair.

Esatto

Zondag
Vandaag wordt Zoya’s bed opgehaald. Gelukkig blijft de mooie steigerhouten pipowagen in de familie; hij gaat naar een neef van ons, voor zijn kindje. Zoya is er te groot voor geworden, tijd voor een stoere tienerkamer. We hebben al wel wat ideeën hoe het moet gaan worden, er ontstaat vanzelf wel weer wat leuks.

Ik versier een magnoliatak met wat kerstdecoratie, zodat haar kamertje er straks nog wel een beetje gezellig uitziet als ze even tijdelijk op de grond moet slapen (we hebben nog geen ander bed gekocht).

Ik maak nog snel een foto voor het bed wordt gedemonteerd.

Pipowagen kinderkamer

Boomhangers

In de magnoliatak hangen dames met schaatsjes (die hebben we al een paar jaartjes), de muisjes zijn van Zara Home. Ik vind ze echt superleuk. De tak kocht ik vorige week op de bloemenmarkt hier in Utrecht, ook nam ik een geweldige mistletoe op stronk mee die ik thuis in de houten mangelbak heb gelegd, mooi hè?

Binnenkijken bij Monica van Blitterswijk

Hier even op de tafel en later heb ik de bak onder de hangoortafel gezet, puur als decoratie. Onder de mistletoe kussen gaat een beetje moeilijk ;-)

Binnenkijken bij Monica van Blitterswijk

Zo’n twee weken geleden vond ik een enorme afgewaaide tak langs de weg, ik zag er direct een alternatieve kerstboom in. Na drie jaar een perenboom te hebben gehad als kerstboom vond ik het wel weer een keer tijd voor wat anders. Ik moest er alleen lopend mee naar huis omdat de tak niet in de auto paste. Dat was nog best een onderneming maar het is gelukt. Ik heb hem een paar dagen in de voortuin laten liggen en vandaag in drie stukken gezaagd. Ik heb de takken vast in de kruik gezet, aankomende week zal ik er wat versiering in hangen. Eigenlijk vind ik het zo al heel gaaf staan. Ik denk dat ik na de kerst alleen de versiering eruit haal, dan laat ik de takken nog een tijdje binnen staan.

Sobere kerstdecoratie

Maandag
‘s Morgens heb ik een afspraak bij de schoonheidsspecialist, dat vind ik altijd heerlijk, even ontspannen. Op de terugweg stop ik even bij het winkelcentrum om te kijken of ze wat mooie takken  bij de bloemenwinkel hebben en doe ook meteen wat boodschappen voor het avondeten.

Ik hoop dat ik geen bekenden tegenkom, mijn huid mag dan wel weer lekker schoon zijn maar meestal zie je er niet al te best uit na zo’n uitgebreide gezichtsbehandeling. Over het haar nog maar niet te spreken, ik zie er altijd uit als een vogelverschrikker hihi ;-) Thuis pak ik de boodschappen uit en ga aan de slag met de takken en het groen die ik gekocht heb.

In de kruik op de sidetable heb ik een mooie asparagustak gezet.

Sidetable stoer landelijk

Ook nam ik wat takken pinus mee, mooi fris groen voor in de kruik in onze hal. Het frist er lekker van op.

Hal sober landelijk

Hal sober landelijk
Ik heb nog een tak pinus over, die doe ik in de kruik op de schouw.

Landelijke woondecoratie
Dan heb ik nog een tak met donkere besjes over (geen idee hoe deze heet, maar hij droogt mooi in). Deze tak mag in de vaas op het tafeltje op onze overloop.

Hal sober landelijk

Inmiddels is het alweer tijd om het avondeten voor te bereiden.

Dinsdag
Vandaag heeft Zoya een studiedag (gezellig)! Ik help de jongens de deur uit, ruim de keuken op en neem lekker een kopje koffie.

Landelijke sobere keuken

Ik wacht op een man van een vloerenbedrijf die de vloer komt hestellen op Zoya’s kamer. De vloer heeft bol gestaan na een lekkage. Vandaar dus dat het bed vast is weggegaan, dan heeft die man de ruimte om zijn werk te doen en staat dat mega zware bed niet in de weg.

s’ Middags ga ik met Zoya naar de nieuwe locatie van Combitex in St. Maartensvlotbrug. Het nieuwe onderkomen, vol stoere spullen van deze gave winkel, is een oude zuurkoolfabriek.

Combitex

We kijken hier naar een nieuw bed voor Zoya. Ik had een idee in mijn hoofd en we hebben een geschikt bed gevonden voor dat idee maar er moet nog wel wat aan vermaakt worden. Wordt vervolgd dus ;-)

Combitex

Grappig dat Marjan, mijn favoriete styliste uit VT Wonen Weer verliefd op je Huis, hier ook is. In zo’n winkel als deze is de kans natuurlijk groot dat stylisten hier de gaafste spullen bij elkaar shoppen.

Marianne Luning VT Wonen

Een selfie met tegenlicht, expres want eigenlijk zijn selfies verschrikkelijk.  We dachten dat het zo wat minder scary zou zijn. We hebben het een paar keer over gedaan, we blijven vrouwen he ;-) De rest is gewist, haha.

In deze winkel is zoveel te zien, je kunt je er een hele poos vermaken, hoe langer je rondkijkt hoe meer je ziet. Een aanrader als je van stoer en van weer eens wat anders houdt. Ik bespreek het bed nog even met de eigenaresse en dan gaan we weer op huis aan.  Ooh ja, ik kocht ook nog even snel een gave deken.

Woensdag
Vandaag hang ik de versiering in de takken. Ik ben zo klaar, heerlijk!

Sobere kerstdecoratie

Coco kijkt toe vanuit haar mandje.

Hondenmand landelijk

Zara Home | De Violier kerst

De leuke vogelkooitjes zijn van Zara Home, de chique pegels kocht ik een paar jaar geleden bij De Violier, ik vind ze nog steeds heel mooi. Ook de gouden vogeltjes en de waxine houders hangen er weer in. De bewegende vlammetjes van de waxines maken de boom levendig genoeg.

Kerstboom stoer en sober
‘s Middags ga ik met Kay naar de tandarts, hij moet drie kiezen laten trekken. Binnenkort krijgt hij een beugel maar eerst moet er ruimte vrij worden gemaakt om alles weer mooi in een rechte rij te krijgen. Vandaag trekt de tandarts er twee uit en over twee weken de derde kies. Ooh wat zielig, mijn moederhart breekt maar dat laat ik natuurlijk niet merken. Kay laat het gewoon gebeuren en is ontzettend stoer.  Wat ben ik trots op hem want het is niet niks hè. De rest van de middag ligt hij lekker op de bank met Coco.

Binnenkijken bij Monica van Blitterswijk

Ook Skipper zit lekker bij hem op de rand van de bank.

Binnenkijken bij Monica van Blitterswijk

Lief hè alsof ze het weten. ‘s Avonds begint Kay z’n zusje weer te pesten, hij is alweer de oude. Een paracatamol is niet eens nodig, hij heeft nergens last van. Wat een held!

Donderdag
‘s Morgens ga ik even naar de kapper, dat moet zo af en toe ook eens gebeuren. Ik heb een enorme uitgroei en ook moet er nodig weer eens een schaar doorheen.

s’ Middags doe ik wat aan het huishouden hier, dat moet je ook bijhouden.

Binnenkijken bij Monica van Blitterswijk

Ik ben nog steeds zo blij met deze oud roze wollen plaid, gekocht bij Parvani in Kamerik. Ik drapeer hem een beetje rommelig over de rand van de bank. Ook de kast (van Carlo’s oma geweest) moet even goed afgestoft worden. Er zitten geen ruitjes meer in maar kippengaas. Dat staat een stuk stoerder, maar nadeel is wel dat er heel veel stof in komt zo.

s’ Middags rij ik even naar Culemborg om de verf op te halen voor Zoya’s kamer. Ik bedenk wat ik vanavond wil eten en zie dat ik nog pastinaken heb liggen, ik besluit er soep van te maken. Ik heb alle ingrediënten in huis, dus hoef er niet eens voor naar de winkel. Heerlijk met de zelfgebakken knoflookcroutons en helemaal niet moeilijk.

Pastinaaksoep

Vrijdag
Vandaag help ik een dagje mee in de leuke woonwinkel Parvani in Kamerik. Voor mij is dat vanuit Leidsche Rijn een prachtige route binnendoor, dwars door het groene hart. Zo mooi altijd, hoe landelijk wil je het hebben?

Parvani Kamerik
Ik heb een jurkje aan waar ik geen leuke oorbellen of ketting bij heb. In de winkel kies ik een leuke set uit voor mezelf, keus genoeg hier ;-)

Parvani Kamerik
Zo mooi al die sieraden, heerlijk om even tussen te snuffelen.

Parvani Kamerik

Echt een snoepwinkel hier, onmogelijk om hier met lege handen weg te gaan. Onlangs nam ik nog een leuk maskertje op statief mee naar huis. Zo leuk om af en toe eens spulletjes te wisselen in mijn Duran windlicht.

Duran windlicht

Lekker gewerkt vandaag, wat is het toch heerlijk om een dag te werken tussen de mooiste spulletjes.

Zaterdag
‘s Morgens rij ik weer even naar Parvani om een lampenkap te bestellen voor een kruik waar ik een lamp van wil maken. Gisteren heb ik wat stofstalen mee naar huis genomen. Ik weet al welke stof ik op de kap wil maar nog niet welke maat, even een kap passen dus. Het wordt een mooie kap van Tierlantijn met een mooie grof geweven stof. Ik maak nog snel even een kleurplannetje voor Zoya’s kamer.

Kleurstaal sober

De middelste kleur komt op de muren: kalkverf argilla (die heb ik thuis al staan). Ik ga ook iets met die groene kleur kalkverf  doen. De vergeelde grenen vloer wil ik in de loogbeits verbrande eik zetten, eerst maar eens een proefstukje maken.

s’ Midddags kalk ik vast wat muren in de argilla en maak snel een foto voor het donker wordt.  De kleur matcht mooi met de deken die ik bij Combitex meenam afgelopen dinsdag.

Kalkverf

Beneden schenk ik een wijntje voor mezelf in voor het tijd is om weer aan het eten te beginnen.

Binnenkijken bij Monica van Blitterswijk

Dit was mijn woonweek, ik hoop dat jullie het leuk vonden om te lezen. Thanks Benita! Ik wil iedereen bij deze hele fijne kerstdagen toewensen en alle goeds voor 2017!

Monica van Blitterswijk

Heel veel liefs van Monica.

Je vindt Monica ook op Instagram: Monica_moonhuis.

 

BewarenBewaren

6 reacties

 1. Marina schreef:

  Wat een mooie binnenkijker en wat een leuk mens is die Monica..Ik volg haar al op Instagram en op bloglovin.
  Ik geniet altijd van de binnenkijkers, reageer niet zo gauw, maar nu moest ik toch even kwijt hoe mooi ik deze vond…TOP!

 2. Dorret Schaaij schreef:

  Wat vond ik het genieten om te zien hoe mooi je alles ingericht hebt.
  De kerstversiering vond ik ook heel mooi.
  Zelf vind ik zulke leuke dingen niet.
  Ook die mistletoe op stammetje,prachtig ook nog niet eerder gezien.Prachtig!

 3. Judith schreef:

  Hey Monica, daar is ie dan!!! Mooi geschreven lieverd en prachtige foto’s van wat vast de mooiste vinexwoning van Nederland moet zijn! Liefs Juth

 4. Serdina schreef:

  Mooi en knap om zo’n normale tussenwoning tot zoiets sfeervols te maken !! Mooie photodiary weer :-)
  Fijne feestdagen !!

  Groetjes Serdina.

 5. Anneke stam schreef:

  Wat een geweldige binnenkijker Monica.
  Fijne dagen met je gezin xxxx Anneke

 6. Gerda schreef:

  Bekijk net jouw woonweek…. echt fantastisch hoor!!!! Mag ik de naam en adres van dat leuke winkeltje (als het mag) daar wil ik ook wel eens neussen ☺️

  Groetjes Gerda

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.