Photodiary: de week van Sylvia

‘Hoi, wat woon je mooi!’, was het begin van een persoonlijk berichtje op Instagram. En toen de vraag van Benita of ik mee wilde doen aan de binnenkijker. OEPS! Wat een eer! Maar ik heb maar een simpele tussenwoning, moet ik dit wel doen?  Ik zie namelijk prachtige huizen en interieurs op Instagram en bij de Wemelaer voorbijkomen dus ik werd alleen maar onzeker. Ik heb toch ja gezegd maar in de loop van de week sloeg toch de twijfel weer toe. Maar wie A zegt…

Ik zal even iets over mijzelf vertellen. Mijn naam is Sylvia (Syl) en deze maand word ik 48 jaar. Ik woon samen met mijn man en 2 dochters van 18 en 19 jaar in een dorpje in het oosten van het land, op loopafstand van Duitsland. We wonen in een tussenwoning aan een hofje. We wonen hier al 28 jaar, eerst was het een huurwoning en later hebben we het gekocht.  Ik wilde eigenlijk nooit ergens anders wonen, want de buurt is zo gezellig en de kinderen groeien hier zo leuk op met 2 buurmeisjes van dezelfde leeftijd maar nu denken we er toch over om eventueel te gaan verhuizen. Dan wordt het een huis met beneden een slaapkamer en een badkamer zodat we daar voor de rest van ons leven kunnen blijven, maar dat weten we nog niet zeker.

Kom nu lekker binnen in ons kersthuis want het buiten is het veel te koud. Brrrr.

Binnenkijken Landelijke Stijl

Binnenkijken Landelijke Stijl

Binnenkijken Landelijke Stijl

We beginnen in de hal, daar heb ik veel foto’s hangen van de kinderen maar vooral van de vakanties. De foto’s zijn wel zwartwit want dat vind ik lekker rustig.

Binnenkijken Landelijke Stijl

Binnenkijken Landelijke Stijl

Binnenkijken Landelijke Stijl

Maandag
Het begin is van de week is eigenlijk een beetje hetzelfde. De wekker gaat om half 7 maar meestal ben ik dan al wel wakker. Veel dames van een zekere leeftijd snappen dit wel… ;)  Ik spring onder de douche, doe met de poederkwast een poging om nog iets van mijn gezicht te maken en dan naar beneden voor het ontbijt. Ik maak mijn lunch klaar en ga op de fiets of met de auto naar mijn werk. Het ligt aan het weer en of ik de puf heb om te fietsen, de afstand van mijn huis naar het werk is namelijk 13 km. Ik werk op maandag, dinsdag en woensdag in het ziekenhuis als secretaresse op een verpleegafdeling. We hebben als specialismen urologie, orthopedie en de keel-, neus- en oorkunde. Het is ontzettend leuk werk in een ontzettend leuk team. We rouleren soms met de secretaresses, soms werk ik ook op de kinderafdeling. Ik werk tot 16.30 uur. Na mijn werk nog even naar de kapper en dan naar huis waar ik de keuken in duik en ga koken ( dit is niet echt mijn hobby). Na het eten ruim ik alles weer op en rommel ik nog een beetje rond in het huis.

Binnenkijken Landelijke StijlBinnenkijken Landelijke Stijl

Binnenkijken Landelijke Stijl

Binnenkijken Landelijke Stijl

Binnenkijken Landelijke Stijl

Ik maak ook nog een een slinger voor mijn verjaardag, want als er bonte slingers hangen met tegelijkertijd ook al dat kerstspul dan word ik helemaal onrustig. Dus het gaat een rustig slingertje worden. Om 21.30 uur kijk ik nog even tv (Het Perfecte Plaatje op RTL4). Een van mijn hobby’s is fotograferen en daarom vind ik het zo’n leuk en leerzaam programma.Daarna nog even op Instagram en tegen 23.00 uur naar bed.

Binnenkijken Landelijke Stijl

Dinsdag
Overdag hetzelde ritueel als maandag. ‘s Avonds schrijf ik de kerstkaarten want ik heb in de planning om elke dag iets te doen voor kerst en niet alles in 1 á 2 dagen te proppen.

Sil vd Horst dinsdag2

Ik maak ook nog een schaal met mosballen in de kerstsfeer. Langzamerhand breng ik wat kerstsfeer aan in huis. Mijn dochter had een sollicitatiegesprek in Amsterdam en ze is aangenomen. Dit betekent dat ze nu niet meer elk weekend thuiskomt. Ze kwam tot nu toe wel elk weekend naar huis omdat ze hier haar baantje nog had, dat zal dus wel even wennen zijn in het nieuwe jaar.

Sil vd Horst dinsdag2

Sil vd Horst dinsdag2Sil vd Horst dinsdag2Sil vd Horst dinsdag2Sil vd Horst dinsdag2Sil vd Horst dinsdag2

Woensdag
‘s Avonds ga ik verder met de kerstdecoraties. Ik ben wel erg wispelturig, want: zet ik dit op de schouw of doe ik toch dat..? Gek word ik er van, wat vind ik nu leuk? En dan kijk je op Instagram en dan zie je nog veel meer leuke ideetjes, help! Ik vind zoveel leuk! Ook maak ik nog een paar kerstballen op de site van het Kruidvat. Wij hebben namelijk geen sobere kerstboom maar een boom met allemaal herinneringen. Van elke belangrijke gebeurtenis van dat jaar maak of koop ik een kerstbal. Of ik koop op vakantie een kerstbal van die stad of streek/ land. Elk jaar bij het optuigen van de boom denk je dan: oh ja daar zijn we ook geweest, of dat is er ook gebeurd.

Binnenkijken Landelijke Stijl

Binnenkijken Landelijke Stijl

Binnenkijken Landelijke Stijl

Donderdag
Vandaag is mijn vrije dag. Ik ga eerst even de tuin in, want er moet nog wel wat blad worden verwijderd. Het wordt ook kouder dus ik moet zo wel even wat vogelvoer halen voor de vogeltjes. Het is zo leuk als je in de woonkamer zit en de vogeltjes komen even lekker buurten.

Binnenkijken Landelijke Stijl

Binnenkijken Landelijke Stijl

Daarna ga ik bij een vriendin theedrinken want zij is geopereerd aan een hernia en moet nog veel plat liggen. Erna nog even naar de bieb om boeken in te leveren en te halen. Ik ben nog lekker ouderwets, ik hou nog steeds van een boek in mijn handen i.p.v. een e-reader. Daarna naar huis en de bovenverdieping opruimen, het bed verschonen, afstoffen, stofzuigen etc. etc. etc.

Binnenkijken Landelijke Stijl
Binnenkijken Landelijke Stijl

Binnenkijken Landelijke Stijl

Op Instagram doe ik mee aan de Instaswap, wat inhoudt dat je een cadeautje koopt voor iemand op Instagram en dat je zelf ook weer een cadeautje terugkrijgt. Ik neem een kijkje op haar feed en probeer een cadeau bedenken.. Uiteindelijk wat bedacht en gekocht.

Binnenkijken Landelijke Stijl

‘s Avonds krijgen we een berichtje van vrienden dat ze een dochtertje hebben gekregen (zij is wel een stuk jonger dan mij hoor). Oh jee: weer een cadeautje verzinnen.

Vrijdag
Vandaag is weer zo’n dagje van van alles doen, wassen, poetsen, lekker aanrommelen en cadeautjes kopen. Wij vieren kerst met cadeautjes. Iedereen moet voor elk familielid een cadeautje kopen ter waarde van 10 euro. Maar ja, ik ben natuurlijk moeder dus de meiden krijgen elk jaar wel wat extra’s. Beetje verwennen moet kunnen toch?

Binnenkijken Landelijke Stijl

‘s Middags maak ik de badkamer schoon en doe nog meer klusjes. Ik ga nog even op de fiets naar de kringloop, we hebben er 3 in ons dorp. Geregeld ga ik even kijken en vaak scoor ik wel iets leuks voor weinig. Ik ben gek op potten, schalen en kruiken. Maakt niet uit welke kleur ik bewerk hem dan wel met verf. Helaas vind ik nu niets leuks.  Ik breng er ook geregeld een doos naar toe, anders raakt het huis ook zo vol en daar word ik weer onrustig van. Ik breng het altijd wel naar dezelfde kringloopwinkel want daarvan gaan de opbrengsten naar de goede doelen in ons dorp bijvoorbeeld voor de voedselbank. Is mijn rommel toch nog ergens goed voor.

Binnenkijken Landelijke Stijl

Binnenkijken Landelijke Stijl

Ik haal mijn dochter van het station. Iedereen is vanavond lekker thuis. Het weekend kan beginnen.

Zaterdag
Heerlijk rustig dagje, hahahaha: helaas, de koelkast gaat kapot. Mijn man gaat met de jongste dochter een nieuwe halen. Ik maak vast een beetje ruimte, want vanmiddag gaan we een kerstboom halen. Vandaag is iedereen vrij, dus het moet vandaag gebeuren. Bij ons is het een traditie om elk jaar met het hele gezin een boom uit te zoeken. We moeten hem allemaal keuren en als iedereen hem mooi vindt mag hij mee. Dit jaar moesten we hem zelfs nog zelf zagen. Zo leuk, de meiden vinden deze traditie ook geweldig. Als we thuis zijn gaan mijn man en oudste dochter de boom nog een beetje netter af zagen en op een plank bevestigen zodat hij naar binnen kan. Ik ga nog even met mijn jongste dochter naar de winkel. En het cadeau voor mijn Insta wegbrengen. Daarna de nieuwe koelkast weer inpakken en al een beetje beginnen met de boom op te tuigen. ‘s Avonds hebben we een verjaardag van de buren.

Binnenkijken Landelijke Stijl

Binnenkijken Landelijke Stijl

Binnenkijken Landelijke Stijl

Binnenkijken Landelijke Stijl

Ik ben niet veel aan het doen op het woongebied want de kerst is in aantocht en in het voorjaar krijgen we nieuwe kozijnen en dan gaan we ook meteen schilderen etc.

Ik hoop dat jullie het leuk vonden om bij mij binnen te kijken. Ik wens jullie allemaal hele fijne feestdagen en een geweldig, gezond en liefdevol 2017. Ik zie jullie op Instagram of Facebook lieve mensen.

Je vindt Sylvia ook op Instagram. 

 

4 reacties

 1. Serdina schreef:

  Wat leuk Silvia om je wat beter te leren kennen :-) ik volg je al met plezier op Instagram ! Je hebt een gezellig en een sfeervol huis !

  Groetjes Serdina.

 2. Karin Peters schreef:

  Wat leuk om binnen te kijken. Een heel gezellig huis en nu niet eens zo’n super gestyled landelijk wonen huis, hoewel ik daar ook erg van geniet hoor. Ik vind het vooral leuk om beeld en tekst samen te zien erg leuk hoor, ik geniet hier van

 3. Geesje schreef:

  Leuk Sylvia, ik heb genoten van je binnenkijker.

 4. Inge Bergsma schreef:

  Heerlijk zo,n licht interieur!!! Helemaal mijn ding!! Prachtig!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.