Binnenkijken bij Chloe

Hallo allemaal!

Hoewel ik Instagram al een tijdje kende om leuke mode-inspiratie op te doen, leerde ik het pas echt kennen tijdens de renovatie van ons huis. Elke kleur, elke stijl en elk merk dat ik tegenkwam zocht ik snel op via een # op Instagram.

Toen we 3 jaar geleden middenin het drukke centrum in Gent woonden, hadden mijn man en ik nooit kunnen denken dat we een loft zouden inruilen voor een klassiek herenhuis. Wij waren toen helemaal niet op zoek naar een huis, laat staan naar een groot huis! Maar toen we dit huis te koop zagen staan wisten we allebei dat dit een kans was die we niet konden laten liggen.. en dit was ook meteen de start van een groot avontuur.

Het huis waarin we wonen is gebouwd in 1912, in een Vlaamse Neo Renaissance stijl. Een bouwstijl die heel erg in was in die tijd. Tijdens WOI heeft het redelijk wat schade opgelopen, vooral kogelinslagen (welke hier en daar nog te zien zijn). In 1912 werd het huis gebouwd door de familie van wie we ook het huis kochten, al die tijd is het dus in hun bezit gebleven. Jammer genoeg hadden de eigenaars weinig of geen renovatie werken gedaan. Enkel de nodige oplapwerkjes waren hier en daar gedaan. Toen we na de aankoop de eerste maal het huis binnen gingen, was het dus soms wel even schrikken!

Het spreekt voor zich dat we een grote verbouwing achter de rug hebben. Het grootste deel is al gedaan, maar nog niet alle ruimtes zijn gebruiksklaar. Wonen kunnen we er gelukkig wel al in doen. Aangezien we (nog) geen kinderen hebben, is er ook geen haast bij.

Hier zie je een foto van de voorzijde. Nieuwe ramen en deuren zitten er reeds in. Volgend jaar willen we de gevel aanpakken, dan moet deze opnieuw gevoegd worden en wordt ook de betonen boord onderaan hersteld in zijn oude glorie; met een arduinen gevelplint.

Voorzijde gevel

De foto’s zijn genomen tijdens de kerstvakantie, dus hier en daar zullen jullie ‘kerst accessoires’ zien. Mijn man en ik zijn namelijk dol op de kerstperiode en willen dan heel het huis in een kerstsfeer dompelen. Onder andere door 2 kerstbomen te plaatsen: een in de keuken en een in de living.

Kerstboom met kleur

Kerstboom met kleur

Kerstboom met kleur

Omdat onze medebewoonster (kat:Momo) jammer genoeg anders denkt over deze fantastische periode, hebben we in de keuken bewust gekozen voor niet-breekbare ballen.

Keuken landelijk met kleur

Bij de start van de verbouwingen stootten we al meteen op de eerste (wel héél leuke) verrassing. Onder de lelijke, groene vinyl vloer zat namelijk een prachtige cementvloer. De originele nog! Heel wat tegels hadden hier en daar schade opgelopen door de lijm waarmee de vinyl was vastgekleefd. Tegel per tegel werd eruit gehaald door mijn opa en man, waarna elke tegel gepolierd werd en daarna werd teruggeplaatst.

Landelijke keuken

Landelijke keuken

Landelijke keuken

Landelijke keuken

Landelijke keuken
Alles in het huis heeft mijn man trouwens gedaan, samen met mijn opa. Langs deze weg wil ik hier nog eens dankjewel voor zeggen!

Landelijke keuken

Bij de materiaalkeuze hebben we steeds proberen rekening houden met de bouwperiode van het huis. Zo kozen we in de bijkeuken ook voor een patroontegel. De bijkeuken gebruiken we als extra opslag, daar staat ook de wasmachine/ droogkast en een extra frigo voor het geval er grote feestjes zijn! Omdat ik fan ben van de Engelse stijl wilde ik hier absoluut gordijntjes hebben!

Bijkeuken landelijk

Aansluitend hebben we een douchekamer, omdat mijn man veel sport vond ik het wel handig dat hij na het lopen meteen de douche in kan springen!

Doucheruimte landelijk

Doucheruimte landelijk

Voorlopig is dit ook onze enige ‘badkamer’, deze boven is momenteel nog een bouwwerf.

Hal landelijk met kleur

Badkamer landelijk

Binnenkijken landelijk interieur

Aangezien onze woonkamer nog maar 1,5 maand ‘bewoonbaar’ is, vind ik hem er nu nog vrij leeg uitzien. Zo moeten er nog overgordijnen komen, moeten er nog leuke schilderijen opgehangen worden én nog een heleboel andere prullaria. Ik houd ervan als alles ‘vol’ staat.

Woonkamer landelijk

Woonkamer strak landelijk

De spullen die we hebben in huis komen écht van overal. Mijn man en ik maken vaak citytrips en altijd laten we ons wel verleiden tot het kopen van spulletjes voor in het huis. Zo zijn de ballen in onze kerstboom echt een verzameling van verschillende reizen.

Woonkamer strak landelijk

Zoals jullie zien is de eetkamer momenteel nog een lege ruimte. We kozen voor een op maat gemaakte tafel en daar moeten we nog eventjes op wachten. Ik ben een enorme fan van patronen. Toen ik het behangpapier van Nina Campbell zag, wist ik meteen dat ik dit wilde. De kleur was perfect en het patroon sprak mij nog meer aan omdat er aapjes op stonden. Ik ben namelijk een heel grote dierenvriend!

Eetkamer landelijk

Hieronder zien jullie een foto vanuit de living naar de keuken. De zwart-grijze vloer er tussen is deze uit de gang. Ook nog de originele vloer. De deuren hebben we helemaal afgeschuurd, tot op het blote hout. Momenteel staan ze nog zo, we zijn enorm aan het twijfelen welk kleur we moeten kiezen. We hebben zelfs al aan poederroze gedacht! Ons plan is om deze nog even zo te laten tot we de gang aanpakken. De gang is momenteel nog niet geschuurd of geschilderd… Dit staat allemaal nog op de planning!

Landelijke keukenOveral in huis kozen we voor kalkverf. Voor onze niet-altijd-even-recht muren was dit de ideale oplossing.

Voorlopig was dit onze ‘huistour’!

Dankjewel aan Benita!

Misschien ook nog even credits geven aan onze kat, die écht veel moeite heeft gedaan om op elke foto te staan ;-)

Liefs,

Chloé.

Chloé op Instagram: Artdevivre_interieur.

7 reacties

 1. Marina schreef:

  Prachtige foto,s van een prachtig huis.. en dan is het huis nog niet eens af.. Dit is een binnennkijker met een gouden randje

 2. Danielle schreef:

  Wat een mooi verhaal en prachtige binnenkijker,echt gaaf om het huis weer helemaal nieuw leven in te blazen

 3. Marjon schreef:

  Prachtig huis! En heerlijke foto’s waar momo steeds percent is…

 4. Ans van Rooij schreef:

  Prachtig huis waar jullie trots op mogen zijn,zou het graag nog eens willen zien als het af is,hopelijk tot dan!

 5. Wil hemmer schreef:

  Wil
  Mooi oud huis ik denk dat het prachtig word.

  Zou het graag zien als het helemaal klaar is?
  Vooral die engelse style spreekt me aan.

 6. Mirjam schreef:

  Wat een prachtig huis en wat hebben jullie een heerlijke sfeer weten te creëren hier. Het was een groot plezier om even bij jullie te mogen binnenkijken.
  Liefs,
  Mirjam

 7. Lee schreef:

  Erg mooie foto’s! Kan altijd veel inspiratie voor mij eigen huis uit halen :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.