Een beetje overdonderd en toch blij verrast, toen ik een mailtje van Benita kreeg met de vraag of ik mee wilde doen aan de binnenkijker op De Wemelaer. Ik was pas 3 dagen actief op Instagram en kon het bijna niet geloven, ik vond het een hele eer.

Ik zal me eerst even voorstellen: mijn naam is Jolanda, ik ben 58 jaar en getrouwd met Peter. Wij wonen in een gezellig dorp in de Betuwe. Wonen is altijd al mijn passie geweest. Mijn hobby’s zijn decoreren, oude meubeltjes opknappen ( samen met mijn man), kransen of toeven maken en vazen opmaken. Verder vind ik het leuk om lekker te koken en ik bak graag taarten en koekjes. Kortom; alles om het gezellig te maken in ons warme nest, want zo voelt het nog steeds. 25 jaar geleden hebben we deze tussenwoning gekocht. 8 jaar geleden vonden we dat het tijd werd om naar een appartement te verhuizen. We hadden het al gekocht maar door de recessie was er te weinig animo door andere kopers. Hierdoor besloot de projectontwikkelaar na ruim een jaar dat het hele project niet meer doorging.

Nou, daar ging mijn toekomstdroom! Ja en wat moet je dan? Wachten tot de recessie voorbij is of ons huidige huis aanpassen? Uitbouwen was natuurlijk geen optie bij een tussenwoning met een kleine tuin. Dus moesten we het doen met de huidige inhoud. Mijn man had hele goede ideeën en zelf kreeg ik ook steeds meer plannen. Na een weekend brainstormen waren we eruit. We hebben er boven wat muren uitgebroken, want ik wilde wel een mooie grote badkamer. De complete voorkant (eerste etage) van het huis is badkamer geworden en aan de achterkant een hele grote slaapkamer, waar het goed vertoeven is. Wij wonen er tenslotte maar met z’n tweetjes en we wilden meer luxe en ruimte om ons heen door de beschikbare ruimtes optimaal te benutten.

Alle kozijnen en deuren in het huis zijn vervangen door hogere houten deuren en kozijnen. De bestaande achterpui werd vervangen door een nieuwe, met hoge openslaande deuren. In de woonkamer hebben we gekozen voor een strakke gashaard.
Alle muren die voorzien waren van spachtelputz zijn nu glad gestuct en voorzien van krijtverf. Uiteraard is er ook een nieuw toilet gekomen, geheel naar eigen ontwerp.

We hebben tot aan vandaag nog geen seconde spijt gehad van deze rigoureuze verbouwing en genieten nog steeds van ons paleisje. Kijk gezellig mee, ik ben benieuwd wat jullie ervan vinden.

Benita, hartelijk bedankt voor deze geboden mogelijkheid om ook eens andere mensen te kunnen laten genieten van ons huis.

Ik wens jullie allemaal veel kijkplezier, ook ben ik te volgen op Instagram (jwmpeters8).

Groetjes,
Jolanda.

De entree.

Decoratie voordeur landelijk

Voordeur landelijkDe hal en het toilet.

Hal landelijk

Toilet landelijk

decoratie sober landelijk

De keuken.

Keuken sober landelijk

Keuken sober landelijk

decoratie sober landelijk

Decoratie sober landelijk

Landelijke keuken decoratie

De woonkamer.

Woonkamer landelijk

Krans landelijk sober

Woonkamer sober landelijk

Haard strak landelijk

Woonkamer landelijk sober

decoratie sober landelijk

De badkamer.

Badkamer landelijk

Badkamer landelijk

Badkamer landelijk

Decoratie sober landelijk

Krans boven het toilet in de badkamer.

Krans landelijk sober

De slaapkamer.

Slaapkamer landelijk

decoratie sober landelijk

Sfeerplaatje achtertuin.

Tuin landelijk

Je vindt Jolanda ook op Instagram: jwmpeters8.