Eindelijk, na een jaar geleden te zijn gevraagd of ik foto’s van mijn interieur wilde delen op De Wemelaer, was de tijd rijp om nu maar eens de stoute schoenen aan te trekken.

Je vraagt je misschien af: waarom niet eerder? Ik stond toen op het punt geopereerd te worden aan mijn rug en ik kon moeilijk lopen of bewegen, laat staan met mijn interieur bezig zijn. Na mijn herstel zijn we onverwachts in juli 2016 verhuisd. Dit lag niet in de planning maar het was een buitenkansje. En in dit mooie huis mag ik mij helemaal uitleven om er ons thuis van te maken. We wonen in het mooie stadje Dokkum in het noorden van Friesland. Er is nog genoeg werk te doen maar we zijn al dik tevreden over hoe het er nu uit ziet.

Ik haal zelf altijd veel inspiratie en kijkplezier uit de foto’s van alle mooie interieurs die hier voorbij komen. Ik hoop dat jullie net zo van mijn interieur kunnen genieten als ikzelf altijd doe.

Veel kijkplezier, Marian!

Dit is de voorkant van ons huis.

boven wonen, beneden slapen
Wij wonen boven en slapen beneden. Aan de rechterkant is de garage met het dakterras. Via de trap kom je binnen in onze hal.

Welkom! Treed binnen.

Voordeur landelijk

Hier zie je meteen dat we boven wonen. Links is de trap naar beneden naar de slaapkamers, badkamer en bijkeuken. Ik heb bewust gekozen het hier qua kleur lichter te houden, omdat er weinig licht naar binnen valt. In de hal hebben we gekozen voor donkere kozijnen en deuren. De kleuren die ik heb gebruikt zijn: Black Truffle en Dried Clay (op de muren) van Pure and Original. De trapspijlen zijn een geintje, hier heb ik namelijk roestverf op gebruikt.

Hal sober landelijk

Er zaten lichte tegels in het toilet, die heb ik overgeschilderd. Twee grote spiegels benadrukken het hoge plafond. Op de planning staan een andere vloer en een mooi, hardstenen fonteintje met een kastje eronder, maar al met al ben ik eerst tevreden.

Toilet sober landelijk

Via de hal kom je in onze keuken. Onze eethoek is tot voor kort compleet. De stoelen en het bankje zijn van een cognackleurige, fluweelachtige stof. De tafel is aangepast zodat het bankje er mooi onder past.

Landelijke woonkeuken

Op de voorgrond staat een kast die niet onder doet voor een echte Hoffz kast. Ik heb de kast geschilderd in de kleur Potato Skin van Pure and Original.

Keuken landelijks sober
En dan de keuken, die was reeds in de woning aanwezig. Ik heb hem geschilderd in de kleur White Rhino en er andere, stoere handgreepjes opgezet. Zo kan deze keuken weer een hele poos mee!

Keuken landelijk sober

Keuken sober landelijk

Het bordenrek kocht ik op Marktplaats gekocht en is ook geschilderd in de kleur White Rhino. Hierin staan borden en kopjes van het merk Broste. En mijn theepot, waar menig kopjes thee uit wordt gedronken, is van Nicolas Vahé.

Keuken sober landelijk

Op de vensterbank die ik zelf heb gestuct staat een raamwerk van Hoffz. Aan de rechterkant zie je de luiken die er kortgeleden zijn ingehangen. Ook deze zijn geschilderd in de kleur Black Truffle.

Keuken sobere decoratie

Krans

Vanuit de keuken loop je de kamer in. Onze houtkachel brandt op volle toeren, heerlijk warm en gezellig.

Woonkamer landelijk sober

Deze werkbank had ik gekocht om te gebruiken als een soort werkeiland voor bij de keuken. Nu dient hij als sidetable en kan ik er naar hartelust mee decoreren.

Werkbank sober landelijk

Een overzicht van de kamer: gezellig, sfeervol en warm. Dat waren de uitgangspunten die ik in mijn hoofd had. En volgens mij ben ik hierin geslaagd want we voelen ons hier helemaal thuis.

Woonkamer sober landelijk

Een leesplekje om je helemaal terug te kunnen trekken. Stoel Gijs, een ossenoog spiegel met een goede leeslamp, plus een krukje om je koffie op te kunnen zetten. Wat wil je nog meer?!

Stoel Gijs

Krukje sober

Op de wand achter de kachel heb ik Marakech Walls toegepast. Een afwerking die lijkt op de betonlook of tadelakt verf, in de kleur Potato Skin van Pure and Original. Op de vloer ligt een langhaar schapenvacht, deze heb ik zelf gevild. Het doek achter de televisie heb ik ook zelf gemaakt.

Woonkamer landelijk sober

De zithoek. Een heerlijke bank van Hoffz waar we ’s avonds lekker op uit kunnen rusten.

Banken Hoffz

Woonkamer sober landelijk

Banken Hoffz

Een gezellig plekje met mooie spulletjes om ons heen.

Bereklauw decoratie

Woonkamer landelijk sober

Ook in de slaapkamer heb ik geprobeerd om alles zo goed mogelijk te laten matchen. De plafondlamp is een kado van mijn ouders en is geverfd in de kleur Putty van Painting the Past, met er overheen Carbon Wax. Zo komen oude spullen weer van pas.

Slaapkamer sober landelijk

Het hoofdbord is gemaakt van steigerhout planken en er overheen heb ik loogbeits gebruikt, voor een verweerde look.

Slaapkamer sober landelijk

Op het kastje staan 2 fotootjes van mijn vader en moeder toen ze 19 jaar jong waren.

Decoratie slaapkamer landelijk

Dit zijn foto’s van de achterkant van ons huis. De tuin is nu in rust, maar zomers is het een groene oase.

Achterkant landelijke woning met balkon

Tuin met uitzicht dakterras

Landelijk woonhuis

Nog twee foto’s van ons balkon. Nu kun je nog uitkijken over het water en kun je het huis van de buren zien. Het balkon is nodig toe aan nieuwe plantjes maar voor nu snel naar binnen, want het is koud!

Terras sober landelijk

Balkon sober landelijk
Dit was een rondleiding door ons huis. Benita, bedankt dat ik ons huis mocht laten zien.

Groetjes uit Friesland,
Marian.

Marian op Instagram: @miramar_athome.

BewarenBewaren