Photodiary: de week van Corrie

Ontzettend leuk dat ik ben gevraagd om jullie een weekje mee te laten kijken. Ik zal me eerst even voorstellen: ik ben Corrie van den Hatert en ben getrouwd met Leen. Samen hebben we 3 kinderen: een dochter van 21, een zoon van 17 en nog een zoon van 13 jaar oud. Samen met onze twee honden Fenna en Dushi, wonen we in het ouderlijk huis van mijn man (die hier is geboren), in het mooie dorp Opheusden in de Betuwe. We hebben een grondverzetsbedrijf en De Bloementuinkamer (www.debloementuinkamer.nl) Onze tuinkamer is tevens showroom voor landelijke, stoere woonaccessoires die op onze website staan en ik geef er ook workshops in bloemschikken.

Veel kijkplezier! Zelf vind ik het ook altijd heel erg leuk om andere interieurs te bekijken. Dus Benita, bedankt dat ik hiervoor ben gevraagd.

Maandagochtend is altijd het huis weer op orde brengen en even wat huishoudelijke klusjes doen. In de hal liggen nog de oude vloertegeltjes die de opa en oma van mijn man met de bouw van het huis erin hebben laten leggen. De kroonluchter is van mijn schoonmoeder geweest.

Hal sober landelijk

Maandagmiddag naar de groothandel om verse groenmaterialen te halen voor de workshop van dinsdagavond. Daarna even lekker koffiedrinken en eventjes gauw in een tijdschrift bladeren. Onze hond Fenna ligt alles, op haar favoriete plek in de keuken, gade te slaan.

Woonkeuken landelijk sober

Keuken herder pup
Dinsdagochtend een heerlijke taart gebakken met appel en kersen erin voor de workshop. Voor een workshop bak ik altijd een taart of cake.

Landelijke keuken

Tuinkamer landelijk

Dinsdagmiddag alles klaar zetten voor de workshop en even wat verse bloemen neerzetten in de tuinkamer. Staat zo gezellig! Leuke bremtakjes, die ruiken zo heerlijk.
Dinsdagavond: 7 gezellige dames komen een mooie eucalyptus krans met gipskruid maken. Van te voren is het altijd nog even druk. Dus mijn zoons helpen nog even gauw mee en steken alvast de open haard en de kaarsjes aan en helpen ook nog even mee met koffie- en thee inschenken (ze helpen meestal van tevoren bij een workshop en komen dan na de koffie even binnenlopen om het restant van de taart op te halen ;-) ) .

Workshop kransen

Woensdag de boekhouding gedaan aan mijn werkplekje in de woonkamer. De sidetable doet zo dienst als bureau. Onze hond Dushi is een luilak en ligt het liefst de hele dag op de bank te slapen.

Werkplek woonkamer landelijk
‘s Middags komt er een monteur voor de gordijnen van de slaapkamer van onze zoon. Ondertussen stoof ik even lekker wat vlees want ik kan dan toch niet weg. Ik had van de groothandel ook prachtige ranonkels en tulpen meegebracht, die schik ik nog even mooi in een leuke pot en schaal.

Landelijke keuken

Decoratie salontafel landelijk

Donderdagochtend al vroeg naar de boekhouder in Barneveld om de boekhouding weg te brengen en op de terugweg langs de groothandel om nog wat groenmaterialen te halen. Haasten, want aan het eind van de morgen komt er een klant. ‘s Middags komt mijn oude buurvrouw (van ons vorige huis) een prachtig schapenvacht ophalen, dus ook even samen koffiedrinken om gezellig bij te kletsen. Ook nog een paar leuke toeven gemaakt! Ook het toilet in de tuinkamer werd voorzien van een mooie toef.

Toilet sober landelijk

Toef luik landelijk

Vrijdagochtend naar de kapper, dat moet ook op z’n tijd gebeuren. ‘s Middags gezellig naar mijn vriendin Miranda. Miranda is ook altijd bezig met haar huis en samen doen we af en toe een dagje: ‘oude troep route‘, zoals we dat noemen. Dan zoeken we een brocanteroute op via internet en gaan we gezellig een hele dag naar allerlei leuke brocante winkeltjes of woonwinkels. Bij mijn vriendin en haar man in huis is het dan ook een mengeling van stoere en brocante woonaccessoires. Omdat ik regelmatig mijn vriendin help met het stylen van hun huis vind ik het heel leuk om jullie een paar foto’s van hun mooie huis te laten zien. De oude luiken op hun slaapkamer heeft Miranda gescoord op een brocanteroute door Drenthe.

Klepbank landelijk keuken

Slaapkamer landelijk brocante

Toilet landelijk

Zaterdagochtend al vroeg samen met onze dochter naar de hondenclub met onze pup Fenna. Daarna thuis heerlijk warme chocolademelk drinken om weer warm te worden. Even de boodschappen doen en dan nog gauw een heerlijke cake bakken.
‘s Middags de tuinkamer in voor klanten en wat foto’s maken voor op de Facebookpagina. Op zaterdagavond probeer ik meestal wat foto’s te plaatsen.

Landelijke decoratie aanrecht

Landelijke woondecoratie

Paasdecoratie landelijk

bijkeuken landelijk

Op zondag ontbijten we altijd uitgebreid. Daarna wandelen met onze honden en dan koffie met de eigen gebakken cake. ‘s Middags naar mijn moeder die in een zorgcentrum woont. En voor de rest lekker een boek lezen en tv kijken, gezellig bij de open haard in de tuinkamer.

Landelijke keuken

Eetkamer landelijk

Eethoek landelijk

Je vindt Corrie op Instagram: Corrie van den Hatert.

 

12 reacties

 1. Sandra schreef:

  Super , heel sfeervol! Ik volg je nog nuet op IG, naar ga dat zeker doen !
  Fijne avond !
  Sandra

 2. Judith schreef:

  Wat een sfeer en gezellig huis: mooie binnen kijker

 3. Marina schreef:

  Mooie binnenkijker weer, ik hou van deze stijl..Corrie maakt ook prachtige dingen zoals de toef! Super. Ik ga snel op haar IG kijken.

 4. Dédy schreef:

  Wat een sfeervol huis hebben jullie…prachtige foto’s ik heb genoten!!Gr Dédy

 5. Ans van Rooij schreef:

  Ga zeker ook op IG kijken ,prachtig huis hoor stijlvol ingericht!!!

 6. Hanny schreef:

  Mooie binnenkijker en ook leuk om te lezen!
  Ik ga je volgen op IG Corrie!

 7. Hemmy Hubbers schreef:

  Wat een gezellig en zee sfeervol huis. Een mooie binnenkijker.

 8. Mirjam schreef:

  Wat een heerlijk huis hebben jullie. Wat fijn dat we even bij je mochten binnenkijken.
  Fijne avond,
  Groetjes,
  Mirjam

 9. Serdina schreef:

  Wat een prachtige en een zeer gezellige binnenkijker!!!
  En wat een lieve hondjes :-))
  Heb er van genoten en ik ga zeker even op jouw IG kijken!!!

  Groetjes Serdina.

 10. Liz schreef:

  Wat een prachtig en sfeervol huis !

 11. Karina van der Lee schreef:

  Wat woon je mooi zeg!! Heb het met plezier gelezen…en je mooie woon foto’s bekeken.

 12. Ellen schreef:

  Echt prachtig! Wat n inspiratie!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.