Photodiary: de week van Judith

Hallo allemaal, mijn naam is Judith en ik ben de trotse moeder van drie: zoon Dani 19 jaar, dochter Noa 17 jaar en zoon Ninno 10 jaar. Getrouwd met Bas en samen met de liefste hond van de wereld, Reus, is ons gezin compleet. Misschien kennen jullie mij nog wel van de eerste photodiary op De Wemelaer? Destijds woonden wij in onze woonkeet, maar inmiddels zijn we alweer ruim 9 maanden geleden verhuisd naar ons nieuw huis. Eind 2016 nodigde Benita mij uit om nog een keertje een photodiary bij te houden voor deze mooie website. Vanwege drukte heb ik heel eventjes op mij laten wachten, maar toen zich eind januari een rustige week aankondigde, was het tijd voor een nieuwe photodiary vanuit ons nieuwbouwhuis. Deze keer niet zoveel woonperikelen als de vorige keer, omdat zowel Bas als ik klus -en keuzemoe zijn na vier verhuizingen in drie jaar tijd, units strippen en inrichten tot woonplek om daarna onze woondroom nog te laten bouwen… Nu willen we dan ook even vooral genieten van hetgeen waar we afgelopen jaren zoveel voor gedaan hebben!

Zaterdag… Weekend! En omdat de jongste geen voetbal heeft, kunnen we meteen thuis aan de gang, want zaterdag is bij ons als het even kan een dag dat er iets van de kluslijst afgevinkt wordt. Sinds twee weken is onze tv-kast, eindelijk een feit. Maar de eiken deurtjes moeten nog wel afgelakt worden en dit doe ik met tweecomponenten lak die gemengd moet worden, dus neem ik voor het gemak het blad van de salontafel ook maar mee. Tijdens het lakken komt er nog iemand binnenvallen voor een kop koffie, maar daarna ga ik weer vrolijk verder en heb ik Bas ook opgetrommeld, aangezien ik anders in tijdnood kom. Daarna snel onder de douche voordat mijn schoonouders hier zijn. Als zij weg zijn, vertrekken we naar een verjaardagsfeestje. Bas moest ’s avonds nog een paar uurtjes werken dus we blijven niet al te lang hangen. Samen met de kinderen hang ik met een hapje en drankje voor de buis. Iets na elven komt Bas thuis en vertrekken de twee oudsten nog om te gaan stappen… Ninno en ik verhuizen naar boven en Bas volgt niet veel later.

Woonkamer sober stoer

Salontafel sober stoer

Salontafel sober landelijk
Heerlijk uitslapen, zoals we graag doen op zondagochtend. Maar we hebben zo lang in bed gelegen dat er deze keer geen tijd is voor ons typisch uitgebreide zondagse ontbijt, want we hebben afgesproken om op kraamvisite te gaan. ’s Middags ga ik samen met mijn broer naar een boekpresentatie. Nou schrijf ik graag een blogje, maar mijn tante pakt het meteen een stuk professioneler aan en schrijft gewoon een biografie van +400 bladzijdes: stoer! Ik vind het fijn om mijn familie weer grotendeels bij elkaar te hebben, we zien elkaar echt te weinig. Blijkbaar ben ik niet de enige die er zo over denkt, want voordat ik het weet staat er al een familiefeestje gepland voor aankomend voorjaar… Top! Het boek vind ik trouwens zó leuk, dat ik het binnen nog geen week uit heb en dat terwijl ik mezelf normaal thuis nooit de rust gun om een boek te lezen. Dat is dus zeker een compliment voor tantelief!

Slaapkamer landelijk

Hal landelijk sober

Judith &Co deel 2

Vroeg op deze maandagochtend heb ik een afspraak en ’s middags zou ik gaan lunchen met een vriendin. Helaas appt zij de avond ervoor af, dus onze lunchdate wordt uitgesteld tot volgende week. Onverwachts heb ik dus een planloze maandagmiddag en maak ik mezelf maar nuttig met de meest vervelende huishoudelijke klus die er is als je het aan mij vraagt: badkamers poetsen. Op maandagavond is het cursusavond voor mij en na de cursus rijd ik nog even langs mijn schoonouders, want Ninno is morgen jarig. Hij mag dan trakteren op school en niemand bakt zulke lekkere cupcakes als oma. Thuis aangekomen hangen Bas en ik nog slingers en ballonnen op voordat we naar bed gaan, want of er nou een kind of een volwassene jarig is: wij vinden een verjaardag niet compleet zonder slingers en ballonnen!

Luiken raam

Wastafel sober stoer

Deze dinsdag is voor ons heel speciaal, want onze jongste is jarig en vanaf vandaag gaat hij als tiener door het leven. Vooral ik heb er toch wel wat moeite mee. Ninno is een nakomer, dus ik heb de neiging hem ‘klein’ te houden… Ik weet het: dat is niet goed! Maar mijn gevoel zegt… Ach, ik ben ook maar een mens ;-). Bepakt met traktatie breng ik mijn kleine spruit met de auto naar zijn school die een dorp verderop is. In dat dorp woont de vriendin waarmee ik gisteren zou gaan lunchen, dus ik wip even binnen voor een theetje. Thuis aangekomen maak ik Ninno’s lievelingstaart. Deze middag had ik me voorgenomen om een tweede laklaag op de TV kast en salontafel aan te brengen, maar ik voel met niet zo fit en kruip met een kop thee en dekentje op de bank en begin aan de biografie van mijn tante. Het grote mensenfeest van Ninno vieren we zondag, maar na school komt er toch wat naaste familie langs en snijden we de taart aan. Als avondeten mag de jarige hier altijd kiezen waar ze willen eten, maar Ninno’s restaurant naar keuze is vandaag gesloten. Dat etentje houdt hij tegoed voor zaterdagavond en vandaag eten we dus gewoon aan onze eigen keukentafel één van zijn lievelingsgerechten: spagetti bolognese. ’s Avonds verrassen we hem door hem mee te nemen naar de kartbaan, zijn hobby. Blijkbaar is de kart waarin hij rijdt toe aan een onderhoudsbeurt, want het ding is niet vooruit te branden. Wanneer de kartbaanmedewerker schouderophalend reageert en geen actie onderneemt, barst Ninno in tranen uit en nemen we een teleurgestelde jarige Job mee huiswaarts. We concluderen dat het hoogste tijd is geworden om voortaan voor een andere kartbaan te kiezen.

Cupcakes

Keuken landelijk

Landelijke woonkeuken

Een goede vriendin zit op dit moment in een drukke tijd als mantelzorger van haar ouders en aangezien ze enig kind is, komt er veel op haar schouders terecht. Om eventjes uit haar zorgwereld te komen, houden we tijdelijk de woensdagochtend vrij en komt ze bij mij, waar we al kletsend samen sloten thee wegdrinken. Maar volgens mij is het deze week de ‘Ik-zeg-mijn-date-met-Judith-af-week’ bij mijn vriendinnen, want ook deze zegt last minute af. Gelukje voor Reus, want het is mooi weer en Noa komt om half elf al thuis van school, dus besluiten we om een flinke boswandeling te gaan maken. ’s Middags bestuur ik de mamataxi. Tussendoor doe ik verschillende boodschappen en maak ik de snoeptraktaties klaar die de kinderen vrijdag na Ninno’s kinderfeestje meekrijgen. Deze avond zoek ik vroeg mijn mandje op, want ik voel me nog steeds niet zo fit.

Boswandeling

Wastafel sober stoer

Landelijke decoratie hal

Na een goede nachtrust kijk ik eens op mijn telefoon en gelukkig geen appje van mijn vriendin die onze date afzegt ;-) Dus verlaat ik mijn Vlaamse pastorijwoning in een typische Hollandse nieuwbouwwijk om aan véél meer Vlaamse pastorijwoningen voorbij te rijden: vandaag ga ik namelijk een dagje naar mijn Belgische beste vriendin die ik achtergelaten heb in Lommel (B). Over de grens zie ik meteen weer het grote verschil in wooncultuur tussen Nederland en België. Ik vind het daar echt veel leuker dan de eenheidsworst hier! Mijn vriendin en ik zijn dol op elkaar en zulke dagen als deze zijn altijd véél te kort, dus we spreken af dat we komend jaar maar eens een weekendje weg moeten gaan samen. Thuis aangekomen voel ik wat ik iedere keer voel wanneer ik een bezoekje breng aan Vlaanderen: wonen daar was een ervaring die ik niet had willen missen en wat ons in vele opzichten veel heeft gebracht. Maar wat was het een góede keuze om weer terug naar het Brabantse land te zijn… Een onderbuikgevoel… Dit is toch echt thuis voor mij.

Vlaamse pastorijwoning

Hal landelijk sober

Woonkamer landelijk sober

Deze vrijdag staat in het teken van het kinderfeest van Ninno: De kinderen halen we om half één van school en daarna gaan we met z’n allen thuis eten. Er wordt uiteraard luidkeels gezongen voor de kersverse tiener en nadat alle cadeautjes uitgepakt zijn, is er nog tijd om even te gaan voetballen en spelen in de speeltuin bij ons om de hoek. Daarna staat er wat lekkers voor ze klaar en vervolgens vertrekken we richting de bowlingbaan. Na het bowlen brengen we iedereen naar huis. Wat was het een gezellig feestje en wat heeft onze kleine vriend ervan genoten: missie geslaagd!

Keuken landelijk sober

Judith &Co deel 2

Dit was mijn week en hopelijk vond jij het leuk om te lezen. Mocht je nou meer willen zien van mijn woonperikelen, ben je welkom mij te volgen op mijn blog, Instagram of Pinterest! Groetjes Judith.

Judith op Instagram: Judith & Co.

17 reacties

 1. Karina van der Lee schreef:

  Volg je al via IG. En ook via je blogs..dus ik wist dat je mooi woonde. Maar dit zijn ook weer prachtige foto’s. Leuke photodiary.

 2. Marina schreef:

  Genieten hoor… ik volg Judith ook op Instagram en weet ongeveer haar woonstijl. Maar dit was wel weer smullen hoor… leuk om eens een weekje mee te mogen kijken in haar woonweek…

 3. Ingrid - Home and Lifestyle schreef:

  Een kijkje in het huis en het leven van Judith is altijd leuk…ze woont daar zo ontzettend mooi. En binnen kijken bij jou, Judith…laat elke keer weer zien dat je veel smaak hebt…ik vind het elke keer weer prachtig! Leuk om deze week een beetje met je mee te mogen maken!

 4. Dédy schreef:

  wat hebben jullie een prachtig huis..je hebt het super sfeervol ingericht..het was heerlijk om je verhaal te lezen en te kijken naar je prachtige foto’s!!

 5. Dorine Engelen schreef:

  Leuk geschreven Juth.

  Groetjes Dorine x

 6. Hanny schreef:

  Mooie photodiary Judith, en leuk om te lezen! Ik volg je ook met veel plezier op IG en geniet altijd van de prachtige foto’s van jullie stijlvolle woning. Jullie wonen echt super mooi!

 7. anneke schreef:

  Wat een geweldige reportage judith. En wat een prachtig huis. Echt van je foto’ s genoten.

 8. mineke schreef:

  Een schitterende reportage Judith. Een prachtig huis maar dat wist ik al. Want ik volg je op instagram.

  Liefs Mineke

 9. Annelies schreef:

  Zucht, wat prachtig! En ook zo leuk geschreven.

  Groetjes Annelies.

 10. Ans van Rooij schreef:

  Prachtig huis hebben jullie zeg,mooie binnekijker!

 11. Gertine schreef:

  Wat leuk om wat meer over je te lezen! Prachtig huis met een mooie inrichting. Complimenten!

 12. Serdina schreef:

  Wat een prachtig huis die ook nog eens prachtig is ingericht met hele mooie spulletjes :-) heb erg genoten van je mooie verhaal en foto’s !!

  Groetjes Serdina.

 13. Judith schreef:

  Iedereen bedankt voor de hartverwarmende reacties! Groetjes Judith

 14. Mirjam schreef:

  Het was heel erg leuk om zo eens een week in jouw leven en in jouw huis mee te mogen maken.
  Dank je wel.
  Groetjes,
  Mirjam

 15. Chantallle schreef:

  Erg leuk om dit blogje te lezen.
  Volg je ook al heel wat jaartjes. En ook op IG.

  Prachtig om deze foto’s te zien.Je woont geweldig!

  Groetjes Chantal uit het Zuiden

 16. Yvonne schreef:

  Prachtig!!!! Heb er van genoten.

 17. inge schreef:

  geweldg top dit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.