Eerst wil ik Benita bedanken voor de uitnodiging. Ik voel me erg vereerd. Maar ik vind het ook griezelig vanwege alle mooie interieurs die ik op De Wemelaer voorbij zie komen en wij nog niet zover zijn. Mijn naam is Sabine van Duuren. Ik ben getrouwd en we hebben 4 kinderen, een poes en een konijn. Sinds vorig jaar mei wonen we in dit huis dat we zelf hebben laten bouwen. Ons huis staat op een erfje met 5 huizen dat de uitstraling heeft van een boerenerf. Om dezelfde sfeer naar binnen door te trekken hebben we gekozen voor veel hout en een sobere uitstraling. Ondanks dat ons huis nog lang niet af is, neem ik je graag mee in mijn woonweek.

Hal landelijke stijl

Zondag
Vandaag even een kast voor de tweede keer schilderen. Ik ben pas begonnen met het kopen van meubeltjes, voornamelijk kasten, om deze op te knappen en dan te koop te zetten. Dit idee is ontstaan omdat ik eigenlijk altijd met ons interieur bezig ben en overstroom van de ideetjes maar deze niet allemaal in ons huis kwijt kan. Hier een foto van voor en na. Verder is er ook nog tijd om te relaxen, dat doen we lekker allemaal samen op de bank met de kaarsjes aan.

Kast landelijk

Kast krijtverf

Maandag
Moest ik werken dus niet zo veel op woongebied, vandaar alleen een paar sfeerfoto’s.

Zuil landelijk

Schouw landelijke stijl

Eethoek landelijke stijl

Dinsdag
Vandaag heb ik een late dienst dus vanmorgen eerst aan de poets. Meestal doe ik voor een late dienst de badkamers. Dit om in het schoonmaken toch een beetje regelmaat aan te brengen, want met mijn onregelmatige werktijden wil het huishouden er snel bij inschieten. De badkamers waren wel lastig om in te richten. Hier in het oosten van het land zijn ze niet zo op de hoogte van nieuwe trends, dus werd betonciré een beetje moeilijk. Het werd ons afgeraden, maar omdat ik het toch wilde hebben we voor de vloer, de douche en de achterwand van het toilet voor tegels gekozen en de rest voor stucwerk. Op termijn wil ik dan over het stucwerk betonciré laten zetten. We hebben boven een badkamer voor de kinderen en beneden een achter onze slaapkamer (dus klaar voor de toekomst).

Toilet landelijk

Badkamer landelijk

Badkamer landelijk

Woensdag
Laatste dagje werken. Lekker op de fiets geweest, genoten van het weer en de omgeving. Eenmaal thuis niks meer gedaan, maar lekker warm op de bank en knuffelen met de poes.

Winters landschap

Winters landschap

Woonkamer landelijk

Poes

Donderdag
Vandaag vrij, dus lekker in huis bezig. Beneden stofzuigen en stoffen en natuurlijk wordt er dan altijd wat met spulletjes geschoven. We hebben een grote hoekbank waar we met z’n allen samen op kunnen zitten en die staat nu naar de gashaard gekeerd. In het voorjaar staat hij andersom, zodat we door de openslaande deuren naar buiten kunnen kijken en bij mooi weer met de deuren open. Omdat we nog maar net in dit huis wonen zijn er nog heel veel wensen, maar dit maakt het ook juist zo leuk als we weer iets nieuws hebben gevonden. Het lijkt heel mooi als je alles in een keer perfect kunt laten maken maar het dromen over hoe het gaat worden en hoe dat te bereiken is al de helft van het plezier. Dus nu wat foto’s van hoe de woonkamer op dit moment er uit ziet.

Hoekbank landelijke stijl

Hoekbank landelijke stijl

Vrijdag
Vandaag heeft onze jongste vrij, dus slapen we een beetje uit. Dan wat langer in de pyama hangen en relaxt ontbijten en de krant lezen. Eigenlijk wilden we schaatsen maar omdat het al dooit durf ik dat eigenlijk niet aan. In de bioscoop draait ook al geen leuke film, dus wat nu? Dan belt mijn nichtje en omdat ze 3 jongens heeft waar mijn zoontje graag mee speelt, springen we in de auto en gaan we bij hen op visite. Mijn nicht heeft dezelfde passie voor dezelfde stijl in wonen dus we kletsen en wisselen heel wat ideetjes uit. Zij heeft haar huis 7 jaar geleden laten bouwen en was toen hoogzwanger van de jongste, dus is er van inrichten weinig gekomen. Nu de jongste naar school is pakken ze stap voor stap het hele huis aan en brengen ze het in de stijl die ze voor ogen hebben. Dus even een foto van bij haar in huis.

Woonkamer landelijk

De volgende foto’s zijn van onze keuken waar we heerlijk kunnen zitten ontbijten aan het eiland.

Keuken landelijke stijl

Keuken landelijke stijl

Zaterdag
Vandaag nog weer gewerkt aan een mooie kast, het is een buikkast of kabinet. Dit vind ik geweldig om te doen, een kast waarvan veel mensen denken ‘wat moet je daar nou mee‘? om te toveren tot een pronkstuk. Je ziet onder je handen iets moois ontstaan. Dit schilderen doe ik in de kelder die nu nog kaal is, maar die nog afgewerkt moet worden zodat ik de meubeltjes ook mooi kan presenteren.  Tot slot nog een sfeerplaatje, fijn weekend!

Landelijke stijl

Je vindt Sabine ook op Instagram: SabinevanDuuren.