Wonen in een huis van bijna 250 jaar oud
Echteld? Waar ligt dat?! Die vraag hoor ik als oud-Rotterdammer ontzettend vaak. Mijn man en ik verhuisden in 2013 naar dit Gelderse dorpje. Niet omdat Echteld een bruisende plaats is of we hier familie hebben wonen, maar omdat we op slag verliefd werden op het huisje. We wonen hier met veel plezier en genieten van de authentieke sfeer die hier non-stop heerst. Veel kijkplezier!

Huisje Echteld Geheime gang
Onze woning is in 1774 gebouwd en deed – volgens kenners – een periode dienst als arbeidershuis voor kasteel De Wijenburg dat hier schuin tegenover ligt. Er bestaat ook een spannend verhaal over een geheime gang die vanuit onze (inmiddels dichtgemaakte) kelder naar het kasteel en de dorpskerk zou leiden. Maar of dat waar is…?

Hal landelijke stijl

Kast hal landelijk

Toilet landelijke stijl

Toilet landelijke stijl

Toilet landelijke stijl

Hooggeëerd bezoek
Foto’s en filmpjes zijn er nauwelijks van ons huis. Wel hebben we, toen we hier net woonden, een familie over de vloer gehad die hier tientallen jaren geleden had gewoond. Zij legden uit hoe het huis er toen uit zag. Ontzettend leuk om te weten! Natuurlijk is er de laatste jaren erg veel veranderd aan de woning. Het huis is bijvoorbeeld gemoderniseerd, anders ingedeeld en er is een aanbouw gemaakt waardoor de woning véél ruimer is dan je in eerste instantie zou denken. Ook is er een stuk tuin bijgekomen dat eerst van de buren was. Op dit stukje grond staat een groot guesthouse met een woonkamer, kantoor en ruime 1e etage met slaapkamer en opslag.

Keuken landelijke stijl

Keuken landelijke stijl

Keuken landelijke stijl

Keuken landelijke stijl

Grijsblauwe keuken

Keuken landelijke stijl

Decoratie keuken landelijke stijl

Grijsblauwe keuken

Keuken landelijke stijlKeuken landelijke stijlKeuken landelijke stijl

Hoekjes
Het huis zelf bestaat uit een ruime, lange woonkamer, grote woonkeuken, drie grote slaapkamers en een wat kleinere badkamer. Ook zijn er allemaal ‘opslagmogelijkheden’ zoals een grote gangkast bij de entree, royale bijkeuken, gangkast op de
1e etage en vliering. We zijn heel blij met zoveel ruimte! Ook de authentieke details zijn om smoorverliefd op te worden: een ongelijk balkenplafond, een hardstenen keukenvloer, het stalraampje in de woonkamer, de roedeverdeling in de ramen, de houten vloeren… Wauw!

Antiek kast landelijke stijl

Nummer 1
Het kleine witte kastje hieronder was mijn eerste opknapprojectje. Een klein bijzonder kastje voor 5 euro. Wat was ik trots op het resultaat toen het ‘af’ was! Hierna knapte ik talloze meubels op. Sommige verkocht ik, andere kregen een plaats in onze nieuwe woning. Veel mensen die ons huis bezoeken denken dat we veel geld uitgaven aan alle (antieke) meubels, maar niets is dus minder waar! Het meeste is tweedehands en alleen onze tv-kast en buffetkast in de keuken kostten wat meer.

Wit kastje landelijk

Woonkamer landelijke stijl

Woonkamer landelijke stijl

Met Hart en Hout
Doordat ik veel met mijn interieur bezig was, kreeg ik van steeds meer mensen de vraag of ik tips had om hun interieur te restylen. Vanuit die ontwikkeling startte ik met mijn eigen stylingsbureau: Met Hart en Hout. Interieurs met veel liefde en veel hout. Dit bedrijf staat nog in de kinderschoenen en ik ben alleen nog op Instagram te vinden, maar het is wel heel leuk om onder die naam mensen te helpen. Puur vanuit gevoel, want veel theoretische kennis op dit vlak heb ik niet.

Salontafel landelijke stijl

Woonkamer landelijke stijl

Woonkamer landelijke stijl

Farmhouse
Voordat wij naar Echteld verhuisden, woonden mijn man en ik in de buurt van Rotterdam. We hadden een mooie flat met een strakke inrichting. Ik voelde me thuis, maar miste gezelligheid. Ik verdiepte me in verschillende interieur stijlen en was meteen helemaal weg van de ‘farmhouse style’: lekker slordig, redelijk beschadigd en o zo uniek! Ik ging op zoek naar allerlei vintage meubels, bezocht alle kringloopwinkels in Zuid-Holland en struinde Marktplaats af.

Woonkamer landelijke stijl

Woonkamer landelijke stijl

Woonkamer landelijke stijl

Decoratie kast brocante

Woonkamer landelijke stijl

Woonkamer landelijke stijl

Over mij
In het dagelijks leven ben ik communicatieprofessional en zangeres. Ik heb een eigen communicatiebureau (www.lvl-communicatie.nl) en zangcarrière (www.facebook.com/laurahmuziek) dus weinig tijd om dagelijks met interieurstyling bezig te zijn. Maar dat is niet erg. Soms verandert er weken niets in ons huis, andere periodes ‘moet’ opeens de hele inrichting op de schop. Je kent het wel.

Badkamer decoratie landelijk

Badkamer decoratie landelijk

Badkamer decoratie landelijk

Badkamer decoratie landelijk

Dit was mijn verhaal, of eigenlijk vooral het verhaal van ons stokoude huisje. Want doordat dit huis zoveel ‘ziel’ ademt is het makkelijk het mooi in te richten. Dus alle lof voor deze woning! Ik hoop dat je de foto’s mooi vindt. Heb je vragen of opmerkingen? Ik hoor het graag.

Hal landelijke stijl

Slaapkamer landelijke stijl

Decoratie nachtkastje

Guesthouse Laura

Laura op Instagram: Met Hart en Hout.