Photodiary: de week van Nikki

“Nee joh, ik?!” was wat ik dacht toen Benita me vroeg of ik het leuk zou vinden om mee te doen aan de Photodiaries. Ja, natuurlijk! Ik vind het een enorme eer om hiervoor gevraagd te worden. Ik ga mijn best doen er iets moois van te maken….

Ik zal me eerst even voorstellen. Ik ben Nikki, half Engels, 26 en pas getrouwd met de liefde van mijn leven, Martijn (28). We wonen sinds 2013 in ons gezellige huis in Etten-Leur, NB. Voordat we dit huis kochten woonden we in een prachtig appartement in het centrum van het dorp, maar droomden we van een eigen huis met tuin. Toen ons oog viel op een volledig gerenoveerde rijtjeswoning in een gezellige woonwijk vlakbij het centrum waren we verkocht, dit moest ons huisje worden! De basis was al super, maar met de jaren hebben we er écht ons plekje van gemaakt. Ik hoop dat ik kan laten zien dat een eenvoudige eengezins woning ook een droomhuis kan zijn. Welkom in ons huis en een weekje van ons leven!

Hal landelijke stijl

Zondag
Zondag staat bij ons in het teken van gezellig samen zijn. We hebben allebei een druk leven, dus de momenten die we samen hebben benutten we optimaal. Ik werk fulltime als Technisch Manager op een laboratorium en run daarnaast mijn eigen zaakje in de verkoop van landelijke meubels & woonaccessoires (‘Reliving the Past’). Martijn werkt als Fysiotherapeut en studeert daarnaast nog voor zijn master Oncologie Fysiotherapie.

Na een rustige ochtend met een kop thee op bed en een lekker ontbijtje met verse broodjes ga ik aan de slag met wat bestellingen en heeft manlief zich gestort op zijn studie. We lunchen niet, want vanmiddag maken we samen tapas. Iets wat we graag en regelmatig doen. Niet alleen leuk en gezellig om te maken, maar daarna ook heerlijk op je gemakje smullen…Voordat de keuken een kook-chaos was heb ik nog een paar sfeerplaatjes gemaakt en natuurlijk een foto van het einderesultaat!

Keuken landelijk strak

Keuken decoratie landelijk

Zelf tapas maken

Maandag
Vandaag ‘gewoon’ een werkdag. Om 5.30 uur de wekker. We staan elke ochtend samen op en ontbijten ook samen voordat we naar ons werk gaan. Fijn vind ik dat, een goed begin van de dag. Rond 06.30 spring ik in de auto naar mijn werk. Normaal ongeveer een uur rijden, maar nu tijdens de vakantie ben ik in een half uurtje op mijn werk (fijn, een keer geen file!).

Rond 19.00 uur ben ik weer thuis, het was een lange dag. Morgen heb ik een dagje vrijgenomen, daarvoor moest ik vandaag al het nodige voorwerken. Je moet er wat voor over hebben hè.

Op maandag komt Martijn rond 21.00 uur pas thuis uit zijn werk, dus eet ik alleen. Ik kies dan iets uit de vriezer. Van pasta/rijstmaaltijden koken we altijd een extra maaltijd, waardoor er voldoende lekkers is om uit te kiezen. Vandaag kies ik een roerbakschotel met biefstuk en champignons.

Ik probeer op vrije avonden een huishoudelijk klusje te doen, zodat ik niet mijn hele zaterdag aan het huishouden hoef te besteden. Vandaag staat het toilet beneden op het programma. Ook ons kleinste kamertje is in sfeer ingericht, stoere kloskandelaars, een krans en natuurlijk mooie zeepjes. Eén van mijn verslavingen!

Toilet landelijke decoratie

Toilet landelijk

Dinsdag
Vandaag een vrije dag. Niet zomaar, er staat een tripje naar Ermelo op het programma! Ik ben ambassadeur van een krijtverf merk en vandaag zijn alle ambassadeurs uitgenodigd om elkaar beter te leren kennen en krijgen we een rondleiding door de fabriek waar de verf wordt gemaakt.

Om 4 uur weer thuis. Wat een toffe dag! Veel geleerd over het produceren, verpakken en verwerken van verschillende soorten verf. Daar sta je allemaal niet bij stil als je een potje koopt in de winkel.. Eenmaal thuis drink ik een kopje thee, haak wat theelichthouders ter ontspanning en maak enkele sfeerplaatjes van onze woonkamer. Ik durf nu haast niets op Instagram te posten, ik wil jullie met de foto’s in deze photodiary wel verrassen natuurlijk!

’s Avonds eten we pizza. Hoogst uitzonderlijk op een door de weekse dag, maar omdat ik niet wist hoe laat ik thuis zou zijn heb ik het makkelijk gehouden. Na het eten lezen we allebei nog wat en snuffel ik nog op Instagram en Pinterest. We gaan op tijd naar bed, morgen gaat de wekker weer vroeg!

Theelichthouders haken

Tv kast landelijk

Woonkamer landelijke stijl

Woensdag
Vandaag ook weer een werkdag. Op woensdag is Martijn vrij, maar toch staat hij altijd trouw met me op. Hij maakt mijn lunch voor me klaar waardoor ik niet zo hoef te haasten. Lief hè?

‘s Woensdags probeer ik op tijd thuis te zijn, want dan is het “Hubby & Wifey” avondje. De enige avond in de week dat we allebei niets plannen. Zo ook vanavond. Als ik thuiskom zijn alle kaarsjes aan en staat het eten al op tafel. Heerlijk! Na het eten werken we samen nog aan ons trouwalbum. We zijn bijna een half jaar geleden getrouwd, maar we wilden het trouwalbum graag zelf samen maken. Erg leuk, maar er gaat stiekem veel tijd in zitten…

Landelijke woondecoratie

Krukje landelijke stijl

Decoratie landelijke stijl

Donderdag
Ook vandaag weer gewoon een werkdag. Lekker cliché, haha. Op donderdag eet ik na mijn werk bij mijn ouders. Zo zie ik ze regelmatig en kunnen we bijkletsen. Rond 8 uur rij ik naar huis. Martijn is aan het trainen (voetbal), dus ik heb een avondje voor mezelf. Omdat ik morgen vrij ben (ja, alweer een vrije dag!) besluit ik lekker te gaan badderen. We hebben een groot hoekbad waar je heerlijk in kunt ontspannen. Kaarsje, een goed boek en wijntje erbij en ik ben tevreden!

Badkamer landelijke stijl

Badkamer landelijke stijl

Badkamer krukje landelijke stijl

Vrijdag
Om half 8 sta ik op, dat is echt uitslapen voor mij! Eerst een uitgebreide douche en daarna een gezond ontbijtje met kwark, noten en fruit. Als ik een dag vrij heb ga ik graag langs de kringloop op zoek naar schatten. Zo ook vandaag. De opbrengst: leuke kommen uit de Bastion Collection (€0,75!), een tinnen kandelaar en een aardewerken kruikvaas. Leuk! De vaas heb ik meteen in een nieuw jasje gestoken. Nu nog een plekje geven (lees: het hele huis ondersteboven, álles moet worden verschoven voor dit ene item…) Ik wilde nog even iets in de voortuin doen, maar met dit vieze weer blijf ik maar gewoon lekker binnen. Een kopje thee en een aflevering Netflix. Wat een straf!

Vanavond ga ik uit eten met een vriendin. Sushi it is…

We hebben een heerlijke avond gehad, lekker gegeten en veel gekletst. Ik was om 2.00 uur thuis, geslaagd dus!

Vaas landelijke stijl

Vaas met dadeltak

Bastion kop

Zaterdag
Zaterdag staat in het teken van boodschappen en huishouden. Manlief doet de boodschappen (daar heb ik zo’n hekel aan…), ik poets ons huisje en doe de was. Elke week is één kamer grondiger aan de beurt dan normaal, vandaag is dat de slaapkamer. De oplettende lezer/kijker ziet dat de kruikvaas in 2 dagen tijd al verhuisd is van de ene kast, naar de andere kast om uiteindelijk in de slaapkamer te belanden…

Slaapkamer landelijke stijl

Slaapkamer landelijke stijl

Dekbed landelijke slaapkamer

Rond de middag is alles weer fris en zijn de boodschappen in huis. We lunchen samen en dan gaat manlief voetballen. Ik duik de schuur in om wat meubeltjes te verven, de ideale besteding van de zaterdagmiddag voor mij. Rond een uur of 6 is Martijn weer thuis en kan de zaterdagavond beginnen. Ik heb lekkere kaasjes gehaald, dus we nemen eerst een borrel met een kaasplankje. We hebben vanavond voor de verandering geen verplichtingen, heerlijk! We kruipen lekker met een dekentje, wat hapjes en een drankje op de bank en kijken een film.

Hapjes en drankjes

Zo, dit was een week uit ons leven en een kijkje in ons huis. Ik hoop dat jullie het leuk vonden om te zien. Benita, nogmaals bedankt dat ik mee mocht doen, ik vond het ontzettend gaaf!

En vergeet niet: ‘Enjoy every day’!

Veel liefs,

Nikki.

BewarenBewaren

15 reacties

 1. Janey schreef:

  WOW! Super om te lezen en te bekijken! Heb er echt van genoten

 2. Liz schreef:

  Wat een mooi en gezellig huis hebben jullie !

 3. Ans van Rooij schreef:

  Mooie binnenkijker,bedankt gezellig huis hebben jullie,mooi verteld ook.

 4. Geesje schreef:

  Prachtig Nikki. Wat hebben jullie een mooi huis en geweldig mooi ingericht……gezellig :)

 5. Judith schreef:

  Leuk om te lezen Nikki en een zaterdagavond zonder plannen kan inderdaad best weleens lekker zijn

 6. Marina schreef:

  Ik volg Nikki al een tijdje via IG maar nu krijg je toch een heel ander kijkje in haar gezellige huis..Ik vind het leuk om eens een weekje met haar mee te lopen en te mogen genieten van deze mooi en sfeervolle binnenkijker

 7. Nikki schreef:

  Wat leuk om te horen Marina, dat was precies de bedoeling, dankjewel! xxx Nikki

 8. Mirjam schreef:

  Wat leuk om te lezen wat een heerlijke volle week je zo hebt en wat hebben jullie een heerlijk huis. Echt heel mooi en sfeervol. Dankjewel voor het delen…
  Ik ga je volgen op IG.
  Fijn weekend,
  liefs,
  Mirjam

 9. Hanny schreef:

  Mooie binnenkijker Nikki, heel sfeervol. Ik ga je volgen op IG. Groetjes,
  Hanny

 10. kristien schreef:

  Hallo Nikki, wat een gezellig thuis heb je van jullie huis gemaakt!
  Mag ik vragen met welke verf + kleur en eventueel hoe je de aardewerken kruikvaas grijs hebt gemaakt?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.