Binnenkijken bij Bianca

Erg verrast was ik toen ik enkele maanden geleden door Benita werd benaderd met de vraag: Wat woon jij mooi! Zou je het leuk vinden om mee te doen op De Wemelaer? En dan geef je dit antwoord; ik vind het erg leuk dat je mij deze vraag stelt! Na zo’n korte tijd op Instagram, met zo weinig foto’s van ons interieur had ik deze vraag niet verwacht. Ik wil dan ook graag meedoen!

Ik ben Bianca en woon samen met Marc en onze 2 kinderen van 10 en 8 jaar, de kat en een paar kippen in het prachtige zuid Limburgse Valkenburg aan de Geul.

In ons huis woont nu al de 4de generatie van onze familie waardoor het dus ook flink wat emotionele waarde heeft. Ik houd erg van een landelijk interieur gecombineerd met wat brocante spullen. Het mooie van oude spullen vind ik het verweerde uiterlijk. Bezig zijn in en om ons huis vind ik heerlijk, genietend maak ik altijd weer allerlei leuke, nieuwe hoekjes in huis! Ik zou er dan ook graag mijn beroep van willen maken.

Zo’n 12 jaar geleden zijn wij gestart met een flinke verbouwing die ruim een jaar duurde. Alles werd afgebroken (er was een doorkijk van de kelder naar het dak) om het vervolgens naar onze zin te maken. Een heel slopende klus, maar dat was het zeker waard.

Kom binnen en kijk mee!

Lichte voordeur

In de gang staat een rekje met daarop wat brocante spullen.

Antieke telefoon

Woonkamer landelijke stijl

Na binnenkomst lopen we door naar de woonkamer. Alles heeft eerder al eens een andere plek gehad. Waarschijnlijk wel herkenbaar voor de meesten van jullie. Voorlopig blijft het toch staan zoals het nu is, omdat we met deze indeling het meest kunnen genieten van de haard als deze aan is.

Woonkamer landelijke stijl

Oorfauteuil landelijke stijl

Bankje landelijke stijl

Woonkamer landelijke stijl

Schemerlamp landelijke stijl

Het glas in lood raampje is nog uit het huis van voor de verbouwing. Het heeft een aantal jaren buiten gestaan maar nu staat het alweer een tijdje binnen.

Tafeltje landelijke stijl

Dan de eettafel, dit is een van de weinige meubelstukken die we als eerste kochten en nog over is. De kleur is wat afwijkend van de rest maar er staat al een flesje loogbeits van Esatto te wachten om de tafel mee te behandelen. Alleen nog even de tijd vinden om te doen. Ik ben zelf uiteraard ook erg benieuwd hoe dit gaat worden.

Eethoek landelijke stijl

De eiken kast is van mijn oma geweest en ik ben erg blij dat ik deze na haar overlijden mocht hebben. Ik vind het niet alleen een mooie kast maar ook heel praktisch! Misschien dat deze ook nog een behandeling met loogbeits van Esatto krijgt, zodat de kast iets beter bij het geheel past.

Antieke kast

En dan door naar de keuken. Die heb ik zo’n 12 jaar geleden, toen we begonnen met verbouwen, zelf getekend. Daarna moesten we nog op zoek naar een leverancier die zich in mijn ontwerp én ons budget kon vinden. Het leverde de nodige stress op maar we hebben iemand gevonden en ik ben nog altijd erg blij met de keuken. Er staat een Boretti fornuis in en het heeft een hardstenen werkblad. De keuken is verder aangekleed met o.a. brocante spulletjes, voornamelijk bakspullen. Ook staat er een stoer oud werkblad waar ik ook heel blij mee ben.

De buffetkast was koloniaal maar verfde ik met Pure & Original in de kleur Ivoor, dit is ook de kleur van de keukenkastjes. De glazen deurtjes bleven eruit omdat de spullen erin zo veel mooier tot zijn recht komen. Op de muren zit de kleur Canvas, ook van Pure & Original. De spullen van KitchenAid vind ik ook erg mooi. Omdat ik graag bak staat hier de mixer en voor een heerlijk kopje koffie, sinds kort ook het koffieapparaat.

Keuken landelijke stijl

Landelijke keuken

Landelijke keuken

Buffetkast landelijke stijl
Werkbank landelijke keuken

De keukentafel is naar buiten verhuisd vanwege de werkbank. De tuin bestaat door de Limburgse heuvels uit verdiepingen. Als je vanuit de keuken naar buiten loopt kom je uit op een terras met tafel en stoelen, met iets lager een heerlijk bankje onder de bomen om heerlijk te zitten. Daar scharrelen ook de kippen gezellig rond. Nog een verdieping lager hebben we nog een klein weitje, zo af en toe komen er wat geitjes op bezoek om hier te grazen.

Tuinset landelijke stijl

Loungeset

Kippen en geiten

Dan komen we boven.

Nachtkastje

Slaapkamer landelijke stijl

Slaapkamer landelijke stijl

Limburgse heuvels

Badkamer landelijke stijl

Badkamer landelijke stijl

Overloop landelijke stijl

Ik ben natuurlijk nieuwsgierig naar jullie reacties!

Bianca op Instagram: Stylingbybianca.

BewarenBewaren

22 reacties

 1. Marina schreef:

  Hey Bianca,

  Wat leuk om je eindelijk ook hier bij de Wemelaer te zien, we wisten het al een tijdje van elkaar dat we beide mee zouden doen met de binnenkijker! Leuk om nu eens in jou huis te mogen kijken.
  Een warm en heel gezellig huis met een verhaal, daar hou ik van. En dan woon je ook nog zo mooi in de Limburgse heuvels. Met recht een hele mooie binnenkijker! Top!

 2. Annelies schreef:

  Heel erg mooi en gezellig ingericht. leuk geschreven! Mag ik je volgen?

  Groetjes Annelies.

 3. Anja schreef:

  Hallo Bianca,
  Wat een gezellig huis heb je. Leuk om even binnen te kijken

 4. Carool61 schreef:

  Wat een heerlijk huis in een heerlijke omgeving. En dan extra dierbaar doordat het lang in de familie is!

 5. Geesje schreef:

  Bianca wat prachtig allemaal. Ik heb genoten van je mooie verhaal en de prachtige foto’s van jullie huis en omgeving.

 6. Hemmy Hubbers schreef:

  Bianca, prachtig bij je. En wat woon je prachtig. Mooie binnenkijker. Volg je graag via IG.

 7. Marry Langwerden schreef:

  Mooie foto’s van een prachtig huis! En leuk geschreven. Ik wil je ook wel volgen

 8. Nelly Springer schreef:

  Wij zijn de gelukkige buren van Bianca.Het is inderdaad een geweldig huis geweldige lokatie en bovenal zeeeeeer smaakvol ingericht.

 9. Ans van Rooij schreef:

  Ben best jaloers op de ligging van je mooie huis,je hebt het prachtig ingericht met mooie accessoires ,schouderklopje.

 10. Hanny schreef:

  Mooi huis Bianca! Stijlvol ingericht en een heel mooie ligging. Ik ga je graag volgen. (heb zojuist al een volgverzoek ingediend)
  Groetjes,
  Hanny

 11. Celine schreef:

  Wat een super mooie inrichting heb je! Jammer dat je zo ver weg woont, anders had ik je graag ingehuurd voor styling. Maar ik ga je graag volgen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.