Welkom in onze woonboerderij!

Mijn naam is Monique (44 jaar) en ik ben getrouwd met Edwin. We hebben zelf twee kinderen. De oudste studeert al in Wageningen maar komt de weekenden gezellig thuis. De jongste is 16. Ook hebben we op dit moment twee pleegzoons van 13 en 14 jaar. Heerlijk zo’n huis vol! Van ons mogen er nog meer bij: ruimte genoeg in huis, aan tafel en in ons hart.

Vier jaar terug hebben we het geluk gehad dat we deze West-Friese stolpboerderij mochten kopen. Het was een dubbel woonhuis, stond al een aantal jaren leeg en was geheel verbouwd in de jaren 70. Dat betekent voorzetramen, oranje gordijnen, vloerbedekking en donkergroene badkamers (die zijn er nog steeds, je kunt niet alles tegelijk…). Een van de weinige authentieke elementen was de levensboom boven een van de voordeuren. We zijn 7 maanden non-stop aan het klussen geweest. Hierbij hebben we veel hulp gehad van mijn ouders en vooral van mijn vader. Hoe waardevol is het om samen met mijn vader onze droom te kunnen verwezenlijken.

Levensboom voordeur
We hebben een heerlijke woonkeuken met een ruime eettafel. Er komt lekker veel licht door de openslaande tuindeuren die op de plek van de oude darsdeuren zitten.

Landelijke keuken

Keulse pot en houten snijplanken

Mooi ook zijn de oude vierkantspalen waar de hele boerderij op rust. Eén hiervan heeft een prominente plek in de keuken. Daaraan is goed te zien hoe oud de boerderij al is (1874).

Keuken landelijke woonboerderij

Decoratie landelijke keuken

Keuken landelijke stijl
Ook vonden mijn vader en ik op zolder nog twee oude bedstee deurtjes. Onder lagen van behang en stro kwam iets heel moois tevoorschijn. Ik heb ze opgeknapt en mijn vader heeft ze verwerkt in een kast in de keuken waar onze voorraad en vriezer in staan.

Groene bedstee deurtjes

Dienblad salontafel
Via openslaande deuren, die we via Marktplaats gekocht hebben bij een oud pand in een nabijgelegen stad, kom je in de ruime woonkamer. Weer met veel zonlicht omdat we aan de zuidkant wonen en aan de noordkant slapen.

Woonkamer landelijke stijl

Meubels landelijke stijl

Salontafel landelijke stijl

Kastje landelijke stijl

Via de hal kom je o.a. in onze slaapkamer. Beneden hebben we 4 slaapkamers en boven 3.

Bakelieten telefoon

Kroonluchter hal

Slaapkamer landelijke stijl

Slaapkamer landelijke stijl
Boven hebben we nog flink veel onbenutte ruimte. Nu prachtige speelzolders maar nog niet geïsoleerd. Er zijn al fantastische plannen voor bedacht maar zoals je ziet kan dat nog even duren.

Zolder woonboerderij

Decoratie landelijke stijl

Sinds kort zitten er wel dakramen in. Dit hebben we laten doen toen één kant van het rieten dak vernieuwd moest worden. Stap 1 is gezet!

Rode tulpen tuin

Rietgedekte woonboerderij
Verder hebben we een heerlijke tuin met een ruim uitzicht. Mijn moestuin en kas liggen een beetje verstopt, zodat ik me daar zomers kan terugtrekken.

Moestuin met kas

Friese knijpermand

Gazon met bloemen

Ik hoop dat jullie genoten hebben van ons huis, wij doen dat elke dag! Af is het nooit maar dat hoeft ook niet, plannen zijn er genoeg!

Monique op Instagram: Thuis_bij_Monique.