Photodiary: de week van Jenneke


Hallo allemaal, ik zal me even voorstellen. Ik ben Jenneke Hoefnagel, 34 jaar en woon op Urk (Flevoland). Gelukkig getrouwd met Jacob en samen hebben we de zorg over 3 pleegkinderen: 1 meisje en 2 jongens in de leeftijd van 10, 7 en bijna 5 jaar. Ze zijn alle drie als baby bij ons gekomen en we mogen voor ze blijven zorgen tot ze op eigen benen kunnen staan. Omdat het medisch niet mogelijk voor ons is om kinderen van onszelf te krijgen, zijn we ontzettend blij dat ons huis en gezin op deze manier gevuld is.

Wat een verrassing dat ik door Benita van De Wemelaer gevraagd werd voor de rubriek Photodiaries! De eerste jaren van ons trouwen huurden we dit huis. Een aantal jaren later kwam de mogelijkheid voorbij om het te kopen. Dit hebben we eigenlijk gedaan om het door te kunnen verkopen. Maar we wonen er nog steeds en hebben in de tussentijd niet stil gezeten. Zo is de hele benedenverdieping verbouwd en vernieuwd waar nodig.

Voordeur woning met voortuin

Ik begin mijn week op zondag. Deze dag is belangrijk voor ons omdat we christen zijn. We gaan die dag twee keer naar de kerk en voor de rest staat deze dag in het teken van rust en ontspanning. Ook gaan we deze dag bij onze ouders op visite. Daar zie ik dan mijn drie broers met hun vrouwen, kinderen en kleinkinderen (1 van mijn broers heeft namelijk al 4 kleinkinderen). Gezellige boel dus. Als ’s avonds de kinderen in bed liggen is het papa en mama tijd. Kaarsjes aan en een drankje erbij. Vaak fantaseer ik dan met mijn man over ons huis, wat we allemaal (nog) willen veranderen. Deze keer hebben we het (weer) over de aanschaf van een piano. Vooral mijn man wil dat heel graag. We hebben een piano gezien op Marktplaats en al gauw zijn we aan het meten geslagen. Ik ben namelijk bang dat het teveel ruimte in zal nemen. Maar het lijkt me ook wel weer leuk. Vooral om mee te decoreren…;-) We besluiten de gok te wagen en spreken af dat we de piano weer verkopen als het niet bevalt.

Jenneke op de bank

Woonkamer landelijke stijl

Maandag
Het is deze week meivakantie dus gaan we deze dag heerlijk uit. We gaan naar Madurodam in Den Haag en waaien later op de dag heerlijk uit op het strand van Scheveningen. Bij thuiskomst bakken we pannenkoeken. Wat is het lekker om na een dag weer thuis te komen in ons gezellige huis.

Keuken landelijke stijl

Lichte keuken landelijk

Dinsdag
Vandaag is het de dag van de piano! Mijn man gaat al vroeg op pad om een karretje te huren en een neef van ons komt mee helpen sjouwen. Helemaal naar Velp dus dat is wel een stukje rijden. Tegen 12 uur zijn ze er en als de piano staat begin ik met schoonmaken. En natuurlijk meteen decoreren ;-) je kunt er van alles leuks opzetten.

De rest van de dag doen we lekker rustig aan, wasjes doen. ’s Middags gaan we naar een verjaardag van een oude tante van ons die in een verzorgingshuis woont.

Piano

Woensdag
’s Ochtends ga ik naar een woon/deco winkel hier in onze woonplaats. Altijd leuke spullen daar! Ik ga nu alleen een kadobon kopen voor een jarige vriendin. Het lukt vandaag om zelf niets te kopen. ’s Middags ga ik even langs de schoonheidsspecialiste om mijn wenkbrauwen te laten epileren. Volle wenkbrauwen zijn mooi maar je moet het wel bijhouden! Gelukkig is mijn man leraar en kan hij, nu het vakantie is, wat vaker bij de kinderen blijven. Ook fiets ik nog even bij de verfwinkel langs. We gaan binnenkort onze slaapkamer opknappen en ik moet nog verf uitzoeken. Een proefpotje van Pure en Original gehaald in een prachtige warme zandtint, kijken of dit mooi is voor op de muren. Manlief heeft een proefluikje gemaakt, want voor de ramen van onze slaapkamer willen we binnenluiken voor een extra landelijk effect!

Als de kinderen ’s avonds in bed liggen verf ik het proefluikje met de Pure en Original verf. Het smeert goed en ik ben tevreden over de kleur. Toch ben ik er nog niet helemaal uit, moeilijk dit zeg! Eerst maar eens een moodbord maken op Pinterest. Dat helpt me echt om besluiten te nemen. Zo heb ik twee jaar geleden onze hele verbouwing op Pinterest in beeld gebracht. Handig hoor!

Luik Pure & Original verf

Donderdag
Op donderdag is het Koningsdag. Helaas is het heel koud maar we gaan ’s morgens met de kinderen naar de aubade op het haventerrein. Later nog naar de braderie. Deze keer staat de Landerie er ook met een kraam. Een oud buurmeisje van ons is bij huis een ontzettend leuk winkeltje begonnen met landelijke en stoere spullen, sommige zelf gemaakt door haar man. Leuk om nu even bij haar kraam te kunnen kijken.

’s Avonds ga ik naar de verjaardag van mijn vriendin. Gezellig! Ze houdt net als ik van mooie landelijke spullen en heeft een superleuk huis.

Vensterbank luiken

Wijntafel kruiklamp

Vrijdag
Omdat de kinderen vakantie hebben gaan we vandaag naar een springkussenfestijn. Heerlijk een ochtendje springen en spelen. Ik ontmoet daar een vriendin met haar kids.  Na afloop gaan ze gezellig mee naar ons huis, friet eten!

Speelhoekje

De ochtend is voor de kids, maar ’s middags moet er echt wat in huis gedaan worden. Ik hou van netjes en voor het weekend wil ik dat alles lekker schoon is. Vaak koop ik dan verse bloemen voor op de eettafel.

Eethoek landelijke stijl

Eethoek landelijke stijl

Zaterdag
Wat is het mooi weer vandaag! Heerlijk! Lekker buiten koffie drinken, eten, enz. We werken de tuin wat bij, onze middelste zoon heeft zwemles en ’s middags gaan we lekker fietsen langs de haven, de dijk en het strand. We wonen hier allemaal op loopafstand vanaf. Dat is heel fijn.

Tuin landelijke stijl

Tuin landelijke stijl

Tuin landelijke stijl

Strand van Urk

Ik vond het heel leuk om mijn week in foto’s te maken en jullie zo een kijkje in mijn leven en huis te geven.

Jenneke op Instagram: Jenthoef.

Zin in meer inspiratie? De Wemelaer op Pinterest.

4 reacties

 1. Marina schreef:

  Hallo Jenneke,
  Wat leuk om eens echt bij je binnen te mogen kijken. Ik volg je al op Instagram anders,had ,je er een nieuwe volger bij.

  Groetjes,Marina Merkx

 2. Serdina schreef:

  Leuk om je week te lezen en bij je binnen te mogen kijken, het is een gezellig huis! En super top dat jullie pleegkinderen hebben!!
  Ik volg je al op IG ;-)

  Groetjes Serdina.

 3. karin schreef:

  Hoi Jenneke, wat heb je een super gezellig huis!! COMPLIMENTEN groetjes Karin. ;-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.