Binnenkijken bij Linda

Ik heet jullie welkom in ons oude vrijstaande tuindershuis, gebouwd in 1929.

Mijn man en ik (Linda, 52 jaar) kochten deze woning in de jaren ’80. Een woning op slopershoogte. Toch zagen we het zitten om ermee aan de slag te gaan. Manlief heeft twee rechterhanden en ik pak aan wat ik kan.

Aangezien de verbouwing in onze vrije tijd moest gebeuren, heeft het al met al toch wel een jaar of twee geduurd voordat het klaar was. Echt alles ging op de schop. Op de begane grond bevonden zich drie kleine kamers: de voorkamer, achterkamer en slaapkamer. Op de bovenverdieping was slechts één slaapkamer; de rest was open zolder. Een douche was er niet. Stap voor stap pakten we het aan. Vaak gaat de tijd sneller dan je denkt; onze trouwdag hadden we ongeveer een jaar na de aankoop gepland, maar toen waren alleen de bovenverdieping en de hal gereed. Daarom zetten we provisorisch een keukenblok neer in een van de slaapkamers en hebben we een tijdje op deze manier gekampeerd. Ach, dat had ook wel wat! Inmiddels hebben bijna alle vertrekken opnieuw een beurt gehad, maar er zijn dan ook alweer bijna 32 jaar verstreken na de aankoop. En intussen hebben onze twee dochters elk een eigen stekkie gevonden.

Ik begin de rondleiding bij de achterdeur!

Bijkeuken

Hier zien jullie een gedeelte van de lambrisering, die ik kort geleden een warm grijze kleur heb gegeven. Dit als gevolg van een verbouwing van de kamer vorig jaar en dan val je wel eens van het een in het ander. Ik vind het mooi om de kleuren aan te passen in de aansluitende vertrekken.

Kijk je opzij naar rechts, dan is er een ladenblok te zien met veel opbergmogelijkheden. In deze ruimte bevinden zich onder andere ook de wasmachine en de droger.

Kast bijkeuken schoenmal

Dan komen we in de woonkamer. Vorig jaar verbouwd. En waarom? Omdat ik al jaren een ‘houtkachelwens’ had. Dat is op zich al een hele onderneming, omdat de kachelpijp zich een weg moest vinden door de verschillende verdiepingen heen. Man kwam op het idee, om dan ook gelijk maar het plafond aan te pakken. Vond ik niet erg natuurlijk. Een hele vooruitgang van gipsplaten naar een balkenplafond!

Houtkachel fauteuil

Ik ben er heel blij mee; afgelopen winter hebben we al heel wat avondjes van de warmte van de kachel kunnen genieten. Ook van onze nieuwe stoelen en bank trouwens.

Houtkachel fauteuil

Regelmatig hanteer ik de verfkwast. Zo kreeg de sidetable ook weer een beurtje. Van wit naar oud groen. Om het geheel wat levendiger en ouder te laten lijken, ging ik er vervolgens met wax overheen.

Houten kast ladder spuitflessen

Op de foto hieronder krijg je een overzicht van de woonkamer naar de voorkant. De salontafel hebben we een metamorfose gegeven in de vorm van een rechthoekige naar een vierkante. Mooi om spullen te restylen en te kunnen hergebruiken.

Zithoek brocante landelijk

Kussens met riem

Af en toe leef ik me creatief uit en onlangs maakte ik dit wanddoek. De kop van de Schotse hooglander, die ik portretteerde tijdens een uitje, heb ik op linnen overgebracht. Het doek hangt nu aan mijn regaal, maar dat kan zomaar ineens veranderen.

Linnen doek lijst

Planten heb ik overal in huis, zoals hier in het voorraam achter de bank. Net als windlichten, kandelaars en krukjes.

Vensterbank kandelaar windlicht

Links van de bank is er plaats voor een ezel met foto, mooi om wat hoogte te creëren.

Ezel zwartwit tekening kandelaren

Tegenover de houtkachel staat de secretaire, of beter gezegd: het was een secretaire. Het bovenstuk is eraf gehaald en er hangt nu een televisie boven. Voorheen stond ‘ie verborgen in een kast. Heel lang heb ik gedacht om de nieuwe aan te kopen televisie te verstoppen achter bijvoorbeeld luiken. Maar toen ‘ie er eenmaal hing vond ik het helemaal geen probleem meer. Net als alle andere kasten overigens in huis, was ook de secretaire antiek-grenen. Nog wel, maar nu met verschillende verflagen en voorzien van een waxlaag in de kleur carbon.

Tv kast ram

Af en toe haal ik iets uit mijn voorraad tevoorschijn, zoals deze glaasjes. Het zijn geen oude, maar ik vind het een fraai contrast met het stuk steigerplank.

Blauwpaarse wijnglazen

Hier zijn we bij de kast aanbeland, die dienst deed als tv kast. Er staat nu vooral servies in.

Servieskast

Op de eettafel ligt een gehaakt kleed. Het was wit en ik kreeg de neiging om het weg te doen doordat ik meer en meer een wat stoerder interieur ambieer. Ik besloot het kleed een tweede leven te geven en verfde het grijs.

Kruik met pioenrozen

Een overzichtsfoto vanaf de voorkant van de kamer richting de keuken. Alweer heel wat jaren geleden hebben we de bijkeuken en de keuken als het ware omgewisseld. Door deze switch hebben we meer licht in huis gekregen en hebben we een beter zicht op de tuin.

Eethoek landelijke stijl

Links van de doorloop naar de keuken staat een door weer en wind aan getast luik, ooit behorend bij mijn ouderlijk huis. Het krukje is gemaakt door manlief in zijn jeugdjaren. Waardevolle spullen, die mogen blijven.

Bankje luik decoratie

De kozijnen van de keuken heb ik dezelfde kleur grijs gegeven als die in de woonkamer. De kastdeurtjes gaf ik een grijsgroene kleur. Een hele verandering van wat het was; vanillegeel. Heel wat stoerder nu en ik ben er blij mee!

Grijze keuken landelijke stijl

Vensterbank decoratie

De hal met daarin de trap naar de bovenverdieping is het volgende vertrek, dat ik aan wil pakken.

Buikkastje lampetstel

Aan het oude kapstokje hangt een vintage looplamp. Dat was een goede deal met mijn vader; ik kocht een nieuwe voor hem en we hebben geruild!

Kapstok looplamp decoratie

Met het toilet ben ik nog steeds tevreden; in de stijl van de tijd toen het huis werd gebouwd, maar dan in een modernere versie.

Toilet zwart-witte tegels

Plafond toilet

Als we de trap naar boven hebben genomen, zien we rechts de badkamer. Met een bad. Dat we nooit gebruiken. Maar wel leuk is om op te decoreren.

Bad met badplank hamamdoek

Badplank cactus zeep

Rechtdoor op de overloop en we komen terecht in onze slaapkamer. Ik vind het jammer dat ik destijds geen foto genomen heb van hoe de slaapkamer was, toen we het huis voor het eerst gingen bezichtigen. Het beeld zit deels nog wel in mijn hoofd: een broek met bretels nonchalant hangend over een stoel, een deur met oude klink, ramen met ruitjes…pure nostalgie!

zwart bed linnen beddengoed nachtkastje

Slaapkamer landelijke stijl

Slaapkamer landelijke stijl

Tot slot neem ik jullie mee naar buiten. Een shot van plantjes op de tuintafel met vaag op de achtergrond ons huis.

Terras potten

Willen jullie meer zien en de komende veranderingen in huis volgen? Ik zit op social media, o.a. op Instagram onder de naam Lablomstliving.

Benita, bedankt voor je uitnodiging. Ik vond het leuk om het een en ander over mijn huis te vertellen en foto’s te laten zien.

20 reacties

 1. Tineke schreef:

  Ziet er erg mooi uit

 2. Wietske schreef:

  Wat een sfeervol huis, mooi gedaan hoor!

 3. Annelies schreef:

  Wat een gezellige, eigen sfeer!

  Groetjes Annelies

 4. Marina schreef:

  Wat leuk om eens bij je binnen te mogen gluren ehh kijken ;-)
  Mooi om te zien hoe diverse stijlen door je huis lopen, stoer, landelijk en brocante, het past allemaal perfect in je sfeervolle huis.
  Ik volg je al op Instagram want anders had er zeker een nieuwe volger bij!

  • Linda schreef:

   Dank je wel, Marina! Gezellig je hier ook te treffen. En ja, inderdaad diverse stijlen, het kan allemaal. Fijn voor iemand zoals ik, die zoveel leuk vind ;-).

 5. Serdina schreef:

  Vind dit echt wel heel mooi :-) Heel erg sfeervol, heb hier echt van genoten !! Mijn complimenten !!

  Groetjes Serdina.

 6. Martine van Hout schreef:

  Mooi huis en je kunt zien dat er iemand woont met gevoel voor styling!

  Absoluut niets ten nadele van het huis van Linda maar misschien ook leuk om eens een andere stijl op de site te laten zien?

 7. Ina schreef:

  Wat een mooie foto’s en een super gezellige stijl.
  Mooie kleur op de wand.
  Mag ik vragen welke kleur dit is?

  Ina

 8. Linda schreef:

  Dank je wel voor je complimenten, Martina!

 9. Coby Breitner schreef:

  Geweldig leuk je hier tegen te komen Linda. Mooie foto’s en ook steeds meer een beetje stoer ipv brocante.
  Tot ziens, groetjes Coby

 10. Mirjam schreef:

  Hoi Linda, wat een heerlijk huis. Super gezellig ingericht. Echt een lekker Thuis!! Grappig dat ik je al een hele tijd volg op IG, alleen niet zo actief. Ik kijk er veel en laat me lekker inspireren, maar met reageren ben ik niet zo snel tegenwoordig. Ik ga je toch maar wat beter in de gaten houden want ik heb hier genoten van je plaatjes.
  Fijne dag verder nog,
  liefs,
  Mirjam

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.