Photodiary: de week van Ilona

Erg verrast was ik toen ik een berichtje van Benita kreeg of ik mee wilde doen aan de Photodiaries op De Wemelaer. Ik ben nog maar een paar weken actief op Instagram en juist daarom extra leuk.

Ik ben Ilona Reitzema, getrouwd met Roel en samen hebben we drie kinderen: Niek (20), Basjan (15) en Maartje (10). We wonen in een jaren ’30 woning, gebouwd door de opa en oma van Roel op het Groninger platteland middenin het aardbevingsgebied. Ruim 26 jaar geleden kocht Roel dit huis van zijn oma.

Na heel veel verbouwen wonen wij hier samen al 23 jaar met heel veel plezier. Wensen en dromen blijven er gelukkig genoeg, dus we zijn hier nog lang niet uitgekeken. We zijn dol op het platteland en samen met onze kinderen houden we enorm van onze plek. De Groninger vlag wappert met trots in onze tuin want voor ons gaat er niets boven Groningen. Onze kinderen hebben alle drie een geboorteboom en Niek heeft als oudste zoon een appelboom, de Groninger kroon want die hoort dan natuurlijk op deze grond.

We houden van een landelijke stijl en hebben zoveel mogelijk originele deuren, kozijnen, deurkrukken, drempels en ensuite deuren hergebruikt in ons huis, of vernieuwd in oude stijl. Roel heeft eigenlijk alles zelf verbouwd, hij kan echt alles. Een man met twee gouden handen zeg ik vaak. Van kozijnen maken tot een aanbouw bouwen, hij krijgt het voor elkaar. Ik neem jullie graag mee in mijn week en hoop dat jullie een idee krijgen bij hoe wij wonen en leven.

Zondag
Op zondag genieten we altijd van onze vrije dag! Het weer is fantastisch en we gaan lekker naar het meer om te zeilen. We hebben een zeilboot en proberen met mooi weer zoveel mogelijk op het meer te genieten. De jongens hebben vaak hun eigen programma en Maartje neemt vaak een vriendinnetje mee om lekker te spelen en als het weer het toe laat om te zwemmen. We kunnen koken op de boot en eten er een hapje maar we maken het niet laat want de week gaat weer beginnen.

Groningse vlag

Stoel voor open deur

waaltjes stoel gordijn

Houten krukje asparagus

Maandag
De maandag is mijn vrije dag en ga ik altijd flink aan de poets, zodat ik de rest van de week alles makkelijk bij kan houden. Deze week is de week van de avondvierdaagse dus we hebben een strak geplande week voor de boeg. We eten extra vroeg en wandelen mee of fietsen de route om aan te moedigen. Helaas hebben ze noodweer voorspeld en gaat het wandelen vanavond niet door, ik pak alvast maar de uitdeel traktaties in voor de vriendjes en vriendinnetjes…wat klaar is maar weer klaar.

Hal sober stoer

Hal krukje ornament sober

Dinsdag
Op de dinsdag ga ik aan het werk. Ik werk met heel veel plezier in een kinderkledingzaak en ga dan ook graag naar het werk. Zo tegen de klok van 9:00 uur stap ik op de fiets om vervolgens een lange dag tegemoet te ‘fietsen’. Want vanavond gaat er gelopen worden en ga ik natuurlijk langs de route aanmoedigen. Die avond ben ik laat thuis, eten, wasje draaien, wat poetsen en opruimen en na een heerlijke douche duik ik tevreden mijn mandje in.

Landelijke keuken sober stoer

Wandkast keuken sober stoer

Eetkamer landelijke stijl
Plank keuken accessoires

Kersen tinnen schaaltje

Woensdag
Op woensdag haal ik altijd de boodschappen in huis, daarna drink ik een kop koffie en dan mag ik mijn nieuwe bril halen. ’s Middags komt er een neefje spelen, zijn we lekker buiten en genieten we van het mooie weer en lopen we geen avondvierdaagse want woensdag is een rustdag voor de lopers. Onder het eten koken bak ik nog snel een tulband kruidcake en hebben we iets lekkers voor bij de koffie, voor als we vroeg in de avond met alle buren aan de knutsel gaan om een versierde wagen te bouwen. Vanaf maart zijn we begonnen met het bouwen van een versierde wagen, we hebben over een paar weken namelijk een dorpsfeest en we doen als buren al jaren mee aan dit feest. Altijd dikke pret en veel lol op de woensdagavond.

Bad

Accessoires wastafel landelijke stijl

Donderdag
Ook op de donderdag ben ik nog vrij en omdat het prachtig weer is neem ik een heerlijke buitendag! Ik begin meteen te poetsen als iedereen de deur uit is en zit al lekker vroeg buiten van het zonnetje te genieten, de wasjes drogen waar ik bij sta en ik strijk meteen alles weer weg. Ook vandaag eten we niet laat, ik loop voor een moeder die ziek is geworden. Gezellig samen met Roel wandelen we samen met een enthousiaste groep 10 kilometer in het avondzonnetje.

Woonkamer landelijke stijl

Kastje kruiklamp pot sober

Fauteuils zuil lamp Hoffz

Houtkachel woonkamer landelijk

Vrijdag
Op vrijdag werk ik weer. Een gezellige dag met vanavond de intocht van de avondvierdaagse, wat een feest. Vanaf vandaag heeft onze jongste nog een week vakantie en heeft de rest allemaal een lang weekend.

Ligstoel landelijk met schapenvacht

Tuintafel ornament

Landelijke tuin

Zaterdag
Om en om werk ik de zaterdag, vandaag ga ik dus werken. Als ik aan het einde van de middag thuiskom is er lekker gekookt en kunnen we meteen aan tafel. We hebben een lekkere lange avond en genieten nog van een kop koffie in de tuin. Het weer is de hele week al geweldig, van mij mag het zo blijven. Wij gaan van het Pinksterweekend genieten.

Olijfbak mosbal gewei hoorn

Ik heb met heel veel plezier jullie meegenomen in mijn week! Hij was misschien een beetje eentonig qua wandelen, maar wel precies zoals mijn week was.

Je vindt Ilona ook op Instagram: Ilona Reitzema-Mollema.

Zin in meer inspiratie? De Wemelaer op Pinterest.

4 reacties

 1. Marion schreef:

  Mooie binnenkijker …genoten van de prachtige foto’s !!!

 2. Annelies schreef:

  Prachtig, maar ik kende je mooie foto’s van insta al!
  Fijn weekend.

  Groetjes Annelies.

 3. Marina schreef:

  Even bij je binnen gekeken en ik mag zeggen: Het ziet er superleuk uit Ilona. Heel erg sfeervol ingericht. Ik hou hier van! Ik ga je volgen op Instagram!

 4. Diana (stoer_sober_wonen) schreef:

  Prachtig huis heb je meid en een keigaaf kersthuis .zoals ik.al.zei.op IG,dik verdiend Ilona .Fijne dagen en een gezond en gelukkig en sfeervol 2018 meis ⭐

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.