Photodiary: de week van Lize

Hallo bezoekers van De Wemelaer,

Een paar weken geleden kreeg ik van Benita een berichtje op Instagram, met de vraag of ik het leuk vond om aan deze leuke rubriek mee te doen. Toen ik een kijkje nam op deze site dacht ik: Wauw! Wat een prachtig blog! Tegelijkertijd vind ik het toch wel een beetje spannend of mijn eigen huisje wel mooi genoeg is. Toch heb ik haar aanbod niet afgewezen en zit ik nu voor jullie te schrijven en heb ik foto’s gemaakt.

Ik ben Lize (48 jaar) en ben 27 jaar getrouwd met mijn man Mario. We hebben een dochter van 23 jaar, die sinds kort uit huis is en een zoon van 14 jaar. We wonen al 27 jaar in ons 4 onder 1 kap huisje dat wij ongeveer 18 jaar geleden hebben uitgebouwd.

Voorzijde woning

Zondag is de dag waarop we regelmatig familie en vrienden op visite krijgen en vind ik het leuk om het dan extra gezellig te maken. Vandaag is het heerlijk weer om buiten te vertoeven. Ik neem dan ook even de kans om de tafel zomers aan te kleden.

We hebben heerlijk genoten van onze vrije dag.

zitje in de tuin

Openslaande terrasdeuren gedekte tafel

Gedekte tafel buiten

Maandag
De meeste mensen vinden de maandag niet zo leuk maar ik vind het juist heerlijk! Iedereen is de deur uit en ik kan rustig aan de slag in huis. Het schoonmaken van de badkamer en het huis weer aan kant maken staan vandaag dan ook op de planning.

Toilet in de badkamer

Wastafel in de badkamer

Dinsdag
Vanochtend ga ik naar mijn oudere klantjes die ik al vanaf mijn 16e jaar knip en föhn. We maken er een gezellige ochtend van met veel praten, lachen en koffiedrinken.

Vanmiddag ga ik mijn oude tuinvazen die ik weer terug had gevonden in de schuur, opknappen met een matgrijze verf. Ik houd erg van deze kleur en het komt dan ook regelmatig terug in mijn huis.

Het ligt nog in de planning om even naar de bloemist te gaan voor plantjes in de tuinvazen, een tak gipskruid en een aspergetak voor in de keuken.

Eettafel met landelijke vazen

Kruikjes met gipskruid

Lichtgrijze kruikjes met gipskruid

Woensdag
Vandaag ga ik op zoek naar wat zomerse accessoires om mijn kamer een beetje in de zomersfeer te brengen. Ik vind het altijd leuk om met de seizoenen mee te gaan en het hoeft ook niet veel te kosten, dus ik ga regelmatig naar de kringloop om daar lekker rond te snuffelen.

Deze keer heb ik een zomerhoedje en een paar waxinehouders gevonden. De ladder naast de kast krijgt ook een zomerse schelpenketting en het bontje, waarmee ik de ladder had gedecoreerd, heb ik vervangen voor een hamam doek.

Vanmiddag dus lekker aanrommelen in huis en vanavond nog even een paar buurtjes knippen en dan is de dag alweer voorbij.

Kastje met hertenkoppen erboven

Close up hertenkoppen

witte kast met ladder

Donderdag
Iedere donderdagochtend ga ik naar mijn vijfentachtig jaar oude oma om haar haren weer schoon en netjes te maken, zo ook vandaag. Wat ik zo leuk vind is dat ze met haar vijfentachtigste levensjaar nog steeds haar meubels regelmatig verschuift, het is daarom steeds weer een verrassing hoe ze het vandaag weer heeft staan en welke bloemen ze heeft gekocht om haar huisje op te fleuren. Het zijn de kleine dingen die het doen in het leven. Heerlijk toch!

Vanmiddag ga ik het rustig aan doen en foto’s maken van onze zithoek waar ik vanavond lekker tv ga kijken met mijn man.

Vensterbank met kandelaren

zithoek met salontafel

Krukje naast bank

Vrijdag
Vanochtend doe ik de boodschappen en maak ik de keuken schoon, want ‘s middags ga ik met een vriendin koffiedrinken in het tuincentrum waar ze ook erg leuke accessoires verkopen. Natuurlijk zag ik weer erg leuke dingen en heb ik een paar mooie bekers gekocht voor in de keuken.

landelijke keuken

keuken accessoires

landelijke keuken

Zaterdag
Vandaag gaan we vroeg uit de veren om bij onze zoon te kijken naar zijn voetbalwedstrijden. Het is toernooi dus we zijn er bijna de hele dag, gelukkig is het prachtig zomerweer en is het gezellig met de andere ouders. Aan het einde van de middag nog even een beetje tuinieren en na het koken ploffen we op de bank. Vanavond een heerlijk rustig avondje en dan de trap op naar boven om lekker te gaan slapen.

gang met trap

landelijke slaapkamer

nachtkastje slaapkamer

Ik vond het erg leuk om mijn huisje te laten zien, ook al is er nog een hoop dat moet gebeuren om nog meer een landelijke stijl in mijn huis te krijgen. Maar aan inspiratie geen gebrek op deze prachtige blog.

Ik hoop dat jullie het leuk vonden en ik wens iedereen een prachtige zomer toe.

Lize.

Je vindt Lize ook op Instagram: Lizeh8804.

Zin in meer inspiratie? De Wemelaer op Pinterest.

13 reacties

 1. Marina schreef:

  Ha Lize,
  Spannend hé als je reportage online komt, Ik weet daar alles van ;)
  Het was leuk om eens bij je binnen te mogen kijken.. Weet je de landelijke stijl groeit met de jaren en je hebt het nu al hartstikke leuk en mooi vind ik! Dus dat gaat helemaal goed komen. Ik volg je al op IG, dus verras mij maar met nog meer foto`s van je sfeervolle huis.

  Marina Merkx

  • Lize schreef:

   Hoi Marina ,

   Ja best spannend , ja , Ik weet je tip nog op Instagram , die ga ik nog van je opvolgen ( kastje opknappen) bedankt voor je lieve comment.

   Groetjes Lize

 2. Anja Christiaans schreef:

  Super mooi lize! Erg leuk om bij je binnen te kijken. Geeft voor mij weer inspiratie om mee te mogen kijken! Ik ben nog niet zo bekend met de Wemelaer!
  Heel veel succes nog!!
  Grt Anja christiaans

 3. Geesje schreef:

  Wat heb je het mooi en gezellig in huis. Echt prachtig om bij jou binnen te mogen kijken Lize

 4. Jamie schreef:

  Ziet er goed uit mam!

  Liefs

 5. Annelies schreef:

  Wat heb je het gezellig ingericht!! De sfeer waar ik van houd. Ik zie dat je net zulke muren in de kamer hebt als ik. Hoe heb ze je ze zo mooi grijs gekregen?
  Ik volg je graag op instagram.

  Groetjes Annelies

  • Lize schreef:

   Hoi Annelies,
   Dankjewel !
   Wij hebben 27 jaar geleden bijna het hele huis laten grenollen (Ik dacht dat het zo heet) en steenstrips laten zetten , toen was dat erg in de mode maar in deze tijd zie je het bijna niet meer. We hebben er wel eens over nagedacht om alles glad te laten stucen maar dat is een behoorlijke klus. Wij hebben ervoor gekozen om een matte donkergrijze muurverf op de lange muur te zetten met een dikke pluizige roller die goed in de gleufjes komt of met een blokkwast . De bovenrand met een platte kwast . Je hebt er veel verf voor nodig . Steentrips muurtje is met een blokkwast opgezet ( kiezel)

   Groetjes , Lize

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.