Photodiary: de week van Daphne

Hoi allemaal,

Wat was ik verrast toen Benita me enkele weken terug een berichtje stuurde met de vraag of ik wilde meedoen met de rubriek Photodiaries op De Wemelaer. Ik voelde me gelijk helemaal vereerd maar raakte toch ook wel een beetje in paniek.. Is mijn huis wel mooi genoeg voor De Wemelaer? Ik wil nog heel wat veranderen maar ben toch al héél blij met ons knusse huisje!

Ik zal me uiteraard eerst even voorstellen: ik ben Daphne en kom uit Genk in het Belgische Limburg. Sinds begin 2016 ben ik gelukkig getrouwd met mijn allerliefste soulmaatje Michel. We hebben 2 kids. Onze dochter Anaïs wordt dit jaar 14 en ons zoontje Amaury is net 2 geworden. Ik hoef jullie waarschijnlijk niet te vertellen dat we onze handen vol hebben met een tiener én een peuter in huis.

Ons huis hebben we in 2010 gekocht en echt helemaal gerenoveerd. Het huis dateert al van 1950 en was erg verouderd toen we het kochten. De vorige eigenaar had er al jaren niets meer aan gedaan.

Voordeur woning

Na de verbouwingswerken, zijn we in januari 2011 verhuisd naar ons huisje. Het interieur is al vaak veranderd sinds we hier wonen, de laatste maanden ben ik helemaal verslingerd aan de stoere, sobere Hoffz stijl.

Kast hal

Omdat er hier in de buurt weinig winkels zijn die stoere, doorleefde meubels en woonaccessoires verkopen, rijden we in het weekend vaak ettelijke kilometers. Michel wordt soms echt helemaal gek van me!

Zondag
Het is vandaag een stralende dag dus besluiten we naar de antiekmarkt in Tongeren te gaan.

Het is er zo gezellig kuieren langs de mooie, antieke en verweerde spulletjes, die vaak voor een spotprijs te koop zijn. We hebben er dan ook van alles gekocht, een hangoortafeltje, 2 houten kandelaars, een verweerd brocante tafeltje – dat zal dienen als bureau voor onze dochter – een wandrekje en een chapati bord. De auto zit zo vol dat we de kofferbak amper dicht krijgen.

Het chapati bordje en de kandelaars krijgen gelijk een mooi plekje.

Chapatibord en kandelaren

Zodra we weer thuis zijn, schieten Michel en ik in actie. Sinds enkele weken zijn we alle kamers één voor één aan het verven. Onze slaapkamer krijgt vandaag een tweede laag en de slaapkamer van onze dochter krijgt een lichtere kleur.

Michel en ik vullen elkaar goed aan bij het verven: ik plak af, hij verft en ik werk het af. Zo gaat het gelukkig altijd heel vlot! Maar toch is de dag snel voorbij. Nadat alle meubels er weer staan, eten we samen en kijken we nog wat televisie.

Dit is het resultaat van onze slaapkamer.

Slaapkamer sober stoer

En dit is de slaapkamer van onze dochter.

Slaapkamer

Klepbank meisjeskamer

Muurdecoratie meisjeskamer

Kast meisjeskamer

Decoratie meisjeskamer

Maandag
Op maandag werk ik meestal erg laat. Als ik ’s avonds thuiskom, beslis ik om het wandrekje dat ik op de rommelmarkt scoorde, te schuren en te bewerken met zelfgemaakte loogbeits. Ik ben erg blij met het resultaat.

Wandrekje hout met kruik

Dinsdag
Op dinsdag werk ik altijd pas vanaf 12.00 u. Ik maak dus even van de gelegenheid gebruik om binnen te lopen bij de kringloopwinkel. Vandaag heb ik echt wel geluk! Ik vind een oude grespot, een smeedijzeren kandelaar, een blankhouten bakje en een verweerde, ronde tuintafel. En dat allemaal voor een spotprijs. De tuintafel kan ik woensdag pas ophalen.

In de oude grespot zit nu al mijn keukengerei.

Grespot aanrecht

Woensdag
Op woensdag ben ik vrij. Michel moet vandaag ook pas om 11.30 uur op het werk zijn, dus halen we de tuintafel even op bij de kringloopwinkel. Zodra ik weer thuis ben, verf ik het blankhouten bakje met krijtverf en behandel het met bijenwas. Mijn houten snijplanken passen er perfect in.

Chapati bord en houten lepels

De tuintafel moet ik nog helemaal schuren maar toch vind ik hem zo ook al mooi ogen.

Tuintafel met rotan tuinstoelen

De gedraaide poten van het hangoortafeltje dat ik zondag kocht op de rommelmarkt vind ik erg mooi maar de kleur van het hout toch net wat minder. Het is mahoniehout, dus schuren is geen optie. Daarom verf ik de tafel met krijtverf en bewerk het met clear wax van Annie Sloan zodat het mooi blijft.

Hangoortafel krijtverf
Hierna begin ik aan onze vitrinekast, ik heb deze kast al eerder geverfd in de kleur Silt. Ik vond het een mooie kleur maar echt veel te flets ten opzichte van de kleur van de muur. Nu krijgt ze een warme, donkergrijze kleur. De vitrinedeuren heb ik verwijderd en de glazen raampjes aan de zijkant mee geverfd, zo oogt alles wat rustiger. Ik ben nu eindelijk blij met de kleur!

Landelijke kast krukje

Donderdag
Enkele weken terug heb ik online een industriële lamp, een houten krukje en enkele kandelaars van Hoffz besteld. Deze werden vandaag geleverd. Ik zoek natuurlijk dadelijk al een plekje voor de lamp en het krukje.

Eethoek landelijke stijl

Stoel met plaid en lamp

Vandaag vond ik bij de Action een mooie Hammamdoek voor een prikje. Het ideale excuus om mijn dag af te sluiten met een heerlijk, ontspannend bad.

Badkamer sober stoer

Vrijdag
Vandaag hebben Michel en ik een dagje vrij. We gaan naar Met Landelijk Label in Borne. Het is voor ons zo’n 230 km rijden maar we willen er een nieuwe bank en loveseat bestellen, dus dat hebben we er wel voor over.

Wat is het toch een mooie winkel en de service is er top! We worden heel goed geholpen door Denise en krijgen wat stofstaaltjes mee om thuis nog even te bekijken alvorens definitief een keuze te maken.

Net wanneer we willen vertrekken mag ik van Michel nog iets uitkiezen; het wordt een oude kruik. Die heeft een mooi plaatsje gekregen op onze meerpaal.

Tv kast

Zaterdag
Vandaag is er een antiek- en brocante markt in Maaseik en gelukkig is het mooi weer, dus met een beetje moeite kan ik Michel overhalen. Op de antiek- en brocante markt heerst een gezellige sfeer. We wandelen langs de verschillende kraampjes, eten een hapje en genieten van deze mooie dag. Aan één van de kraampjes verkopen ze oude houten kisten. Ik vind in de stapel een zwarte, doorleefde houten kist, die voorlopig een plaatsje onder onze oude sidetable krijgt.

Tafel spiegel kandelaren sober

Nu we toch in de buurt zijn, gaan we ook maar even langs bij ’t Hoogehuys in Kessenich. Hier vind ik nog 2 stoere kandelaars, een bijpassende pot en een mooie toef.

Nepalese potten olijfbak kandelaren

Als we ’s avonds thuiskomen doe ik gezellig wat kaarsjes aan en drinken we nog een kopje koffie voor het slapen gaan.

Eethoek kandelaren sober stoer

Hopelijk hebben jullie genoten van mijn week, ik vond het in elk geval heel leuk om te doen! Heel erg bedankt voor de uitnodiging Benita!

Liefs,
Daphne.

Je vindt Daphne ook op Instagram: Daphne Pansaerts.

Zin in meer inspiratie? De Wemelaer op Pinterest.

6 reacties

 1. Marina schreef:

  Wat een leuk huis en prachtige spullen heb je, daar mag heel trots op zijn!
  En wat fijn dat Michel overal mee naar toe wil rijden!
  Je bad vind ik echt super!

  • Daphne schreef:

   Hoi Marina, dank je wel voor je lieve reactie! Wat grappig je opmerking over Michel, we liggen hier allebei in een deuk
   Hij vindt het zelf niet altijd even fijn maar doet het omdat hij weet dat het me zo gelukkig maakt, net zoals een klein kind in een snoepwinkel.. groetjes, Daphne

 2. Marion schreef:

  Mooie binnenkijker leuke tekst en foto’s !! Heerlijk he Woonwinkels en markten bezoeken kan er ook van genieten!! Wel een stukje rijden als je de stofstaaltjes weer terug moet brengen 230 km
  Grioetjes Marion

 3. Danielle schreef:

  Mooie sfeervolle binnenkijker,met prachtige spullen.en wat leuk om het woonwinkelen samen met je man te doen

 4. Hemmy Hubbers schreef:

  Wat een sfeervol huis heb je. Ik heb echt genoten. Super leuke spullen haal je overal vandaan.
  Groetjes Hemmy

 5. Guillermo en Denise schreef:

  Het was erg leuk en gezellig met jullie in onze woonwinkel! We zijn erg benieuwd naar de foto’s van jullie mooie bank en Loveseat. Bedankt voor de lieve woorden en kom gezellig nog eens langs!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.