Eind december kreeg ik via Instagram een leuk berichtje van Benita of ik mee wilde doen aan de binnenkijker. Wat was ik verrast en vereerd dat zij mij vroeg. Toch sloeg de onzekerheid bij mij toe..! Is ons huis wel mooi genoeg? Want wij wonen niet in een herenhuis, landhuis of een mooie oude boerderij! Maar in een gewoon jaren ’70 rijtjeshuis. Maar misschien zou ik dan juist mee moeten doen, want ook dan kun je mooi wonen toch? Ook al is het nog niet helemaal af. Ik heb pas sinds een jaar of twee de sobere, landelijke stijl ontdekt. En nog niet alles is naar mijn zin. Maar zijn wij vrouwen eigenlijk überhaupt wel ooit klaar met ons huis? Dus ja natuurlijk wil ik meedoen!

Alleen stond er aan het begin van het nieuwe jaar een aantal verbouwingen gepland, dus het zou de komende tijd alles behalve fotowaardig zijn. Er werd een inbouw houthaard geplaatst en het hele huis werd voorzien van nieuwe kozijnen, ramen en deuren! Ook heel de woonkamer werd glad gestuukt. Wat heb ik toch veel stof gezien en schoongemaakt in die periode. Soms was het best afzien, maar ik ben heel blij met hoe het allemaal geworden is. Ik wil het resultaat graag met jullie delen!

Eerst zal ik mij voorstellen: ik ben Melissa, 39 jaar en getrouwd met mijn lieve man Corné. Samen hebben wij 2 kinderen, een dochter van bijna 12 en een zoon van 9. Wij wonen in Zuidwest Brabant, tussen Zeeland en België in. Ik ben werkzaam als apothekersassistente bij een huisartsenpraktijk in een dorpje in Zeeland. Naast het interieur heb ik ook tuinieren als hobby. Dat zal wel door mijn half Engelse bloed komen. Ik hou dan ook vooral van het cottage stijl met veel rozen. Dus binnen rustig en buiten veel kleur!

Welkom. Leuk dat jullie een kijkje komen nemen!

Landelijke voortuin

Als je binnenkomt stap je eerst in een voorpoortaaltje. Daarna in de hal met het toilet.

Collage hal landelijk

Toilet landelijke stijl

Toilet landelijke stijl

Hal baluster toef

Baluster met toef
We gaan de woonkamer binnen. Onze poes Loesje zit al te wachten.

Deur naar de woonkamer

De oude deur heb ik van mijn lieve zus gekregen. Hij komt uit een oud klooster.

Wijntafel kruiklamp oude deur

Deze witte kast stamt nog uit mijn Rivièra Maison tijd. Onlangs heb ik de binnenkant gekalkt met Corno van Carte Colori en de schuifdeuren eruit gelaten. Dat geeft meteen al een andere sfeer. Maar ik zie mijzelf nog een keer de hele kast verven! :)

Woonkamer landelijke stijl

Woonkamer landelijke stijl

Olijfbak met windlicht

Dit is het zicht vanaf de eettafel. Daar heb je een heel mooi uitzicht op onze nieuwe houthaard. Voorheen was dit een inbouwkast met allemaal kinderspeelgoed. Maar omdat er de laatste jaren vooral rommel werd ingegooid en de kinderen te oud werden voor het speelgoed, begon ik te fantaseren wat ik er anders mee kon doen. Een houthaard was altijd al een droom van ons, maar nooit gedacht dat dit te realiseren was in een rijtjeswoning. Omdat de diepte van de inbouwkast er al was, hoefde er alleen maar een gat door het plafond geboord te worden. En deze kwam heel mooi in de hoek van de kamer van onze zoon uit. Ook op zolder zou het rookkanaal netjes in het washok doorlopen. Een droom werd werkelijkheid!

Woonkamer sober stoer

De eettafel. Deze was eerst vergeeld eiken, dat kon natuurlijk niet meer. Dus ik heb hem laten zandstralen en geloogd. Zelfs de stoelpoten werden meegenomen.

Eethoek landelijke stijl

Pot sober tafel

Riviera Maison kast

Vensterbank sober stoer

We volgen Loesje de keuken in!

Haard open keuken landelijk

De keuken is nog crème/gelig. Mijn handen jeuken om hem donker te maken. Dat zou zo mooi passen met het sfeertje dat ik graag wil. Alleen moet ik mijn man hier nog van te zien overtuigen! ;)

Lichte keuken landelijk

Lichte keuken landelijk

Hakblok keuken

Decoratie keuken

We zijn even naar boven gegaan. Dit is onze badkamer, die komt uit de VT wonen serie. Ik ben echt een douche-mens dus dat is genieten met zo’n grote inloopdouche.

Inloopdouche

Onze slaapkamer. Hij is zeker nog niet af. De wanden hebben we al laten glad stucen en zijn gekalkt. De schrootjes achter het bed wil ik binnenkort ook gaan kalken. De gordijnen wil ik nog een keer proberen grijs te verven in de wasmachine. Zoals je ziet is de kledingkast al met krijtverf geverfd, deze was eerst ook vergeeld eiken. Kortom: er moet hier nog veel gebeuren op de slaapkamer!

Grenen kast geverfd met krijtverf

Slaapkamer landelijke stijl

Kast trouwjurk slaapkamer
We zullen eens naar buiten gaan. Loesje vindt het allemaal heel gezellig!

Tuin landelijke stijl

Tuin landelijke stijl

Tuinbank landelijk

Een jaar geleden hebben we achterin de tuin een veranda laten bouwen. Voorheen stond er een trampoline en een boomhut maar ook hier werd door de kinderen niet meer mee gespeeld, dus kon ik weer heerlijk mijn ideeën realiseren. Omdat we een tuin op het zuiden hebben is het aan huis soms te warm om te zitten. Een veranda is dus de ideale oplossing! Het is zo fijn zitten daar. We hebben er nog geen geen moment spijt van gehad!

Veranda landelijke stijl

Overkapping landelijke stijl

’s Ochtends vroeg zit ik hier graag op het bankje met een cappuccino. Zo mooi hoe de lichtinval dan is.

Verandastoel

Pot tuin landelijk

Roos

Tuinbank landelijk

Tuinpad landelijke stijl

Hartelijk bedankt Benita, dat ik mee mocht doen aan de binnenkijker op De Wemelaer! Spreekt mijn huis en/of tuin jou aan? Dan kun je mij vinden onder mel_is_home op Instagram. Tot dan!