Binnenkijken bij Anne-Marie

Hallo allemaal,

Eind juni kreeg ik een berichtje van Benita van De Wemelaer: ‘Wat woon je mooi! Zou je mee willen doen aan de binnenkijker op De Wemelaer?’ Ik was blij verrast. Een compliment krijgen over je huis en interieur is altijd leuk. En daarom heb ik ook ‘Ja gezegd.

Ik ben Anne-Marie Veendorp, 52 jaar, 28 jaar getrouwd met Marco en moeder van 3 dochters van 24, 22 en 18 jaar. De oudste twee meiden wonen al een tijdje op zichzelf, alleen de jongste woont nog thuis. Zelf werk ik 2 dagen per week als secretaresse zorgondersteuning bij de GGZ Noord-Holland-Noord. Daarnaast ben ik interieurstyliste. Jaren geleden heb ik een opleiding voor interieurstyling gedaan. Dit was altijd al een soort droom van mij maar het was er nooit van gekomen. Ik geef advies op verzoek van familie, vrienden en bekenden. Inmiddels heb ik al diverse opdrachten gehad, de laatste was een restyling van het kantoor waar mijn man werkt. Dit project deed ik samen met twee collega stylistes. Een andere hobby van mij is het opknappen van oude meubels. Ik heb al menig kastje en stoel een nieuwe look gegeven. En breien en haken van o.a. omslagdoeken, maar dit doe ik vooral in de winter.

Ons huis staat in Obdam (Noord-Holland/West-Friesland). Het is een hoekhuis met aanbouw uit 2003, met een ruime voortuin maar geen achtertuin. We wonen aan het water, een zogenaamde waterberging. Achter hebben we een groot terras die boven het water hangt. En nog een klein balkon bij de aanbouw. Deze aanbouw is bij andere hoekhuizen de garage. Wij hebben deze meteen laten ombouwen tot woonkamer. Hierdoor hebben wij dus eigenlijk twee woonkamers! En is er vrij uitzicht over het water en landerijen.

Voorzijde woning

Pergola met klimop

Struiken voortuin

Bij binnenkomst kom je in een lange gang met toegang tot de keuken en de eetkamer/woonkamer. De keuken bereik je via een trapje. De keuken ligt namelijk een meter hoger dan de rest van de benedenverdieping, dit komt omdat er een kelder onder zit. Deze kelder is tevens onze berging. Hierdoor is er dus een soort splitlevel ontstaan. De keuken is ook bereikbaar via de eetkamer. De achtergevel bestaat uit een grote raampartij met schuifpui. Hierdoor heb je prachtig uitzicht over het water. Het plafond van de eetkamer is 3.45 m hoog, net als in de gang. De aanbouw is dus onze zitkamer. Hier bevindt zich ook een schouw met gashaard, sfeervol en geeft extra warmte op koude dagen.

Kast decoratieladder hal

Krukje met vaas decoratieladder

De keuken hebben we vorig jaar september laten verbouwen. Het was eerst een landelijke keuken met crèmekleurige kastjes en een houten blad. Nu is het een stoere keuken met eikenhouten fronten en een blad van beton. Er is een kookschiereiland met bar waar wij meestal aan eten.

Theekastje kruik met takken

Eethoek witte stoelen

Eetkamer wit met boekenkast

Annemarie Veendorp

Keukenbar met barstoelen

Kruiden op het aanrecht

Plaids in mand

Vaas met bloemen keuken

Woonkamer licht landelijk

Woonkamer licht landelijk

Planten woonkamerWoonkamer licht landelijk

zwarte piano

Fauteuil bij open haard

Woonkamer licht landelijk

Annemarie Veendorp

Woonkamer licht landelijk

Vensterbank planten met poes

Annemarie Veendorp

Decoratie ladder staande lamp

Schaal met plant salontafel

Boven hebben wij twee (voorheen 3) slaapkamers en een badkamer. Van de badkamer laat ik geen foto’s zien. Deze is namelijk niet zo bijzonder en willen we volgend jaar gaan opknappen. En zelf slapen wij op zolder.

Overloop wit met zwartwit poster

Logeerkamer

Slaapkamer landelijke stijl

Eigenlijk ben ik altijd wel bezig met ons huis. Er is altijd wel weer iets dat geschilderd moet worden of ik verzin weer wat nieuws. Ideeën heb ik altijd genoeg! Mijn smaak is in de loop der jaren ook wel veranderd, van echt landelijk naar meer stoer en een beetje industrieel. Eigenlijk is het een mix van alles wat.

Balkon aan het water

Balkon houten tuinset

Balkon aan het water

Roze bloemen tuin

Landelijke tuin

Landelijke tuin

Ik hoop dat jullie het leuk vonden om een kijkje te nemen in mijn huis.

Anne-Marie.

Zin in meer inspiratie? De Wemelaer op Pinterest.

BewarenBewaren

10 reacties

 1. Marina schreef:

  Een super leuke en gezellige binnenkijker hoor , Ik heb er van genoten! Bedankt dat ik even bij je binnen mocht kijken!

  Marina Merkx.

 2. Diny blom schreef:

  Hoi Annemarie,
  Altijd leuk om bij iemand binnen te kijken.
  Ziet er super gezellig uit.
  Bedankt dat ik mee mocht kijken.
  Gr.Diny

 3. Annelies schreef:

  Leuke, gezellige binnenkijker!

  Groetjes Annelies.

 4. Marion schreef:

  Een mooie en leuke woning !, en wat een geweldig terras aan het water .heerlijk wonen lijkt mij..
  Leuk dat we een kijkje mochten nemen.
  Groetjes Marion.

 5. Hemmy Hubbers schreef:

  Wat een gezellig huis, mooie binnenkijker. Wonen aan het water lijkt me prachtig.
  Groetjes Hemmy

 6. Ans v Rooij schreef:

  Leuk hoor,hou zelf meer van Hoffz dit is toch wel lekker licht,mooi ingericht ,geweldig huis heb je zo aan het water,maar ik ben niet jaloers hoor,echt nie ,echt nie,echt nie!!!

 7. Connie Lindhout schreef:

  Wat wonen jullie op een prachtige plek!

 8. Anne-Marie schreef:

  Wat een superleuke enthousiaste reacties. Dank jullie wel en vond het bijzonder om te mogen delen. Groet Anne-Marie

 9. Geesje schreef:

  Prachtig huis heb je Anne-Marie. Heel fijn lijkt me om zo van de prachtige omgeving te genieten. Hele mooie binnenkijker.

 10. kitty bakkenes schreef:

  hoi annemarie wat een super mooi en warm huis wat jullie hebben gemaakt
  ik heb leuke ideen opgedaan.
  dank je wel kitty bakkenes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.