Binnenkijken bij Annelies en Marien

Welkom in ons huis!

Ik ben Annelies, 27 jaar oud, getrouwd met mijn handige man Marien en moeder van 2 prachtige kinderen van 2,5 jaar en 4 maanden. Het is mijn hobby om oude spullen een nieuwe look te geven. Er zijn dan ook weinig spullen in ons huis te vinden die nieuw zijn. We kochten dit huis begin 2013 en sinds die tijd hebben we heel wat geklust om er ons paleisje van te maken. In april vorig jaar onderging ons huis nog een ingrijpende verbouwing: we sloopten de oude aanbouw en we hebben een mooie woonkeuken en 2 slaapkamers aan ons huis gebouwd.

Kom je mee kijken? De deur staat open!

Vooraanzicht woning

We komen binnen via de voordeur. De zinken kookpotten kocht ik ooit van een oud baasje die zich afvroeg wat ik daar nou mee moest. Ik zette ze naast de voordeur want dat vind ik zo gezellig binnenkomen.

Zinken emmers bij de voordeur

Als je door de voordeur komt valt de wereldkaart aan de muur op. Hier markeren we de landen waar we zijn geweest. De trap hebben we in originele staat gelaten.

Hal trap wereldkaart kastje

Door de hal gaan we naar de woonkamer.

Woonkamer landelijk brocante

De zithoek staat rond de gashaard die ’s winters voor een gezellige warmte zorgt. In de vensterbank een oude koffer met allerlei reisgerei die we op reis door Frankrijk mee naar huis namen. De grenen vloer was in een slechte staat toen we het huis kochten. Met een schuurbeurt en white-wash is het een mooie, lichte vloer geworden.

Zwarte oude koffer met flesjes

Ik ben dol op hangoortafels, deze kon in mijn interieur dus ook niet ontbreken.  Ik waste de nerf van de tafel uit waardoor hij nu een doorleefde look heeft. De stoel heb ik zelf gestoffeerd.

Hangoortafel met kruitlamp en stoel

De secretaire vond ik op Marktplaats en heb ik geverfd. Toevallig had ik het kastje wat er boven hangt ook in dezelfde kleur geschilderd en kwam ik tot de ontdekking dat het samen een mooi geheel vormt.

secretaire wit geverfd

In een huis met jonge kinderen mag geleefd worden en moet er ruimte zijn om te spelen. Dit is de speelhoek van de kinderen.

Box antieke klok en kast

De antieke stolp in de vensterbank kocht ik op een brocantemarkt in Luik.

Stolpen spuitfles zilverwerk vensterbank

Via de kamer kom je in de keuken, deze is vorig jaar aangebouwd. Hier zie je een doorkijkje vanaf de keuken naar de kamer, mijn zoon wilde ook graag op de foto. Heerlijk, zoveel ruimte!

Keukenbar antieke kast

Onze woonkeuken kijkt uit op de tuin. Er is altijd wel wat te zien als we aan tafel zitten. Hoewel we middenin de stad wonen, zijn er veel verschillende vogels te zien. Zo zag ik laatst nog een specht door het keukenraam.

De keuken zat al in het huis toen we de woning kochten. We hebben de keuken laten spuiten en hebben er wat elementen bij gekocht. Na de verbouwing is de keuken meeverhuisd en maakte mijn zwager een mooie bar waardoor het een praktisch geheel is geworden.

Vaas met bloemen keukenbar

Keuken landelijke stijl

Senseo waterkoker bloemen

De eettafel gaan we binnenkort vervangen, die is niet zo handig met ons opgroeiend gezin. De eetkamerstoelen komen uit de Lebuinuskerk in Deventer, ik heb ze geschilderd en ze doen nu hier prima ‘dienst’.

Annelies van den Top

Het schilderij boven de schouw kocht ik afgelopen vakantie in Duitsland en is 71 jaar oud. Thuisgekomen zocht ik mijn Keulse potten erbij en kreeg het een plekje op de schouw.

Schilderij bloemen Keulse pot

Onze slaapkamer is lekker praktisch ingericht met een grote wandkast en wastafel. Wij slapen beneden met uitzicht op de tuin en dat is ‘s morgens fijn wakker worden.

Slaapkamer met tuindeuren

De kamer voor onze dochter is klein maar fijn. Ik zocht bij de geboorte van onze eerste naar een bijzondere wieg. Ik wilde graag een mand, maar dan één die aan het plafond hangt. Ik vond een oude mand, mijn man bedacht een goede constructie en mijn moeder bekleedde de wieg.

wieg aan het plafond babykamer

Aan de wand hangen rekjes voor kinderboeken. Mijn dochter heeft al veel boeken gehad!

Rekjes voor boeken kinderkamer

De commode vond ik bij de kringloop en werd ook onder handen genomen met de kwast.

Commode babykamer landelijke stijl

Aan de wand een set prenten van Fiep Westendorp.

Prenten Fiep Westendorp

Dit alles was beneden, nu neem ik je mee naar boven. Sinds de verbouwing slapen wij beneden waardoor we hier boven altijd nog een logee kwijt kunnen. De sprei aan het voeteneind heeft mijn moeder gemaakt voordat ze ging trouwen en verhuisde later naar het huis van mijn oma. Toen ik vroeger bij mijn oma logeerde sliep ik onder deze sprei. Nu heeft hij een plekje in ons huis gekregen.

Logeerbed met sprei

De badkamer zat al in het huis toen we het kochten en functioneert nog prima.

Badkamer landelijke stijl

Dit is de kamer van onze peuter van 2,5. De commode knapte ik op door hem te schilderen en er nieuw beslag op te maken. De prent aan de muur is een oude schoolplaat die ik op een antiekmarkt kocht.

Kinderkamer

Commode kinderkamer landelijke stijl

Kinderbedje met knuffels

Via de trap weer naar beneden, om nog even buiten te kijken.

Trap landelijke stijl

De achterkant van ons huis is helemaal nieuw, dit is er vorig jaar aangebouwd.

Achterzijde woning

Achter het huis is een grote tuin, in april zaaide ik bloemen waar ik nu van kan genieten. Verder staan er pruimen- en appelbomen waar we ieder jaar van oogsten.

Landelijke tuin

Landelijke bloementuin

Bedankt dat je een kijkje kwam nemen in ons huis.

Annelies op Instagram: Annelies van den Top.

Zin in meer inspiratie? De Wemelaer op Pinterest.

BewarenBewaren

BewarenBewarenBewarenBewaren

BewarenBewaren

10 reacties

 1. Hetteke Lustig-Vonk schreef:

  Wat een prachtige tekst in de keuken!!!!

 2. Tessa schreef:

  Hallo Annelies,
  Wat heb je het gezellig gemaakt en oude spullen een mooi tweede leven gegeven! Top wat je met de keuken hebt gedaan en de wieg hangend ah plafond vind ik ook te gek.
  Hetteke heeft me nieuwsgierig gemaakt naar de tekst want ik kan er geen klap van lezen helaas.
  De trap zou ik op den duur een mooi kleurtje geven. Maar dat is een heel werk en en dit misstaat ook niet.

  • Annelies schreef:

   Dankjewel! De tekst is een christelijk lied. Het heet Heer ik kom tot U, hoor naar mijn gebed, vergeef mijn zonden nu en reinig mijn hart. Enzovoorts. Voor ons een gebed om te zingen.

 3. Inge Bergsma schreef:

  Wohhwww, wat super mooi!!! Hier wordt ik blij van!!! Helemaal mijn style en smaak !! liefs Inge

 4. Jeannet baan schreef:

  Mooi huis Annelies! Knus. Mooi die tekst op het schoolbord ook. Ik heb ook zo n soort lijst en met krijt een bijbeltekst erop geschreven.
  En ook het boekje van rozemarijntje is herkenbaar.leuk!
  Jullie tuin is ook super gezellig!!
  Groetjes Jeannet

 5. Christiane schreef:

  Wat een mooi huis en een prachtig interieur. Mooie tuin kom alles is héél mooi kan er alleen maar van dromen, mijn man en ik zijn totaal verschillend van

 6. Caroline schreef:

  Wauw! Wat super mooi. Wat een eigen stijl, zo mooi om te zien. Heel warm en sfeervol.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.