Binnenkijken bij Annik

Omdat ik het zelf zo ontzettend leuk vind op deze blog naar al die mooie interieurfoto’s te kijken, ben ik blij dat ik van Benita ook de kans krijg om jullie eens mee te nemen door onze woning. Ons huis is nog niet volledig klaar, maar zal het dat ooit zijn?

Ik ben Annik, gehuwd – 53 jaar, 2 studenten van 18 jaar & 19 jaar. Samen met mijn gezin woon ik in het landelijke dorp Schriek, deelgemeente van Heist op den Berg in België. Onze streek, De Zuider- Kempen, staat bekend om zijn asperges, witlof en zijn landelijke karakter.

Sinds 1990 wonen we hier in een alleenstaande nieuwbouwwoning. We wonen gelijkvloers, heel praktisch. Met uitzondering van een bureau die je via een draaitrap in de living kan bereiken. We kozen ervoor om de vierkante meters vooral in de leefruimte te steken. Zo kunnen we genieten van een royale living, eetkamer en keuken.

Twee jaar geleden startte ik Plezier in Sfeervol Wonen, een winkel & webshop met unieke landelijke woondecoraties. Hiervoor hebben we onze woning vorig jaar verbouwd: nieuwe ramen, meer ruimte en een nieuwe keuken die meer past bij een landelijke woonstijl. Een uit de hand gelopen hobby, maar ook zeer fijn om hierdoor heel wat mensen te ontmoeten met dezelfde passie. En je kunt zelf je interieur permanent anders gaan inrichten.

Door de jaren heen werd ik meer en meer verliefd op al die leuke, landelijke decoratie die ik ontdekte in de mooie woonwinkels in Nederland, maar anderzijds wil je ook niet alles veranderen. Veel spullen hebben een verhaal, een geschiedenis. Hierdoor krijg je een mix van stijlen die toch bij mooi elkaar aansluiten.

Graag laat ik jullie even mee binnenkijken. Dan zien jullie zelf dat je de stoere, landelijke stijl perfect kan combineren met wat je dierbaar is. Je huis warmte meegeven vraagt niet altijd om grote aanpassingen.

Als we volledig opnieuw zouden bouwen of verbouwen (een mens mag weleens hardop dromen) zou ik de landelijke stijl nog meer doorvoeren, gecombineerd met veel daglicht. Een sobere, landelijke stijl die rust brengt en licht. Waar je opgewekt van wordt! Ik hou van al die natuurlijke materialen, zoals hout en aardse kleuren die warmte en kleur aan je thuis geven.

Zelf hoop ik nog lang mijn passie voor de landelijke stijl te kunnen delen met anderen.

Steeds welkom,

Annik.

We beginnen in de keuken.

Keuken Belgische landelijke stijl

Keuken Belgische landelijke stijl

Een doorkijkje vanuit de keuken naar de winkelruimte.

Woonwinkel landelijke stijl

De woonkamer.

Bankje plant Nepalese pot ornament

Dressoir balusters luik krans

Leren bank bankje raam balusterlamp

Olijfbak met kaarsen

Tv meubel landelijk

Zwarte leren bank landelijk

Eettafel balusters linnen doek olijfbak

Vanuit de open keuken bereik je de winkelruimte, met uitzicht op de tuin.

Krukje tafel rijstfles luik

Buitenverblijf Belgische stijl

Kruik met takken

Stenen ram wijntafel krukjes sober stoer

De voorgevel van ons huis.

Landhuis Belgische stijl

Woning Belgische stijl

De zithoek buiten.

Loungeset vachtje

Annik de PaepVerzameling kruiken overkapping

Loungeset overkapping kast tafel

Loungeset overkapping raam rond

Zithoekjes in de tuin om tot rust te komen, met uitzicht op de paarden.

Tuinbank ladder doek

Tuinset hardhout decoratieballen tuin

Tuin uitzicht paard

Tuinbank houten borstels

Terrashaard met pijp

Tuinset Franse stijl houten vlonder

Houten kandelaren tuintafel tuinbank

De veranda, die een een open ruimte vormt met de living en de keuken.

Loungeset veranda

Linnen doek ornamentjes muurtafeltje

Annik de Paep

In de badkamer koos ik voor landelijke accessoires.

Badkamer landelijke stijl

BewarenBewaren

BewarenBewarenBewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewarenBewarenBewaren

BewarenBewaren

5 reacties

 1. Marion schreef:

  Fijn als je hobby je werk wordt …..je woont mooi en wat een prachtig buiten !!!

 2. Coby Breitner schreef:

  Leuke binnenkijker hoor.

  • De Paep Annik schreef:

   Dank je wel voor jouw leuke reactie Coby! Ik zie hier veel mooiere plaatjes passeren en zou het nu ook totaal anders aanpakken (nog veel meer de sobere landelijke stijl), maar ik ben tevreden. M’n gezin en familie blijven m’n prioriteiten. Vooral proberen gelukkig te zijn met kleine dingen

 3. Marina schreef:

  Wat leuk om bij onze Zuiderburen eens binnen te mogen kijken…verslavend leuk als je hobby ook je werk mag worden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.