Binnenkijken bij Claudia

Hallo allemaal,

Mijn naam is Claudia, 43 lentes jong. Ik ben de trotse moeder van 2 dochters van 13 en 15 jaar en heb een lieve, handige vriend. Mijn huis staat in het Brabantse land. Het is een huurhoekhuis en ik wil jullie laten zien dat je ook een huurhuis naar je eigen smaak kunt inrichten zonder ingrijpende verbouwingen. Bezig zijn met het interieur is één van mijn grootste hobby’s.
Mijn inrichting is een mix van oud en nieuw, landelijk en sober, aangevuld met mooie vondsten uit mijn favoriete land Frankrijk.

Veel kijkplezier!

Voortuin woning

We beginnen in de hal. Het kastje heb ik jaren geleden via Marktplaats gekocht, inmiddels heeft het al vele verschillende kleurtjes gehad. Op dit moment zit de kleur Black Truffle van Pure and Orginal erop.  Het stang- en trens hoofdstel komt uit het verleden van mijn vriend die semi-professioneel in de spring- en dressuursport actief is geweest.

Voordeur hal kast

Kastje hal krans

Spiegel kastje krijtverf krans

Kastje hal

Via de hal kom je binnen in de woonkamer met keuken. Het oude zinken ossenoog heb ik via Marktplaats. Het bankje is gemaakt door mijn vriend. De kist onder het bankje komt uit Frankrijk.

Ossenoog bankje landelijk

De tv-kast komt ook van Marktplaats en heb ik geverfd met kalkverf. De salontafel is een antieke betaaltafel die ik eerst heb laten stralen en daarna heb behandeld. Het oude luik op de tv-kast, de oude deur geheel origineel (afkomstig uit een eeuwenoud kasteel )en de spiegel komen uit Frankrijk. De vloerkandelaars en de porte chandelier zijn afkomstig van het bedrijf van de vader van mijn vriend. De kandelaars worden ambachtelijk in eigen smederij gesmeed.

Zuil kast

Kandelaren luiken sober stoer

Woonkamer sober stoer

Mijn Britse Korthaar dame van 16 jaar ligt heerlijk te slapen op haar favoriete plekje.

Britse korthaar

Mijn Hoffz tafeltje.

Poer sober stoer

Vanuit de woonkamer kom je in de keuken. Het oorspronkelijk muurtje is verlengd met een lamellenschot van oud hout en werd door mijn vriend gemaakt.

Woonkamer sober stoer

Keuken sober stoerKeuken sober stoer

De eettafel komt uit een eeuwenoud Frans kasteel. De kandelaars komen ook bij mijn schoonvader vandaan.

Keukentafel sober stoer

De tegeltjes en de keukenkastjes heb ik geverfd en er werden stoere greepjes op de deurtjes gezet.

Keuken sober stoer

Keuken landelijke stijl

Vanaf de keukentafel richting woonkamer.

Keuken sober stoere stijl

Via de woonkamer kom je in een tussenhalletje met daarin de trap naar de eerste verdieping en het toilet. Ook hier tref je herinneringen aan de paardensport aan.

Rijlaarzen krukje zadel

Kast antiek trog krans

Een stukje van de badkamer.

Badkamer landelijke stijl

Berenklauw kast trap badkamer

Berenklauw oude trap kast badkamer

Badkamer landelijk
De masterbedroom op zolder. Het bed en nachtkastje is een eigen ontwerp en door mijn vriend gemaakt. Detail in het bed: oude trapspijltjes.

Slaapkamer sober stoer

Slaapkamer landelijke stijl

Schalen sober nachtkastje

Tot slot nog wat foto’s van het achtertuintje.

Tuin landelijk

Tuin landelijk

Tuin landelijk

Poer tuintafel

Bedankt dat ik mee mocht doen aan de binnenkijker! Je kunt me ook vinden op Instagram: Droedje.

Zin in meer inspiratie? De Wemelaer op Pinterest.

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

25 reacties

 1. Marianne knicknie schreef:

  Wat heb jij het leuk voor elkaar echt sfeertje mooi gedaan

 2. Wiekie schreef:

  Schitterend

 3. Pietsje Bakker schreef:

  Heel sfeervol en echt niet minder dan een koophuis.

 4. Lize schreef:

  Wat een mooi ingericht huis en wat leuk detail dat hoofdstel aan de kapstok . Onze dochter heeft ook in de paardensport gezeten en ik krijg opeens inspiratie om haar bitten en hoefijzers op te hangen . Ik ga je volgen op Insta .
  Groetjes Lize

 5. Anja schreef:

  Heel sfeervol, ik ga je volgen.

 6. Diane schreef:

  Wat leuk om eens bij jou binnen te mogen kijken! Mooi!

 7. Connie Lindhout schreef:

  Heel leuk om binnen te kijken!

 8. Marina schreef:

  Wat een gezellig sfeertje in je huis…. Leuk om eens bij je binnen te mogen kijken ;-) Je laat mooi zien dat je van een huurhuis ook iets eigens kan maken!

 9. Brenda schreef:

  Je hebt je huis heel sfeervol ingericht, mooie binnenkijker.
  Groetjes Brenda

 10. Ans v Rooij schreef:

  Zo zie je maar gewoon in een huurhuis kun je een prachtige sfeer brengen,mag je trots op zijn,tip zag dat je opdekdeuren hebt zag laatst op Facebook iemand die daar inkepingen in gemaakt had zodat het leek op een deur van planken,snap je mag niet dieper dan 2mm,zou prachtig zijn bij je,vind ,t kastje in je hal een prachtige kleur hebben,,wil ik gaan proberen op deuren en kozijnen.gr

 11. Hanny schreef:

  Leuk huis heb je Claudia, terecht iets om trots op te zijn. Je hebt het heel sfeervol ingericht! Groetjes, Hanny

 12. Arianne schreef:

  Wat leuk; eindelijk eens een “rijtjeshuis”. De meeste van ons wonen zo vermoed ik. Super gezellig binnen, mn complimenten.

  • Marina schreef:

   Ook ik woon in een rijtjeshuis en heb in april ook op de Wemelaer mogen staan ;) Gelukkig zijn het niet alleen maar grote vrijstaande villa`s. Dat zou gauw vervelen, juist de diversiteit vind ik zo leuk.
   Ik ben ook blij dat Benita ook rijtjeshuizen in de spotlight zet. En weet je, al woon je drie hoog achter of in een rijtjeshuis of in een kast van een villa met 12 kamers.. Het gaat erom dat je huis je past als een warme jas!

  • De Wemelaer schreef:

   Hoi Arianne, leuk dat je een reactie achterlaat. Er staan juist heel veel ‘rijtjeshuizen’ en appartementen op De Wemelaer. Leuk om van alles wat te laten zien. Op een regenachtige middag klik je maar eens rond, dan kom je ze vast wel tegen :) Bedankt voor je bezoek! Groetjes Benita

 13. Mandy schreef:

  Wat een ontzettend fijne sfeer zit er in jullie huis.

 14. Carina Verkroost schreef:

  Wat een super mooi ingericht huis en tuin heb je.
  Je zou eigenlijk iets met inrichting moeten gaan doen want je hebt er duidelijk aanleg voor.
  Er hangt ook een een hele fijne sfeer in zowel het huis als de tuin.

 15. Mirjam schreef:

  Wat een heerlijk huis, zo fijn om die details op deze manier aan te treffen, zoals de paardrijspullen. Heerlijk. Ook de stenen muur op de slaapkamer vind ik super mooi. Wij hebben zo’n muur in de woonkamer. Geeft body aan een ruimte.
  Dankjewel voor het binnenkijken.
  liefs,
  Mirjam

 16. inge schreef:

  moooiiee spullen heb je!!

 17. Meta Terpstra schreef:

  Hoi, wat een gezellig huis heb je!
  Ik was meteen enthousiast over de kleur op het kastje in de hal.
  Heb de verf ook opgehaald maar dan als krijtverf.
  Was er van overtuigd dat ik dat gelezen had maar dat was dus niet zo.
  Mijn vraag is dus ook heb jij krijtverf of gewone matte lak gebruikt, want ik vind mijn kast nu eigenlijk te mat en te stootgevoelig als je begrijpt wat ik bedoel.
  Groetjes Meta

 18. Kitty.bakkenes schreef:

  Beste Claudio wat een super huis knus en gezellig
  Ik heb er van genoten en ook fijn met zo,’n handige vriend
  Dank je wel dat ik er van mocht genieten
  Kitty

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.