Binnenkijken bij Linda

Leuk dat je een kijkje komt nemen in ons huis. Ik ben Linda, 41 jaar en getrouwd met Bert. Samen hebben we 2 stoere jongens van 5 en 8 jaar oud. Ook wonen er nog 2 harige vriendjes bij ons; de poezen Boaz en Vigo. We wonen nu bijna anderhalf jaar in dit huis in Veenendaal. Het is een voor ons nieuw gebouwde twee-onder-één-kap woning in de duurzame wijk Veenendaal-Oost. Voordat we dit huis kochten hebben we lange tijd op de huizenmarkt gezocht naar een bestaande woning. Uiteindelijk vielen we toch voor de charme van dit huis: een nog nieuw te bouwen woning, met de uitstraling van een jaren-30-stijl.

Nieuwbouw jaren-30 stijl

Erker nieuwbouw woning

De voorkant van ons huis, de straatzijde, ligt aan het water. Dat geeft een heerlijk vrij uitzicht. Aan deze kant van het huis bevindt zich onze woonkeuken waar de erker een mooie lichtinval geeft. Op het houten bankje is het een fijn plekje om ’s ochtends een eerst kop koffie te drinken. De inrichting van de keuken zelf is strak, hoogglans wit met een betonlook aanrechtblad. Maar door de eikenhouten vloer, de houten tafel en verdere stying hebben we er toch een gezellig geheel van gemaakt. De opstelling van de keuken noemt men een schiereiland, zodat je tijdens het koken naar buiten kunt kijken en daarnaast zicht hebt op de eettafel. De keuken is van alle gemakken voorzien. In de hoge kastenwand is een koelkast weggewerkt en er zitten 2 ovens in op ooghoogte, heel praktisch!  Doordat deze woonwijk geen gasvoorzieningen heeft kook ik op inductie, dat bevalt me overigens prima. De grote eiken tafel hebben we speciaal op maat laten maken. De woonkeuken is voor ons een fijne plek om te eten of gezellig uitgebreid te borrelen.

Keuken hoogglans wit

Etagere aanrecht olijfolie

Erker bank met vachtje

Latte macchiato DeLonghi

Kookeiland strak landelijk

Ornament op voet

Kruiken ketting

Linda Valkenburg

Vanuit de keuken is er een doorgang waar je aan de ene zijde het trappenhuis naar de andere verdiepingen op gaat. Aan de andere zijde zit een deur met daarachter de hal naar onze voordeur met garderobe en toilet. De toilet is strak en functioneel ingericht. De grote tegels die op de vloer liggen hebben we ook terug laten komen in de badkamer op de eerste verdieping en op de begane grond in de bijkeuken op de vloer. Zo creëer je steeds weer eenheid.

Hal landelijk strak

Toilet licht

Kapstok hal wit

Onze woonkamer is ten opzichte van de keuken iets landelijker ingericht. We hebben de zithoek rondom de strakke schouw met open haard ingericht. Een heerlijke plek om in de winter op de grote hoekbank met een lekker wijntje voor de haard te zitten of tv te kijken. Door de openslaande tuindeuren naar onze achtertuin valt ook aan deze kant van het huis veel licht naar binnen. De oude stoeltjes hebben wij van Berts ouders overgenomen. We hebben deze opgeknapt, het houtwerk is geschuurd en ze zijn opnieuw bekleed met een stoere grijze, linnen stof. De grote servieskast heeft inmiddels haar derde kleurtje. In deze kast staat mijn mooie kristallen glaswerk en het servies van Wedgewood dat ik in heel wat jaartjes bij elkaar heb gespaard.

Strak landelijk interieur

Fauteuil landelijk klassiek zuil

Woonkamer strak landelijk

Linda Valkenburg

Plaid over de bank

Zuil Franse vaas Asparagus plant

Krukje kruiken kandelaar

Servieskast met Wedgewood servies

Servieskast glaswerk

Op de eerste verdieping zijn twee slaapkamers (oorspronkelijk waren dit 3 kamers): onze ouderslaapkamer met een grote ingebouwde wandkast en nog twee kamers die we hebben samengevoegd tot één grote kinderkamer voor onze jongste zoon. Ook hier hebben we een wand voorzien van ingebouwde wandkasten.

Kinderkamer

Kinderkamer

Slaapkamer met inloopkast

Kastenwand slaapkamer

Slaapkamer strak licht

Op de eerste verdieping bevindt zich een ruime badkamer met een lekker groot ligbad, een dubbele wastafel en een grote inloopdouche met stortdouche. Ideaal met kinderen. Ruim genoeg om ze tegelijk onder de douche te zetten.

Ons hele huis is qua kleurgebruik op elkaar afgestemd. Alle kozijnen, deuren en hoge plinten zijn hoogglans wit. De muren hebben vergrijsde en lichte naturel tinten, dat geeft veel rust en een mooie éénheid. Ook hebben we het hele huis door dezelfde moderne opbouwspots met dimmers toegepast. Zo is er in ieder vertrek een goede basisverlichting die we verder aangevuld hebben met overige lampen voor sfeer.

Badkamer landelijk licht

Wastafel toilet landelijk strak

Badkamer strak landelijk

Op de tweede verdieping zijn drie kamers gemaakt. In het grootste vertrek met dakkapel, slaapt onze oudste zoon. Daarnaast hebben we nog een kamer als wasruimte ingericht. Tot slot nog een ruime speelkamer voor onze kinderen, met ook weer een grote dakkapel voor extra licht, waar ze lekker kunnen spelen en de gemaakte bouwwerken en treinsporen ook rustig kunnen laten staan, zonder dat we daar over struikelen ;)

Kinderkamer strak licht

Beneden loopt onze woonkamer door naar de bijkeuken, wat het domein van onze poezen is en tevens de ingang die we vaak gebruiken als we achterom binnen komen.

Kast met plant en huisjes

De achtertuin hebben we in fases gerealiseerd. Na de bouw en inrichting van ons huis hebben we allereerst de bestrating aangelegd, de schuttingen geplaatst en de bomen gepland. Afgelopen voorjaar hebben we de beplanting geplaatst en is de tuin voorlopig af. In de toekomst willen we nog graag een veranda plaatsen. Onze ervaring is dat bij een nieuw huis ontzettend veel komt kijken en dat niet alles tegelijk gerealiseerd kan worden. Nu houden we nog iets te wensen en om naar uit te kijken voor de toekomst.

Tuin landelijk strak

Tuin strak landelijk

Sinds kort ben ik actief op Instagram. Ik plaats regelmatig nieuwe zelfgemaakte foto’s van ons huis, decoraties, DIY en gewoon mooie plaatjes op gebied van wonen, styling en inrichting. Vind je het leuk om daar meer van te zien? Volg mij dan op lindas_huis.

Hartelijke groet,

Linda.

Zin in meer inspiratie? De Wemelaer op Pinterest.

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

43 reacties

 1. Brands schreef:

  Wat een mooi huis! Prachtig! Mag ik weten waar de vloer uit de woonkamer vandaan komt? (mag ook per mail)

  • Linda schreef:

   Dankjewel voor je reactie! Onze vloer komt bij Eikenzone vandaan. Dit bedrijf is inmiddels overgegaan naar een andere eigenaar. Het is een eiken gerookte vloer (systeemvloer ivm vloerverwarming en vloerkoeling) met een wit/grijze finish. Ik hoop dat je met informatie een mooie vergelijkbare vloer kunt vinden. Hartelijke groet,
   Linda

 2. Marina schreef:

  Wat een heerlijk fris huis, landelijk en supermooi door zijn lichte basis!
  Leuk dat ik bij je binnen mocht kijken.

 3. Annelies schreef:

  Wat een prachtige binnenkijker!! Knap hoe alles qua kleur en meubels zo mooi op elkaar afgestemd is.
  Ik ga je graag volgen.
  Groetjes Annelies

 4. Janet schreef:

  Wow wat een mooi huis. Heerlijk licht!

 5. Riet Stam schreef:

  Wat een prachtig huis, en inrichting,
  Fris en licht, daar hou ik van.
  Gr Riet

 6. Anja Christiaans schreef:

  Wat een super mooi huis heb je linda! Bijzonder om binnen te mogen kijken!
  Waar heb je de mooie raamdecoratie ( de ronde cirkels) gekocht? Heel mooi!
  Groet anja

  • Linda schreef:

   Beste Anja, dankjewel voor je leuke reactie! De molenstenen heb ik in de loop der tijd bij elkaar gespaard, ze zijn nl. best kostbaar ;-) Mijn adresjes hiervoor zijn via Marktplaats, nummer 8 stoer wonen uit Veenendaal en BestforHome uit Veenendaal.
   Succes met je zoektocht! Ze zijn tijdloos mooi!
   Groetjes, Linda

 7. Ronald Verlind schreef:

  Wat een mooie binnenkijker,
  Een keer iets anders, een mooie lichte inrichting.
  Mag ik weten welke kleur u op uw servieskast in de woonkamer hebt.

  Fijne avond.

  • Linda schreef:

   Hoi Ronald! De kleur op de kast is van Farrow and Ball, Manor House Grey. De binnenkant is een ecru van Painting the Past genaamd Historical white. Succes met je kleurkeuze

 8. Marrie schreef:

  Dit vind ik een zeer mooie binnenkijker. Heerlijk licht en toch een warme sfeer door de inrichting. Dit ga je nooit zat worden. Heel knap gedaan

 9. Diny blom schreef:

  Hoi
  Wat een mooie binnenkijker, super mooi huis en heel gezellig ingericht.
  Heel iets anders dan de meeste binnenkijkers, bij jullie mooi strak en heel licht.
  Ik ga je zeker volgen op instagram.
  Bedankt voor het binnen kijken.

 10. Addie Lanting schreef:

  Prachtig ingericht en heerlijk de lichte kleuren mooi op elkaar afgestemd. Ben ook bezig om van mijn donkere interieur over te stappen naar licht. Na inbraak voelt het donkere voor mij niet goed meer.

  • Linda schreef:

   Dankjewel voor het compliment! Wat een nare ervaring zeg. Succes en veel plezier met het opfrissen en weer eigen maken van je huis! Groetjes,
   Linda

   • Addie Lanting schreef:

    Ik heb nog een vraag Linda, welke kleur wit heb je gebruikt voor het houtwerk, kozijnen & deuren ? Ik vind de combinatie grijs /wit prachtig.

 11. Angelique schreef:

  Super mooie binnenkijker!!
  Ik zou heel graag willen weten, welke kleur verf er inde woonkamer en keuken op de muren zit?
  Ik volg je al op instagram en vind er veel inspiratie uit!

  • Linda schreef:

   Hi Angelique! Leuk dat je me volgt en er inspiratie van krijgt. In de keuken de woonkamer zit dezelfde kleur op de muur, nl. Pavilion Grey van Farrow and Ball. Ik vind het zelf een erg fijne kleur. Het geeft verschillende sferen door de lichtinval. De keuken ligt aan de noordkant en oogt vask iets grijzer en koeler. De woonkamer op het zuiden oogt warmer grijs met soms iets warm groenig. Tip: koop wat schildersdoekhes bij bijv. de Action en zet de kleuren daar op. Zet deze schildersdoekjes op verschillende plekken eens tegen de muur en kijk wat de kleur doet. Succes met het uitkiezen! Groetjes, Linda

 12. ange schreef:

  wat ontzettend gaaf!!!

  Mag ik vragen waar de lampjes op de nachtkastjes op de slaapkamer van zijn?
  Super leuk zijn ze!!

  Groetjes,
  Ange

 13. Mirjam schreef:

  Wat een prachtig huis, zo heerlijk licht. En wat leuk dat jij ook de huisjes van Mariashuisjes hebt. Ik heb hier ook een straatje staan, zo leuk om die telkens te draaien en zo weer een heel ander straatje te maken. Ik heb genoten van je heerlijke lichte huis. Dankjewel voor het binnenkijken.
  liefs,
  Mirjam

  • Linda schreef:

   Hi Mirjam! Dankjewel voor je leuke reactie! Ja, die Mariashuisjes zijn me in tijd dat ik ze nu heb al wel dierbaar geworden. Ik vind ze ook zó leuk om steeds weer te draaien.
   Groetjes,
   Linda

 14. Marjan schreef:

  Wat een prachtig huis en wat een mooie lichte sfeer. Ik denk er over mijn huis wat lichter te maken (nu veel donkergrijs) en vind hier veel inspiratie. Zijn de muren beneden allemaal dezelfde kleur? Het ziet er steeds anders uit al zal dat ook wel met de lichtinval te maken hebben.

  • Linda Valkenburg schreef:

   Dankjewel Marjan! De kleur is Pavilion Grey van Farrow and Ball (weliswaar door de schilder als matte muurverf gemengd). Ik vind het zelf een erg fijne kleur. Deze kleur neemt heel mooi verschillende lichtinvloeden aan. Onze woonkamer heeft dezelfde kleur als de keuken. De woonkamer ligt aan de zuidkant en oogt dus vaak iets warmer groeniger dan de keuken aan de noordkant. Hier oogt het koeler grijzer.
   Als ik je een tip mag geven. Koop proefpotjes van de kleuren waarover je twijfelt. Zet de kleuren op kleine schildersdoekjes (koop je bij bijvoorbeeld de action) en zet ze steeds op verschillende plaatsen tegen de wand. Dan zie je wat de kleur doet bij verschillende lichtinvallen.

 15. Carola schreef:

  wat een mooie binnenkijker. Wat hebben jullie op de traptredes? is dit hout?

 16. Rosanne schreef:

  Wat toevallig, de beneden verdieping van jullie huis is precies hetzelfde als onze nieuwbouwhuis, dat volgens jaar maart word opgeleverd.
  De indeling van de keuken is dan ook precies hetzelfde! Zit er links van de 3 hoge keukenkasten een plint of muurtje? Hoe is dit afgewerkt?

 17. Pervin schreef:

  In een woord werkelijk Prachtig. Ik zou van alles en nog wat willen weten omdat we ook een soort erker aa de keukenruimte hebben en de rest van je intrieur maakt me ook nieuwsgierig. Hoe zijn de kamers van de kinderen i gericht? Wat is er achter de spiegelmuur in de slaapkamer?

  Ik heb geen instagram maar wil je me wel emailen?

  Wat zou ik dit op prijs stellen
  Groeten,

  Pervin

 18. Tessa schreef:

  Wat superleuk! Mag ik vragen waar de servieskast in de woonkamer vandaan komt?

 19. Vonnie schreef:

  Hoi Linda

  De kleur op de muren in de woonkamer kan je die ook laten maken b.v bij een verfwinkel in b.v historverf of heb je hem kant en klaar besteld.
  Ik vind de verf zo duur.

 20. Carolien schreef:

  Prachtig!
  Mag ik vragen waar de gordijnen van zijn? Zoek al heel lang mooie grijze Gordijnen.

 21. Maril schreef:

  Hoi
  Leuk gezellig huis ben weg van je blauwe stoel
  Waar komt ie vandaan groetje marie louise

 22. Arjen schreef:

  Wat een mooi fris licht gezellig huis super mooi.
  Maar ik had een vraagje waar heb je die huisjes vandaan op dat mooie witte kastje die zijn super mooi.
  Vrie groet Arjen

 23. Nathalie schreef:

  Hoi,
  We hebben ff jullie woning bekeken en dan met name de keuken. We hebben nml een nieuwbouw woning gekocht en willen eigenlijk ook zo’n opstelling voor de keuken. Mag ik vragen wat de maten zijn van de vloeroppervlakte van de keuken, de keuken zelf en wat zijn de maten tussen het schiereiland en de kast.
  Alvast bedankt!

 24. Nathalie schreef:

  Hoi!
  We hebben ff binnen gekeken in jullie mooie woning en met name de keuken. Wijzelf hebben een nieuwbouwwoning gekocht en zijn met de keuken bezig. Mag ik je vragen wat de maten zijn van de keuken, vloeroppervlakte en de tussenruimte tussen schiereiland en kasten. Alvast bedankt!

 25. Bianca schreef:

  Heel mooi! Alles past heel mooi bij elkaar. En wat een mooie vloertegels in de badkamer!

 26. Frederike schreef:

  Hallo,

  Wat een leuk huis. Mag ik vragen waar de servieskast vandaan komt.

  Groeten Frederike

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.