Leuk dat je een kijkje komt nemen in ons huis. Ik ben Linda, 41 jaar en getrouwd met Bert. Samen hebben we 2 stoere jongens van 5 en 8 jaar oud. Ook wonen er nog 2 harige vriendjes bij ons; de poezen Boaz en Vigo. We wonen nu bijna anderhalf jaar in dit huis in Veenendaal. Het is een voor ons nieuw gebouwde twee-onder-één-kap woning in de duurzame wijk Veenendaal-Oost. Voordat we dit huis kochten hebben we lange tijd op de huizenmarkt gezocht naar een bestaande woning. Uiteindelijk vielen we toch voor de charme van dit huis: een nog nieuw te bouwen woning, met de uitstraling van een jaren-30-stijl.

Nieuwbouw jaren-30 stijl

Erker nieuwbouw woning

De voorkant van ons huis, de straatzijde, ligt aan het water. Dat geeft een heerlijk vrij uitzicht. Aan deze kant van het huis bevindt zich onze woonkeuken waar de erker een mooie lichtinval geeft. Op het houten bankje is het een fijn plekje om ’s ochtends een eerst kop koffie te drinken. De inrichting van de keuken zelf is strak, hoogglans wit met een betonlook aanrechtblad. Maar door de eikenhouten vloer, de houten tafel en verdere stying hebben we er toch een gezellig geheel van gemaakt. De opstelling van de keuken noemt men een schiereiland, zodat je tijdens het koken naar buiten kunt kijken en daarnaast zicht hebt op de eettafel. De keuken is van alle gemakken voorzien. In de hoge kastenwand is een koelkast weggewerkt en er zitten 2 ovens in op ooghoogte, heel praktisch!  Doordat deze woonwijk geen gasvoorzieningen heeft kook ik op inductie, dat bevalt me overigens prima. De grote eiken tafel hebben we speciaal op maat laten maken. De woonkeuken is voor ons een fijne plek om te eten of gezellig uitgebreid te borrelen.

Keuken hoogglans wit

Etagere aanrecht olijfolie

Erker bank met vachtje

Latte macchiato DeLonghi

Kookeiland strak landelijk

Ornament op voet

Kruiken ketting

Linda Valkenburg

Vanuit de keuken is er een doorgang waar je aan de ene zijde het trappenhuis naar de andere verdiepingen op gaat. Aan de andere zijde zit een deur met daarachter de hal naar onze voordeur met garderobe en toilet. De toilet is strak en functioneel ingericht. De grote tegels die op de vloer liggen hebben we ook terug laten komen in de badkamer op de eerste verdieping en op de begane grond in de bijkeuken op de vloer. Zo creëer je steeds weer eenheid.

Hal landelijk strak

Toilet licht

Kapstok hal wit

Onze woonkamer is ten opzichte van de keuken iets landelijker ingericht. We hebben de zithoek rondom de strakke schouw met open haard ingericht. Een heerlijke plek om in de winter op de grote hoekbank met een lekker wijntje voor de haard te zitten of tv te kijken. Door de openslaande tuindeuren naar onze achtertuin valt ook aan deze kant van het huis veel licht naar binnen. De oude stoeltjes hebben wij van Berts ouders overgenomen. We hebben deze opgeknapt, het houtwerk is geschuurd en ze zijn opnieuw bekleed met een stoere grijze, linnen stof. De grote servieskast heeft inmiddels haar derde kleurtje. In deze kast staat mijn mooie kristallen glaswerk en het servies van Wedgewood dat ik in heel wat jaartjes bij elkaar heb gespaard.

Strak landelijk interieur

Fauteuil landelijk klassiek zuil

Woonkamer strak landelijk

Linda Valkenburg

Plaid over de bank

Zuil Franse vaas Asparagus plant

Krukje kruiken kandelaar

Servieskast met Wedgewood servies

Servieskast glaswerk

Op de eerste verdieping zijn twee slaapkamers (oorspronkelijk waren dit 3 kamers): onze ouderslaapkamer met een grote ingebouwde wandkast en nog twee kamers die we hebben samengevoegd tot één grote kinderkamer voor onze jongste zoon. Ook hier hebben we een wand voorzien van ingebouwde wandkasten.

Kinderkamer

Kinderkamer

Slaapkamer met inloopkast

Kastenwand slaapkamer

Slaapkamer strak licht

Op de eerste verdieping bevindt zich een ruime badkamer met een lekker groot ligbad, een dubbele wastafel en een grote inloopdouche met stortdouche. Ideaal met kinderen. Ruim genoeg om ze tegelijk onder de douche te zetten.

Ons hele huis is qua kleurgebruik op elkaar afgestemd. Alle kozijnen, deuren en hoge plinten zijn hoogglans wit. De muren hebben vergrijsde en lichte naturel tinten, dat geeft veel rust en een mooie éénheid. Ook hebben we het hele huis door dezelfde moderne opbouwspots met dimmers toegepast. Zo is er in ieder vertrek een goede basisverlichting die we verder aangevuld hebben met overige lampen voor sfeer.

Badkamer landelijk licht

Wastafel toilet landelijk strak

Badkamer strak landelijk

Op de tweede verdieping zijn drie kamers gemaakt. In het grootste vertrek met dakkapel, slaapt onze oudste zoon. Daarnaast hebben we nog een kamer als wasruimte ingericht. Tot slot nog een ruime speelkamer voor onze kinderen, met ook weer een grote dakkapel voor extra licht, waar ze lekker kunnen spelen en de gemaakte bouwwerken en treinsporen ook rustig kunnen laten staan, zonder dat we daar over struikelen ;)

Kinderkamer strak licht

Beneden loopt onze woonkamer door naar de bijkeuken, wat het domein van onze poezen is en tevens de ingang die we vaak gebruiken als we achterom binnen komen.

Kast met plant en huisjes

De achtertuin hebben we in fases gerealiseerd. Na de bouw en inrichting van ons huis hebben we allereerst de bestrating aangelegd, de schuttingen geplaatst en de bomen gepland. Afgelopen voorjaar hebben we de beplanting geplaatst en is de tuin voorlopig af. In de toekomst willen we nog graag een veranda plaatsen. Onze ervaring is dat bij een nieuw huis ontzettend veel komt kijken en dat niet alles tegelijk gerealiseerd kan worden. Nu houden we nog iets te wensen en om naar uit te kijken voor de toekomst.

Tuin landelijk strak

Tuin strak landelijk

Sinds kort ben ik actief op Instagram. Ik plaats regelmatig nieuwe zelfgemaakte foto’s van ons huis, decoraties, DIY en gewoon mooie plaatjes op gebied van wonen, styling en inrichting. Vind je het leuk om daar meer van te zien? Volg mij dan op lindas_huis.

Hartelijke groet,

Linda.

Zin in meer inspiratie? De Wemelaer op Pinterest.

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren