Binnenkijken bij Ben en Bart

Dag Wemelaers,

Mijn naam is Ben en samen met mijn man Bart woon ik in Harelbeke. Dit is een stad in West-Vlaanderen (België).

Reeds als tiener was ik gefascineerd door alles wat met interieur te maken had. Dit uitte zich toen in het bijna wekelijks herinrichten van mijn kamer, tot ergernis van mijn ouders die steeds het ergste vreesden voor het meubilair. Poten zijn er gelukkig nooit gesneuveld.

Sinds een aantal jaren heb ik een abonnement op het magazine ‘Landelijk wonen’. Het was via het artikel over het mooie huis van Yvonne en Bart dat ik De Wemelaer leerde kennen. Sindsdien ben ik grote fan. Benita, je mag fier zijn op je blog.

Drie jaar geleden besloten we ons toenmalige woning te verkopen en een nieuw nestje voor onszelf te bouwen. Zo wonen we sinds december 2015 in ons nieuwe huis. Ik wil van deze gelegenheid gebruik maken om nogmaals onze projectbegeleidster Sara te bedanken. Zij is er ééntje uit duizenden!

Ik vind het heerlijk om ons huis beetje bij beetje verder te kunnen inrichten. Qua stijl gaat mijn voorkeur, zoals jullie zullen zien, vnl. uit naar de klassieke, landelijke stijl. Misschien roep ik ooit weleens de hulp in van Tilly Cambré :-). Verder raak ik ook steeds meer gepassioneerd door de charme van brocante spulletjes.

Hopelijk heb ik jullie nieuwsgierigheid een beetje kunnen prikkelen.

Veel kijkplezier!

Lieve groeten van jullie zuiderbuur Ben.

Hal landelijke stijl

Tafeltje flessen geurzakje

Mandje trap kaarsen

Windlichtjes trap

Kaarsen zeep badrand

Badkamer kastje krukjeKastje paspop schilderij hond

Slaapkamer landelijke stijl

Slaapkamer landelijk brocante

Nachtkastje brocante landelijk

Spiegel nachtkastje marmerStaande klerenhangerPaspop laarzen hoed handschoenenBeelden kast slaapkamerFauteuil kastje slaapkamerSlaapkamer brocante landelijk

Fauteuil boekenkast wijntafeltje

Dekenkist beer

Trapopgang

Fauteuil met hocker stenen hond

Bruine eiken kast met lades

Mand met flessen en kaars

Woonkamer kroonluchters donker eiken

Woonkamer landelijke stijl

Spiegel krans beeldjes

Keuken Vlaamse Stijl

Kippen aanrecht koperen pannen

Koperen kraan zwart aanrechtblad

Kastenwand

Toilet landelijke stijlMelkbus wiel stenen kipTuintafeltje buxus beeldjes

Zin in meer inspiratie? De Wemelaer op Pinterest. 

BewarenBewaren

BewarenBewarenBewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

8 reacties

 1. Ook een supermooi huis Ben en Bert. Mijn complimenten.
  Gr yvonne Scholte Aalbes

 2. Marina schreef:

  Wat lijkt me dat heerlijk om een huis te bouwen die helemaal bij je past en het dan ook zo in te richten en te decoreren. Jullir zijn daar goed on geslaagd. Chapeau heren

  Marina Merkx.

 3. Mieke schreef:

  Mooi!! jullie lijken me een heel romantische zielen. Eindelijk ook eens Belgen in het vizier. Onze landgenoten lijken heel weinig met hun interieur bezig te zijn tenzij, ze te bescheiden zijn om er mee buiten te komen!!
  Ik hou ook ontzettend van de landelijke stijl gecombineerd met brocante spullen. Ik ben ook fan van Garcya’splace blog en facebook. Zij woont ook in België.

  • Ben schreef:

   Bedankt voor je leuke reactie. Doet ons veel plezier. Er zijn zeker nog landgenoten die onze passie delen. Ik heb alleen geen weet van Belgische blogs. Ik zal wat reclame maken voor dit mooie blog. Hopelijk kan ik zo wat landgenoten aanzetten om mee anderen te inspireren. Groetjes, Ben

 4. De Wemelaer schreef:

  Hoi Mieke, jullie wonen erg mooi in België! Er hebben al verscheidene landgenoten van je meegedaan, waaronder Christel van Garcya’s Place, zij woont prachtig inderdaad! Bedankt voor je reactie :) Groetjes Benita

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.