Binnenkijken bij Ingrid en Jeroen

Welkom bij ons op de boerderij!

Rietgedekte woonboerderij

Ik voel mij vereerd dat Benita mij begin dit jaar heeft gevraagd om wat foto’s en een verhaaltje over ons huis in te sturen. Nu is het dan zover. De zomer leek mij de mooiste tijd om foto’s te maken omdat dan alles in de tuin in bloei staat.

Pad naar boerderij

Ik ben Ingrid en samen met mijn man Jeroen en onze 3 dochters, Mare, Evi en Jula wonen wij sinds 3 jaar in een monumentale boerderij uit 1856. De meisjes waren toen nog  2, 4 en 8 jaar oud. We hebben een aantal maanden gekampeerd in ons eigen weiland in een tent. We hadden nog nooit zo’n mooie staanplaats gehad :) Een bijzondere tijd die we nooit zullen vergeten. We douchten in de oude voederbak in de stal en leefden uit onze koffer. ’s Nachts hoorden we de krekels, uilen, schapen, koeien en paarden. ’s Morgens werden we gewekt door het kwetteren van de vogels. Wat klonken al die nieuwe geluiden magisch. Mijn man komt uit het centrum van Rotterdam. Ik kom oorspronkelijk uit een dorp en miste het buitenleven. Mijn droom was altijd om later als ik groot ben in een boerderijtje te wonen met rieten dak en luikjes. Zie hier, mijn droom is werkelijkheid geworden.

Raam met luiken seringen

Als eerste hebben we de badkamer aangepakt. Deze was nog erg ouderwets met zo’n groen bad. Ik heb het ontwerp getekend en de meubels hebben we laten maken. De wasbak is gemaakt van beton en werd in een mal gegoten waar ook kleine takjes in werden verwerkt. Het resultaat is een uniek en stoer reliëf. Het meubel eromheen is gemaakt van stoer eikenhout. De muren zijn van beton cirė en op de vloer liggen natuurstenen tegeltjes. We hebben gekozen voor een grote, houten schuifdeur om de badkamer te betreden. De plek waar het bad zit, zat eerst dicht met een muurtje en werd gebruikt als een soort opslagruimte. We hebben dit open gebroken en hierbij werd een oude houten balk weer zichtbaar. Nog steeds zijn we trots op het resultaat.

Schuifdeur badkamer

Collage badkamer landelijke stijl

Collage badkamer woonboerderij

Badkamer landelijke stijl

Na de badkamer zijn alle muren boven geïsoleerd en gestuct. Op enkele plekken hebben we schrootjes laten zitten om het boerderij-karakter te behouden. In de kinderkamers hebben we (in ruimtes die door de vorige bewoners dicht waren gemaakt voor opslagruimte) bedstedes laten maken.

Jurk aan kast fotolijst

Hoofdbord bed

Slaapkamerkast met spiegel

Kralenlamp overloop

Antieke stoel slaapkamer

Beneden hebben we alles gestuct en geschilderd met kalkverf, in de kleur Sculptura van Carte Colori. De hele boerderij had groene balken en muren van granol. Wat een verandering na het schilderen! We hebben een eikenhouten vloer laten leggen met brede vloerdelen en flinke knoesten. Volgens de verkoper totaal niet praktisch met jonge kinderen, maar het hoorde gewoon bij deze boerderij.

Woonkamer sober landelijk

Eethoek landelijk sober

Fauteuil lamp veldboeket

De boerderij bestaat verder uit een opkamer, een woonkeuken en een ruimte waar vroeger kaas werd gemaakt; de zogenaamde kaaskamer. Er hangt nog een oude kaasplank en er bevindt zich ook een deur naar de kelder waar de kazen lagen te drogen. Verder is er nog een ‘waskamer,’ waar de wasmachine, droger e.d. zich nu bevinden.

De woonkeuken wordt ons nieuwe project. Zo zijn we eigenlijk altijd bezig en vragen we ons iedere keer weer af wat we nu eens weer zullen aanpakken.

Collage sidetable kruiklamp houten schalen

Collage kruiklamp luik kruik met

Eethoek sober landelijke stijl

Nu is er nog een oude schouw waar vroeger onder werd gekookt, met zo’n gordijntje wat erboven hangt. Heel ouderwets maar daarom ook wel weer leuk. Toch willen we dit veranderen om er meer plezier van te hebben. Er zal dan ook weer gestookt gaan worden maar dan met een open haard, die op zithoogte komt. Verder komen er Castle stones op de vloer in de keuken en kaaskamer. De stenen en de tekening hebben we al liggen. Nou de uitvoering nog :)

Sidetable kruiklamp krans

Wat betreft de inrichting houd ik van een sobere, stoere stijl. Ik vind het enorm leuk om met inrichten bezig te zijn en ik heb dan ook erg veel inspiratie opgedaan op Pinterest, in woonbladen en in woonwinkels. Ik had mijn hele inrichting dan ook al in mijn hoofd voordat we hier kwamen wonen. Heerlijk om het huis helemaal gezellig te maken


Kruik met bloemen in houten schaal

Zomers zijn we eigenlijk altijd buiten en ’s winters lig ik het liefst bij de houtkachel op een schapenvachtje :) Vroeger keek ik dagelijks op Funda maar sinds ik hier op de boerderij woon, voel ik mij helemaal thuis en wil ik hier nooit meer weg!

Picknicktafel met potten en wijn

Vorig jaar hebben we de kleine stal buiten (aan ons huis zit ook nog een hele grote stal van meer dan 180 m2) helemaal afgebroken en opnieuw opgebouwd. Hier is een overkapping aangebouwd, met oude eikenhouten palen en oude waaltjes op de grond rondom. Dit bleek een enorme klus. Er zaten nog asbest platen op de stal, nu liggen er dakpannen. We hebben veel plezier van de overkapping, waar plek is om aan de grote houten tafel met z’n allen te eten. Of om lekker bij de open haard op de zelfgemaakte loungebank te zitten. Er hangen oude stallampen en we hebben van de oude drinkbakken voor koeien, lampen gemaakt die de overkapping ’s avonds sfeervol verlichten.

Schuur

Overkapping landelijke stijl

Overkapping landelijke stijl

Draadmand met fles mand

De tuin, die overloopt in ons weiland met onze schapen en daarna in weilanden van de buren waar de koeien vaak lopen, is echt een heerlijke plek. Vooral als alles groeit en bloeit. We hebben een kas waarin we druiven, vijgen, tomaten en komkommers hebben staan. Daarnaast is er plek om aan de oude houten tafel te eten als het buiten nog niet warm genoeg is.

Kas landelijke tuin

Ik ben gek op bloemen. Er is niks leuker dan bloemen plukken uit eigen tuin en nonchalante veldboeketjes te maken. Daarom hebben we vorig jaar een bloemenpluktuin aangelegd. In de zomer staat het hier vol met plukbloemen als dahlia’s, lathyrus, pioenen, ijzerhard, zonnehoedjes, ridderspoor en nog veel meer.

Bloemen uit eigen tuin

Boerderijtuin met bloemen

Boeketje aan balk

Ernaast ligt de moestuin. Ieder jaar proberen we weer wat anders. Zo leuk om te ontdekken wat er allemaal kan. Dit jaar hebben we snijbonen, verschillende soorten courgette, ui, rucola, peultjes, broccoli, boerenkool, tomaatjes, paprika en veel aardbeien gehad.

Appels plukken

Houten huisje landelijke tuin

Druivenstruik

Collage kippen

Door de fruitbomen en struiken is er in de zomer genoeg fruit om te plukken. We hebben een oude boerenpruimenboom, peren- en wat appelboompjes staan. Verder zijn er volop bramen, frambozen, vlierbessen, aalbessen, blauwe bessen en heel veel druiven.

Poes onder stoel

Als onze kippen, konijnen en schapen lekker rondlopen, de poes languit in het zonnetje ligt, de meisjes lekker op de trampoline springen of in de boomhut spelen en ik over het erf loop, voel ik mij de gelukkigste vrouw op aarde.

Koe in weiland

Ingrid op Instagram: Ingrid Nuys-Arp.

Zin in meer inspiratie? De Wemelaer op Pinterest.

BewarenBewarenBewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

27 reacties

 1. Marianne knicknie schreef:

  Prachtige foto,s kun je trots op zijn zo mooi allemaal

 2. Marion schreef:

  Wauw wat wonen jullie toch mooi !!! in een prachtig huis op een geweldige plek . Ik wist het al een beetje omdat ik je al volg op IG.
  Mijn compliment heb ervan genoten !!
  Groetjes Marion.

 3. Sandra schreef:

  Wat een droom om daar te mogen wonen! Echt heel mooi, Ingrid, complimenten!
  Groetjes , Sandra (sandrakhome )

 4. Myriam Jacobs schreef:

  zo mooi gerenoveerd en toch het oude karakter van de hoeve behouden.
  prachtig warme woning, proficiat!

 5. Marina schreef:

  Gisteravond al eventjes snel de binnenkijker door gekeken, net even op mijn gemak. Wat geweldig als je je meisjesdroom uit kan laten komen en echt jullie wonen prachtig. Zowel binnen als buiten!
  Een droomhuis voor jullie allemaal.

  Marina Merkx.

 6. Hanny schreef:

  Waauw Ingrid, wat wonen jullie prachtig!! Een heerlijke plek waar je inderdaad trots op mag zijn! Leuk om je op IG te volgen! Groetjes, Hanny

 7. Linda schreef:

  Wat een droomhuis en wat een ruimte; nou, hier zou ik ook nooit meer weggaan, Ingrid!
  Mooie reportage!

 8. Tamara schreef:

  Hi Ing, wauw, superleuk om te lezen!! Jullie wonen prachtig en je maakt er echt wat moois en unieks van! Jouw inspiratie, enthousiasme en creativiteit rondom landelijk wonen die terug te zien zijn in jouw foto’s en verhaal doet menig hart sneller kloppen. Super Ing, kben trots op je, liefs Tams

 9. Melissa schreef:

  Wat woon jij toch mooi Ingrid…maar dat wist ik al…daarom volg ik je graag op IG! Ben zo dol op jouw style! Ook leuk te lezen hoeveel jullie al gedaan hebben aan het huis. Je woont in een ware droomhuis. Ik wens je vele mooie jaren daar met je gezin.
  Groetjes Melissa
  (mel_is_home)

 10. Ans v Rooij schreef:

  Ik sloeg bijna steil achterover zo een mooie boerderij waar je in mag wonen,volgens mij de droom van heel veel mensen ,in ieder geval de mijne,prachtig woon je zowel binnen als buiten,daar mag je zeer zeker trots op zijn en inderdaad nooit meer weggaan!!!!!

 11. Serdina schreef:

  In 1 woord WAUW!!!!
  Echt heel mooi, ik wens jullie nog heel veel geluk en woonplezier in jullie prachtige droomboerderij!!

  Groetjes Serdina.

 12. Connie Lindhout schreef:

  Prachtig zeg! Jullie wonen echt heel mooi.

 13. inge schreef:

  geweldiggg buiten ook prachtig

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.