Photodiary: de week van Jo

Ik zal me eerst even voorstellen: Ik ben Jo Scheurwater, een chaotische vrouw en moeder van 3 heerlijke kids. Vandaag is het de dag dat ik 31 ben geworden. Ja, heel zachtjes rollen we toch die 30 in. Ook is het vandaag de dag dat ik 9 jaar gelukkig getrouwd ben met mijn fantastische vent Gerald. Je zou toch maar op je verjaardag een man krijgen… het mooiste cadeau ooit.

De kids zijn Sissy (8), Twan (7) en onze miniman Joppe van 2 jaar waar het hele gezin verliefd op is.. Als dat maar goed gaat komen dan hė, al die liefde en aandacht.

Huizen dat is mijn passie, met de paplepel ingegoten door mijn vader die makelaar is. Ik werk dan ook met veel plezier op het makelaarskantoor van mijn ouders.

En dan krijg je een berichtje van Benita….of je mee wilt doen aan de rubriek Photodiaries? Ik? Met mijn huis, wat ik met liefde heb ingericht maar dat inmiddels wel het stadium heeft bereikt van verschillende stijlen en waar weer jaren overheen gaan ben ik bang voordat het weer één stijl heeft. Maar goed, ik ga gewoon aan de slag om leuke plaatjes te schieten en Benita is geheel vrij om het op haar geweldige site te zetten of niet. En zo niet, dan heb ik tenminste plaatjes voor op Instagram van mijn woning, want die vult zich nu eindelijk altijd alleen maar met kindersnoetjes.

Trouwens, ik had mijzelf aangemeld voor De Wemelaer op Instagram om daar ideetjes op te doen voor mijn vensterbanken en open haard… iets wat ik altijd moeilijk vind om in te richten. Er komen daar zulke mooie plaatjes voorbij, altijd gedacht dat het een schitterende woonwinkel was die accessoires verkocht, te erg hè?

Deze maandag begint al heerlijk chaotisch, er moeten kadootjes uitgepakt worden op bed en dan hup; aankleden. Vandaag komt ook de schoolfotograaf dus wordt er nog wat meer werk gemaakt van de kapsels ;). Dan als een malle een kwarktaart maken en de keuken netjes maken, want je weet maar nooit wie er nog een bakje koffie komt drinken voor de verjaardag! Na de verjaardag ‘s avonds nog even de poetsdoek en de dweil er doorheen, want morgen moet er gewoon gewerkt worden. Gelukkig is manlief heel handig met de stofzuiger dus die gaat voor mij uit.

Eethoek landelijke stijl

Landelijk met kleur

Keuken landelijke stijl groen

Keuken landelijke stijl met kleur

Woonkamer landelijke stijl

Bloemen bijzettafel keuken

Dinsdagmorgen is echt een race tegen de klok want iedereen moet om 8.00 uur de deur uit. Inclusief miniman met zijn tas en laarzen. Zodra ze weg zijn pak ik even lekker een kop koffie en kan ik exact 5 minuten zitten, heerlijk die rust. Dan gauw de tafel afruimen, mijn gezicht een klein beetje bijwerken, hakken aan en gaan! Eén geluk; ik woon naast het kantoor dus rol precies om half 9 naar binnen. Tussen de middag een uur pauze en precies tijd om een was te draaien en nog op te hangen. Ook vanavond na het eten moet ik nog een paar uurtjes terug na kantoor, dus al met al vind ik het een pittig dagje!

Woonkamer Franse stijl
Woonkamer zwart landelijk
Woonkamer klassiek landelijk

Woensdag: nu gaat het echte leven beginnen, We beginnen echt even op het gemak met onze Joppe, samen op de bank boekjes kijken en 2 koppen koffie naar binnen werken en dan om 9 uur gaat hij gezellig mee naar boven om te helpen op zijn manier. Ondertussen speelt (sloopt) hij lekker de lego van zijn grote broer maar ik hoor hem niet! Lekker de bedden verschonen, na afloop ben ik dan altijd gewoon een beetje trots op die lekkere, schone kamertjes!

Babykamer mintgroen

Jo Scheurwater

Meisjeskamer roze

Roze meisjeskamer

Kinderkamer blauw

Plank lamp kinderkamer

‘s Middags zijn de kids thuis en moet er eindelijk nog wat gewerkt worden voor het kantoor. We gaan lekker naar mijn ouders die een tuin hebben waar de kids heerlijk kunnen spelen in hun eigen speelhuisje. En waar ik languit in het gras teksten heb zitten typen voor ons eigen woningmagazine Home. Volgende week is de deadline en moeten alle teksten en alle andere ideeën uitgewerkt binnen zijn, altijd weer een race tegen de klok maar het resultaat mag er zijn! Dus ook vanavond na het eten gaan we nog een paar uurtjes aan de gang.

Brocante bed mintgroen behang

Jo Scheurwater

Jo Scheurwater

Jo Scheurwater

Jo Scheurwater

Donderdag: de kids hebben een vrije dag. Maar er is geen tijd om te relaxen want we gaan met oma en wat neefjes naar Kwintelooijen; een megahoge zandberg waar ze heerlijk vanaf kunnen rollebollen, water waar ze lekker in kunnen vissen en viespeuken. Wat wil je als kind nog meer? ;) Halverwege de middag neemt oma de kinderen mee naar huis, want dan hebben wij met het personeel een fotoshoot voor de achterzijde van het magazine. We hebben een klein half uurtje om te douchen, hier en daar een kwast over het gezicht te trekken en de haren in model te brengen, die gaan maar los want we hebben weinig inspiratie. Na afloop haal ik de kinderen schoon en gewassen bij moeders op, samen met een pannetje eten. Ja, als ik mijn moeder niet had verliep mijn leven nog chaotischer.

Bijzettafel bloemen vaas

Op vrijdag worden de kinderen ‘s morgens altijd opgehaald door iemand anders, dus is dit de koffieochtend van mijn man en mij. Hij hoeft dan altijd pas om half 9 weg, dus altijd eerst samen een koffietje zonder drukte, heerlijk!

Vandaag even de was bijwerken en de badkamer een goede beurt geven en dan heerlijk weekend! De teksten voor het magazine heb ik helaas niet afgekregen, vanavond aan de keukentafel gaan we dus nog een paar uurtjes door maar dan onder het genot van een wijntje en een knabbeltje. De boog kan niet altijd gespannen staan toch en… mijn werk is mijn hobby, gelukkig!

Ligbad badkamer landelijke stijl

Badkamer landelijke stijl

Lichte badkamer landelijke stijl

Wastafel landelijke stijl

Dit was mijn week in vogelvlucht. Benita, hartelijk dank dat je me gevraagd hebt en voor je eindeloze geduld ;)

Hartelijke groetjes,
Jootje.

Fan van Jo? Je vindt haar op Instagram: Princessinsissy.

 


BewarenBewarenBewarenBewaren

BewarenBewaren

Shoppen in de stijl van Jo:

Painting the Past Matt Emulsion Krijtverf Cottage
Klassiek uni behang
Riviera Maison vaas
Vintage kroonluchter taupe antiek

17 reacties

 1. Marina schreef:

  Wat leuk!!
  Een totaal ander soort binnenkijker dan dat we de laatste tijd veel zien… maar daarom juist extra leuk… ik ben verliefd op je groene muur.. Welke kleur is het precies Jo?

  • Jo schreef:

   Hoi Marina, dank je wel!, het is de kleur Cottage Green van Painting the Past! Wij zijn hem Nasr 5 jaar nog niet zat, ben wel blij dat er een witte lambrisering onder zit anders was het te donker geworden vind ik!
   Hartelijke groetjes Jo

 2. De Wemelaer schreef:

  Ja leuk he! Eens wat anders. Voor elk wat wils op De Wemelaer ;) Bedankt voor je reactie en leuk dat je weer voorbij kwam Marina! Groetjes Benita

 3. Regine Smeets schreef:

  Mij maak je ook blij met deze binnenkijker en i.d.d. wat een prachtige kleur groen op de muur. Kleurt ook zo mooi bij zo’n boeket bloemen in de vaas. Een idee ook voor mijn keuken. ook leuk geschreven.

  Lieve groet, Regine

 4. Pietsje Bakker schreef:

  In één woord prachtig helemaal mijn stijl . Deze stijl blijft altijd mooi. Mooi die slaapkamers. Erg verfrissend na altijd dezelfde stijl die je ziet de laatste jaren.

  Groetjes Pytsje

  • Jo schreef:

   Dankjewel voor je leuke reactie!!Ik vind die kalkverf in de slaapkamers schitterend bij iedereen maar hou zo van licht in mijn slaapkamer! En heb 1 favoriete kleur en dat is Groen in alle kleuren!Dus dit zal voorlopig op onze slaapkamer wel blijven :-)
   Hartelijke groet Jo

 5. Riet Stam schreef:

  Wat een prachtig huis, en zo sfeervol ingericht ,
  Dat groen op de muur, en dan de witte lakverf,
  Van de lambrisering , heel mooi.

 6. Raajs schreef:

  Erg mooi hoor!
  hele mooie pastel kleurtjes

 7. Martine van Hout schreef:

  Helemaal mee eens, wat leuk eens een heel andere stijl! Voor herhaling vatbaar? ❤️ Kleur!!

  • De Wemelaer schreef:

   Hoi Martine, de komende weken volgen er nog meer ‘lichtere’ binnenkijkers. Leuk dat je voorbij kwam en een reactie achterliet! :) Groetjes Benita

 8. Wil hemmer schreef:

  Ik sluit mij helemaal aan met de vorige reacties heel wat anders dan de laatste tijd.(een beetje het zelfde)
  Een gezellig en warm huis! Gr. Wil.

  • De Wemelaer schreef:

   Hoi Wil, bedankt voor je reactie! Ik zou met liefde meer lichtere of binnenkijkers met meer kleur plaatsen maar ze zijn erg lastig te vinden. Dus ken je mensen (of woon je zelf zo), dan hoor ik het graag :) Groetjes Benita

 9. Petra van Kuik schreef:

  Wat een leuke binnenkijkeren wat een fijn huis.
  Warm,gezellig en leefbaar
  Hier ook fan van de groene kleur…
  Ook nog een heel gezellig verhaal erbij.
  Groetjes Petra,

 10. Jannie Bruintjes schreef:

  Schitterend huis en prachtig mooie inrichting. Een verademing naast al die sobere woonstijlen. Deze stijl is tijdloos, hier hou ik van! Wat een sfeer, mooi die groene muur in je keuken, eigenlijk vind ik je hele huis verrassend mooi. Je vertelt je week in vogelvlucht, ook zo leuk!

 11. De Wemelaer schreef:

  Hoi Jannie, leuk dat je een reactie achterlaat! Ik vind het zelf leuk om zoveel mogelijk varianten op de landelijke stijl te laten zien. Voor elk wat wils zeg maar :)

  In de categorie ‘landelijk met kleur’ of ‘wit wonen’ vind je nog meer mooie binnenkijkers. Leuk dat je voorbij kwam! Groetjes Benita

 12. Raajs schreef:

  Mooie Klassieke stijl!

  alle kamers zo mooi fris,zachte pastel kleurtjes ingericht! erg mooi!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.