Binnenkijken bij Karin

Hallo allemaal,

Spannend, mag ik wel zeggen. Ik kreeg een berichtje van Benita of ik foto’s wilde insturen van mijn huis. Graag! Maar als ik de interieurs van anderen voorbij zie komen.. Toch ben ik de uitdaging aangegaan.

Karin Kitzen

Zwarte voordeur krans hart

Ik ben Karin en woon samen met Ton en dochter Karlijn, in Grevenbicht. We hebben nog een dochter: Maaike, zij is dit schooljaar verkast naar Amsterdam.

We wonen sinds 20 jaar in ons huis. Misschien herken je dit wel: je hebt je huis helemaal op orde, alles is nieuw, de aanbouw klaar en toch kriebelt het! Zo’n 20 jaar geleden liepen we op een zondagmiddag langs het, toen waarschijnlijk lelijkste huis van Grevenbicht. Maar toch.. er zat wat moois onder! De dag erna heb ik wat onderzoek gedaan. Yes, het huis was te koop! De makelaar gebeld en gaan kijken. Daarna heb ik Ton ook maar even gebeld want dit was het toch wel. Hij was het helemaal met me eens. Na een week of 4 zijn we verhuisd en kon ons avontuur beginnen.

Het is van origine een woonhuis met café geweest en daarna deed het dienst als postkantoor. Helemaal jaren ’70 (kilometers schrootjes) en er zat niks meer in. Nou, dat klopt niet helemaal, want beneden zat de hele inventaris en inrichting van het postkantoor er wel nog in. Compleet met stalen kozijnen en kogelwerend glas. En een invalidensteiger voor de deur, die hebben we laten zitten.

Gebenbricht

En wat hebben wij, samen met vrienden en familie, een puin versjouwd! Kilometers schrootjes die we, hopla, vanaf het balkon in container nummer-tig mieterden.

Omdat we wisten dat het een kostenpost ging worden hebben we eerst de bovenwoning naar onze smaak gemaakt. Hier hebben we een jaar of 7 gewoond terwijl we beneden verbouwden. De aannemer had een sleutel en ging gewoon z’n gang. Stap voor stap werd het steeds meer ons plekje. Naderhand zijn we dus naar beneden verhuisd. Nog steeds zijn we niet helemaal klaar, want de charme van een oud huis is dat je lekker bezig kunt blijven. Ook omdat je smaak natuurlijk verandert. Ik heb gelukkig een hele gemakkelijke man die mij lekker mijn gang laat gaan en over het algemeen hebben we dezelfde smaak.

Voor en na

Graag neem ik jullie mee op een toertje door ons huis.

Als je door de voordeur komt, kom je in de enige gang die we zelf moesten maken. Er was een gang voor de post, een gang voor het woonhuis en een achterom. Maar nergens een centrale ingang. Meteen door de voordeur in de woonkamer staan is niet handig. Dus hebben we een kleine gang voor gemaakt. Daarom hebben we die ook zo licht mogelijk gelaten. Helemaal blij ben ik met het zelfgetekende en gesneden, gezandstraalde glas in de klapdeuren.

Hal

Paspop krans

Daarna kom je in de woonkamer. Een heerlijke ruimte waar ik fijn hoekjes kan maken. De basis is meestal hetzelfde. Je kent het wel, een hele morgen schuiven en dan toch weer op dezelfde plaatsen uitkomen!

Woonkamer antiek brocante

Woonkamer antiek brocante

Bloemstuk schouw

Antieke kast met schemerlampen

Eetkamer landelijk antiek

Ik ben trouwens gek op hoekjes en details. Ik kan me daar echt in verliezen en uren bezig zijn met prullen. De boom (tussen de twee banken) staat er bijvoorbeeld altijd. Met kerst is dit mijn kerstboom en voor de rest van het jaar kleed ik hem aan naar gelang het seizoen en/of de gelegenheid. Bij verjaardagen is het bijvoorbeeld de verjaardagsboom. Dan hangen er allemaal foto’s in van diegene die jarig is. Ook hang ik hier vaak bloemetjes in. Op tafel wordt altijd geschoven en als ze ophang heb ik er plezier van en staan ze niemand in de weg.

Alternatieve kerstboom

In de woonkamer hebben we één dragende muur. Hierin zit de schouw maar het bleek ook een ideale mogelijkheid om er achter een soort werkkamertje te maken. Een trapje omhoog en daar staat mijn computer. Ik kan er werken maar ben toch in de buurt. Ook heb ik in ’t kastje een gedeelte van mijn mooie servies staan.

Leren fauteuil kalkverf muur

Kantoorruimte landelijk antiek

Serviesgoed

Tot slot hebben we beneden een keuken. Hier zwaait mijn man de scepter. Hij kookt graag en doet dit dan ook altijd. Het is een praktische kookkeuken want onze eettafel staat in de woonkamer en die ligt gewoon een trapje lager. Kan ik me lekker bezig houden met verven e.d. en tja, ook met poetsen. Poetsen is niet mijn hobby nr. 1 maar ik vind het wel heerlijk als alles weer aan kant is.

Keuken

Opbergkast keuken

Keuken landelijk

Als je naar boven gaat, loop je door de originele gang. Onze oude buurman gaf trots aan dat er moderniseringen hadden plaatsgevonden toen het postkantoor er kwam. Al die lelijke zaken waren er uit. Gelukkig nog een paar weten te vinden. Onder het vlechtmatjes-patroon van wel de lelijkste tegeltjes die er bestonden zat nog de originele vloer!

Op de gang zit, op de plek waar vroeger de telefooncel zat, nu onze wc.

Toilet lambrisering

Hal

Boven is er een lange, smalle gang waar nu onze slaapkamer, een woonkamertje en mijn werkkamer op uit komen.

Ook de kamer van onze oudste dochter maar daar mocht ik niet binnen, haha. Zij heeft wel nog een van de originele paneeldeuren. Had de vorige bewoner meubelplaat overheen gezet! Volgens onze buurman was dat veel moderner. Toen we dat hoorden schoten wij als een gek gewapend met een plamuurmes, naar boven en er bleken dus nog twee paneeldeuren in het huis te zitten. De rest had het helaas niet overleefd.

Overloop

Onze oudste dochter heeft even in Nijmegen gewoond, maar treint nu op en neer. Ze nam natuurlijk wel wat spullen mee terug naar huis. Daarom hebben we boven een klein woonkamertje ingericht waar ze met z’n tweetjes lekker (zouden) kunnen zitten. Gebeurt niet echt, meestal zitten ze bij ons. Het kamertje doet ook dienst doet als logeerkamer,  we toveren de bank dan namelijk snel om naar een tweepersoons bed.

Mijn moeder had vroeger een antiekzaak waar ik veel mooie spullen vandaan heb. Ik heb ze al zo’n 30 jaar en ben er nog steeds niet op uitgekeken. Soms zet ik ze neer, soms berg ik ze op en zo blijven ze nieuw. Een voorbeeld is de mooie kast. Mijn man heeft die helemaal opgeknapt en in ere herstelt.

Woonkamer meiden

Kist met kandelaar

Toef aan kast

Antieke kast

Lijsten schelp

Boven hebben we de oude keuken laten zitten en van die kamer heb ik nu een fijne werkkamer gemaakt. Ik verzamel van alles en nog wat en dat gebruik ik bij het prutsen in huis.

Naast de oude keuken ligt tenslotte onze slaapkamer. Een lekkere royale kamer en net zo scheef als de rest van het huis (kijk maar naar de schemerlamp op een van de foto’s!)

Slaapkamer antiek brocante

Slaapkamer antiek brocante

Antieke kast fauteuil

Onze slaapkamer geeft ook toegang tot een heerlijk balkonnetje.

balkon

In ons huis tref je heel veel smeedwerk aan. Dat ontwerp ik en laat dit dan maken door John van Veldhoven. In de loop der jaren hebben wij aan een half woord genoeg om te snappen hoe het gaat worden! Of het nou om deurklinken, lampen, gordijnroedes of een vlaggenhouder gaat. John tovert altijd tevoorschijn wat ik in mijn hoofd heb.

Smeedwerk balkon

Op de hoogste verdieping is onze zolder met nog een ruime slaapkamer. Daar slaat onze jongste haar tenten op als ze thuis is maar ook daar is het verboden gebied!

In mijn tour ontbreekt de badkamer maar die is zoooo seventies (ja, ja bahama-beige) en is ons volgende project.

Ook ontbreken er foto’s van de tuin, maar ergens moest ik stoppen anders werd het wel heel omvangrijk! Ik wil jullie wel nog even meenemen naar mijn overkapping want daar zijn wel zo ontzettend blij mee.

Overkapping

Houten schalen mos

Hek smeedijzer

Ik hoop dat ik jullie kijkplezier bezorgd heb. Wil je meer zien, kijk dan op Kitzenkarin.

BewarenBewaren

BewarenBewarenBewarenBewaren

BewarenBewaren

17 reacties

 1. Marina schreef:

  Wat een geweldig huis… en helemaal geweldig is het verhaal erachter.
  Volgens mij past het huis jullie als een warme deken..
  Leuk ook om je enthousiasme in je verhaal te lezen ..
  Fijn dat ik bij je mocht binnen kijken..

 2. Agaath Prins schreef:

  Dag Karin, wat heb je een mooi huis! Dankjewel voor het binnenkijken!
  Groetjes, Agaath (www.instagram.com/hetkroontje)

 3. Veronique schreef:

  Wow karin, wat een gaaf huis en met zoveel karakter!! Nu wil ik nog liever eens echt komen kijken ;) liefs Veronique

 4. Yvonne Schoutrop schreef:

  Wauw Karin, prachtig! Je bracht me ook helemaal terug als kind naar het oude postkantoor. Maar wat hebben jullie er iets moois van gemaakt zeg. Chapeau!

 5. Annelies schreef:

  Wat een gezellig en mooi ingericht huis. Leuk het verhaal erachter!
  Groetjes Annelies

 6. veronique Durnez schreef:

  Mooi en huis berg het gevoel van warm gezeligheid.Groetjes Veronique

 7. Jeanine schreef:

  Erg mooi bij je Karin! Heerlijk zo’n karakteristiek huis. Ik vind het smeedijzer en de mooie deuren vooral geweldig. Het verhaal erachter maakt het helemaal af. Je past dus zeker in het trotse rijtje van de binnenkijkers van Wemelaer hoor! Grtjes! See you on Insta

 8. Garcyasplace schreef:

  Wat een leuk verhaal ! Het lelijke eendje dat een prachtige zwaan word , ik volg jou dan ook heel graag , Karin . Knap gedaan !!!
  See you on instagram

 9. Hanny schreef:

  Wat een prachtig huis hebben jullie! Zoveel authentieke details en een prachtig verhaal. Veel woonplezier in jullie monumentale woning! Ik ga je volgen op IG

  Groetjes,
  Hanny

 10. Ans v Rooij schreef:

  Prachtig huis lijkt me supergezellig om in te wonen,en ook nog een mooie voorgeschiedenis, geweldig ,mag ik vragen wat voor kleur jullie in de woonkamer op de muren hebben vind, m super mooi!

 11. Jacques en Willemien schreef:

  Heel creatief en leuk.

 12. Karin schreef:

  Dank voor jullie leuke reacties en tot ziens weer op IG waar ik mede-interieur-verslaafden graag volg

 13. Cora schreef:

  …..ben helemaal sprakeloos bij het zien van dit prachtige pand. De historie, jou eigen verhaal, de verbouwing….dan heb ik het nog niet over de creativiteit waarin jullie dit hebt weten de verbouwen naar een schitterend woonhuis. Dat kan alleen, wanneer je je hele ziel erin weet te leggen, DAT…is jullie meer dan perfect gelukt. Zo leuk om hier van mee te mogen genieten..dankjewel Karin…en Benita die dit mogelijk maakt.
  Grt.Cora

  • De Wemelaer schreef:

   Dankjewel voor je reactie Cora! Karin en haar man hebben er inderdaad iets heel bijzonders van gemaakt!

   Groetjes Benita

   • Karin schreef:

    Benita en Cora bedankt voor jullie complimenten ik vind t dan ook heerlijk om in en met mijn huis bezig te zijn … en hier is altijd wel wat te doen dus ik kan nog vooruit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.