Photodiary: de week van Jeannette

Hallo allemaal,

Eerst zal ik mij even voorstellen: mijn naam is Jeannette, 44 jaar, ik ben getrouwd met een Italiaanse man en mama van 2 tieners. Van oorsprong ben ik Nederlandse maar ik woon in België. 17 jaar geleden hebben we het geluk gehad om op een mooi stuk grond aan een doodlopende weg onze huidige woning te bouwen. Onze interieurstijl is landelijk met een brocante knipoog.

Naast mijn werk heb ik sinds februari 2016 als hobby en bijberoep, een web- en woonwinkel in landelijke en brocante woonaccessoires (Passato.be). Dagelijks ben ik met huis en tuin bezig, mijn grootste passie. Ons hele huis staat gezellig vol met mooie, soms unieke en soms niet alledaagse woonaccessoires en decoratie.

Benieuwd? Graag geef ik jullie een kijkje in onze woning en neem ik jullie mee van maandag tot en met zondag in huize G. Veel kijk- en leesplezier!

Maandag
Om 7 uur sta ik op en geniet ik eerst van een heerlijke cappuccino, gemaakt door mijn man. Elke morgen geniet ik dan 10 minuutjes aan onze robuuste, ronde kloostertafel van mijn momentje. Op het midden staat een grote houten olijfbak die ik al naar gelang het seizoen decoreer. Omdat het nu herfst is staan er nu grote aardewerk pompoenen in, een grote hoeveelheid dennenappels en natuurlijk kaarsjes. Om het herfstthema en de mooie herfstkleuren te benadrukken staan er ook nog wat paddenstoelen bij.

Olijfbak
Herfstdecoratie

Dinsdag
Zoals iedere dag ben ik met huis en tuin bezig. Dagelijks creëer ik nieuwe sfeerhoekjes, verplaats ik meubels en accessoires want op dinsdag moet het huis tiptop zijn, iedere woensdag is namelijk de woonwinkel open. Onze woning is namelijk ook mijn winkel.

Voordeur

Woensdag
Bezoekers komen binnen in de hal. De hal is niet heel erg groot maar omdat het een vide heeft, is het toch een open ruimte. Bovenaan op de overloop staat een oud houten kastje van mijn vroegere babykamer en in de hoek staat een oude wijntafel. Beneden in de hal staat een glazen sidetable die ik graag zou willen vervangen door een oud houten exemplaar maar tot op heden heb ik nog geen juiste gevonden. Op woensdag staat de deur van de hal naar de woonkamer altijd open en kijk je zo de woonkamer in. Het is een open ruimte, samen met de keuken en bargedeelte.

glazen sidetable hal

Oude kast overloop

Ronde tafel vacht gewei

Glazen tafel herfstdecoratie

Donderdag
Na een heerlijk dagje thuis, zijn er natuurlijk ook weer andere taken. Met 2 tieners in huis en een echtgenoot die altijd druk is met zijn horecazaak, is dat niet altijd even gemakkelijk. Als ik dan thuis ben, kijk ik in het rond en genietend van alle sfeerhoekjes kom ik tot rust.

Gecapitonneerde fauteuil lijst kuifspiegel

Kloostertafel potten kwasten

Kloostertafel potten schep

Woonkamer

Vrijdag
Laatste dag van de werkweek. Aan het einde van de dag heerlijk neerploffen in de hoekbank. In deze tijd van het jaar soms al met een haardvuur aan, maar altijd met kaarsjes. Vanuit de hoekbank kijk je direct de tuin in, met het eerste zicht op het water. Het was een bewuste keuze om het zitgedeelte voor het raam te plaatsen; er is altijd wel iets te zien.

Zithoek

Uitzicht op tuin

Zaterdag
In het weekend ga ik met zoonlief naar de voetbal, help ik regelmatig in de horecazaak van mijn man en moet ik natuurlijk boodschappen doen. ‘s Avonds kook ik regelmatig uitgebreid, al dan niet samen met mijn dochter. Vergezeld van een wijntje aan de kookpot staan, van aperitiefhapje tot dessert en dan proberen alles zo mooi mogelijk te presenteren. De keuken is in ons huis centraal gelegen waardoor er weinig lichtinval is. Bij de bouw van de woning hebben wij daarom gekozen voor een hoogglans witte keuken, op dit moment voor mij helaas een doorn in het oog. Om het een warmere uitstraling te geven heb ik een gedeelte met donker behang bedekt en houten accessoires geplaatst.

Keuken

Kruik mosbol krukje Amaryllis

Zondag
Uitslapen komt zelden voor maar de gedachte dat die dag niks moet en alles mag, geeft al rust. Het tempo ligt die dag dan ook een stukje lager. Afhankelijk van het weer wordt er ook getuinierd. Heerlijk om in de buitenlucht bezig te zijn. Helaas hebben we dit jaar veel last gehad van de buxusmot. Hopelijk staat de buxus er volgend jaar weer fris groen bij.

Tuin landelijke stijl

Liefs
Jeannette.

Jeanette op Instagram: Passato.

BewarenBewarenBewarenBewaren

BewarenBewaren

4 reacties

 1. marrie schreef:

  Wat een mooie spullen heb je. En je tuin. Prachtig allemaal

 2. Marina schreef:

  Leuk huis en heel gezellig ingericht!
  Lijkt me best raar als mensen door je huis heen lopen om te snuffelen naar mooie spulletjes, of heb je alles in een ruimte!
  Succes met je winkeltje!

  • Jeannette schreef:

   Hallo Marina, Bedankt voor je compliment. De eerste bezoekjes aan de winkel waren inderdaad wat onwennig, maar het is zo mooi om de reacties van de mensen te zien dat het ook superleuk is. Bijna de gehele beneden verdieping van onze woning is toegankelijk voor bezoekers. Bijna alles is te koop waardoor je interieur ook regelmatig veranderd en dat is natuurlijk ook mooi meegenomen. Enkele stukken blijven privé bezit omdat hier een emotionele waarde aan zit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.