Wat leuk Benita, dat je me vroeg of ik foto’s van ons huis wilde insturen voor de binnenkijker op je mooie woonblog De Wemelaer.

Binnenkijken
Het is zo inspirerend om bij anderen binnen te mogen kijken, ik doe het zelf ook graag. Op het www maar ook op Instagram of wat dacht je van ’s avonds een rondje lopen door je woonwijk. Daarom vind ik het leuk om mee te doen. Een kijkje in een heel gewoon huis!

Mijn naam is Hannie, ik ben getrouwd met een man met gouden handen. Samen kregen wij drie kinderen, inmiddels alle drie puber.

Verbouwing
Met z’n vijven wonen wij in een hoekwoning van een blok van drie. De huizen zijn in 1958 gebouwd voor het kantoorpersoneel van een grote scheepswerf in ons dorp aan de rivier. Sinds 1996 zijn wij de eigenaren van dit huis en zijn we begonnen met een verbouwing die een jaar lang duurde. Het huis was namelijk erg gedateerd. Na heel veel jaren woonplezier groeiden we toch een beetje uit het huis. We maakten plannen voor een grote verbouwing in 2011. De woonkamer werd met 3,5 meter verlengd, er kwam een betonnen vloer met vloerverwarming, de keuken werd verplaatst en de garage kwam aan het huis vast. Ook de hal pakten we gelijk mee door de wc te verplaatsen en de gang ruimer te maken. Deze verbouwing duurde een jaar, we woonden toen een aantal maanden in de nieuwgebouwde garage. Met drie jonge kinderen was het aardig pionieren, maar wat zijn we blij met de ruimte!

Woonstijl
Wat betreft onze woonstijl is er al heel wat gewisseld. Het begon met oude spulletjes. Veel brocante, in de vorm van erfstukken uit de familie, vulden ons huis. Later kwam daar een voornamelijk witte woonstijl bij: alle meubels werden wit geverfd en ik vond het getut met heel veel decoratie heerlijk.

Eenheid
Het afgelopen jaar ben ik heel veel brocante aan het opruimen. Alleen de mooie, grote dingen mogen blijven. Ik vind dat die oude, doorleefde spullen je huis wel karakter en een eigen sfeer geven. Ik combineer dit met een wat stoerdere stijl. Licht en donkergrijs. Wit, cognackleur en veel houten accessoires. Mijn stijl is een allegaartje maar door een eenheid in de kleuren aan te houden, past het allemaal bij elkaar. Natuurlijk vind ik de sfeer in de landelijke woonwinkels erg mooi, maar toch zal ik daar niet snel een item kopen. Ik hou ervan mijn eigen sfeer neer te zetten in ons huis.

Welkom en loop maar met me mee!

Hal zwart-witte tegels koffers

We beginnen in de hal, met veel opbergruimte in een lange kastenwand aan de linkerkant. Een houten bankje gemaakt ‘door de man met gouden handen’. Ideaal: ik verzin het en de uitvoering wordt met liefde en veel plezier door mijn man gedaan.

Dakraam dakkapel

We gaan de trap op naar de zolder. Een authentiek detail, de glas in lood ramen aan de zijkant van ons huis.

Overloop landelijk

Zo, we zijn op de zolder aangekomen. Alles is afgetimmerd en wit geverfd. Hier hebben we twee dakkapellen geplaatst en twee slaapkamers gemaakt. De slaapkamers van de kinderen zijn ingericht naar hun eigen smaak. We hebben wel overal de kleuren wit, grijs en veel steigerhout op de slaapkamers.

Slaapkamer schuine wand

Panfluiten paardjes

Klok hoed bord

Voorzichtig de trap weer af naar beneden, het is een oude spiltrap, dus pas op!

We nemen gelijk even een kijkje in de badkamer, een kleine ruimte. In 2008 hebben we deze ruimte opnieuw ingedeeld en ingericht:  wit, zwart met landelijke accessoires.

Badkamer landelijke stijl

Zwart badkamermeubel

Kapstok badkamer

Onze oudste heeft ook wel wat met oude spullen. Zo hangen er een oude wereldkaart en oude nummerborden op zijn kamer. Ook verzamelt hij oude radio’s en geeft er een moderne draai aan, want door er verschillende dingen te installeren spelen deze radio’s de muziek van zijn mobiele telefoon af

Antieke radio's

De bovenverdieping is niet zo heel ruim, maar door een wand te verplaatsen is onze slaapkamer nog redelijk van formaat. Ook hier de kleuren grijs en wit. Veel meubels geven wij een tweede bestemming door ze te verven of zelfs helemaal te verbouwen. Ons bed was origineel oud groen, nu het wit geverfd is vind ik het weer helemaal een bed van nu!

Slaapkamer landelijk brocante

Krukje kinderschoentjes lampje

Stoof Franse vazen

Onze oude, grenen badkamermeubels heeft mijn man omgetoverd tot een bureau en kast, voor op de kamer van onze dochter. Een verfje erover en het kan weer mee. Zo ook de picknicktafel. Afgelopen zomer veranderde die in een mooie, losse tafel met twee losse banken. Hergebruik, wij houden ervan!

Welkom op mijn knutselkamertje; mijn atelier, het administratiehok.. Heel fijn om al een kamertje over te hebben voor dit doel. Ook deze kast werd op maat gemaakt van underlayment platen en een blad van een oud bureau.

Werkplek slaapkamer

Kaartenrek handlettering

Handletteren is een grote hobby, regelmatig mag ik iets in opdracht maken. Ook voor bruiloften verzorg ik de wegwijzerborden van steigerhout en handlettering. Op mijn Instagram account @kaatjekip.letters vind je meer.

We gaan snel terug naar de benedenverdieping. Een kijkje in het toilet. Strak wit met donkergrijs.

Kapstok toilet toef tasjes

Glazenfles waxinelichtje toilet

En dan welkom in de warmte van de woonkamer! De houtkachel staat vast aan, want het is koud. Ik hoop dat je je thuis voelt! Ik zet de koffie en thee en natuurlijk heb ik iets lekkers gebakken, want dat is naast het in huis rommelen en verven, ook een grote hobby.


Open kast woonkamer

Kastje vaas met takken luik

Vaas met rode takken

Ektorp bank kastje kapstok

Tafeltje houten kistje houten deur

Schaal met eikels en kastanjes

Binnenkijken landelijk brocante

Dienblad windlicht plant

Waar ga je zitten? Ik zit het liefst hier. Heerlijk met een boek of struinend op Instagram, of op het www voor inspiratie.

Landelijk brocante binnenkijken

Stoel met vachtje antieke kast

Ondertussen dwalen m’n ogen alweer door de kamer: wat zal ik weer eens anders neerzetten?

Landelijke lichte keuken

Keuken licht landelijk brocante

Eethoek landelijk

Vensterbank ideeën landelijk brocante

Hoekje aanrecht keuken landelijk

Zwarte open kast wit servies

In de zomer doe ik andere hoezen op de bank en ziet het huis er een stuk lichter uit, zo leuk om verschillende sferen te hebben in de verschillende jaargetijden.

Landelijk brocante interieur

Door de achterdeur gaan we weer naar buiten. Dit zomerse plaatje doet me stiekem alweer naar de zomer verlangen, heerlijk tafelen met ons gezin en familie of vrienden!

Gedekte tafel overkapping

Leuk dat jullie er waren!

Op @huizekipkakel post ik een paar keer per week een foto, met altijd een praatje!

BewarenBewaren

BewarenBewaren