Heel lang getwijfeld maar door een extra zetje van een lieve klant, ben ik toch eens aan de slag gegaan om foto’s van ons interieur in te sturen. Ik ben Harmke Koopmans, 33 jaar en getrouwd met Sjouke. Samen hebben we 2 kinderen: Evie van 7 en Stijn van 4 jaar. We wonen in een jaren ’60 huis aan het Prinses Magrietkanaal in het Friese Gerkesklooster.

Dit is het eerste huis dat we kochten en we wonen er al 13 jaar. Het huis heeft al vele metamorfoses ondergaan en we blijven bezig. Ik ben benieuwd wat jullie ervan vinden en leid jullie een beetje rond!

Woonwinkel
Naast dat ik een interieurtic heb, ben ik ook eigenaresse van …van Eef! Wonen en Workshops. Een winkel met landelijke, sobere en stoere woonaccessoires. Daarnaast geef ik workshops die perfect in deze stijl passen. Veel accessoires komen dan ook uit mijn eigen winkel.

Woonwinkel Van Eef Gerkesklooster

We beginnen in de hal. Hier ligt een oude natuurstenen vloer, de vloer zat er al in toen we het huis kochten. Op de muur zit de kleur Zinc van Pure and Original. De kleur combineert erg mooi met de vloer.

Hal sobere landelijke stijl

Bankje hal lambrisering sober

Sidetable hal kruik kapstok

Vanuit de hal komen we in de woonkeuken. De keuken hebben we 2,5  jaar geleden gebouwd en we zitten hier graag. De vloer is van gevlinderd beton en er zit heerlijke vloerverwarming in. Op de muren zit kalkverf (Dried Clay van Pure and Original). Ook een leuk detail is het stukje buitenmuur die we in het zicht hebben gelaten, afgewerkt met deco stuc.

Binnenkijker landelijke stijl

Broste Copenhagen servies

Binnenkijken landelijke stijl

Keuken sober landelijk

Keuken landelijke stijl sober

Zuil kruik met berenklauw

Gruttersbak aanrecht toef

Stenen pot met deksel pistache

Houten bankje vaas Brynxz dadeltak olijfbak

Boven hebben we 4 slaapkamers. Daar bevindt zich ook een tweede toilet die ook helemaal gestuct is met deco stuc. De kamer met balkon is de master bedroom. Een hoofdbord van steigerhout, geverfd met de kleur Ground Peper van Pure and Original. Op de muur de kleur Silver Like.

De slaapkamer van Stijn is een echte jongenskamer. Hier hebben we gekozen om voor een deel houten planken op de muur te maken, afgewerkt met een stoere ster!

Toilet landelijk sober

Toilet houten bak wc rollen kandelaar

Jongenskamer sober stoer

Slaapkamer sober stoer

Terug beneden kom je in de woonkamer. We hebben een heerlijk uitzicht op het kanaal waar veel grote, maar ook kleine plezierbootjes langs varen. We hebben er een hele grote steigerhouten kast waar al het speelgoed in opgeborgen wordt. De kast heeft 4 deuren en loopt tot het plafond aan toe. We hebben hem afgewerkt met loogbeits voor een vergrijsde tint. Ook op de radiator bekleding zit deze loogbeits.

Het kalkdoek heb ik zelfgemaakt. Dit is één van de workshops die ik geef. De fauteuil heb ik net gekocht. Een heerlijke stoel die perfect is voor een relax moment. De kleur op de kozijnen is Soft Black van Painting the Past.

Binnenkijker landelijke stijl

Radiator bekleding vaas Brynxz mos sober

Kalkdoek stoer sober interieur

Sidetable wandpaneel lamp sober

Fauteuil linnen hoes kruk windlicht

Houten bakken decoratie ballen sober interieur

De tuin is in rust, dus daar heb ik geen foto van. Maar ik wil jullie nog wel even mijn kruiktoef laten zien. Die maak ik zelf en is een prima groen alternatief!

Kruik met toef en lichtjes sober kerst

Harmke op Instagram: Van Eef Wonen en Workshops.

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren