Binnenkijken bij Harmke

Heel lang getwijfeld maar door een extra zetje van een lieve klant, ben ik toch eens aan de slag gegaan om foto’s van ons interieur in te sturen. Ik ben Harmke Koopmans, 33 jaar en getrouwd met Sjouke. Samen hebben we 2 kinderen: Evie van 7 en Stijn van 4 jaar. We wonen in een jaren ’60 huis aan het Prinses Magrietkanaal in het Friese Gerkesklooster.

Dit is het eerste huis dat we kochten en we wonen er al 13 jaar. Het huis heeft al vele metamorfoses ondergaan en we blijven bezig. Ik ben benieuwd wat jullie ervan vinden en leid jullie een beetje rond!

Woonwinkel
Naast dat ik een interieurtic heb, ben ik ook eigenaresse van …van Eef! Wonen en Workshops. Een winkel met landelijke, sobere en stoere woonaccessoires. Daarnaast geef ik workshops die perfect in deze stijl passen. Veel accessoires komen dan ook uit mijn eigen winkel.

Woonwinkel Van Eef Gerkesklooster

We beginnen in de hal. Hier ligt een oude natuurstenen vloer, de vloer zat er al in toen we het huis kochten. Op de muur zit de kleur Zinc van Pure and Original. De kleur combineert erg mooi met de vloer.

Hal sobere landelijke stijl

Bankje hal lambrisering sober

Sidetable hal kruik kapstok

Vanuit de hal komen we in de woonkeuken. De keuken hebben we 2,5  jaar geleden gebouwd en we zitten hier graag. De vloer is van gevlinderd beton en er zit heerlijke vloerverwarming in. Op de muren zit kalkverf (Dried Clay van Pure and Original). Ook een leuk detail is het stukje buitenmuur die we in het zicht hebben gelaten, afgewerkt met deco stuc.

Binnenkijker landelijke stijl

Broste Copenhagen servies

Binnenkijken landelijke stijl

Keuken sober landelijk

Keuken landelijke stijl sober

Zuil kruik met berenklauw

Gruttersbak aanrecht toef

Stenen pot met deksel pistache

Houten bankje vaas Brynxz dadeltak olijfbak

Boven hebben we 4 slaapkamers. Daar bevindt zich ook een tweede toilet die ook helemaal gestuct is met deco stuc. De kamer met balkon is de master bedroom. Een hoofdbord van steigerhout, geverfd met de kleur Ground Peper van Pure and Original. Op de muur de kleur Silver Like.

De slaapkamer van Stijn is een echte jongenskamer. Hier hebben we gekozen om voor een deel houten planken op de muur te maken, afgewerkt met een stoere ster!

Toilet landelijk sober

Toilet houten bak wc rollen kandelaar

Jongenskamer sober stoer

Slaapkamer sober stoer

Terug beneden kom je in de woonkamer. We hebben een heerlijk uitzicht op het kanaal waar veel grote, maar ook kleine plezierbootjes langs varen. We hebben er een hele grote steigerhouten kast waar al het speelgoed in opgeborgen wordt. De kast heeft 4 deuren en loopt tot het plafond aan toe. We hebben hem afgewerkt met loogbeits voor een vergrijsde tint. Ook op de radiator bekleding zit deze loogbeits.

Het kalkdoek heb ik zelfgemaakt. Dit is één van de workshops die ik geef. De fauteuil heb ik net gekocht. Een heerlijke stoel die perfect is voor een relax moment. De kleur op de kozijnen is Soft Black van Painting the Past.

Binnenkijker landelijke stijl

Radiator bekleding vaas Brynxz mos sober

Kalkdoek stoer sober interieur

Sidetable wandpaneel lamp sober

Fauteuil linnen hoes kruk windlicht

Houten bakken decoratie ballen sober interieur

De tuin is in rust, dus daar heb ik geen foto van. Maar ik wil jullie nog wel even mijn kruiktoef laten zien. Die maak ik zelf en is een prima groen alternatief!

Kruik met toef en lichtjes sober kerst

Harmke op Instagram: Van Eef Wonen en Workshops.

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

27 reacties

 1. Dedy schreef:

  Wat een prachtig huis ..en wat gezellig en mooi ingericht❤.Groetjes Dedy

 2. Mattie van Genegen schreef:

  Mooie inrichting in een woord prachtig!

 3. Brenda schreef:

  Super mooie binnenkijker.
  Prachtig huis.
  Groetjes Brenda

 4. Joke de Boer schreef:

  Schitterend hoor! Echt perfect. Vind het servies op tafel ook heel mooi. Mag ik vragen welk merk dat is?

 5. Marry Langwerden schreef:

  In één woord: prachtig!!

 6. Marina schreef:

  Weer een gezellige binnenkijker, gezellig en mooi ingericht! Ik ga eens op je Instagram kijken…

 7. Pauline Roos schreef:

  Ik volg je al op IG en geniet ik van je foto’s, maar nu zo’n volledige reportage… bedankt voor deze binnenkijker, ik heb als interieurjunkie gesmuld

 8. Ans v Rooij schreef:

  Wow,wat heb jij een prachtige inrichting,ben echt een klein beetje heel erg jaloers op je om zo te mogen wonen,helemaal top,ga je zeker volgen op instagram!!

 9. Harmke Koopmans schreef:

  Wat lief on te horen Pauline! En ik altijd maar denken dat mijn interieur niet ‘binnenkijker’ waardig was

 10. Laura Koopmans schreef:

  Prachtig Harmke!

 11. Sjaakje Benninga schreef:

  Wat een prachtige binnen kijker is dit zeg.
  Ben ook idd een beetje jaloers.
  En idd die kruiktoef is in een woord gezegd prachtig.
  mijn complimenten hoor.

 12. Joke de Jong schreef:

  Ik volgde je al Harmke. Je hebt een prachtig huis en leuk om nu een beetje een totaalbeeld te zien. Mooie foto’s hoor….!!

 13. Geesje schreef:

  Nou Harmke, je interieur is zeker de moeite waard. Echt prachtig mooi!

 14. Alic schreef:

  Wat een gezellig sfeertje! Echt een plaatje vooral de keuken vind ik erg mooi!! mag ik vragen wat jullie over de gevlinderde beton vloer hebben gedaan? Groetjes Alic

 15. Wally schreef:

  Je hebt veel leuke reacties, daar kan de mijne nog wel bij. Prachtig!! Wat gezellig ook. Mijn complimenten.

 16. Jorina schreef:

  Wat een prachtige binnenkijker, zó sfeervol ingericht! Ik blijf maar naar alle foto’s kijken!!! Ik volgde je al!
  Groetjes Jorina

 17. Magda schreef:

  Prachtig en heel gezellig in gericht!❤

 18. Petra van Veldhuisen schreef:

  Wat een prachtige sfeer bij jullie, ik hou daar zo van!!! Ik zou ook graag de muren met kalkverf behandelen maar twijfel…. Er zouden snel vlekken op komen die er niet meer af willen? Nu zie ik dat jij het in de keuken hebt, hoe bevalt dat..? Ik hoor het graag!

 19. Willemke schreef:

  Wat een mooi interieur. Wat zit er op de muur van het toilet? En is dit na die tijd bewerkt?

 20. Rosita Voogt schreef:

  Beste Harmke,
  een vraag, weet je toevallig of jouw eetkamer stoelen nog te krijgen zijn.
  Ik zoek landelijke gecapitonneerde stoelen.
  Ik hoor het graag,
  Met vriendelijke groet,

 21. Ageeth Holster schreef:

  Wauw! Prachtig en wat een geweldige sfeer!

 22. Liliane schreef:

  Heel mooi helemaal mijne styl

 23. Gerda Noordhoek schreef:

  Geweldig om bij je binnen te kijken ! Ik smul hier van !

 24. Marion schreef:

  Erg mooi!! Mag ik vragen waar je het hoofbord hebt gekocht?

 1. 12 februari 2020

  […] Image credit: Binnenkijken bij Harmke […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.