Enkele weken geleden werd ik benaderd door Benita met de vraag of ik mee wilde doen aan de binnenkijker op De Wemelaer. Ik had zelf wel al regelmatig binnenkijkers op haar site bekeken, maar zelf meedoen is natuurlijk een heel ander verhaal. Na even twijfelen, besloot ik toch om mee te doen.

Ik zal me even voorstellen. Mijn naam is Sandra en samen met mijn man, zoon van 13 en dochter van 10, woon ik in het Brabantse land. Ons huis, bouwjaar 1997, is een twee onder 1 kap woning in jaren ’30 stijl. Het ligt dichtbij de bossen waar we heerlijk kunnen wandelen met onze 2 geadopteerde honden.

Landelijke stijl
Twee jaar geleden hebben we ons huis verbouwd en vonden we het ook tijd worden om te gaan kijken naar een andere inrichting. Van kinds af aan droomde ik al van een karakteristiek boerderijtje, met een grote eetkeuken en oude meubels. Dus de voorkeur voor een landelijke stijl zat er al vroeg in.

Woonwinkels
Een jaar lang hebben we heel wat woonwinkels bezocht. Duidelijk was dat we daar in ieder geval niet zouden slagen. Toen ontdekte ik Pinterest. Daar kwamen foto’s voorbij waar ik wel warm van werd! En zo kwamen we uit bij de landelijke, wat sobere stijl. Deze stijl sprak mijn man ook aan en afgelopen zomer zijn we het hele land doorgereden, op zoek naar meubels en accessoires. Hoewel we nog lang niet klaar zijn is het inmiddels al echt ons huis geworden.

Kijk maar mee!

Krans voordeur heide

Heide potten voordeur

Onze binnenkomst is een wat klein, donker halletje. Het is een uitdaging om er de juiste sfeer in te krijgen.

Zuil hal sober stoer

In de woonkamer hebben we na de verbouwing shutters laten plaatsen. Ideaal voor de sfeer want je kunt heel leuk met de lichtinval spelen. Voor de lange wand in de woonkamer wilden we iets anders dan verf. En om die muur een andere uitstraling te geven hebben we voor behang gekozen.

Lichte bank landelijke stijl berenklauw

Shutters landelijk interieur

Binnenkijken landelijk interieur

Sober stoer interieur

Kroonluchter roest sober

Kroonluchter olijfbak shutters

Olijfbak kruik berenklauw

Lichte bank sober interieur

Sidetable sober kandelaars kruik

Decoratie sobere landelijke stijl

TV op houten bankje kruik met berenklauw

Kruik met takken kandelaars

Sober stoer interieur

Houten kandelaars oud luikje

Open kast landelijke stijl

Sober interieur

Corokia in sobere kruik

Fauteuil landelijke stijl

Wonen landelijke stijl in oude rijstbak

Kast landelijke stijl

Kast decoratieladder berenklauw

Wijntafel kruiklamp berenklauw

Keuken make-over
De volledig eikenhouten keuken wilden we eigenlijk ook vervangen. We hebben overwogen een nieuwe keuken zonder bovenkastjes aan te schaffen, maar omdat we geen idee hadden waar we dan alle spullen moesten laten, mocht de keuken blijven. In 2016 werd hij wit geschilderd en hebben we een nieuwe vloer laten leggen. Maar toen in 2017 de nieuwe meubels kwamen en alles donker werd begon het toch te kriebelen. De witte keuken moest anders. Dus toen deze zomer de mussen van het dak vielen, stonden wij de keuken te schilderen; grijs met een verouderd effect, zodat hij nu beter in het geheel past. Nu is het een fijne plek om de dag te starten met een heerlijk kop koffie.

Keuken landelijke stijl

Olijfbak kruik kandelaren

Keuken landelijke stijl

Jura koffiemachine

Keuken make over

Binnenkijken landelijk interieur

Stylen
We zijn nog volop bezig met de styling van alle andere ruimtes maar we zijn nu al erg blij met het resultaat tot dusver!

Slaapkamer sober landelijk

Spiegelwand krukje kruik

Groetjes Sandra.

Sandra op Instagram: Eindelijk_thuis_op_9

BewarenBewaren

BewarenBewarenBewarenBewaren

BewarenBewaren