Binnenkijken bij Winanda

Een tijdje geleden was ik met een bakje thee aan het genieten van leuke foto’s en verhalen op De Wemelaer. Prachtige huizen en mooie interieurs kwamen er voorbij. Allemaal zo mooi groot en gezellig, echt prachtige woningen. Tijdens het lezen en het bekijken van de foto’s dacht ik: ‘wat zou het leuk zijn als ik ook mijn huisje kon laten zien’.

Ondanks dat het een kleine woning is, trok ik de stoute schoenen aan en stuurde een leuke pb naar Benita. Al snel kreeg ik antwoord dat het op De Wemelaer niet uitmaakt hoe groot of klein je woont en dat ik zeker mee mocht doen.

Ik zal me even voorstellen: mijn naam is Winanda Gielis, 44 jaar oud, getrouwd met Johan en samen hebben we een dochter; Lichelle van 20 en een schoonzoon, Kevin van 24 jaar. Verder bestaat ons gezin uit twee hondjes: een Teckel van 15 en een Chihuahua van 4 jaar.

Wij wonen sinds 1999 in deze huurwoning. Er hebben in die jaren wel wat veranderingen plaatsgevonden; van een modern naar een strak en kil interieur. Maar het was het toch nog steeds niet waar ik me thuis voelde. Nu 4 jaar geleden vond hier een grote verandering plaats. Er werden deuren verplaatst, muren gestuukt, de deuren en kozijnen werden geverfd, de muren geschilderd enz. Er werd een keuken uitgekozen: mooi hoogglans wit, moderne stijl. En er werden nieuwe meubels gekocht.

En toen was alles klaar, netjes en vertrouwd. De muren van de woonkamer waren geschilderd met grijze muurverf en 1 muur was behangen. De meubels waren grey wash. Mooie meubels, heel vertrouwd en alles was op elkaar afgestemd. Toen dacht ik: ‘hoe ga ik het verder inrichten’?. Veel dingetjes geprobeerd, maar het was het allemaal net niet. Via Google kwam ik mooie Nepalese kruikjes tegen, daar begon het allemaal mee! Ik ging steeds vaker op zoek en kwam veel meer mooie spulletjes in deze sfeer tegen; geweien, kloskandelaars, stenen mallen enz.

Op een dag ontdekte ik ‘Landelijk en Sober Wonen’, van Carola van Vliet en toen was ik niet meer te houden. Dit was mijn winkel! Carola is ook echt een lieve vrouw, je wordt er heel goed geholpen. We leerden ook haar man Peter en zoon Jordy kennen, ook hele lieve mensen. Mijn man en ik waren er regelmatig te vinden, we bouwden een gezellige en leuke band met elkaar op. Veel ideeën en adviezen op gedaan bij Carola. Ons interieur veranderde geleidelijk aan in een mooi landelijk en sobere stijl. Mijn man verfde de muren in de woonkamer met kalkverf, Grey Stone.

Het werd steeds mooier en mooier en we besloten om de meubels die we hadden, toch maar te verkopen en andere in een sobere stijl aan te schaffen. Het was even zoeken, maar uiteindelijk hebben we alles gevonden. Het is toch anders dan alles in een meubelwinkel uitkiezen.

Na een tijdje was de woonkamer helemaal af en was ik er super trots op. De verslaving was toegeslagen en ik ging verder met de keuken. Daar kon ik jammergenoeg niet veel meer omdat de keuken net nieuw was. Binnen een jaar alweer een nieuwe keuken was geen optie :) Dus heb ik de keuken met landelijke, sobere accessoires en industriële stijl opgepimpt. Er gaat wel regelmatig door mijn hoofd: ‘had ik deze stijl maar eerder ontdekt, dan was de keuken heel anders geworden’.

Inmiddels is onze hele huis veranderd in deze landelijke, sobere stijl. Er moeten nog wel een aantal klein dingetjes aangepakt worden, maar dat komt allemaal nog wel. We zijn al hard gegaan, ik wil echt niets anders meer! Dit is het sfeertje waar ik van hou. We genieten iedere dag van ons huisje.

Ik ben heel benieuwd wat jullie er van vinden.

Heel veel kijkplezier en een fijne dag.

Met vriendelijke groet,
Winanda.

Inrichting overkapping landelijke stijl

Tuinset onder overkapping landelijk

Overkapping landelijke stoere stijl

Toilet sober landelijk ingericht

WC borstel toilet

Douche zwartwit betegeld

Badkamermeubel zwart landelijk

Hal sober stoer

Krukje overloop luik vachtje

Hal sobere landelijke stijl

Keuken landelijke stijl

Witte keuken sobere accessoires

Vensterbank, pot met plantje Corokia

Witte hoogglans keuken landelijke stijl

Walk in closet landelijke stijl

Kledingkamer landelijke stijl

Slaapkamer landelijke stijl

Houten bankje, kuifspiegel, sober landelijk

Side table slaapkamer, kruik, kuifspiegel

Slaapkamer kalkverf, sobere landelijke stijl

Sobere kruik met takken, kuifspiegel grijs

Takkenkrans, houten kandelaars

Werkplek slaapkamer sober stoer

Houten bankje vensterbank

Houten trog vensterbank

Kalkverf, houten tafel, studeerkamer

Woonkamer landelijke stijl

Wijntafel, kruik met takken, sobere stijl

Kast, kalkverf, stoer, sober

Eethoek sobere landelijke stijl

Lampen aan touw plafond, sober, stoer

Binnenkijken sober, stoer interieur

TV kast sober interieur

Binnenkijken Hoffz interieur

Grijze kast, eethoek, sober, stoer

BewarenBewaren

31 reacties

 1. Wiekie schreef:

  Het is je zeker gelukt om de keuken met accessoires in een landelijke stijl te krijgen

 2. Jantje Rendering schreef:

  Wat een mooi huis Top gedaan hoor

 3. Karin schreef:

  Prachtig hoor. Blijkt maar weer: size doesn’t matter!!!!

 4. Ans v Rooij schreef:

  Mooi je huis echt leuke spullen, ben een beetje jaloers op de mooie kandelaars die je in dat hoekje hebt staan. En de kleur op de muren,super. Welke kleur is dat als ik vragen mag?

 5. Willy schreef:

  Het maakt niet uit hoe groot je huis is, het is wat jij er van maakt. En je hebt het heel goed gedaan ziet er prachtig en sfeervol uit.

 6. Francis schreef:

  Ik vindt het geweldig! Helemaal mijn stijl. En ik vindt eigenlijk de keuken niet misstaan in het geheel!

 7. Carla schreef:

  Wauw Winanda
  Wat prachtig

 8. Marion schreef:

  Wat woonde mooi en sfeervol “!! Mooi gecombineerd de stylen !!

 9. Carola van Vliet schreef:

  Wat hebben jullie het huis mooi gemaakt! Leuk dat je mij noemde, waar je de mooie accessoires vandaan had. Enne de band hebben we zeker opgebouwd! Wij vinden het erg gezellig als jullie langs komen,

  • Winands schreef:

   Dankjewel Carola

   Wij vinden het ook super gezellig altijd.
   Ik raad iedereen aan om bij landelijk en sober wonen een kijkje te nemen.
   Je zult nooit met lege handen naar huis gaan.
   Zoveel moois

 10. Cora schreef:

  Ik ben sprakeloos.! Wat is het mooi en sfeervol overal. Elk plekje is over nagedacht…perfect zou ik bijna zeggen. Prachtige accessoires en kleuren gebruikt. Ik geloof niet, dat er iets vergeten is..top!

 11. Lyse schreef:

  Erg mooi huis heb je. Prachtig! Tip: je zou evt. Nog landelijke handgrepen op de keuken kunnen doen. Bijvoorbeeld mooie zwarte. Verder heb je alles mooi aangekleed!

  • Winands schreef:

   Dankjewel Lyse

   We zijn druk opzoek naar mooie handgrepen. Maar niet altijd makkelijk. Als je leuke vindt, is de maat het niet goed. Maar gaat een keer goed komen.

 12. Jorina schreef:

  Echt heel mooi!
  knus en gezellig ingericht!!
  Groetjes

 13. Kim wonen&sweer schreef:

  Mooi hoor ! En super dat je er zo blij mee ben ! Niks is fijner dan een fijn thuis

 14. Kim wonen&sfeer schreef:

  Mooi hoor ! En super dat je er zo blij mee ben ! Niks is fijner dan een fijn thuis

 15. Carla schreef:

  Echt super mooi. Heel stijlvol. Ga vaak ff binnen kijken bij je :)

 16. Kitty Bakkenes schreef:

  Beste Winanda, wat een super mooi en warm huis met super mooie accessoires,
  dank je wel dat ik binnen mocht kijken.
  Groetjes kitty

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.