Binnenkijken bij Marjolein

Begin 2017 kreeg ik via Instagram een verzoekje van De Wemelaer of ik mee wilde doen aan de binnenkijker. Ik volg De Wemelaer al een tijdje en vind het altijd erg leuk om bij andere mensen binnen te kijken, dus ik besloot om ook mee te doen. Op dat moment waren we alleen druk bezig om de bovenverdieping van een nieuwe verflaag te voorzien, dus het heeft uiteindelijk even geduurd.

Maar nu is het zover, welkom in ons huis!

Ik zal me eerst even voorstellen: mijn naam is Marjolein, 26 jaar en samen met mijn man Niels Jan wonen we in een dorp in de Hoekse Waard. Begin 2012 hebben we dit huis gekocht wat nog in goede staat was, maar wel erg gedateerd en klein. Omdat we allebei niet vies zijn van klussen en dingen proberen, zijn we de uitdaging aangegaan. We hebben het hele huis gestript en een dakopbouw en aanbouw geplaatst. Alleen de buitenmuren en de verdiepingsvloer zijn behouden gebleven maar verder hebben we alles in 1,5 jaar tijd zelf verbouwd. Het was een heel project! Maar uiteindelijk wonen we hier sinds we getrouwd zijn in 2013, met heel veel plezier.

Binnenkijken woning landelijke stijl

Woning landelijke stijl

Tuin landelijke stijl

Witte hortensia's landelijke tuin

Houten tuinset landelijk

Tuin landelijke stijl

Overkapping landelijke stijl

De voordeur gebruiken we zelf ook nooit, dus ik neem jullie via de tuin mee naar de achterdeur. De foto’s van de tuin zijn van afgelopen zomer, want het ziet er nu iets minder vrolijk uit. We komen binnen via de bijkeuken waar zich het toilet bevindt en een kast waarin de wasmachine e.d. heel fijn achter weggewerkt zijn.

Uitbouw hout zwart

Bijkeuken landelijke stijl

Dit is onze keuken. We houden beiden van koken en ik bak nogal eens een taart dus het is toch wel een beetje onze favoriete plek in huis.

Lichte keuken landelijk

Lichte keuken landelijke stijl

De keuken kochten we bij Ardi Keukens. Omdat deze ruimte niet zo heel groot is, ben ik heel blij met het blad wat ik aan de achterkant heb, zodat alle apparaten geen plek innemen op het aanrecht en we daar genoeg werkruimte over hebben om lekker te kunnen koken. Achter de deur zit een grote voorraadkast, vol ingrediënten voor heerlijke taarten.

Keuken landelijke stijl

Lampjes boven aanrecht

Dan komen we in de kamer waarin we achterin de eettafel hebben staan. Ik kocht hem voor een prikkie op Marktplaats en verfde hem zwart. We kunnen er met z’n achten aan zitten, dus dat komt nog wel eens van pas als er familie of vrienden komen eten. We vinden het in de zomer echt heerlijk om in de tuin te zitten, dus die openslaande deuren zijn dan echt heel fijn. Mijn vader heeft in het raam boven de openslaande deuren ruitjes geslepen, net als in de ramen van de deuren beneden om er een nostalgische uitstraling aan te geven.

Eetkamer kalkverf landelijk

Binnenkijken landelijk interieur

Veel van onze meubels zijn opknappertjes van Martkplaats, maar ook zelfgemaakt door Niels Jan, zoals deze fijne grote kast. Ik heb inspiratieplaatsjes op Instagram verzameld en dit is het uiteindelijk geworden. Hij is geverfd in de krijtlak van Carte Colori. Op de muren zit kalkverf, ook van Carte Colori en net als de krijtlak in de kleur Leem.

Sober stoer interieur

De piano is de hobby van mijn man en ik vind dat helemáál niet vervelend. Ik was al een tijdje op zoek naar een geschikte lamp en kwam deze in de kerstvakantie tegen bij Rust&Tiek in Apeldoorn.

Zwarte piano woonkamer

Dit is de zithoek. De salontafel en de hoge bijzetter zijn ook deels van Niels Jan z’n hand. De 2 brocante stoeltjes kochten we op Marktplaats waarna we heel wat uurtjes in de schuur doorbrachten om ze te voorzien van een nieuwe vering en bekleding.

Binnenkijken landelijk sober interieur

Ingebouwde kast woonkamer

Muren woonkamer kalkverf

Kruik en kandelaar

Via de hal gaan we met de trap naar boven. Mijn moeder haalde me over om dit behang op de muren te doen en het heeft even geduurd voor ik eraan gewend was, maar inmiddels zou ik het niet meer willen missen. Ergens in huis een gezellig behangetje, naast alle effen muren heeft toch ook z’n charmes.

Muur overloop behang

Boven hebben we 3 slaapkamers en een badkamer. In 2013 verfden we alles wit en hadden we een blauwe slaapkamer waar ik al snel van baalde. Uiteindelijk ben ik voor de zomervakantie begonnen om al het wit te veranderen in zwart, wat toch meer m’n ding is.

Op de muren in onze slaapkamer zit ook Leem van Carte Colori. Omdat dit wel mooi maar niet zo praktisch is, hebben we ervoor gekozen om het hoofdbord van het bed te verven met krijtlak zodat je het gewoon af kunt nemen.

In de zomervakantie zijn we naar Frank Pouwer in Doorwerth geweest waar we oude, eiken planken kochten. Hier heeft Niels Jan nieuwe vensterbanken van gemaakt. De kozijnen hebben we wit gehouden, met zwarte jaloezieën ervoor.

Onze slaapkamer is klein, dus we zijn erg blij met de smeedijzeren vloerlampen van A la Maison interieurs omdat we niet echt plek hebben voor nachtkastjes.

Slaapkamer landelijk sober

Kalkverf slaapkamer muren

Binnenkijken landelijk interieur

Vensterbank zwarte jaloezie kruik

De slaapkamertjes aan de voorkant van ons huis gebruiken we vooral voor onze schoenenverzameling en als washok. Naast dat ik het leuk vind om met mijn huis bezig te zijn, ben ik graag bezig met handlettering, zo ook op deze kast.

Zwart houten tafeltje poster

Wassymbolen

Ons laatste klusproject was de badkamer. Ook die hadden we in 2012 al gedaan, maar helaas hadden we lekkage achter de tegels. Eerst zouden we alleen één wandje opnieuw doen maar de tegels waren niet meer te krijgen en het steigerhouten badmeubel beviel al helemáál niet, dus hebben we besloten om het maar helemaal aan te pakken.

We hebben gekozen voor betonciré waar we nog altijd heel blij mee zijn, omdat het echt super praktisch in gebruik én te schoonmaken is! In de douchecabine hebben we het ook op de vloer laten doen zodat we in het natte gedeelte nergens voegen hebben, wat een uitkomst!

Het badkamermeubel is van oude wagondelen en de zelfgestorte wasbak van beton.

Badkamer beton ciré

Doucheruimte beton ciré

Badkamer landelijke stijl

Ik vond het leuk om jullie mee te laten kijken in ons huis en kijk ernaar uit om inspiratie op te doen bij de volgende nieuwe binnenkijker.

Op Instagram ben ik te volgen als Marjoleinnobelroos.

Groetjes,

Marjolein.

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

11 reacties

 1. Tiny Steijvers schreef:

  Hallo Marjolein,

  Ik vind dat je een kei gezellig huis hebt.
  Vooral de achterkant met de zwarte planken en het witte houtwerk is geweldig.
  Ook de zelfgemaakte en opgeknapte spulletjes zijn een eye catcher.
  Goed gedaan!
  Groetjes Tiny

 2. Else- Kiel- den Dunnen schreef:

  Erg mooi verbouwd. Knus huis met mooie en landelijke interieur. Prachtige keuken Je tuin is qua stijl en beplanting mooi op elkaar afgestemd..

 3. Sandra schreef:

  Wat mooi en gezellig heb je het. Een heerlijk huis, complimenten!
  Groetjes, Sandra
  ( sandrakhome )

 4. Christien schreef:

  Wat een leuk huis en wat mooi en super gezellig ingericht en afgewerkt. Zo zie je maar dat je van een eenvoudig huis iets super moois kunt maken .

 5. ans schreef:

  Prachtig huis helemaal mijn stijl.

 6. Annelies schreef:

  Geweldig!!!!

 7. Familie VERMEULEN schreef:

  SUPERGEZELLIG HUIS ! Niet alleen ziet het er een mooi huis uit, maar ook een warme thuis ! GENIET ERVAN ! Veel liefde toegewenst !

 8. Corry schreef:

  Ik vind het allemaal heel mooi gedaan. Gezellige sfeer gecreëerd.
  Ruimtes goed benut. Complimenten

 9. Jannie Kleingeld schreef:

  Wat een gezellige inrichting je keuken is helemaal mijn smaak!
  Leuk dat ik binnen mocht kijken

 10. Nancy schreef:

  Inderdaad, echt heel mooi en sfeervol ingericht. Zalig mooi.

 11. Marita vd Wetering schreef:

  Alsof ik mijn ouderlijk huis binnen stap! Ben in zo’n zelfde woning opgegroeid. Zie wel dat jullie het keukenblok verplaatst hebben naar onder het raam. Voorheen stond het keukenblok tegen de muur van de woonkamer. Ook hebben jullie,wat bij ons het washok was, bij de keuken getrokken. Daardoor is de keuken ook groter. Voorheen was het maar een klein hokje haha. Toch hebben wij er met 11 personen gewoont. Jullie hebben het heel mooi verbouwd en gemoderniseerd! Het is een prachtig huis!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.