Wat een verrassing toen Benita mij vroeg om mee te doen met de binnenkijker op De Wemelaer. Daar zei ik natuurlijk meteen ja tegen! Mijn naam is Mieke van der Weerd en ik ben 25 jaar oud. Ik ben geruime tijd werkzaam geweest als kopersbegeleider bij een ontwikkelende bouwer, waarbij ik mijn klanten hielp bij het verwezenlijken van hun droomhuis. Onlangs heb ik de overstap gemaakt als projectontwikkelaar.

Ruim twee jaar geleden kocht ik dit leuke pandje in de binnenstad van Brielle. Een vestingstadje op de Zuid-Hollandse eilanden. Mijn eerste huis, ik ging kijken en was meteen verliefd. Ondanks de destijds redelijk slechte staat van de woning wist ik het zeker, hier ga ik een pareltje van maken.

Ik heb altijd al gedroomd van een oud huisje met unieke elementen in de binnenstad van Brielle dat ik zelf op kon knappen. Mede dankzij mijn opleiding bouwkunde ben ik zelf handig en heb ik het huis van top tot teen onder handen genomen.

Ik begon met het uittekenen van de keuken en de badkamer, ook deze heb ik beiden zelf geplaatst. Vervolgens waren ook het toilet en de rest van het huis aan de beurt. Ik hou ervan om bezig te zijn, te klussen of iets nu groot is of klein. Zo maakte ik zelf een buffetkast van oude bedstee deuren en een eettafel van een oud naaimachine onderstel.

Inmiddels zijn zowel het huis als de tuin helemaal ’klaar’, maar in mijn optiek is het nooit helemaal af. Ik blijf het leuk vinden om dingen te bedenken en vervolgens te maken. Onlangs maakte ik een hanglampje in de badkamer, de houten luiken aan de achtergevel en de sierlijke bloembakken. Zo blijf je lekker bezig! :)

Ruim een half jaar geleden is mijn lieve vriend Vincent bij mij ingetrokken, ook hij heeft gelukkig twee rechterhanden. Samen wonen we hier met veel plezier en ben ik nog iedere dag trots op het resultaat.

Veel plezier met binnenkijken!

Hartelijke groet,
Mieke.

Voorgevel huis binnenstad Brielle

Bloembak onder de vensterbank

Hal toilet landelijke stijl

Tegels aanrecht landelijke stijl

Landelijke schouw aanrecht

Landelijke houten keuken

Vensterbank keuken schaal uien knoflook

Binnenkijken bij Mieke

Interieur licht landelijke stijl

Houtkachel krukje plant

Interieur landelijke stijl

Binnenkijken bij Mieke

Pot met plant ornament glazen hanglampen

Grijze kast woonkamer landelijke stijl

Balkenplafond in de woonkamer

Houtkachel opbergmand hout

Houten krukje met plant

Trap in de woonkamer blauwgrijze bank

Overloop balkenplafon licht landelijke stijl

Badkamer onder schuine wand landelijk

Badkamer slaapkamer landelijke stijl

Schuine wand badkamer

Binnenkijken in een licht landelijk interieur

Slaapkamer balkenplafond licht landelijk

Slaapkamer neutrale tinten gebreid lampenkapje

Zolder slaapkamer wit landelijk

Gebreide lampenkap

Zolder licht landelijk

Slaapkamer schuin dak wit

Gloeilamp aan snoer slaapkamer

Fauteuil krukje met kruiklamp

Antieke kast zolderkamer licht landelijk

Oude deurkruk dromenvanger

Landelijke stadstuin

Landelijke stadstuin

Zwarte schutting stadstuin

Stadstuin

Raam met luiken

Mieke op Instagram: Thuisbijmiek.

BewarenBewaren

BewarenBewaren