Binnenkijken bij Rikje

Hallo allemaal,

Wat leuk als je door De Wemelaer gevraagd wordt om deel te nemen aan de binnenkijker. Ik vond het nog best een ‘dingetje’ maar mijn dochter was meteen enthousiast. Uiteraard voelde ik me toch ook wel enigszins vereerd!

Ik ben Rikje, 53 jaar en heb 2 kinderen: Niki van 24 en Sam van 21. Ik woon alleen, maar gelukkig vliegen mijn kids nog regelmatig in. Ik werk op een accountantskantoor in mijn woonplaats en ben o.a. de steun en toeverlaat van de directie, doe aan relatiebeheer, interne administratie en maak met veel plezier aangiftes inkomstenbelasting. Erg afwisselend dus.

Na best een heftige periode ben ik in 2017 voorgoed gesetteld in mijn huurappartement, waar ik voorheen 5 jaar lang ongeveer de helft van de week verbleef als mijn kids bij mij waren. Mijn hele leven heb ik niet gehuurd, maar ik woon hier inmiddels met veel plezier!

Mijn dochter heeft mij enthousiast gemaakt voor Instagram. Zij ziet hoe gedreven ik bezig ben met het interieur en hoeveel energie ik daar ook van krijg. ‘Mam, jij moet hier iets mee doen! Laten zien op Instagram hoe leuk ook het wonen kan zijn, juist in een huurappartement’. Vanaf december 2017 ben ik dus actief en heb ik ook voor de lol een fotografiecursusje gevolgd: ‘fotograferen met je smartphone’. Inmiddels vind ik fotograferen superleuk, maar doe het enkel met mijn smartphone. Ik ben ook door een woonwinkel in de buurt benaderd of ik voor hen ook niet wilde fotograferen voor Instagram. Dat doe ik met veel plezier.

Ik heb een grote passie voor inrichten en inmiddels dus ook voor fotograferen. Ik hou van stoer, industrieel brocante, sober en sinds kort wil ik daar een vleugje Scandinavisch aan gaan toevoegen. Regelmatig verandert er iets in mijn huis. Omdat ik eerst nog twijfelde of ik hier wilde blijven wonen, durfde ik niet teveel te veranderen en uiteraard ook niet teveel geld uit te geven aan mijn huis. Maar ik ben er nu vrijwel zeker van dat ik hier op mijn plek zit, dus wil ik alle ruimtes nog verder aanpakken en het helemaal naar mijn zin maken.

Laten we maar gaan kijken!


We komen binnen in de hal, die erg breed is zodat ik daar makkelijk een kast in kwijt kan. Onlangs heb ik deze geverfd in de kleur Pewter van Painting the Past, krijtverf. Ik heb er geen beschermlaag op gedaan, dat vind ik mooier en hij bijft prachtig. Ik ben gek op oude koffers, flessen, zink en doorleefd verweerd hout. Het moet vooral stoer zijn!

Hal stoer sober

Links is de slaapkamer van de kids. Daar hangt een groot vergrijsd bord van steigerhout, waar naar hartelust op geprikt kan worden! Nu hangen er allemaal koesterspulletjes van mijn kids; van zelfgemaakte moederdagkadootjes, tot gedichten en leuke spontaan gemaakte tekeningetjes. Ook deze kast is oud, met daarnaast een oude kapstok. Het ziet er nu netjes uit. Als een van de kids hier bivakkeert, doe ik graag de deur dicht.

Kinderkamer landelijk stoer

Kast kinderkamer kapstok

Rechtdoor komen we in de kamer. Bij binnenkomst zien we de tafel als eerste. Deze staat hier nu een week. Het is een krijgertje. Ik heb de tafel kaal gemaakt, dit is al een vleugje Scandinavische invloed. De tafel style ik regelmatig anders, herkenbaar denk ik… en te zien op de foto’s.

Woonkamer sobere stoere stijl

Ronde eettafel landelijk sober

schaal voorjaar

Schaal Amaryllis ornament

Rechts om de hoek is de keuken. Gelukkig mocht ik deze zelf uitkiezen! Een beperkte keuze uiteraard, omdat dit complex 6 jaar geleden nieuw gebouwd werd. Ik wil heel graag de bovenkastjes weg en er een of ander oud, stoer kastje neer hangen. Ik heb nog zoveel ideeën in mijn hoofd! Tegenover de keuken staat die prachtige werkbank! Het mooiste item in huis! Ooit gescoord in een groot tuincentrum waar het in een hoekje stond, vol gepakt met planten. Ik mocht ‘m kopen, wat was ik blij! Ook deze tafel verander ik regelmatig, zoals te zien is op de verschillende foto’s.

Keuken landelijk sober

Nu volgen er diverse sfeerplaatjes van de woonkamer. De bank die tegen de muur staat, heb ik op Marktplaats gescoord. De kleur verf op de muur is Zink en Zo van l’ Authentique. Een hele mooie, warme grijstint met een vleugje groenig erdoor. Zoals jullie zien ben ik gek op oude, doorleefde tafeltjes en krukjes. Die staan echt door het hele appartement. In de hoek van de kamer staat een meerpaal met een stoer, industrieel krukje en een perentak.

Houten werkbank, lamp Hoffz, houten trog

Houten werkbank zinken emmers

Houten sidetable olijfbak kist zinken emmer

Oude kist krukje

Woonkamer sober stoer

Sober stoer interieur

Kruiklamp op meerpaal

Zithoek sobere landelijke stijl

Binnenkijken bij Rikje

Houten deur, krans, fles in olijfbak

Sober stoer interieur

Tulpen sobere kruik

Tafeltje zinken emmer fles met fluitenkruid

De deur naast de tv- kast leidt naar mijn slaapkamer. Deze ruimte wil ik nog aanpakken: een ander bed, de muren in de kalkverf, wat stoere items erbij. Aan het oude rek hangen herinneringen aan mijn overleden moeder; haar belijdenisplaat, gouden tientje en een gedichttegel met haar lievelingslied.

Slaapkamer landelijke sobere stijl

Vaas met takken op nachtkastje

Kapstok met herinneringen

Door de deur van mijn slaapkamer komen we op de badkamer. Ook hier geldt dat ik maar kon kiezen uit een beperkt aantal tegels. Toch is de badkamer best leuk te maken met wat oude, stoere accessoires.

Badkamer landelijk brocante

Nu gaan we naar buiten en dat is de favoriete plek van mijn kids. Omdat ik beneden woon, heb ik een tuintje. Onder het balkon van de bovenburen is het sfeertje van een veranda gecreëerd. Inmiddels heb ik ook een prachtgrijs, knikarm zonnescherm besteld, zodat het idee van een veranda steeds meer handen en voeten krijgt. Kijk maar mee, hier zien we de Scandinavische invloeden ook weer terugkomen.

Veranda balkon terras

Lampionnen veranda balkon terras

Overkapping veranda terras ideeën landelijke stijl

Overkapping terras landelijke Scandinavische stijl

Links van mijn slaapkamerraam heb ik een rommelhoekje gemaakt, beetje met een Franse inslag. Ik houd ervan! Buiten mag dat, geeft zoveel sfeer en gezelligheid. Onder de oude legertafel wil ik nog graag 6 stoeptegels met betonverf zwart maken, geeft een speels effect. Die lampionnen branden op zonne-energie.

Tafeltje zinken emmers olijfboom tuin terras

Overkapping terras landelijk brocante

Terras loungebanken tuin

Houten paneel mattenklopper lampions

Dit was mijn binnenkijker, ik hoop dat ik jullie heb kunnen inspireren en dat jullie er van genoten hebben. Heel fijn dat jullie de moeite hebben genomen om mijn binnenkijker te bekijken. Willen jullie mijn veranderingen volgen? Volg me dan op Instagram: Huren_met_sfeer. Gezellig en van harte welkom!

Kruik met bloemen kandelaar op voet

Heel veel liefs en woonplezier van Rikje.

BewarenBewaren

31 reacties

 1. Marina schreef:

  Wat een leuke binnenkijker.. hier blijkt wel uit dat je ook in een huurwoning je ei kwijt kunt in de sobere stijl. Ik ga eens op je Instagram snuffelen.

 2. Kim wonen&sfeer schreef:

  Wauw Rik ! Ik volg je natuurlijk al ! Maar evengoed verrast ! Je heb alle veranderingen zo goed voor je gehouden ! Heb ervan genoten

 3. Mattie schreef:

  Toch maar even bij je binnenkijker gekeken,ik volg je al vanaf het begin op IG! Zo gezellig en mooi bij je!

  • Rikje schreef:

   Lief Mattie!! Had toch veel foto’s bewaard voor de Wemelaer!! Leuk dat we elkaar al vanaf het begin volgen he…

 4. Willeke van Driel schreef:

  Hoi Rikje,
  Wat een sfeervolle binnenkijker. Zeer mooi en leuk ingericht dit wil maar weer zeggen dat je van ieder huis wat moois kan maken.

 5. Gerda schreef:

  In 1 woord prachtig rik!

 6. Marry schreef:

  Mooi, mooi, mooi! Prachtige foto’s van een mooi huis. Je hoeft echt geen groot huis te hebben om mooi te wonen. Je hebt het helemaal in de vingers. En ook zo leuk geschreven. Complimenten! Waarom volgde ik jou nog niet? Bij deze hoor!

 7. brenda schreef:

  Je hebt het super mooi gemaakt met heel veel sfeer. Ik hou van je stijl. Groetjes Brenda

 8. Agaath Prins schreef:

  Prachtig Rikje, ik volg je al en helemaal terecht, zo mooi als je alles inricht!

 9. Marion schreef:

  Mooi sfeertje heb je neergezet hoor de liefde straalt ervan af !! leuk om weer iets meer van je huisje te zien
  Groetjes Marion

 10. Jose schreef:

  Geweldige sfeer, ik heb er van genoten ! Ga je zeker volgen. Groetjes Jose

 11. Annelies schreef:

  Prachtig Rikje, maar dat wist ik al van instagram!! Ik krijg altijd weer ideeën als ik je mooie foto’s bekijk. Bedankt voor de mooie binnenkijker, mag je trots op zijn.

  Groetjes Annelies.

  • Rikje schreef:

   Hoi Annelies,
   Oh wat leuk om te horen dat ik je inspireer… Ik pruts maar wat soms, denk ik dan zelf .. heel erg lief en leuk zeg!!
   Groetjes Rikje

 12. Woutje schreef:

  Gezellig je huisje leuk om mee te mogen kijken bedankt en heel veel woon plezier groetjes woutje

 13. Marion vermeesen schreef:

  Heel mooi gedaan!het is leuk om bij je binnen te kijken!

 14. Karin schreef:

  Wat een heerlijke sfeer in je huis Rikje. Heb genoten van je foto’s. Het idee van een robuuste plant in een zinken bak ga ik van je overnemen ;-)

  • Rikje schreef:

   Hoi Karin,
   Wat leuk dat je genoten hebt!!
   En fijn dat je hier een idee hebt op gedaan! Super leuk en dank voor je reactie !!

 15. Leonie schreef:

  Wat een mooie binnen kijker!
  Elke keer haal ik er weer iets leuks uit om na te doen:)

 16. Anne schreef:

  Helemaal leukkk ik geniet altijd van je foto’s op insta. Huur of koop t maakt niet uit. Je moet er zelf iets moois van maken en dat kun jij heeeel goed. !!! TOPPER

 17. Maria Zemering schreef:

  Ik heb jou binnen kijker bekeken ,vond het erg leuk hoor !!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.