Stylen op De Wemelaer deel 1: de salontafel 3x anders!

Op veler verzoek: een nieuwe stylingrubriek op De Wemelaer! Met tips, prachtige foto’s en geheime stylingtechnieken van de experts! :) Leuk als je onderaan dit artikel even een berichtje achterlaat wat je van de nieuwe rubriek vindt! We beginnen met Cris en Renata! Het onderwerp van stylen was de salontafel.


Salontafel 3x anders van Renata

Met veel plezier bijt ik de spits af voor de nieuwe stylingrubriek op De Wemelaer waarvoor ik ben uitgenodigd om mee te doen. De opdracht was om de salontafel 3 x anders te stylen.

Zie jij in de winkel altijd in 1 oogopslag wat je met een bepaalde accessoire zou kunnen doen? Of schuif je het ook wel eens van hot naar her? :)
Gelukkig heb ik tegenwoordig geen miskopen meer. Als ik al warm loop voor een mooi item (iets wat steeds lastiger lijkt te worden voor mij) dan zie ik in mijn hoofd al meteen de stylingsmogelijkheden voor me. Ik koop niets wat maar op één plek kan staan of hangen. Daar heb ik teveel veranderdrang voor. Dus dat is voor mij een belangrijk criterium.

Wat ik aan jouw huis bewonder is, dat er zoveel rust en eenheid heerst. In mijn eigen huis vind ik dit moeilijk toe te passen omdat ik heel veel stijlen en dingetjes leuk vind wat het erg onrustig maakt. Heb jij dit ook weleens of kom je nooit in de verleiding iets aan te schaffen wat er niet bij past?
In het verleden heb ik ook weleens een misloop gedaan. Dan stylde ik mijn miskoop met andere accessoires en werd ik er onrustig van omdat het niet klopte. Alles is mijn huis moet namelijk kloppen.. Ik ben een enorm gevoelsmens en stylen doe ik met preciesie en gevoel. De kunst is dat je verschillende stylen zó mixt dat het toch één geheel is en blijft.

Waar doe jijzelf de meeste styling inspiratie op? Kijk je filmpjes, op Pinterest, Instagram, in de woonbladen?
Inspiratie haal ik uit veel dingen. Ik kijk als ik door straten rijd altijd naar de huizen en tuinen om mij heen. In leuke woonwinkels zuig ik ook alle sfeerbeelden op en vertaal dat met een andere touch soms thuis. Instagram is ook een grote inspiratiebron en ik lees en kijk veel woonbladen die ik voor de grap mijn ‘vakbladen’ noem. Ook ben ik zelf in mijn hoofd altijd creaties aan het bedenken. Het staat nooit stil in mijn hoofd, wat soms ook wel vermoeiend is.

Wat is jouw persoonlijke gouden stylingtip? :)
Durf eens out of the box te stylen. Op Instagram lees ik regelmatig dat er veel geschoven wordt maar dat uiteindelijk alles weer hetzelfde staat als daarvoor. Zet en verzamel al je accessoires uit bijvoorbeeld je huiskamer eens op de eettafel en begin en durf gewoon nieuwe creaties te maken. Zo kom je tot andere inzichten. Koop ook grotere accessoires in plaats van kleine prullen. Her en der een klein potje of vaasje oogt rommeliger dan dat je het potje en vaasje bijelkaar zet. Groeperen maakt rustig en straalt kracht uit. En als laatste mijn voornaamste woonmotto: less is more! Prop niet alles in je huis maar wissel af. Zet spullen tijdelijk in de opslag en haal het na een tijdje weer tevoorschijn. Dan ben je weer helemaal blij en heb je niet steeds dezelfde dingen in je interieur staan.

Styling 1
Op de eerste foto heb ik op de salontafel glas, hout en ijzer gecombineerd. Het windlicht is groot en van bubbeltjesglas, waardoor er door het kaarslicht ‘s avonds een mooi lichtspel ontstaat. De oude houten vijzel met kaars is een mooie tegenhanger ten opzichte van het wat strakke, ijzeren ornament en het strakkere windlicht.

Ideeën salontafel sober landelijke stijl

Styling 2
Op de 2e foto heb ik voor glas in 2 verschillende kleuren gekozen. De grote oude glazen stopfles is mooi met een paar bloemen of 1 tak. De 2 kleinere, groene flesjes heb ik in een houten schaal gezet.

Salontafel olijfbak glazen flessen

Styling 3
In het 3e voorbeeld heb ik de tafel wat leger gelaten. Een beetje een industriële sfeer; de ijzeren, strakke kandelaartjes heb ik in 2 maten gegroepeerd met een oud, houten doosje erbij om het geheel wat zachter te maken en apart (dus uit elkaar gezet) met nog een stoere zwarte schaal waarin een simpel tuimelpotje staat. Door een bankje of krukje bij de tafel  te zetten maak je het aanzicht ook weer anders.

Salontafel kandelaars kruikje houten schaal

TIP van Renata: ‘Items groeperen oogt krachtig en rustig. Als ikzelf een creatie maak bekijk ik het van een afstand om het in het geheel te kunnen bekijken, of het niet te vol of te druk oogt met de rest’.

Salontafel 3x anders van Cris

Een nieuwe rubriek op De Wemelaer en dan gelijk gevraagd worden of ik hieraan mee wil werken! Wat een eer en wat een leuke opdracht! Hier hoefde ik niet over na te denken. Drie keer de salontafel veranderen, kom maar op! Ik hou van schuiven en stijlen en dit mooi op de foto zetten, ik haal m’n accessoires bij elkaar en hoop dat ik jullie met drie verschillende stylingtips kan inspireren!

Zie jij in de winkel altijd in 1 oogopslag wat je met een bepaalde accessoire zou kunnen doen? Of schuif je het ook wel eens van hot naar her? :)
Ik schuif alles van hot naar her! Totdat je het perfecte plaatje hebt. Vaak koop ik ook accessoires waarvan ik nog helemaal niet weet wat ik ermee ga doen, maar kan ik het gewoon echt niet laten staan! Nu ben ik zelf interieurstyliste en vind ik het ook super leuk om te veranderen. Dus een voorraad accessoires op zolder is altijd handig als je het net weer even anders wilt op tafel bijvoorbeeld. Wij hebben sinds 10 oktober jl. de sleutel gekregen maar sommige accessoires hebben al in de woonkamer, slaapkamer of tuin gestaan. Dan ben je het object even zat en staat het op een andere plek weer als nieuw!

Wat ik aan jouw huis bewonder is, dat er zoveel rust en eenheid heerst. In mijn eigen huis vind ik dit moeilijk toe te passen omdat ik heel veel stijlen en dingetjes leuk vind wat het erg onrustig maakt. Heb jij dit ook weleens of kom je nooit in de verleiding iets aan te schaffen wat er niet bij past?
Ik kan heel veel stijlen mooi vinden, je komt bijvoorbeeld zoveel prachtige Scandinavische interieurs tegen. Soms koop ik wel eens iets wat net even strakker is dan het landelijke, maar door het dan zo te stijlen met oude accessoires krijg je toch een heel ander product dan dat je het in de Scandinavische stijl zou zien. Ik zorg er altijd voor dat het wel in de sfeer gaat passen en het er niet té erg gaat uitspringen om de rust te bewaren.

Waar doe jijzelf de meeste styling inspiratie op? Kijk je filmpjes, op Pinterest, Instagram, in de woonbladen?
De meeste inspiratie doe ik op in het woonblad Wonen Landelijke Stijl, op Pinterest en bij mijn schoonouders! Een prachtig huis, waar je ook elke keer weer iets aan verandering ziet. Nu ben ik ook dagelijks bezig met interieurstyling vanwege mijn werk, zo krijg je iedere dag weer nieuwe ideeën.

Wat is jouw persoonlijke gouden stylingtip? :)
Ik heb eigenlijk niet 1 gouden stylingtip… maar als ik moet kiezen, ga naar Luikse en brocante markten! Ik vind het super leuk om over markten te struinen waar je de mooiste antieke, unieke producten kan vinden. Als je echt oude producten vindt geeft het een hele andere sfeer dan dat je een product koopt van een merk wat je bij meerdere mensen kan tegenkomen. Dat geeft zeker ook wel een mooie sfeer, maar met eigen gevonden producten creëer je toch meer je eigen stijl, rust en eenheid.

Een ander belangrijk punt is natuurlijk je basis. Een mooie vloer en een goede kleur op de muur, het liefst alle muren dezelfde kleur voor de rust. Als je basis klopt, ben je al op de goede weg! Ga ook voor een aantal grote accessoires in huis, kies niet teveel kleine accessoires wat een rommelige uitstraling kan geven. Bijvoorbeeld een grote mooie pot op de eettafel met een mooie bos bloemen of groen. Ik koop zelf altijd maar één soort, bijvoorbeeld Asparagus. Door één soort te gebruiken creëer je ook rust.

Styling 1
Ik gebruik altijd een kader waarin ik de accessoires plaats. Van daaruit ga ik verder ‘bouwen’. Bij deze styling heb ik gebruik gemaakt van een zinken dienblad. Door een kader te gebruiken trek je de accessoires meer naar elkaar toe, dan dat je ze los op tafel zou zetten. Je favoriete tijdschriften kun je ook altijd goed gebruiken; ik kies elke keer weer een andere pagina met een mooi sfeerbeeld. Hierbij heb ik voor wat hoogte een gietijzeren plateau gekozen, om de strakke lijnen zo te combineren met rond. Een kaarsje kan natuurlijk niet ontbreken! Ik wissel vaak af met een dinerkaars,stompkaars en waxinelichtjes. Dit keer een klein glaasje met een waxinelichtje.

Cris salontafel styling landelijke stijl
Cris salontafel styling

Cris salontafel styling

Styling 2
Bij deze styling gebruik ik een oude schilderskist als kader, de basis voor deze styling. Ik ben gek op kistjes, je kunt er nooit genoeg hebben! Hierop ligt een stapel boekjes van opa dat door een stompkaars mooi wordt verlicht. Ik vind het mooi om accessoires van dierbaren te kunnen gebruiken, om er zo ook echt een gevoel bij neer te kunnen zetten.

Ik stapel eigenlijk altijd in de styling, zo krijg je meer hoogte en krijg je niet teveel losstaande dingen bij elkaar.

Salontafel stylen De Wemelaer
Houten doos boekjes kaars

Salontafel styling doos kandelaar boekjes

Styling 3
Dit keer gebruik ik weer het dienblad als kader.

Drie verschillende karaffen heb ik gevuld met rode wijn en water. De tijdschriften leg ik ernaast om het dienblad verder te vullen. Ik blader door het tijdschrift om een ander mooi rustig sfeerbeeld bovenop te kunnen leggen. Bij deze styling gebruik ik de dinerkaars, mooi lang en slank wat bij de sierlijke vormen van de karaffen past.

Wonen Landelijke Stijl karaf kaars veren
Dienblad glazen karaf kaars

Salontafel styling Cris

Lieve Renata en Cris, heel erg bedankt voor het meedoen en jullie prachtige stylingtips!

Renata op Instagram: Rfmichel1.
Cris op Instagram: Crisinterieur.

46 reacties

 1. Karina van der Lee schreef:

  Hele leuke stylingrubriek. Erg leuk en inspirerend. Top!!!

 2. De Wemelaer schreef:

  Erg leuk om te horen Karina, dankjewel voor je reactie! Groetjes Benita

 3. Dedy schreef:

  Super leuk ..zeg daar kun je wat mee

 4. Bianca schreef:

  Heel leuk initiatief, leuk om te lezen en te kijken…
  Je bent tijdens het lezen van de tekst al nieuwsgierig naar de foto’s…

  • De Wemelaer schreef:

   Leuk dat je dat zegt Bianca! Ik dacht zelf namelijk dat er misschien meer foto’s tussen de tekst moesten. Bedankt voor je reactie! Groetjes Benita

 5. Marina Merkx schreef:

  Dit is een superleuke rubriek. Denk dat er veel mensen iets aan hebben en mee kunnen. Ik zie het namelijk ook niet altijd. Dankzij de tips van de 2 dames kom je een heel eind.

 6. Serdina schreef:

  Wat een ontzettend leuk idee zeg zo’n stylingrubriek erg leuk om te zien hoe creatief sommige mensen kunnen zijn.

 7. Jorina schreef:

  Wat een leuke rubriek, daar kunnen we veel inspiratie uit halen!!

 8. Ramona schreef:

  Heel erg leuk en inspirerend! Een mooie toevoeging op de site.

 9. Brenda schreef:

  Super leuke rubriek.
  Daar kun je nog wat van leren.
  Ik ben heel blij met Renata want zij heeft mij het stylen geleerd.
  En nu lukt het me zelf ook om leuke groepjes en hoekjes te maken.

 10. Lia schreef:

  Ja, dat is een hele leuke rubriek.
  En benieuwd wat voor leuke tips we verder te lezen krijgen.
  Goed bedacht Benita, en leuk gedaan Chris en Renate.

 11. Coby schreef:

  Leuk hoor een nieuwe rubriek, alhoewel binnenkijkers mijn favoriet blijven. Kom maar op met meer stylingtips, keuken badkamer enz…. Groetjes Coby

 12. Anja de Geus schreef:

  Super leuk idee!! Heerlijk om inspiratie op te doen.

 13. Rina schreef:

  Geweldig deze stylingsrubriek, kan niet wachten op de volgende. Ga gelijk aan de slag met de tips.

  • De Wemelaer schreef:

   Wat leuk dat je zelf ook aan de slag gaat! De volgende stylingrubriek komt volgende week dus je hoeft er niet al te lang op te wachten :) Groetjes Benita!

 14. Mieke Gabriels schreef:

  Top!!! Zeer inspirerend. Doe zo verder ik hou ervan. Een zeer goed initiatief!!

 15. Karin de Vries schreef:

  Wat een super leuke en handige rubriek. Hiermee kan je echt goede inspiratie mee opdoen. Ik ben absoluut fan!

 16. Diny blom schreef:

  Erg leuk om naar te kijken je steekt er altijd iets van op. Maar de binnen kijken is toch mijn favoriet daar kijk ik altijd naar uit.
  Gr.diny

 17. Dorreth schaaij schreef:

  Heel fijn deze ideeën.
  Geeft veel inspiratie.
  Dank je wel

 18. Anita schreef:

  Erg leuke rubriek. Nieuwe tips maar ook die ik zelf altijd al toepas. Zo kun je altijd weer wat leren! Inspirerend.

 19. Nelly Helder schreef:

  Wat een leuke rubriek. Echt zinvol. Dat wordt vast een groot succes. Dank dames dat jullie het zo goed en duidelijk verwoorden.

 20. Nelly Helder schreef:

  Wat een goeie rubriek. Dit wordt vast een succes. En wat hebben de dames het duidelijk verwoord.

 21. Jet schreef:

  Super leuke rubriek!!!! Ga zo gelijk in mijn eigen huisje in de weer :)

 22. Woutje meurs schreef:

  Wat leuk om te lezen en te kijken kijk al uit wat er nog allemaal meer komt bedankt bedankt voor het meegenieten

  • De Wemelaer schreef:

   Blij dat je het leuk vindt Woutje! Er staat een hele rij nieuwe stylingrubrieken klaar voor de komende weken! Leuk dat je een reactie achterlaat! Groetjes Benita

 23. Alie schreef:

  Echt heel leuk…….daar kan ik veel van leren!

 24. José Barkman schreef:

  Wat leuk dit!
  Wat meer variatie er tussen door.
  Is misschien ook een leuk idee, om elke dag een ander soort rubriek te laten zien?
  Dan weer iets voor de tuin, dan weer iets voor de keuken, de hal enz.
  Ach alles wat je doet is mooi en goed, ik draaf door hihi…fijne dag

  • De Wemelaer schreef:

   Hoi José, dankjewel voor je enthousiaste reactie! Ook bedankt voor al je tips, geeft weer genoeg stof tot nadenken :) Groetjes Benita

 25. Geesje schreef:

  Wat leuk deze rubriek. Daar haal je toch weer inspiratie uit. Je blijft een bezige bij Benita om iedereen telkens weer iets nieuws te presenteren. Petje af voor jou hoor.
  Groetjes Geesje

 26. Anneke stam schreef:

  Top vind ik het de nieuwe stylingrubriek zo doe je toch weer leuke ideetjes op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.