Stylen op De Wemelaer deel 2: de veranda 3x anders

Vandaag deel 2 van de nieuwe stylingrubriek!  Deze keer was de stylingopdracht de veranda. Thea en Lia geven je veel tips en ze laten natuurlijk prachtige voorbeeldfoto’s vanaf hun eigen veranda zien!


Veranda 3x anders van Thea

Het stylen ontstaat bij mij eigenlijk gewoon gaandeweg als ik bezig ben. Ik let er wel op of de kleuren goed bij elkaar passen en op de gebruikte materialen. Door materialen te herhalen en door accessoires bij elkaar te zetten in plaats van ze te verspreiden ontstaat er een rustiger beeld vind ik.

Als ik op tafel een iets drukker plaatje heb, dan laat ik bijvoorbeeld de schouw gewoon leeg. Anders vind ik het vaak te druk, alhoewel ik moet zeggen dat ik dit zelf soms ook ook best moeilijk vind. Het kan handig zijn om er een foto van te maken: dan zie je vaak veel beter wat er aan het plaatje niet klopt.

Zie jij in de winkel altijd in 1 oogopslag wat je met een bepaalde accessoire zou kunnen doen? Of schuif je het ook wel eens van hot naar her? :)
Als ik een winkel binnenkom en ik zie iets leuks, dan heb ik toch vaak meteen wel een idee waar het in mijn huis zou kunnen staan. Het plaatje zit dan al in mijn hoofd. En na verloop van tijd zet ik het weer ergens anders neer, zodat je met je eigen spullen weer een ander huis hebt. Ik ben dan ook regelmatig de boel aan het verbouwen :)

Wat ik aan jouw huis bewonder is, dat er zoveel rust en eenheid heerst. In mijn eigen huis vind ik dit moeilijk toe te passen omdat ik heel veel stijlen en dingetjes leuk vind wat het erg onrustig maakt. Heb jij dit ook weleens of kom je nooit in de verleiding iets aan te schaffen wat er niet bij past?
Om een rustige sfeer en eenheid te creëren in je huis is mijn motto: overdaad schaadt. Iets wat ik zelf soms ook best lastig vind omdat ik vaak denk: is het niet te kaal in mijn huis?

Ik kom nooit in de verleiding om iets te kopen wat niet bij mijn stijl past, dat dan weer niet :)

Waar doe jijzelf de meeste styling inspiratie op? Kijk je filmpjes, op Pinterest, Instagram, in de woonbladen?
De meeste ideeën haal  ik uit woonbladen en ik vind het ook heerlijk om op Instagram rond te kijken.

Wat is jouw persoonlijke gouden stylingtip? :)
Mijn persoonlijke stylingtip is: maak regelmatig een foto van je huis want mijn eigen ervaring is dat er stiekem toch steeds weer wat bij komt en je huis dan toch weer te vol wordt. Door de lens van de camera ziet het er toch anders uit. Misschien nog wel mooier! Maar het belangrijkste is dat je huis je thuis is, de plek waar jij je thuis voelt!

Met een hartelijke groet,

Thea.

Styling 1

Tuintafel pinakels vacht kruik takken

Veranda pinakels houten bak kruik

Styling 2

Tuinset poer vachtje

Tuintafel sober stoer poer

Kandelaar kommen tuintafel

Styling 3

Tuintafel kruik dadeltak

Veranda stylen landelijk sober

Veranda stylen landelijke stijl

De bonusstyling tip van Thea: zet eens een bos prachtige zonnebloemen op de tuintafel!

Veranda overkapping stylen sober stoer


Veranda 3x anders van Lia

Een paar geleden werd ik al door Benita gevraagd voor de binnenkijker en nu vroeg ze me weer voor haar nieuwe rubriek. En daar wil ik natuurlijk best wel weer aan meewerken. Het onderwerp voor mij was ‘de veranda’.

En ik kan je vertellen dat het zo’n ontzettende fijne en mooie plek is! We hebben er ook nog geen moment spijt van gehad dat we die daar gemaakt hebben.

Zie jij in de winkel altijd in 1 oogopslag wat je met een bepaalde accessoire zou kunnen doen? Of schuif je het ook wel eens van hot naar her? :)
Vaak wel en als ik  er niet zeker van ben, loop ik eerst verder en kijk ik later nog eens. Als ik er na 3x kijken nog steeds weg van ben dan is het goed.

Wat ik aan jouw huis bewonder is, dat er zoveel rust en eenheid heerst. In mijn eigen huis vind ik dit moeilijk toe te passen omdat ik heel veel stijlen en dingetjes leuk vind wat het erg onrustig maakt. Heb jij dit ook weleens of kom je nooit in de verleiding iets aan te schaffen wat er niet bij past?
Daar kan ik kort over zijn en het antwoord is: nee. Ik geef ook liever meer geld uit voor een heel mooi stuk, wat dan ook veel meer opvalt in huis, dan aan allerlei prullaria.

Waar doe jijzelf de meeste styling inspiratie op? Kijk je filmpjes, op Pinterest, Instagram, in de woonbladen?
Net als de meesten kijk ik graag op Instagram en lees de woonbladen. En daarnaast heb ik mijn favoriete winkels die me inspireren.

Wat is jouw persoonlijke gouden stylingtip? :)
Blijf bij jezelf en doe datgene waar jij je gelukkig bij voelt.

Styling 1
Voor mij moest het een plek zijn waar we in de avond, na gedane arbeid, heerlijk konden zitten en dat moet dan wel in een comfortabele stoel of bank.

De stoelen die ik had zaten heerlijk maar dat grijze wickermateriaal stond er totaal niet bij. Daarom heb ik er zelf een hoes omheen gemaakt. En samen met een rieten stoel en sinds kort een hangstoel, is het een mooie combinatie geworden.

Veranda overkapping stylen Lia

Veranda styling Lia linnen hoes tuinstoelen

Hangstoel veranda vachtje Lia

Ook hebben we sinds dit jaar een houtkachel, waardoor het op de koudere dagen en avonden ook heerlijk is om te blijven zitten.

Lia veranda styling

Styling 2
Net als binnen vind ik dat een veranda ook gestyled mag worden maar diegene die mij kennen weten dat ik niet van teveel houd. Dus hier staat een ijzeren tafel waar ik ooit een oud eiken tafelblad opgelegd heb. Op de tafel staat vaak iets wat met de seizoenen te maken heeft. En daarbij let ik er dan wel op dat het vanuit de tuin of vanuit binnen er ook leuk uitziet.

Ik loop dan ook altijd vanuit alle hoeken te kijken of het is wat ik voor ogen had.

Veranda winter kerst styling Lia

Veranda styling tafel plaid windlicht

Potten sober tafel veranda Lia

Styling 3
Verder leg ik in de zomer wat frissere tinten kussens in de stoelen en in de winter liggen de dikke schapenvachten er weer.

Ik heb ook altijd een zomer en winteropstelling. In de zomer staan de stoelen met het zicht op het huis en tuin en vanuit huis kijk je dan ook op de stoelen. In de winter gaan de stoelen opzij en komt de tafel ertussenin. Zo kijk ik vanuit huis in de winter op een leuk gedecoreerde tafel.

Linnen hoes tuinstoel veranda styling landelijke stijl

Houtkachel zuil rieten stoel met vachtje Lia

Hangstoel veranda vachtje kussen

De bonusstyling tip van Lia: de kerstboom in sobere stijl op de veranda!

Winter kerst styling veranda Lia

Lieve dames, bedankt voor jullie inspirerende bijdrage!

Thea en Lia op Instagram:
Lia: Ifoundmyhome.
Thea: Mounehome5.

15 reacties

 1. Anneke stam schreef:

  Lia Ik herkende meteen je geweldige stijl. Grote complimenten hoor.

 2. Marion schreef:

  Heel leuk deze aflevering !! Hoewel ik zelf geen veranda heb met veel plezier gelezen en vooral genoten vd foto’s !!
  Groet Marion

 3. Yvonne Scholte aalbes ritz schreef:

  PRACHTIG. In één woord.

 4. Diny schreef:

  Dames het was weer een feestje om naar jullie stijl en tips te kijken Bedankt hiervoor.
  Gr.diny

 5. Karina van der Lee schreef:

  Wat ontzettend leuk weer deze rubriek. Ik herken mezelf veel in het verhaal van Thea.
  Leuke tips…en prachtige gestylde veranda’s

 6. reinate schreef:

  prachtige stijl. Mag ik vragen wat voor soort hout je op de vloer hebt gelegd?

 7. Grietje schreef:

  Prachtig allemaal. Vooral de hangstoel. Mag ik vragen waar die vandaan komt???

  Vr gr

 8. Grietje schreef:

  Super aangekleed. Mag ik vragen waar de prachtige hangstoel vandaan komt??

 9. Claudia verbocht schreef:

  Geweldig!! De hangstoel …zo mooi!!kan ik deze ergens kopen?,
  Alvast bedankt
  Mvg Claudia

  • De Wemelaer schreef:

   Hoi Claudia, de hangstoel kun je niet op De Wemelaer kopen maar als je googelt op hangstoel en dan op shopping klikt kom je meerdere varianten tegen, veel succes! Groetjes Benita

 10. Ismel Van wasbeek schreef:

  Wat een mooie en gezellige veranda. Ik ben benieuwd naar de kleuren groen op het plafond en de muur. Heeft u daar een kleurnummer van?

  • De Wemelaer schreef:

   Hoi Ismel, bedankt voor je reactie. Helaas kan ik je vraag niet beantwoorden. Misschien kun je je vraag via Instagram stellen? De namen van de Instagram-accounts staan onderaan het artikel. Vriendelijke groeten, Benita

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.