Stylen op De Wemelaer deel 3: de tuintafel 3x anders!

Deel 3 van de stylingrubriek! Deze keer was de stylingopdracht de tuintafel. Mirja en Lianne geven je veel tips en ze laten natuurlijk prachtige voorbeeldfoto’s van hun eigen tuintafel zien!


Tuintafel 3x anders van Mirja

Zie jij in de winkel altijd in 1 oogopslag wat je met een bepaalde accessoire zou kunnen doen? Of schuif je het ook wel eens van hot naar her? :)
in een winkel zie ik vaak gelijk wat ik met een accessoire kan en waar ik het kan plaatsen. Soms zie ik ook iets als trigger wat blijft hangen voor een volgend project.

Wat ik aan jouw huis bewonder is, dat er zoveel rust en eenheid heerst. In mijn eigen huis vind ik dit moeilijk toe te passen omdat ik heel veel stijlen en dingetjes leuk vind wat het erg onrustig maakt. Heb jij dit ook weleens of kom je nooit in de verleiding iets aan te schaffen wat er niet bij past?
Eenheid creëren hoeft niet altijd één stijl te betreffen. Ik hou van een mix-stijl. Veel accessoires en planten etc. komen uit onze bloemen aken maar zo ga ik ook modern schatzoeken in kringloopwinkels. Hier ga ik op pad voor aparte items die ik dan eventueel kan pimpen. En voor mij is het belangrijk door creaties die ik zelf maak (schilderijen, kussens, plaid, etc.) er een echt Mirja-huis van te maken.

Waar doe jijzelf de meeste styling inspiratie op? Kijk je filmpjes, op Pinterest, Instagram, in de woonbladen?
Stylinginspiratie die ik op in woonbladen, op Instagram, bij het kijken van woonprogramma’s. Maar dat kan ook gewoon door reizen waar ik dan weer iets zie dat mij inspireert.

Wat is jouw persoonlijke gouden stylingtip? :)
Mijn gouden stylingtip is: maak een foto, dan ‘kijk je als het ware door de ogen van een ander’.  Zorg dat je niet teveel kleine accessoires los in een ruimte zet. Indien je ervan houdt zet ze dan zoveel mogelijk bij elkaar op een schaal of dienblad. Of hang schilderijtjes in een groep. Kleine frutsels maken het onrustig in huis.

Styling 1
De tuintafel gestyled voor een etentje. Ik werk vaak in thema’s; hier was het thema een mediterraans sfeertje. Daar passen dan goed houten en bamboe placemats bij. De grote placemats, met palmblad motief, zijn van op maat gesneden inpakpapier gemaakt.

Tuintafel dekken mediterraans Mirja

Mirja tuintafel mediteraans

Placemats servet tuintafel

Styling 2
Bij een zomersfeer creëren hoort voor mij wit. Vaak zet ik aan weerszijden van de tafel dezelfde planten, dit geeft een beschut gevoel. Met licht aardewerk creëer je een zuidelijk sfeertje. In het grote windlicht heb ik schelpenzand gedaan en kaarsen in gezet. Ik zet vaak aan beide kanten van de tafel iets.

Tuintafel styling Mirja wit

Glazen windlicht schelpenzand witte kaarsen

Windlicht in houten schaal met linnen doek

Styling 3
Bij een herfsttafel horen voor mij warmere kleuren. Hier heb ik kleur toegevoegd door de diepe kleur van de hortensia’s. Een vachtje zorgt voor een gevoel van warmte. De tafelstang boven de tafel is het beste item als je van stylen houdt! Hier heb ik er grote dennenappels in gehangen.

Nepalese vaas houten olifant dennenappels kandelaar tuintafel

Herfsttafel buien vaas kruk dennenappels plaid

Herfst tuintafel vachtje potten hortensia dennenappels


Tuintafel 3x anders van Lianne

Erg leuk dat ik door Benita werd gevraagd om mee te doen aan de nieuwe stylingrubriek.

Zie jij in de winkel altijd in 1 oogopslag wat je met een bepaalde accessoire zou kunnen doen? Of schuif je het ook wel eens van hot naar her? :)

De dingen die ik aanschaf voor ons huis, daar heb ik vaak wel van tevoren over nagedacht. Ik heb niet heel vaak een miskoop, als dit wel zo is dan doe ik het meteen weer weg. Anders kan het mij namelijk ontzettend irriteren. Ook heb ik soms wat te veel deco, dat is nogal eens mijn valkuil.

Wat ik aan jouw huis bewonder is, dat er zoveel rust en eenheid heerst. In mijn eigen huis vind ik dit moeilijk toe te passen omdat ik heel veel stijlen en dingetjes leuk vind wat het erg onrustig maakt. Heb jij dit ook weleens of kom je nooit in de verleiding iets aan te schaffen wat er niet bij past?
Zelf kan ik allerlei stijlen wel waarderen,  ik maak er dan een mix van waardoor dan dat ‘Lianne-stijltje’ ontstaat. Accessoires waar ik zelf vooral voor val zijn grote items. Ik hou zelf niet zo van kleur en de materialen die ik kies zijn vaak natuurlijk.

Op dit moment zijn we een nieuw huis aan het bouwen in een strak landelijke stijl. Helemaal iets voor mij dus; om me straks weer uit te kunnen leven met het inrichten en het kiezen van kleuren en gordijnen etc!

Waar doe jijzelf de meeste styling inspiratie op? Kijk je filmpjes, op Pinterest, Instagram, in de woonbladen?
Mijn inspiratie haal ik tegenwoordig vooral van Instagram en Pinterest, wat geweldig al die mensen met dezelfde hobby! Daarvoor ben ik eigenlijk al zo lang ik mij herinneren erg esthetisch ingesteld en geïntereseerd in alles wat met wonen te maken heeft. Ik verslind woonbladen en vind het superleuk om van m’n eigen huis een knus nest te maken. Ook heb ik verschillende stylingscursussen gevolgd.

Wat is jouw persoonlijke gouden stylingtip? :)
Mijn stylingtip is om het kleurgebruik rustig te houden. Zelf houd ik erg van kiezel-zandkleuren. Schaf bij voorkeur een paar grote items aan en probeer meerdere kleine accessoires bij elkaar te groeperen

Styling 1

Tuintafel styling Lianne

Rieten windlichten op spiegel tuintafel

Styling tuintafel landelijke stijl

Styling 2

Gedekte tuintafel kandelaar

Tuintafel dekken soepterrine borden wijn

Styling 3

Lampen overkapping rieten stoelen

Buxus overkapping tuin veranda

Lieve dames, bedankt voor jullie inspirerende bijdrage!

Mirja op Instagram: Mirja_lifestyle.
Lianne op Instagram: Lianne_styling_living.


Shoppen voor je landelijke tuin via bol.com:

Xala Koffiepot Gieter Lungo - 8 liter - Lichtgrijs bol.com

Xala Koffiepot Gieter Lungo

Naturel lounge balkonset 4-delig naturel rotan zwart bol.com

Naturel lounge balkonset 4-delig rotan zwart

Brynxz Tafelklem - zwart

Brynxz Tafelklem – zwart

Cotton Ball Lights buiten feestverlichting wit - 20 ballen - bol.com

Cotton Ball Lights buiten feestverlichting wit – 20 ballen – Blanco Starter kit

5 reacties

 1. Pauline schreef:

  Dames.. allebei chapeau voor jullie styling… Benita heeft om jullie hiervoor te vragen de spijker op z’n kop geslagen.

 2. Karina van der Lee schreef:

  Ook weer heel leuk deze rubriek. Leuke tips.
  En beide prachtige styling.

 3. Diny schreef:

  Het was weer geweldig, 2 dames en zoveel inspiratie
  Heel erg leuk om weer wat ideeën op te doen. Dankjewel dames dat ik weer mee mocht kijken.

 4. Geesje schreef:

  Echt super deze styling tips voor de tuintafel. Ik heb genoten en veel inspiratie opgedaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.