Stylen op De Wemelaer deel 5 : de eettafel!

Stylen leer je op De Wemelaer! :) Vanavond laten Alberta en Jolanda je zien hoe je je eettafel 3x anders supermooi kunt stylen!


De eettafel 3x anders van Alberta

Styling 1
Wij hebben een vrij grote en brede eettafel. Echt een tafel voor lange avonden borrelen, uitgebreid eten en gezellig samen tafelen.

Omdat onze jongste nog op een verhoogde stoel zit, hebben we altijd aan het eind van de tafel twee plekken over. Een prachtig plekje om heerlijk te stylen. En omdat hier niemand zit kan ik gerust ook wat grotere items neerzetten. Nu de dagen weer korter worden en we langzaam richting de herfst gaan, mag dat ook weer wat ‘zwaarder’. Het lege, luchtige van de zomer verdwijnt en de linnen doeken, kaarsen en takken komen weer te voorschijn. Omdat onze tafel tegen de muur staat en daar verder niks aan hangt koos ik bewust om van hoog naar laag te stylen. Niet alles op één hoogte maar zó neergezet dat je op elke hoogte iets ziet.

Eetkamertafel stylen landelijk sober

Kruik linnen doek boekjes vogeltje

Eetkamertafel landelijk sober stylen

Kruiken sober stoer boeken vogeltje

Styling 2
Maar als je met meerdere mensen aan tafel wil zitten; gezellig voor de koffie of voor een uitgebreide borrel, is het handiger om het rustig op tafel te houden. Of misschien hou je sowieso van rustig! En daar kwam de onmisbare olijfbak :)  Enkel twee afwerpstangen erin en één kaarsje erbij. Ik merk dat ik trouw blijf aan het landelijke, sobere sfeertje. De trend van een zwartwit interieur trekt me niet. En ook de cactussen, allerlei botanische printen en lege tafels met enkel één metalen kaarsenhouder laat ik fijn aan me voorbij gaan. Dat maakt het gelukkig ook makkelijker om accessoires aan te schaffen, al gebeurt dat tegenwoordig weinig. Wat ik heb is goed en daar ben ik nog lang niet op uitgekeken. Dit op tafel is niet alleen een fijne opstelling voor een tafel vol mensen, maar ook gewoon om rustig te zitten met een fijn woonblad, een kop warme thee en het liefst wat chocolade koekjes (sshht..)

Eetkamertafel olijfbak kandelaar woonblad

Olijfbak kandelaar gewei

Eetkamertafel olijfbak kandelaar woonblad

Tafel koekjes woonblad

Styling 3
Met de donkere avonden op komst is er niks heerlijkers dan de kaarsjes aan.. Trouwens niet alleen ‘s avonds maar ook overdag branden hier her en der vaak kaarsjes. De doorzichtige waxinelichtjes verdwenen in de kast en de bewerkte en donkere waxinelichtjes kwamen er weer uit.

Mensen vragen wel eens, wat is nou dé tip voor het inrichten? Nou, ik heb het wiel niet uitgevonden. Dus dé tip kan ik je vast ook niet vertellen. Ik zeg altijd: blijf dicht bij jezelf, jouw huis is jouw thuis. Wat jij mooi vindt ís mooi. Interieur is zoiets persoonlijks dat niet persé de foto’s van die of gene op Instagram of Facebook de ‘standaard van mooi’ zijn. Groeperen en proberen verschillende materialen zoals hout, steen, glas en gietijzer te mixen levert wel vaak een geleefd en ‘spannend’ interieur op. Zelf zit ik alleen op Instagram. Natuurlijk voor inspiratie maar zal ik je heel eerlijk iets opbiechten? Ik gebruik het vooral als een schop onder m’n kont.. haha! Want nee, het is niet altijd zo opgeruimd en netjes. Maar als ik dan op een dinsdagochtend in m’n pyama onderuit gezakt lekker door Instagram scroll denk ik hup, in de benen! Gaan opruimen en poetsen jij, dan heb jij het fijn weer net zo netjes als zij. Dus kom maar door met die opgeruimde plaatjes en dan vooral van keukens, want die vaat.. die weet wat :)

Houten tray windlichtjes kandelaar kruik

Kruik linnen doek kandelaar kaarsen

Houten tray waxinelichtjes kandelaar kruik

 De eettafel 3x anders van Jolanda

Zie jij in de winkel altijd in 1 oogopslag wat je met een bepaalde accessoire zou kunnen doen? Of schuif je het ook wel eens van hot naar her? :) Ja, ik zie (bijna) altijd direct wat ik met een bepaalde accessoire in het interieur zou kunnen.

Ronde eettafel landelijke stijl

Wat ik aan jouw huis bewonder is, dat er zoveel rust en eenheid heerst. In mijn eigen huis vind ik dit moeilijk toe te passen omdat ik heel veel stijlen en dingetjes leuk vind wat het erg onrustig maakt. Heb jij dit ook weleens of kom je nooit in de verleiding iets aan te schaffen wat er niet bij past?
Nee, dat gebeurt mij bijna nooit. Ik heb er bewust voor gekozen om rust en eenheid te creëren door kleuren en accessoires op elkaar af te stemmen. Dit is een proces dat je in de loop der jaren leert. De kleuren zijn in het hele huis hetzelfde, waardoor ik mijn accessoires overal kan toepassen.

Franse vaas groene toef windlicht houten schalen

Waar doe jijzelf de meeste styling inspiratie op? Kijk je filmpjes, op Pinterest, Instagram, in de woonbladen?
Zowel Pinterest als de woonbladen kunnen inspiratie opleveren, maar ik wil er wel altijd een eigen draai aan geven.

Ronde eettafel stylen Franse vaas windlicht

Wat is jouw persoonlijke gouden stylingtip? :)
Hou het rustig, door met dezelfde kleurnuances te werken of met dezelfde materialen. Ik heb niet overal wat staan, maar werk op bepaalde plaatsen met groepjes. Hierdoor kan ik toch stylen met leuke accessoires zonder dat het te druk wordt.

Ronde eettafel kruik met takken kandelaars woonblad

Jolanda op Instagram: Realizing_my_dream
Alberta op Instagram: Tussenwal.enschip

1 reactie

  1. Annemiek van Asch schreef:

    Erg mooi Alberta, ik heb een vraagje, de eetkamerstoelen vind ik erg mooi. Waar komen die vandaan?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.