Binnenkijken bij Martine

Hallo, ik ben Martine uit Antwerpen. Totaal verrast was ik toen ik een uitnodiging kreeg van De Wemelaer om mee te doen aan de binnenkijker, dit moet een vergissing zijn dacht ik… Maar niets is minder waar..

Eerst zal ik me even voorstellen: ik ben Martine 57 jaar, huisvrouw en heb altijd een voorliefde gehad voor mooie interieurs, 38 jaar gehuwd met Guy, een lieve en handige man. Wij hebben 2 zonen: Nick en Len en schoondochters Tine en Charlotte. Nick en Tine hebben 2 schatten van kinderen Cas (5j) en Vic (3j), echte hartedieven. Onze huisdieren zijn Waldek, een ruwharige teckel van bijna 16 jaar die spijtig genoeg al 8 jaar in een rolwagen rondloopt en Molly een lieve poes, die op een dag in onze tuin zat en hier haar nieuwe thuis gevonden heeft.

Toen we getrouwd zijn woonden we op een appartement en was klassiek-modern ons interieur, maar gaandeweg veranderde dit in de Engels Wonen-stijl tot ik enkele jaren geleden via Instagram het ‘stoere en landelijk wonen’ ontdekte. Ook de magazines Wonen landelijke stijl en Landelijk wonen hebben invloed gehad op mijn keuzes. Maar ik moet toegeven; de zo mooie interieurs die ik daar in tegenkom kon en kan ik niet waarmaken, maar ik ben al heel blij met wat ik nu heb.

In 1987 toen onze kinderen 4 en 1 jaar waren hebben we ons huis gekocht omdat we nood hadden aan meer ruimte en een tuin. Ons huis is een rijhuis gebouwd in 1939, spijtig genoeg in een steeds drukker wordende buurt en straat. 13 jaar geleden hebben we een nieuwe gevel, ramen en deur laten plaatsen. We hebben sinds de aanschaf van ons huis veel verbouwingen gedaan en er is nu nog altijd wel iets dat ik graag anders zou willen, maar aangezien mijn man het een beetje voor bekeken houdt moet ik geduld hebben en het voorzichtig brengen.. Het is dan ook een redelijk groot huis met gelijkvloers en 2 verdiepingen, dus werk genoeg.

Ik zal de indeling even schetsen. Bij het binnenkomen hebben we een diepe gang die uitkomt op de leefruimte en de eetplaats. Achter de eetplaats bevindt zich de keuken die 13 jaar geleden ook totaal vernieuwd is, dan hebben we een terras en tuin waar we in de zomer heel veel vertoeven als het weer het toelaat.

Op de eerste verdieping hebben we 3 kamers; onze slaapkamer, een kamer voor de kleinkinderen (die trouwens pas vernieuwd is en nog aangekleed moet worden) en de badkamer die mijn man 3 jaar geleden zelf geplaatst heeft en waar ik nog steeds heel blij mee ben!

Op de tweede verdieping hebben we 2 kamers; 1 van mijn man waar zijn bureau staat en waar hij zijn hobby spullen in opbergt, de andere kamer (logeerkamer) krijgt volgend jaar een make-over samen met onze slaapkamer.

Dan is er nog de zolderruimte waar ik de spulletjes opberg die ik even met iets anders vervangen heb.

Hopelijk hebben jullie iets aan mijn uitleg gehad, want ik ben eigenlijk geen goede babbelaar of schrijver. Hopelijk veel kijkplezier.

Benita, bedankt dat je me blij hebt gemaakt.

Groetjes Martine.

Voordeur kozijnen taupe

Kast hal kruik takken kandelaars

Kast hal kandelaars kruik met takken

Houten ladder Landelijk Wonen rieten tas

Buffetkast windlichten naaimachine kruik

Grenen buffetkast plavuizen landelijke stijl

Open kast fotolijstjes stolp kaarsjes

Eethoek keuken landelijke stijl

Dienblad kruikje windlichten

Glazen windlicht met hangkandelaar

Grenen dressoir kruiklamp poer krans

Grenen kast leren oorfauteuil

Schilderij hond leren oorfauteuil

Kuifspiegel kroonluchter kandelaar

TV kast kandelaars balusterlamp krans

Dienblad op pootjes strokrans plaid

Lichte keuken landelijke stijl

keuken landelijke stijl

Houten snijplanken waterkoker linnen theedoek

Kast met louvredeuren kom lijst

Glazen voorraadpotten aanrecht

Houten badkamermeubel landelijk

Krukje badkamer zeep aan touw

Badkamer landelijke stijl

Rond vloerkleed krukje cactus

Sidetable overloop ornament kruik kandelaars

Stapelbed logeerkamer

slaapkamer landelijke stijl houten kroonluchter

Houten kroonluchter slaapkamer

Sidetable overloop trap tapijt

Landelijke tuin Wisteria

Rieten tuinstoel veranda landelijk

Pergola druiven landelijke tuin

Martine op Instagram: Martine Haelewaeters.

8 reacties

 1. Marina schreef:

  Hallo Martine,

  Leuk om eens in je sfeervolle huis te mogen kijken..
  Wij hebben ook sinds een half jaar een teckeltje. Dat is wel een van mijn mooiste en gezelligste accessoire ;)

 2. Serdina schreef:

  Je hebt een heel gezellig en een sfeervol huis Martine :-) lekker van genieten hoor!

  Groetjes Serdina.

 3. Marion schreef:

  Wat een prachtig kleurgebruik op de muren
  Leuke binnenkijker

 4. esthe4r wolters schreef:

  hallo Martine
  met veel plezier heb ik je prachtige huis bewonderd!

  groetjes esther

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.