Stylen op De Wemelaer deel 7: de schouw 3x anders!

Geen mooier vooruitzicht dan de wetenschap dat je een koude winteravond thuis voor je eigen open haard kunt doorbrengen.. Toch blijkt zo’n schouw nog best lastig te stylen, want er komen regelmatig vragen over binnen. Roelie en Pauline laten je prachtige voorbeelden van hun eigen open haard zien, zodat je vast en zeker zin krijgt om met je eigen schouw aan de gang te gaan!


De schouw 3x anders van Roelie!

De vraag van Benita om mee te doen aan de nieuwe stylingrubriek kon niet op een beter moment komen. Al een poosje had ik weinig inspiratie, ondanks dat de grote verbouwing waar we al jaren naar uitkeken is gestart. Door deze vraag ben ik weer eens lekker aan schuiven geweest met alle spullen. Omdat onze kamer op dit moment helemaal vol gepropt staat met allerlei spullen en een noodkeukentje, moest ik wel eerst wat ruimte maken. Dat was een enorme uitdaging en ook weer erg leuk.

Stylen doe ik heel erg op gevoel. Als kind maakte ik al van al mijn spulletjes gezellige hoekjes op mijn kamer. Symmetrie is voor mij erg belangrijk en verder zorg ik ervoor dat er niet te veel spullen komen te staan. Ik vond het erg leuk om aan de rubriek van Benita mee te doen en zit inmiddels weer vol inspiratie ;).

Zie jij in de winkel altijd in 1 oogopslag wat je met een bepaalde accessoire zou kunnen doen? Of schuif je het ook wel eens van hot naar her? :)
Als ik in de winkel iets moois zie, dan zie ik dat meestal ook direct op een bepaalde plek in huis of in de tuin staan. Sinds een aantal jaren weet ik dat ik een beelddenker ben, waardoor dat voor mij ook heel natuurlijk voelt. Zo is mijn liefde voor interieurs en natuurfotografie ook ontstaan. Daarnaast zijn verhoudingen en symmetrie voor mij erg belangrijk. Maar toch komt het weleens voor dat het plaatje in mijn hoofd niet helemaal overeenkomt met de werkelijkheid en dan wordt het schuiven tot het juiste plekje is gevonden of verdwijnt er wel eens een aankoop naar Marktplaats of de zolder ;).

Wat ik aan jouw huis bewonder is, dat er zoveel rust en eenheid heerst. In mijn eigen huis vind ik dit moeilijk toe te passen omdat ik heel veel stijlen en dingetjes leuk vind wat het erg onrustig maakt. Heb jij dit ook weleens of kom je nooit in de verleiding iets aan te schaffen wat er niet bij past?
Dat heb ik in het verleden regelmatig gedaan en dat komt, denk ik, omdat ik mijn eigen stijl nog niet had ontdekt. Ik keek met name naar andere mensen en wat ik bij hen in huis mooi vond staan of bepaalde winkels die prachtig ingericht waren. Tegenwoordig kijk ik naar de objecten zelf, die mijn aandacht trekken en stel ze voor in mijn eigen interieur. Bij twijfel stel ik de aankoop altijd uit, dat is best lastig als je iets moois ziet. Maar dat heeft menige miskoop voorkomen ;)

Waar doe jijzelf de meeste styling inspiratie op? Kijk je filmpjes, op Pinterest, Instagram, in de woonbladen?
Mijn inspiratie doe ik voornamelijk op in woonbladen, op Pinterest en Instagram. Nog steeds kijk ik ook graag naar verschillende stijlen in huizen van anderen. Verder vind ik het ook heerlijk om op reis te gaan en daar rond te kijken in oude huizen, daar ben ik echt gek op.

Wat is jouw persoonlijke gouden stylingtip? :)
Mijn tip is: houd de basis rustig, qua kleur en inrichting. Kies voor grote objecten als blikvanger of maak groepjes van een aantal kleinere objecten om de rust te bewaren.

Styling 1
Na al die jaren ben ik nog steeds zo blij met onze open haard, het is een echte blikvanger. Het voelt zo heerlijk om ’s avonds een vuur te maken in deze ruime haard. Tegelijk is het ook zo leuk om er allerlei mooie spulletjes op te zetten.

Het houten ornament heb ik vorig jaar gekocht en eigenlijk staat deze het grootste gedeelte van het jaar op de schouw met wat leuke windlichtjes of kaarsen erbij. Windlichtjes zijn vaak niet zo duur om aan te schaffen en geven meteen een gezellige sfeer. Ook de oude verweerde spiegel, die ik op markplaats heb gekocht, hangt hier op zijn plek. Ik geniet enorm van de doorkijkjes naar de oude deur of de kast.

Roelie windlichten schouw

Schouw verweerde spiegel windlicht ornament schelpen

Roelie styling schouw ornament beeldjes landelijk

Styling 2
Zo af en toe koop ik een mooi boeketje bij onze plaatselijke bloemist. Die zet ik dan vaak in deze oude kruik en dan is het een mooie frisse blikvanger op de schouw. Een paar leuke windlichtjes erbij en dan klopt het plaatje voor mij.

Schouw Franse spiegel vaas met bloemen

Bloemen op de schouw windlichten spiegel

Styling 3
In het zomerseizoen staat deze schelpenkrans vaak op de schouw. Deze krans heb ik al een paar jaar in mijn bezit en hij komt elke zomer weer terug. Samen met een theelichtje dat in het oude houten kommetje zit, geeft dat een heerlijke sobere, zomerse sfeer. Ook is de krans een leuk doorkijkje naar de oude houten deur die tegen de muur staat. En als dan op een frisse avond het vuur aangestoken is, is het puur genieten.

Krans op de schouw van linnen doek en schelpen

Schelpenkrans open haard spiegel

Open haard schouw krans krans


De schouw stylen 3x anders van Pauline!

Één dag voordat we op het vliegtuig zouden stappen voor een welverdiende vakantie, kreeg ik een e-mail van Benita; of ik mee wilde doen aan een nieuwe rubriek op De Wemelaer. Of ik m’n schouw 3x anders wilde stylen. Ojee, ik moest nog zoveel doen en ik had dus nog maar 1 dag maar ik vond het een tópidee. En om het plaatje compleet te maken hebben we bij een temperatuur van 25 graden, de open haard aangedaan en ben ik op zoek gegaan naar mooie combinaties.

Zie jij in de winkel altijd in 1 oogopslag wat je met een bepaalde accessoire zou kunnen doen? Of schuif je het ook wel eens van hot naar her? :)
Meestal weet ik wel waar iets moet komen, maar het komt ook regelmatig voor dat ik niet echt naar iets op zoek ben, maar dan zoiets moois en unieks zie, dat ik het niet kan laten staan. Eenmaal thuis wordt er dan geschoven, net zolang totdat ik tevreden ben. Vaak moet er dan een andere pot, kruik of schaal plaatsmaken, want je kunt nu eenmaal niet alles neerzetten.

Wat ik aan jouw huis bewonder is, dat er zoveel rust en eenheid heerst. In mijn eigen huis vind ik dit moeilijk toe te passen omdat ik heel veel stijlen en dingetjes leuk vind wat het erg onrustig maakt. Heb jij dit ook weleens of kom je nooit in de verleiding iets aan te schaffen wat er niet bij past?
Sinds we (ja, ook mijn man is fan) de landelijke, sobere stijl ontdekt hebben, doe ik geen miskopen meer. Ik weet nu precies wat wel en niet kan. Door één stijl aan te houden en niets ‘afwijkends’ aan te schaffen, versterken de items elkaar en creëer je rust en harmonie.

Waar doe jijzelf de meeste styling inspiratie op? Kijk je filmpjes, op Pinterest, Instagram, in de woonbladen?
De meeste inspiratie haal ik van Instagram, op Pinterest en uit de woonbladen. Maar ook in mijn favoriete woonwinkels word ik vaak op ideeën gebracht.

Wat is jouw persoonlijke gouden stylingtip? :)
Mijn persoonlijke stylingtip is: niet op elke hoek van een (lade) kast of schouw, iets neerzetten. Ik hou zelf erg van groepjes maken aan één kant. Dit staat mooi(er) en oogt rustig. EN…. denk groot! Ook in een kleine woonkamer. Liever één mooie eyecatcher, dan kleine losse items verspreidt.

Styling 1
Ik ben gek op luiken en oude deuren, dus voor deze styling heb ik gekozen om deze prachtige luiken (die normaal op mijn ladekast staan) op de schouw neer te zetten. Omdat de luiken rijkelijk bewerkt zijn, heb ik ervoor gekozen om de rest rustig te houden. Een mooie kandelaar en 2 tijmbollen maken naar mijn idee het plaatje af.

Open haard landelijk sober

Houten luik en kandelaar op schouw

Schouw houten luik kandelaars tijmballen

Styling 2
Voor de 2e styling heb ik opnieuw voor luiken gekozen. Dit keer luiken in een oude, verweerde kleur groen. De luiken zijn simpeler dan bij het vorige plaatje, dus mag de rest wat meer spreken. In dit geval een combinatie van mooie, unieke items.

Groen luik schouw landelijk sober interieur

Oud houten luik houten ornament schouw

Open haard schouw oud houten luik

Styling 3
De 3e styling is zoals ik het nu heb. Een grote, in dit geval asparagus krans, met op de schouw een mooi ornament. Less is more, zullen we maar zeggen.

Krans boven de schouw

Open haard landelijke stijl

Houten ornament op schouw

Bedankt voor de uitnodiging Benita, ik vind het een compliment om hiervoor gevraagd te zijn!

Lieve groetjes,
Pauline.

Bedankt lieve dames voor het meedoen!

Roelie op Instagram: Roelie Steinmann.
Pauline op Instagram: Roosjes_home.

6 reacties

  1. Marion schreef:

    Heel leuk deze aflevering !! Beide schouwen zijn prachtig gestyled … mooie foto’s ga nog even terug kijken op de iPad want de iPhone is wel erg klein voor deze mooie plaatjes

  2. Jorina schreef:

    Prachtig weer !!!

  3. Karina van der Lee schreef:

    Wat een mooie styling tips. Erg sfeervol.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.